- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz haddent #24633 üzenetére
Hááát nem mondanám, hogy nagyobb... leginkább ugyan akkora és a sapphire hosszanti lamellázása előnyösebb lehet egy minimális légmennyiség házból való kijuttatása miatt. A VRM hűtés pedig magáért beszél...
Giga windforce oc 7970 1
Giga windforce oc 7970 2Sapphire dual-x 7970 1
Sapphire dual-x 7970 2@richard444: én megolajoztam a ventiket és teljesen megszűnt.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz haddent #24584 üzenetére
Az API-t relatíve egyszerűen lehet fejleszteni. Kell egy DX11.2 és egy shader modell fejlesztés bele. Ezzel rögtön a konzolok szintjén van a programozhatóság. A GCN-re csak egy új driver kell és már támogatja is az új funkciókat. Igazából az a meglepő, hogy miért nem kerültek bele ezek már a DX 11.1-be. Pontosan tudta az MS, hogy az új konzolok képességei így túlságosan is túlmutatnak majd a PC-n.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
szasanyi
félisten
válasz haddent #24531 üzenetére
Ez igen messze van a 70 FPS-től (arról nem beszélve, hogy ez nem egy "FSP zabáló" helyzet. Sztem vmi félremér nálad.
fatal1ty1984: ez már inkább tűnik hitelesnek, persze egy 1200-as tuning GPU mellett (ami egyrészt nem általános, másrészt elég messze van a gyári órajeltől). A gond ezzel az, hogy in-game valszeg nem lesznek ilyen magas FPS értékek, legalábbis ez a saját tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
-
szasanyi
félisten
válasz haddent #24492 üzenetére
Így van, PhysX használatával nagyon mutatós. Ez NV játék, ráadásul a GTX-ekkel promózzák tehát erre számítani lehetett. Mondjuk elég brutál a játék hw igénye van, valamint a benchmark jóval többet mutat mint amire in-game ua. a konfig képes.
Nálam 1080p-ben, Very High, DX11 (Tessellation & VSync OFF) Advanced PysX mellett átlag 35-45 FPS között mozog (FRAPS), néha megközelíti a 60-at de ritkán előfordul, hogy 30-ig leesik. Egyébként jól fut a játék és összességében nagyon jól is néz ki. Eddig a játékmenet és a mutáns lények is jók.
Kíváncsi vagyok ui. beállításokkal (kivéve ugye PhysX) egy HD7950 hogyan teljesít? -
szasanyi
félisten
válasz haddent #24460 üzenetére
Megérte. Nem, rosszul emlékszel: én 1000/1375Mhz órajelekkel használtam. a GPU csak magas fesszel vitte az 1100Mhz-rt, a VRAM pedig semmilyen fesszel sem ment 1500Mhz-et.
Többnyire NV-s játékokkal játszok, amik ezen jobban mennek + PhysX 8nekem tetszik, így használom is). Eredetileg 670-et akartam, de ez 653-ért BestBuy volt és nem gyengébb annyival mint amennyivel olcsóbb volt! -
Pug
veterán
válasz haddent #24430 üzenetére
Én leginkább annak a híve vagyok, hogy a hűtési teljesítmény és a hangszennyezés között megtalálni az arany középutat. Ehhez saját tapasztalat alapján biztos, hogy nem 9-es, hanem 12-es ventilátort fogok használni továbbra is a Peteren, de persze ízlések és pofonok.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz haddent #23811 üzenetére
Nyugi anno ez még rosszabb volt: moddolt 6950 vs 6970.
Ott konkrétan a PCB-n összesen volt asszem egy darab kondi eltérés, de ennek ellenére a 6970 tulajok foggal körömmel azt a mantrát fújták, hogy egy moddolt 6950-es jóval gyengébb, mint a 6970-es, hiszen a tápcsati....(#23812) radi8tor1
Szerintem nem kell duzzogni, de ez természetesen a Te döntésed.
Mellesleg pont az a lényeg, hogy a mondanivalód általánosító volt és így abban a formában nem állta meg a helyét, szerintem oly nagy dolog ezt beismerni, de természetesen ez is a Te döntésed.
(#23815) radi8tor1:
Nálam kettő járt, új tulajoknál most is teszik a dolgukat, érdekes, se itt se a net más fórumain nem találkoztam tömeges moddolt 6950 elhullásról, de gondolom neked vannak más forrásaid (főleg, hogy mint ahogy már anno a topicjában is ki lett tárgyalva a két ref PCB 99.9%-ban egyezik, de sebaj ). Persze ha van valami forrásod erre a tömeges elhalálozásra, nyugodtan oszd meg velünk.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz haddent #23805 üzenetére
Vagyis a GPU-ban minden egység működik, ez miatt jobban kell etetni a kártyát.
Azonos feszültség mellett nagyobb áramerősséget kér, hogy a chipben minden aktív?Csak fura hogy 1.25 többet fogyaszt egy 7970 mint egy 7950. Én spontán nem tudtam másra gondolni, csak hogy az egyik nagyobb áramerősséggel dolgozik.
Hiszen az nem annyira lényeges hogy mekkora feszültsége, hanem az hogy mekkora áramerősség halad át a kártyán szerintem. Az adja meg hogy mennyi is a termék teljesítménye.
Persze a feszültséggel ha játszunk azzal csak azt érjük el hogy kisebb vagy nagyobb lesz a termék teljesítménye.
De az áramerősség tudomásom szerint nem változik.
Gondolom én, mindegy, nagyon rég voltam már fizika órán.. 10 éve!(#23807) radi8tor1 Értem. Kár hogy annyira nem hálálja meg tuning szempontjából hiszen, azért egy 7950 is felhúzható annyira mint egy 7970.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Bossi
őstag
válasz haddent #23685 üzenetére
nekem a lényeg a hűtés, ha tényleg jobb... persze, ha volna benne tuning potenciál nem lenne rossz...
4k a ráfizetés ami úgy van, hogy eladom az enyémet és veszek egy DC2-őt
akkor lehet érdemesebb vennem egy 7950 DC2-őt azért gondolom az szénné húzva hozza a 7970 szintet vagy?köszi
-
apollo12
veterán
válasz haddent #23630 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerült megoldani teljes amd catalyst törlés és újrarakás (nem béta).
Egy másik probléma, hogy a vga most 950MHz megy ami az alap oc, de ehhez powerlimit +20% kellett, probléma stabil 950 helyett játékban folyamatosan dobálja 501 és 950 MHz között. Mi lehet a gond?
-
Zsohi
őstag
válasz haddent #23595 üzenetére
A probléma az, hogy a WF hűtés a ház aljába tereli a meleg levegőt, és 50-60 százalékos fordulaton már olyan erős a légáramlat a kártya körül, hogy a meleg levegő nehézkesen tud csak felszállni, próbáltam már kiterelni is, de ez se vált be, pedig akkor még egy CM690 II házam volt, ami igen csak szellős darab. Az egyetlen megoldás az oldallap eltávolítása volt. A tuning esetében, pedig azért nem mentem 1100-as órajel főlé, mert már azt is csak 1,25V-on viszi. A két kártyára, pedig azért gondoltam, mert 800Mhz-cen igen csak jól teljesít a WF3: 35%os ventilátorfordulat és kevesebb mint 50 fokos maghőfok,(a meleg levegő könnyen felszáll a kártya mellett) így gondolom, hogy a második kártya se okozna komolyabb galibákat, főleg az Obsidian 550D igen csak jó mutatókkal rendelkezik a kategóriájában.
A két 800mhz-ces kártya meg még is csak erősebb egy alaposan megtuningoltnál.
Foxmulder89: A baj az, hogy mikor nem rég megvettem az a tápot még nem gondoltam arra, hogy nekem valaha is CF rendszerem lenne...
[ Szerkesztve ]
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
ÁdiBá
veterán
válasz haddent #23595 üzenetére
Én szerintem nem maga a hardver gyenge.
Hanem túl nagy elvárást kér a kártyától.
Egy CrySis3 kimaxolva még OC 7950 se menne élvezhetően.
Az újabb játékoknál előfordulhat egy két olyan cím, ahol már érdemes kompromisszumot kötni, hogy megfelelő legyen a teljesítmény, és ez nem csak a 7950/70-re igaz.
Hanem, minden 1GPU megoldásra. Titán-t is megöli a CrySis3, ezen kár is agyalni.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
HSM
félisten
válasz haddent #23525 üzenetére
Itt csak egy bökkenő van. Ha mondjuk 300ms-onként monitorozod a kártyát (de lehet akár 1sec is) és a hardver mondjuk 10ms-onként leugrál, akkor is rövid időn belül ez egybe fog esni, mivel sok mérés van.
Tehát ha egy pl. 6-8 órás játékot végigtolsz egyetlen ugrálás meg lasulás nélkül, akkor zért az elég jól mutatja, mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz haddent #23493 üzenetére
giga tool nem engedte - mivel láttam, hogy atiwinflash-t használna egyébként is, leszedtem annak a legújabb (2.3.0) verzióját és azzal besütöttem az F43-at: 900mhz, 1,094V
jó kiindulási alap
szerk: kombustor teszt, eddigi 133fps lett 70fps, folyamatosan 550-600mhz környékén megy a kártya 0% power limit mellett
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
haddent
addikt
Persze, hogy csak a link maradt ki a flasheléshez: [link]
Akkor minden rendben Azt hittem, még mindig nem sikerült. (Egyébként szerintem még mindig sokkal biztonságosabb nem windows alól kavarni, de példádból is látszik, hogy működik)#23496 players111 az igen Szép kis bögre
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem tudja mivel lesz elégedett...
Miért van az hogy mindig le vagy rá akarjátok valami másra beszélni az embert? (most nem arról beszélek, amikor tanácsot kérnek hogy ez vagy az a típus jobb egy modellből)
Majd ha ő úgy gondolja hogy nem jön be neki, akkor eladja és vesz másikat.
Nem?[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Tökmindegy
senior tag
válasz haddent #23474 üzenetére
Tessék?
Milyen elfogultságról hadoválsz?
Megpróbáltam megosztani egy tapasztalatot egy X hardver és az AMD bizonyos drivereinek az ütközéséről!
Ki beszélt itt másról? Ahogy látom neked mindenről egy másik VGA gyártó jut eszedbe Ez azért nem normális ,gondolom tudod:XD Na béke ,konspirálj tovább)Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
Tökmindegy
senior tag
válasz haddent #23465 üzenetére
Gondoltam megosztom a TR és az AMD driver sajátosságait.
Nem szokásom őrjöngeni amúgy A Track IR az nem játék függő különben ,hanem pénztálca
Sok máshoz is használják világszerte ,van aki lövöldöözős fps hez is ÉRTED!"Ha ennyire speciális dolgokkal játszik az ember, akkor előbb kellene utánna olvasni és gondolkodni, hogy akkor mit merre hogy, szvsz."
Bátran mondhatom,hogy ebből ledoktorálok ha ez megnyugtat,ergo után olvasásra kösz de már nincs szükségem
[ Szerkesztve ]
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
-Solt-
veterán
válasz haddent #23465 üzenetére
Nem őrjöng szerintem... alapból NV párti, pont azért, mert ehhez a játékhoz vette a GTX580-t, aztán a GTX680-t is. Most lehetősége van kipróbálni egy HD7970-t, és a játék sajátosságai miatt ( nem NV logós, de gyanúsan egyoldalú) ez nem megy zökkenőmentesen.
Mással nem igen játszik, így nincs igazán összehasonlítási alapja, ami miatt érthető, ha arra húz, ahol semmi nyűgje...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
L1ZRRR
senior tag
válasz haddent #23119 üzenetére
Rá kerestem erre a 7950 V2-re és úgy látom h ua olyan mint a nagy tesója.
Akkor azt mondod az összes 7970 közül a 7970 dcu 2 top a leghalkabb?
Kis testvére mennyivel halkabb nála ?Azért kérdem, mert nálam 24/7-be megy a gép, viszont teljesítmény is kell.
[ Szerkesztve ]
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
ÁdiBá
veterán
válasz haddent #23089 üzenetére
Hát, én ekkora fejlődést azért nem várok az új generációs radeonoktól.
Szerintem a GTX Titán körüli teljesítmény lenne úgy mond reális, de lehet még az is picit túlzás.
Attól nem félek hogy a következő generációs radeon elfogja verni a CF-et, mert az simán elképzelhetetlen számomra.
Hiszen akkor mennyit gyorsulna a HD8xxx kártya a HD7970-hez viszonyítva?
80%-ot?(#23089) haddent Mennyin járatod a processzort?!
Kíváncsiságból tudná futtatni egy TR benchmarkot alapórajelen a HD7950 kártyáddal ha az van még?!
Amúgy 4,6Ghz járatom az i7 3770K.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
fatal1ty1984
őstag
válasz haddent #23079 üzenetére
erröl beszéltem ,mikor oszott a fél forum társulat.a 7970-em ami elvileg egyedi darab ( amiben én nem hiszek ,mivel van 4db is ami 1200-at megy) 1250-en 87 fokos vrm-.et produkál amit egyetlen egy 7950-sem éri utol. max 1300-on amihez legalább peter(hanem folyadék hütés) kell,és már odais van a használt piaci ár külömbözet ezért kérdezem én ,hogy miértis akkora rossz vétel és tévedés a 7950 helyett 7950-et venni ?
gyerünk kövezzetek meg
-
HSM
félisten
válasz haddent #23079 üzenetére
Nekem ott eldőlt a dolog, hogy egérrel és billentyűzettel szeretek játszani (esetleg rendes FF-es kormánnyal) és kifejezetten taszít mindenféle játékkonzol-irányító, meg ez a TV-re kötős móka.
Úgyhogy ha nem lesz PC gaming, akkor nekem maradnak az egyszerű, buta Androidos logikai játékok, esetleg némi mérges madarazás...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz haddent #23074 üzenetére
Az attól függ... Ha lesz Kaveri Apu mellé GPGPU-nak, közös címtérrel, azért nem lesz gáz szvsz. A Tahiti-ben is van elvileg egy IOMMU, azaz elvileg AMD platformon képes lesz a proci memóriájához is hozzáférni, a PTR is ezt használja.
A PC-s API problémája se biztos, hogy megoldatlan marad, érted, ugyanazt tudja a Tahiti GCN is, mint a PS4 GCN, ebből még bármi kisülhet....Az 1,25V attól függ sok-e, milyen szivárgású a csiped, mennyire bírod hűteni, stb. Nekem 1,25V-on már izzik a NYÁK... (Magas szivárgású csipem van )
Itt egy kép, meg leírás, mit művel nálam 1,3V beállított, 1,2V valós feszen. [link]
Ja, és a hőfokoknál számold bele, hogy nem vártam meg, míg a VRM is felmelegszik, beállítottam, kicsit vártam és fotó, mert már nem volt hova gyorsuljon a kopter, 90 fok súrolva volt, és a 22A áramerősség se nagyon tetszett....
Úgyhogy kilőttem, mielőtt tovább melegedett volna.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz haddent #23042 üzenetére
Itt leírtam, véleményem szerint mi a különbség, de nem voltam elég pontos. [link]
Közben megtaláltam egy profibb magyarázatot, asszem itt minden kérdésedre választ találsz: [link]
Ezekszerint hivatalosan eggyel több 12V ér fut a 8-asban, de a sima 6-os két erén is 192W is akár átmehet! Nyilván, a specifikáció szerint max 75W, kicsit biztosra akartak menni a srácok.
De jobb is, egy ezerszer ki-be dugdosott tápcsatin már nem biztos, hogy 100%-os a kontakt, illetve a silány minőségű tápokon se biztos, hogy tökéletesek a csatlakozók. Mindenesetre, kaphat a két 6-os PEG csatin bőven elég tápot a kari, tehát ezt a részét már anno is jól láttam, hogy abszolút nem gond, ha csak két 6-os van a szénné húzandó 7950-en, nem érdemes mindenáron a 6+8-asokat keresni.Ugyanebből a cikkből kiderül, hogy a standard 24 pines ATX csati is max 144W, tehát ennyit tud a laptól felvenni az összes periféria, VGA külön csati nélkül. [link] (A proci külön tápról megy, azt nem kell beleszámolni, csak minden mást.)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz haddent #23032 üzenetére
Az alaplapi 24-es csati égésének semmi köze ahhoz, hogy gyárilag hány és milyen csati van a kártyán.
Ahhoz van köze, hogy van megoldva, miről mennyi áramot vegyen fel, és ez mennyire nő meg tuningtól.Nekem is 2x6pin, és nincs PCI-E power csati a lapomon, és nem aggódok, hogy baja lehet a húzástól, mert biztos nem nő meg annyira, hogy baj lehessen. De 100%, hogy külön tápcsatis lap nélkül CF-ben már nem merném ezt megcsinálni, csak alapos utánaolvasás után, hogy az adott kártyával mi a helyzet, és még úgy is óvatosan. Érted, egy kártyával ha max a 75W, az ha a duplájára nő is még épen ok, amihez elég komoly tuning kell, míg két kártyánál már az alap 75W szorozva kettővel is épp necces tuning nélkül. Én ahogy írtam is neked, véleményem szerint a 6-os csati is simán tudhat 150W-ot leadni, ha amúgy "8-assá alakítható" dugaszt adsz neki.
(#23033) ÁdiBá: Persze, mindenképpen van két kártyával, az a biztos, ha rajta van. A bedugás 100% biztonságos, míg a kétkártyás tuning már okozhatna bajt be nem dugott csatival.
A PCI-E 3.0 esetében főleg ilyen GPGPU alklamazások alatt mértek gyorsulást a korábbi tesztek.
(#23034) radi8tor1: Egyáltalán nem vakítás, később komoly jelentősége lehet, ahogy egyre több alkalmazás lesz képes OpenCL-el gyorsulni. Persze, játékra tökmindegy, bár megatextúrázás esetén előnye lehet majd a 3.0-nak, de asszem ez még a jövő zenéje.
(#23035) Hoorus: Egy karival nem vagy veszélyben, ha nem dugod be.
(#23036) gbors: Az 5800-akon 1GB ram volt csak, ami sokszor volt necces, azaz hogy éppencsak elég. Ez azt jelenti, hogy többet kellett adatot mozgatni a PCI-E-ről a VRAM és a rendszer között, ezért eléggé függött a teljesítményük a busz sebességétől. A 7900-akon, amik rogyadoznak a VRAM-tól, ez nem áll fenn, befér minden a ramba, nem kell streamelni semmit. Ezért amíg nincs compute, meg streamelt megatextúrázás, elég jól elvannak a tesztek szerint lassabb buszon is. Pl.: [link]
-
fatal1ty1984
őstag
-
HSM
félisten
-
nagyúr
válasz haddent #22766 üzenetére
Bioshock -nál én is észrevettem hogy több fesz kell a GPU -nak PL: nálam eddig minden játéknál elég volt az 1100.MHz -hez a 1,125.v, de engem is kidobált a játék ahogy adtam a GPU -nak egy kis többlet naftát(1,144.v) utána megszűnt és teljesen hibátlanul végig vittem az egész gammát hiba nélkül!
És annak ellenére hogy nem egy VGA gyilkos a játék elég rendesen fűt is! Mondjuk nagyon nem is kell(ene) tuningolni mert 1100/1400.on mindent kimaxolva, 80-100.FPS van nyílt területeken, beltérben 120-140.ig is felmászik!
Próbáld meg hogy adsz még a GPU -nak egy kis kakaót és jó lesz nálad is!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz haddent #22678 üzenetére
Nekem is tökéletes ez így. 925-öt közel némán meghűti akárhogy is gyilkolva, de 1050-en is még elfogadható a hang szélsőséges esetben is. Normál játékban, mint pl. TR, úgy se hallani. Szóval túlzottan nem motivál az a +150Mhz 10-15 000 forint elköltésére... Megértem, hogy elégedett vagy, én a kicsit rosszabb hűtésű powercolorommal is szuperül meg vagyok elégedve, a legjobb VGA-m eddig.
Persze, megértem azokat is, akik megvették maguknak Petikét, megspórolva a gyári hűtések akár minimális zaját is.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz haddent #22671 üzenetére
Tényleg javult picit a memóriahasználat és az FPS is kicsit a friss patch-el, úgy tűnik, ez volt a bűnös. Lemértem újra, ezt adta: [link]. Így már FPS-ben is hasonló, mint nálad, és a memóriahasználatom se olyan szignifikánsan nagyobb.
(#22673) DroiDMester: Én nekem úgy rémlik, a szűk bányákban tekert a legjobban a kari. Ott állapítottam meg, hogy hmm, ez biza jobban fűt, mint a Cry3 bárhol is... Csak azt nem ilyen egyszerű megtalálni, ellenben sokkal nem fűt jobban emlékeim szerint.
A hűtésed ismét bebizonyította, hogy kitűnő konstrukció, de sajnos, külön ligában versenyzel, gyári kártyát nem sportszerű építettel hasonlítani.(#22674) ricshard444: Jóóó!
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz haddent #22663 üzenetére
Az érdekes... Én ha elindítom, és oda nézek 1050Mhz-en akkor FXAA: 51,5 FPS, 1350MB VRAM, 2XSSAA:36,5 FPS kerek 1800MB VRAM, 4XSSAA: 28FPS, 2650MB VRAM! De ha egyből 4XSSAA-val indítom, akkor is 2250MB-ot azonnal teletöm...
Nálam ez a 13.3 beta 3 driverrel van, a játék az nálam a kiadáskori verzió, nem vagyok az update híve működő progiknál... -
HSM
félisten
válasz haddent #22651 üzenetére
Az első dolog, hogy bebugolt nálad a Tomb Raider, nem ment az SSAA. Nálam is csinált ilyet, ha nem a játékból kapcsoltam be. Onnan látszik, hogy 2X-es SSAA-val az adott jelenet 1800MB VRAM, nem 1300.
De sebaj, futtattam egyet én is így.Feszültség amit a képen láttál már a droppolt, 1,1V-ot beállítva nálam is 1050-et megy csak, és ahogy a te képeden is látszik, nálam is 1,05V környékére droppol ez le.
Az FPS-t nem tudjuk összehasonlítani, mert téged valamiért kicsit balrább rakott le a waypoint. Szerencsére az áramfelvételt ahogy láttam, ez nem nagyon befolyásolja, csak az FPS-t.Na igen a ház... Nekem is most új házikóm van, egy Silverstone FT01, ami azonnal jó hatással volt a hőfokokra, majd ezt is megírom. A Haf XB legalább olyan jó kis kuckó, zseniálisan ki van találva az is. Nekem ami külön tetszik a hőfokaidon, hogy ezt úgy érted el, hogy alig tekertek a ventik a hűtőn, 1500rpm az semmi. Gondolom, úgy még a szélzajuk is kb. 0... Ay MX4 is biztos segít, nekem a procimon van, a GPU bontatlan.
Ja, szóval nálam ezt sikerült: [link]
Azért így SSAA nélkül, 1050/1400-as beállításon azért az enyém is elég baráti lett. Ugyan szűk 2000rpm, de alig hallani ki az elvileg 18dBA-es Silverstone ventik mellől.... Bár elvileg hasonlóval van tapasztalatod, ugyanaz a 9cm-es venti, ami a Sapphire Dual-X karikon is van.Áramerősségben az enyém egy kicsit többet vett fel, de nem szignifikáns a difi, ez lehet attól, hogy picit arrébb álltál, vagy attól is, hogy ugye nem minden GPU egyforma fogyasztású azonos feszen, de az 5 fok előnye is számít a tiédnek. Végülis az enyém 10W-al többet kért (ennyivel is többet hűtött nálam a hűtő) a VRM adatai alapján, de ez nem vészes difi.
(#22657) haddent: Rossz amperből számoltad, azért lett 33% a difi, míg a másik csak 15%. Ugyanis a 9A az a VRAM VRM current out. A GPU VRM Current in az 12,625A...
De egyébként így se jó a számítás, hatékonyságot úgy lehetne számolni, hogy teljesítményt számolsz, azaz nálad a 7,781A*11,969V=93,13W megy bele, míg 1,055V*71A=74,9W megy ki, ami 80% hatásfok.
Nálam az itteni képen (nem írom már le a számolást) 103,1W megy be és 87,1W megy a GPU-ba, így az enyém 84,5% hatásfokúra jött ki. Ez alapján a Powercolornak van picivel hatékonyabb VRM-je.
Kiszámoltam ezt az 1150MHz-es GPU-s képemen lévő adatokkal, ott 152,7W áll szemben 118,5W-al, azaz még így is 77,5% a hatásfok. Ugyanezt kiszámolva a legbrutálisabb tuning-mérésemre: [link] 275,6W ment be, 210,3W ment ki, azaz még ott is tartotta a 76%-os hatékonyságot, ami azért meglepően jó a túlterhelés mértékéhez képest. A 84,5% kijött más korábbi képeimről kis terhelésen, úgyhogy az se mérési bizonytalanság. Egész hasznos infókra jöttem rá a felvetésedből.[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
-
HSM
félisten
válasz haddent #22641 üzenetére
Ez játék függő. Ami hatékonyan tud etetni 8 magot és HT optimalizált (kevés ilyet láttam eddig) az jobban fut HT-val, minden más még jobb a 3570K-val. 3 évig volt I7 920-am, rendszeresen próbáltam HT ON/OFF-al, és valahogy mindig OFF-on maradt, ezért is vettem 100% lelkinyugalommal 3570-et... Bizton állítom, semmivel se rosszabb jelenleg játékra a 3570. Ahova az elfogy, oda a HT max 30%-a se segít, ha egyáltalán a játék ki tudja használni.
Szóval a legkevésbé sem hazudik, aki azt állítja, hogy a játékok 70-80%-ában a 3570 legalább olyan jó, vagy még jobb, mint bekapcsolt HT-s nagytestvére....Amúgy számold már ki, az 5-5,2Ghz az 4-8% sebesség plusszban. Nem kötözködésből, de én azért nem ekkora difire szoktam használni az "erősebb jóval" kifejezést...
(#22646) Cole86: Azért a pár százalékért megéri kupaktalanítani? Hát te tudod...
A HT-s dolog pontosan úgy van, mikrolaggot okozhat. Ennek az az oka, hogy más szál is hozzáférhet a fizikai maghoz a másik szálon, így rendesen prioritást sem tudsz szabályozni. Ez pedig játékokban, ahol kritikus szálak vannak, könnyen lehet rossz és okozhat mikrolaggot.Ez csak matek.. Ahol 4800Mhz-el tisztán procilimites vagy, az 5200Mhz-en is max 8%-al gyorsabb, magyarul pl. 30FPS helyett kapnál 32,5-et.... Döntsd el, megéri-e a macerát.
Szerintem ahova a 3570 kevés, ott már a 3770 se fog segíteni, max valami beteg módon húzott 6-magos X79 cucc, vagy még az se... Próbáld ki, aztán ráérsz akkor gondolkozni, ha nem oké....[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
válasz haddent #22641 üzenetére
Érdekes vélemények eddig.
Nos erősen gondokodom, nyilván minimum fpsben fasza lennék , max a maximum fps értékek nem tudnak kimaxolódni..
A HT-ról egyesnek érdekes meglátásaik vannak.. sokak szerint microlaggot okoz és egyéb anomáliákat gamek alatt, valamint kevés játék támogatja a HT-t valójában..
Igazából kupaktalanítani fogok és akkor 5000mhz az tuti lesz ,de fölé már annyira nem mennék.. 750w-os raider táp, ha Aurum belsős is, a nagyon durván extrém tuning már kirakná szerintem a határokra...
Karik 1,25v fesz körül 1200on már bekajálhatnak akár 300wot is..
A 77w-os prociból vajon ki lehet hozni 150wos fogyasztást?
HSM : hehe.. én is valami ilyesmire gondoltam.. Szerinted elég neki a 4800mhz craft a keményebb igényű gamek alá?
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
HSM
félisten
válasz haddent #22637 üzenetére
Hunting Lodge Base Camp: [link]
Leírtam pontosan: [link]
Ahol ez a sátor-WP kidob, egy tapottat se mész semerre, csak a célkeresztbe veszed azt a pontot, ami a második linkelt képen látható ([link]) és vársz 6-8 percet, amíg felmelegszik a kari, és printscr... . Így csináltam én is.
Előre is köszi!(#22632) VAgica: Gyönyörű kari! Kíváncsi leszek, hogy válik be, nekem ez volt az egyik legszimpatikusabb kártya a 7950/70 felhozatalból a netes tesztek alapján.
Aztán úgy hozta a sors, hogy powercolorom lett végül, amit nem bántam meg.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz haddent #22613 üzenetére
Akkor KATT IDE!!! és válogass!
-
HSM
félisten
válasz haddent #22578 üzenetére
Annyian dícséritek ezt a karit... Ha ráérsz, és megvan a játék, tudsz esetleg egy ilyet tesztet csinálni 1150Mhz-en? (Ha az AB csak 1100-ig engedi, az is jó) [link]
Ne érts félre, örülök, hogy bevált, csak kíváncsi vagyok, mégis mit tud.Futtatnék neked Bioshock-ot de sajnos nincs meg.
[ Szerkesztve ]
-
Tökmindegy
senior tag
válasz haddent #22553 üzenetére
Látod látod Ezért vesz az előre látó juzer egy 680 at meg egy 7970 et. No para ,no problem,no vergődés találgatás Nyugodt szórakozás max
Erre komoly fogadást merek kötni,hogy az általad felvázolt vízió nem fog megtörténni.
Nézd meg pl a steamen mennyi az arány a VGA-ák között.
Ki az a fejlesztő aki mint már említettem hanyagul eldobja a vásárlói felét ? Ugyan már ez üzlet.
A programozó pénzért melózik ,a vezetők meg lexarják ,hogy neki mennyi melója van abban,hogy ugyan úgy fusson mindenhol. Volt szerencsém eltölteni egy hetet a Stormregion nál egy jó barátom ott melózott főfőfejlesztőként,és meghívott párunkat . Tesztelnek ott mindenféle hardverrel ,mindenféle összeállításban. Szerintem ez máshol sincs másként.[ Szerkesztve ]
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
Tökmindegy
senior tag
válasz haddent #22549 üzenetére
Én meg ajánlok figyelmedbe pl egy Il2 CLOd ot ami 1 év után fut rendesen radeonon,de még mindig kihívásokkal küzd azért. De tudok még ilyeneket
És akkor mi van amúgy? Vársz pár hetet megáll a világ? Mindkét gyártónál van és lesz is ilyen. Ez pláne egy szemellenzős hozzáállás szerintem.
Az álltalad említett játék kívül esik az érdeklődési körömből,ergo az sem érdekel ha nem is megy GTX en Na jó ez poénnak lett szánva.Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
eszakas
senior tag
válasz haddent #22266 üzenetére
Persze igazad van de a kérdésből adódóan arra következtetésre jutottam, hogy a felhasználó nem igazán profi a dologban. Ezért -Az ördög nem alszik! -alapon tanácsoltam így neki, De köszi a helyesbítést !
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra Gaming 8GB VGA eladó (2025. 02. 18-ig garanciális)
- AKCIÓS-GARIS!!! POWERCOLOR RED DRAGON RX 580 8 GB
- PowerColor Radeon HD5770 1GB 128bit DDR5 Videokártya