Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz dergander #14554 üzenetére
Hűtésben tuti nem a legerősebb 290, de tuning nélkül szépen elbír a karival, és amúgy jóminőségű cuccnak tűnik, nekem nagyon szépen teszi a dolgát. Viszont már mindent leírtam róla részletesen, keress vissza, ha érdekel.
(#14558) Chapel: 12V-on tudjon 500-550W körül, és akkor az elég lesz. 600-700W-ok szélsőséges tuninghoz kellenek szvsz.
-
Asbee
veterán
válasz dergander #14602 üzenetére
Uber vagy silent mode-ban használod? alapban silenten van, úgy elengedi 80 fok körülre és ott kezdi el felkapcsolni a ventit. Illetve ott 85 fok a target temp! Ha csinálsz AB-ben venti profilt nyerhetsz vele pár fokot.
(#14601) GeneraL_XTX: Szerintem nem olyan rossz ez a hűtő. Nem egy Tri-X, de kisebb tuningal 80 fokon (többségben alatt) tartható a gpu. VRM1-et is egyszer láttam 93 fokon mikor sniper elite 3 állt menüben fél órát sok fps-el. Egy részletesebb MSI gaming beszámoló érdekelne valakitől, azt nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz dergander #14622 üzenetére
Amúgy ha fontos a halk működés, érdemes lehet kicsit finomhangolni... Én pl. BF3-at 825/1250-en tolom, egyedi ventiprofillal, és elég halk, pedig V-Sync OFF, és szépen kihajtja a 4670K.
26fokos szobában másfél óra multi:Mondjuk nálam a házhűtés se rossz, 2db 18cm-es 700rpm venti fúj be, és egy leszabályzott 12-es ki. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz dergander #14629 üzenetére
Nekem Hynx. Nincs már szerintem olyan nagy jelentősége. Elpidára talán kicsit kényesebb a memória vezérlő, ami ugye elvileg javítva lett, de eléggé kiszámíthatatlan a memória tuning.
(#14631) dergander: FPS-ben nem fogsz különbséget találni. Nyilván nincs sebességbeli különbség közöttük azonos órajelen. HSM kollégának pl elpidás és ha jól emlékszem megy neki szépen a tuning vele. A régi gigám is elpidás az 50mhz körül már BS-t dobott, azóta Joshi-nál van nem tudom ő próbálgatta-e újabb driverekkel. Szóval ez a memtuning kicsit lutri, de ha nem benchelsz nem is kell hozzá nyúlni
(#14633) Attix82: Lightning az nem arra született, hogy nincs értelme bármilyét húzni amit lehet.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz dergander #14685 üzenetére
Ahogy néztem, nálam a Giga WF3-on a ventiprofil az eltérés, és hogy a csendes BIOS-ban van lehetőség megadni a maximum megengedett hőfokot CCC overdrive-ban, míg a másik módban inaktív a hővédelmi limit.
De ezt nem szerencsés a referencia 290X módjaival keverni, ott mást jelentenek ezek, más a különbség is. Amúgy a WF3 Gigáknál "Silent" és "Performance" módnak van nevezve, gondolom, pont ezért.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz dergander #14687 üzenetére
Persze, ha eléri a hőfok limitet, ami a CCC-ben állítható, akkor elkezdi visszavenni az órajeleket. 100%-os ventivel 92 fok nagyon durva, nálam a furmark sem melegíti fel ennyire 26 fokos szobában, szerintem ott nagyon rossz lehet a házad szellőzése a kártya igényéhez képest. [link]
(#14688) GeneraL_XTX: Hát igen. Bár sajnos felfelé sokkal nehezebb "megjósolni" a csip igényét, mert ott már nagy a szórás, nomeg azt nem is tesztelik a gyárban. Én megmondom a frankót ennek is nagyon örülök, tuningra meg ott a +offset. Bár a legprofibb az lenne, ha BIOS-ba lehetne írni az egyes órajellépcsők feszét valami AMD utility-vel.
-
HSM
félisten
válasz dergander #14691 üzenetére
Nem ártana a VRM-et is monitorozni, az is tud melegedni ám. Javaslom a HWiNFO-t, az tud is rivatuner OSD-re kiírni, pl. VRM hőfokot is.
Amúgy nem akarlak zavarni, de szerintem nem fogja így sokáig húzni az a szerencsétlen kártya, főleg a ventije pár hónap alatt is teljesen gallyra mehet, ha rosszul szellőző házban hajtod maxon. Ezek a nem éppen csúcsminőségű siklócsapágyas ventiknek két nagy ellenségük van, a meleg környezet és a magas fordulatszám, és nálad mindkettőt megkapja. -
HSM
félisten
válasz dergander #14695 üzenetére
A ventilátorok száma egy dolog, a hűtés hatékonysága a VGA környékén egész más. Nekem is jobban hűt az "új" SilverStone házam 2db 18cm-es ultrahalk ventijével, mint az előző házam 3db 12-es és egy 14-es ventivel. Már egy húzott 7950-el is, nemhogy 290-el, ami jóval torkosabb.... [link]
850-900 körül ár szépen elvan. Én BF3-ban 825-ön hajtom, úgy nagyon kellemes [link], de alapórajelen is még szépen elvan 950-en: [link]. Bár ebben a nagy melegben egy BF3 V-sync OFF-on így már azért elég jól meghajtja, lehet majd lövök arról is egy képet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Chapel
addikt
válasz dergander #14844 üzenetére
Őőőő...ezt most nem értem.
"csak reklám az egész hogy ilyen olyan csicsoma lesz a játék"Ez most hogy jön az app-hoz? Nekem azt írták pár hsz-el lejjebb hogy érdemes használni, mert akkor váltogathatom ugye a profil módokat. (silent, oc stb). Bár igazából msiab jóbarátom
(#14843) CsonkaImo
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Cole86
senior tag
válasz dergander #14859 üzenetére
Nálam 90% asic-al sem volt valami acélos darab az r9 290es asus dc2-es, alacsony volt a fesze és vitt 1030-1040mhzet azt kész.. (annyira hűvös darab sem volt, nem ájultam el tőle, de tuningban lehet jól ment volna feszelésre, azt már meg sem néztem 80+ hőfokoknál, igaz melegben)
Szvsz az asic quality max jelzés értékű ,de ennyi.
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Chapel
addikt
válasz dergander #14865 üzenetére
Nem rég írtam, hogy egyik sincs fent a kettő közül. Azóta sem, csak a driver, így tippem sincs mi korlátozhatja...
Biztos vagyok benne hogy 1200p és 8xmsaa mellett nem így kell kinéznie.(Sajnos nem tudom hogy tudnék screent lőni hogy megmutassam a dolgot "élőben")
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
HSM
félisten
válasz dergander #15106 üzenetére
Nálam is nagyon szenvedős a hűtés 1040Mhz körül, írtam is jópárszor. Jóidőben 950-en még szépen meghűti, de a kánikulában vagy V-sync ON, vagy 825/1250Mhz órajel beállítása a megoldás, hogy a 80 fok körüli GPU-t tudja 3000RPM alatt. A feszt ugye magától leveszi a 825-nél. Én anno MX4-el pasztáztam újra a 7950-em, kb. 2 fokot hozott, bár ott igen szép volt a gyári pasztázás is.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz dergander #15189 üzenetére
Hohohó, de még mennyi köze van... Az paraméterezi az egészet. Amúgy ugyanaz a helyzet, mint régen, csak nem az északi hídban van a PCI-E vezérlő, és egy busszal a procihoz kötve, hanem a prociban van, és azon belül egy busszal rákötve a többi részre. Ugyanúgy a BIOS paraméterezi, a vezetékelés is továbbra is a lapon van, a csatlakozó is...
-
HSM
félisten
válasz dergander #15560 üzenetére
Nekem is ilyen lenne, komolyabb, V-sync OFF terhelésen 30 fokos szobában, ezért hajtom 825/1250-en. Ott remekül meghűti a WF3, halkan. Alapon, 950/1250-en is még bírná szerintem 70%-80% körüli ventivel 90 fok alatt, de az én fülenmnek 3000rpm felett nem tetszik. A tuningnál nálam jobb időben is erőlködős volt a hűtő, nem is erőltettem. Viszont jobb időben szépen meghűti a 950/1250-et is.
-
Cseneles
őstag
válasz dergander #15546 üzenetére
Hat ez valtozo, h ki mennyit szan ra...de ami kell hozza az egy kompakt viz es egy lehetoleg jobb minosegű vrm borda! Ez ha boltban veszed igen konnyel utheti a 25000ft-ot, apron ha makod van egy asetekbe belebotlasz kb 7000-ert! Felrakni ahogy latom nem nagy ordongoseg...aCorsair H50 gyari intel lefogatojara kell furni 4 jukat, h fel lehessen rogziteni a Gpura. Kell meg kb 6db csavar ami fillerek es kesz is Bar ezt s karit en igy vettem de roppant egyszeru es ami szamomra fontos, h csendes es nagyon hatekony!!!
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz dergander #15663 üzenetére
Igen! Eleg kellemes lett az eredmeny aki olcson kifog apron egy hasonlo Asetek(H50) et akkor eleg koltseg hatekony is lehet! Csendes es hűvös!
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
ÁdiBá
veterán
válasz dergander #15831 üzenetére
Egyszerű a képlet kikell dobni a kártyát belölle.
Ebbe a gépházban két darab GTX780Ti SLi ment szépen, referenciássak.
Ez elött HAF 932 házam volt.
De nem kell már monstrum ház, hat millió hűtővel.
Maradok egyenlőre oldal nélkül klimás szobába.
Remélem a következő szériának a referencia hűtése megfelelő lesz, ha nem, akkor megint nvidiát kell vásárolnom.ÁdiBá
-
HSM
félisten
válasz dergander #16057 üzenetére
Szerintem az egy hsz-el feletted hivatkozott listámon szereplő kártyák ésszel megválasztott beállításokon alkalmasak halk, jó hőfokú működésre. Gondlok itt 1000 és 1100Mhz közötti GPU-órajelre.
Még a WF3 kártyám is tök halk maradt 825Mhz-re belőtt órajelen a legnagyobb hőség és legdurvább terhelés mellett. Én inkább melegben visszaveszem, most hűtéscserére nincs pénz, így is becsületes a teljesítménye. -
ÁdiBá
veterán
-
TTomax
félisten
válasz dergander #16264 üzenetére
Azt egyáltalán nem nehéz elhinni egy processzor igényes játékban ahol a grafikus api is az overhaeadre gyúr...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
-
BullKoxa
őstag
válasz dergander #16449 üzenetére
Ettől a hsz-től ovassd lefele majd. És gondolom ami a 280/ 280X-n van venti az egy az egyben ment a 290/290X-re is . Nem hiszem hogy a ventiken fejlesztettek volna valamit amik a 290-s szériára mentek..
[ Szerkesztve ]
-
zimi1991
aktív tag
válasz dergander #16621 üzenetére
Feltettem az új drivert és így eszméletlen módon megnőtt az fps két kijelzővel!Gyakorlatilag 20-30 fps-t nőtt!
Sőt az új driverben sokkal jobban testre szabbható az eyefinity.
A crossfire hez kell valami különleges alaplap?
Úgy értem a maximus gene vel menne hiba nélkül?A privátokra illik válaszolni!
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest