- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gilthanas
aktív tag
Ez hihetetlen, pedig direkt átnéztem az elmúlt 2 napot
Valaki próbálta már? Van benne valami újfajta gonoszság?Például a korábbi beta driverrel a finom tuningomat már nem bírta a rendszer (ezért azóta csak alapozok). Pedig az azt megelőzővel még ment azon a feszültségen. Valójában logikus, hogy a driver nagyban befolyásolja a tuning sikerét, de még nem futottam ebbe bele korábban.
-
Gilthanas
aktív tag
Ha jól láttam még nem lett linkelve. Tegnapi béta driver 14.11.1 [link]
-
mcwolf79
veterán
-
torma1981
veterán
válasz
fatal1ty1984 #20173 üzenetére
Nálam érdekes semmi baj. Pedig ez már egy másik konfiguráció. AMD, Nvidia egyikkel sem volt baj. Jó ez a 8.1
-
Montesantos
senior tag
válasz
Nincs azzal baj....
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Ez azért elég rossz tanács. Mondhatnám hibás tanács.
-
asvald
senior tag
válasz
asvald #20148 üzenetére
hy
Jönnek a problémák windows 8 alatt is 0xa0000001 ahogy olvastam külföldi oldalakon ez valami memória feszültség gond lehet ..remélem jól fordított a translator
Random jött elő, amúgy csak neteztem azt csá volt.
Még egy kérdés: Mehet garba? -
TTomax
félisten
Performance Improvements:
-Call of Duty®: Advanced Warfare performance optimizations
-Assassin's Creed® Unity performance optimizations -
Dr.Burn
őstag
4.7GHz -en megy az i5-2500k amiota meg van.
V-sync be van kapcsolva, mert a monitorom csak 60Hz-es.
Nem is nagyon zavarna, ha kartya lejjebb veszi az orajeleket csak pl. Bf4-ben ez nagyon meglatszik.
60Fps-rol leugrik hirtelen 16-20Fps-re.
Ezt most csinaltam GPU-Z tesztjevel. Itt ugy latszik rendben van.deadwing:
Holnap lepucolom a drivereket ugy ahogy irtad.
A target temp 95 fokon van, nalam ez a max. Nem hasznalok AB-t helyette Sapphire Trixx-et. -
deadwing
addikt
válasz
Dr.Burn #20186 üzenetére
Nekem inkább fura a gpu load graf. Game alatt ez nagyon nem normális. Nekem úgy tűnik mintha ugrálna fel-le 2D és 3D között. Szedjél le DDU-val minden driver maradványt, aztán próbáld a 14.9.1-et felrakni. Ha használsz AB-t, akkor azt is rakd újra. Legújabbat. Temp target mennyire van belőve catalystban? Hagyd a maxon egyelőre, amíg kiderül mi is a baj.
-
HSM
félisten
válasz
Dr.Burn #20186 üzenetére
Akkor nem ez a gond. Olyan, mintha nem hajtaná meg a gép a kártyát.
Nálam ilyen volt a BF4+Mantle a 290-en:Nálam a driver vagy 14.9, vagy 14.7 RC3 volt.
AMúgy ha CPU-limited van, vagy bármi miatt (pl. V-sync) nem hajtod ki 100%-ra akkor a 290-nél normális, hogy lejjebb veszi az órajelet, hogy spóroljon a fogyasztással.De ez nem egészen az, amit nálad látok a grafikonokon.
-
Dr.Burn
őstag
Sziasztok,
Csereltem egy 7970-et egy R9 290x-re. Van vele egy kis problemam.
Bf4 alatt fps droppol nagyon csunyan. Mantle-t hasznalok a legujabb beta driverrel, de 7970 alatt nem volt semmifele problemam vele. DX11 alatt viszont jo.
Az erdekes az, hogy ossze-vissze allitja a GPU es a memoria frekvenciat, ha Mantle-t hasznalok. DX11 alatt nincs ilyen gond, viszont ott is latszik hogy neha droppol a kartya.P. ha 7970 -et 1200MHz -en hajtottam akkor az stabilan tartotta azt. Itt meg DX11 alatt hol 900MHz hol 1050MHz.
Power limit termeszetesen ki van teljesen tolva. Ez ilyen vagy valami driver problema lehet?
Egy GPU-Z screenshot:
Ez BF4 alatt.Koszi.
-
GRaul
őstag
válasz
fatal1ty1984 #20179 üzenetére
Ipon. Meg van ra boven gari. Mar konzultalok iponos forumozovan is. Az nem gond ha 1-2 honapig gariztatjak. Csak legyen jo.
Addig viszont lehet veszek egy masikat de Msi-t -
GRaul
őstag
válasz
De regebben semmi bajom nem volt a kartyaval. A 290es Asusra gondolok. Es a kolcson kert 7850al sincs bajom. Az h talcara lerakja nem zavar. De a 290nel fagyogatnak a jatekok rendesen
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Mar irtam korabban h az asus 290es kartyam vacakol.
Most haverom 7850es kartyajat kolcson kertem. Ezzel nem fagy ki.
Illetve ha az asztalra ki is dob akkor is vissza tudok lepni a gamebe.
Ez lehetseges h win 8.1 miatt van?
Hogyan tudom eloidezni a hibat a kartyaval tutira? Mert ha gariztatni akarom akkor vmit mondanom kell majd -
sy75
csendes tag
sziasztok.
olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Asus r9 290 DC2 vga.
hibátlan, semmi fagyás, semmi hiba. stbmajd egy másik gépben, valamiért gyakran lefagy az egész gép, videó youtube nézés közben, de ugy hogy csak ujrainditással lehet helyreállitani.
Mi okozhatja a gondot, egyáltalán, honnan lehet tudni, hogy a vga a hibás?????
Játékok alatt minden rendben.Köszi a segitséget.
-
BullKoxa
őstag
válasz
#82322432 #20160 üzenetére
Igen a sima is olyan jó, nekem msi-m van nagyon szeretem. a másik a Gigabyte lett volna ,de az msi jobb szerintem
fatal1ty1984 . Nálam olyan volt ha a gépet ott hagytam pl 30 percre a moncsi lekapcsolt és csak power gomb segített. Mióta Cole86 írta hogy a gpu és a memória egy vezérlőn van ( vagy valami hasonlót ) adtam neki pici pici feszt 1050/1400 és azóta tökéles a karim!!! Eredetileg 13-n van a fesz ha felteszem az AB-t.
-
Asbee
veterán
válasz
fatal1ty1984 #20162 üzenetére
Nem memória fesz hanem memória vezérlő a gond. Adj a gpu-nak +feszt az segíteni szokott.
-
fatal1ty1984
őstag
ugy néz ki,hogy én megtaláltam a bs forrását.egyszerüen nembirja a memoria a gyári értéket és ennyi. 1400 gyárirol bios cserével letetem 1300-ra és láss csodát azota egyszersem hibázott a kártya.már csak az lenne jobb ha lenne egy olyan bios editor amivel a memoria feszbe bele lehetne piszkálni,hogy picit többet kapjon és akkor valoszinü nemkellene visszavenni.
-
törölt tag
válasz
Montesantos #20159 üzenetére
Köszi!
A sima 290-es is hasonlóan van hűtve, vagy csak az X-es verzió? -
törölt tag
válasz
Montesantos #20157 üzenetére
Ez rendesen hűtött chipekkel van ellátva?
Haver artifactos Asus 280X-e óta nekem az a legfontosabb, hogy a legfontosabb chipek hűtve legyenek. -
zack
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
m0h0senator #20152 üzenetére
Próbáld ki a 14.7 RC3-at, a 14.9-ben szerintem valamit benéztek az energiatakarékossággal, az nálam se működött 100%-osan.
-
HSM
félisten
válasz
m0h0senator #20149 üzenetére
Ez érdekes.... Nekem hónapok óta underclockolva ment a 290, soha semmi gondot nem okozott, nem akadtak be az órajelek.
Win7 64bit, és mindenféle driver volt, 14.4, 14.7RC3, meg valamelyik 14.9, bár az egyéb okokból nem annyira jött be. -
deadwing
addikt
válasz
m0h0senator #20149 üzenetére
Nem lehet, hogy valami alkalmazás miatt van ez, ami 3D-s órajelen tartja a kártyát?
A screenshot készítése előtt én úgy látom, hogy normál értéken állt. -
ffodi
veterán
válasz
A.C.E. #20145 üzenetére
What?
A hatásfok nem úgy számolandó, hogy a névleges teljesítményt beszorzod a névleges hatásfokkal és kijön egy szám. A hatásfok itt felületesen fogalmazva azt jelenti, hogy a konnektorból felvett teljesítmény hogyan aránylik a táp által leadott teljesítménnyel. Ha 550 W-os a táp, akkor annak "hivatalosan" képesnek kell lennie 550 W teljesítmény leadására, ami a hatásfok függvényében lehet a konnektor felől nézve relatíve több vagy kevesebb. (tehát mindenképp több, mint a leadott, de minél jobb a hatásfok, annál közelebb van a két érték)
A te példádnál maradva egy 550 W-os táp, teljesen terhelve, 80%-os hatásfokot figyelembe véve kb. 690 W-ot ránt ki a konnektorból.
HSM: Lemaradtam a válasszal, látom erre te is ráharaptál.
-
HSM
félisten
válasz
A.C.E. #20145 üzenetére
Ehh, ez fájt...
A tápra a leadott teljesítmény van ráírva, tehát az 550W-os táp "papíron" 550W leadására képes (kisbetűs rész, hogy rövid/hosszú távon, és hány fokon, ne menjünk bele) a mondjuk 80%-os hatásfok csak azt jelenti, hogy 550W leadásához 687W-ot vesz fel a konnektorból.
Az tény, hogy sokéves vagy gyenge minőségű tápoknál ahogy öregszik, úgy szépen lassan csökken a teljesítmény, amit le tud adni, de azért ezt bele szokták a matricás értékekbe is számolni... -
A.C.E.
aktív tag
80% hatékonyságu tápnál az 550 watt az 440 plusz a táp öregedésével csökken.Ezért gondolom hogy határeset.
-
törölt tag
válasz
Televan74 #20138 üzenetére
Én is erősen agyalok a 970 en, csak az a baj, hogy több mint 100 € ot rá kellene fizetni, egy ugyanilyen MSI 290X et pedig kapnék holnap cserébe azonnal.Kétségek között vergődök na, még kaját is elfelejtettem adni a blökinek úgy felidegesített az a szar
Az meg,hogy az egyik gyártónál a széria hajlamos az 'önmegfőzésre, a másiknál meg cicereg....Azt hiszem elő kell vennem valami házi páleszt ma a kamrából bánatomban
(#20140) A.C.E. Nekem is 550 es a tápom,csak nem tudja ilyen szinten kinyírni a kártyát ?
Nehogy már új tápot is kelljen vennem...
-
Joshi
titán
Februárba vettem a ref Giga 290-et és akkor mindenki szidta a Gigákat hogy mennyire hulladék, ma már ott tartunk hogy az egyik legolcsóbb gyártó és egész szépen húzható a kártyájuk. Szinte nem is olvasni Giga elhalálozásról.
-
törölt tag
Ma reggel 9h.12 kor eltávozott az örök vadászmezőkre az MSI 290X em ( függőleges pixelcsíkok tömkelege).
Kegyelettel fogok gondolni ráOka volt azoknak a biost sem adó BS eknek,ugye HSM,ugye??
A 300 as széria mikor jön AMD től? I(lletve még dilemma,hogy mire cseréljem ki,vagy a lét kérjem vissza..GTX 970 is elgondolkoztat.Hát nem volt egy hosszú életű darab ez az MSI az hétszentség...
-
Prosector
addikt
290 Tri-X nek mennyi a még egészséges fesz, loadon?
Nálam load-on 1,25 körül van. Ez még vállalható?
-
Joshi
titán
Egy kis érdekesség: nyomtam egy 40 perces Prime95+FurMark tesztet.
-
asvald
senior tag
Ez a mantle összefossa magát BF4 ben gondolom még természetes?
-
laci.csabi
tag
Köszönöm szépen!
-
asvald
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #20121 üzenetére
nem akarok Én semmit se emelni... szóval döglődik?
-
dergander
addikt
Nemsoká érkezik a 290x gigám,egy sima 290ről váltok,tudom nincs értelme,de mivel kevésbé melegednek ezért nekem ez fontos.
-
asvald
senior tag
válasz
Montesantos #20114 üzenetére
Nekem is ez a kiszemeltem !
Alig várom hogy kifingjon a refikém, és már cseréltetem is egy ilyenre
De az időjárás nem nagyon engedi ,talán kora tavasszal lesz belőle valami
-
Montesantos
senior tag
válasz
laci.csabi #20113 üzenetére
Msi 3 év garival [link] vagy ph-n vannak már 95-ért
-
laci.csabi
tag
Sziasztok!
Lenne felétek egy kérdésem bár nem tudom kérdezték-e már,(sajnos 20k+ komentet nem tudok végigolvasni) hogy melyik non-ref kártyát ajánlanátok R9 290x-ből. Olvastam sokat a témában de nem jutottam igazán dűlőre. Mert hát ahány ember annyi vélemény.
A Vapor bejön, de 118k árával 2 év gari-hoz picit sok, tri-x olcsóbb nemsokkal de ott is a 2 év ami zavar inkább a gigán vagy az msi-n gondolkodom.
Előre is köszönöm válaszotokat. -
Tomdriver
őstag
válasz
Malibutomi #20021 üzenetére
írtam pü-t.
-
Televan74
nagyúr
+28.000 kb. a +4GB ram,hát nem tudom hogy megéri e.
-
ffodi
veterán
A másik topicban válaszoltam, de röviden ide is leírom. FireStrike alatt ugyan nem sokat számít a CPU score a végpontszám tekintetében, ha az több, mint a GPU score! Ha megnézed a GTX-ek eredményét, az is harmatgyenge, mert valami alapórajeles CPU-val mérték. Itt a GPU score lenne a lényeg, de az pont nem látszik.
-
zack
nagyúr
970 topikban, linkeltek egy érdekes tesztet...[link]Le is futtattam, kíváncsi voltam mennyire fedi a valóságot. Semennyire.
Firestrike standard 11444p
extreme 5756p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest