- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
adrian23
csendes tag
Már biztos mindannyian töltitek, de azért szólok, h kijött a techdemó, ami végre megmutatja a 7970 tényleges erejét és újításait.
-
ffodi
veterán
válasz
jones965 #2185 üzenetére
Világos, az alaperedménynél látszik, hogy nem volt, mert kb. nekem is ennyi jön ki alapon, de a tuning eredmény furcsa volt elsőre.
Olyan magas feszen nálam már nem bírja a gyári hűtő 100%-on 23 fokos szobában.
Egyébként azt én is észrevettem, hogy a 3dm11 ha lemegy, akkor a vantage nem biztos, az sokszor a második teszt elején száll el.
gombcomp:
Az első pár eredményem nekem is alap tess.-el volt, aztán próbaképp kikapcsoltam, és rájöttem a turpisságra.
-
jones965
Modder
Nagy a szórás, így pontos adatot nem tudok, meg tesztje válogatja.
1,25V-1.268V-ig. Volt olyan is, hogy max fesszel ment.
3DM11 lement vele, vantage még nem.Az alap( default ) eredményeknél nálam semmilyen tesszeláció babrálás nem volt. Tuningnál igen, csak úgy mint másnál.
-
-
ffodi
veterán
MSI AB + legyen az én titkom.
SzlobiG:
Furcsálltam, hogy közel azonos órajelen 1000-1500 pontokkal le vagyok maradba a PH toplista vezetőítől a gfx scoreban. Nem is gondoltam erre, mivel a HD6950-es tesztjeimnél ez nem volt megengedve. Futtattam egyet kiváncsiságból, aztán kiderült, hogy mégis.
-
ffodi
veterán
Uraim, megsült a hurka!!
12.2pre, 1275/2000MHz. Feszültségeket inkább nem írnék ezúttal.
Rájöttem a többieknek mitől olyan sok a gfx score.
helkis:
Is-is. Egyébként a +20% természetesen rajta volt.
-
-
deicide
veterán
MSI afterburner továbbra is 1049mV-ot ír alapesetre, nem 1170mV-ot...
másnak kijelzi rendesen?
-
Sontir Fel
őstag
válasz
SzlobiG #2163 üzenetére
Ez igy van, es gondolkodtam rajta hogy visszavonom, de igy papiros kisker gari lesz a cuccra amit jobban szeretek. Nincs bajom giannival lapom es cpum tole van, csak mindig eszembe jut, hogy ha akarmi tortenik vele -diszidal, eluti a busz, karriert valt- akkor nyugos a gariztatas.
A masik, hogy egy cimboram most mondta hogy megbontja a 6870cfxwt es kolcson adja a kartyajat, szal igy kibirhato a ket het. Ha addig areses lesz, akkor visszamondom, ha dragulas akkor meg elvileg mar megrendeltem ezen az aron szal ennyirert kene adniuk.
(#2165) Shkiz0: tul szep volt, hogy igaz legyen
ha ezt elore tudom akkor toled rendelek
-
válasz
Sontir Fel #2162 üzenetére
Így lenne ötösöm a lottón
(#2166) Sontir Fel
Ugyan nincs semmi gond, mindenkinek szíve joga hol vásárol
-
SzlobiG
félisten
válasz
Sontir Fel #2162 üzenetére
145-ért ganninál kapsz vtx-et és nem két hét alatt.
-
Sontir Fel
őstag
A 149Ks zafír vagy 2 hét múlva ér Budapestre. Aki tervezte, hogy rendel onnan Kisvárdáról, az kalkulálja ezt bele
Mondjuk ha addig esik az ára, akkor visszamondom és veszek máshol
-
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #2159 üzenetére
Semmi tweak, driver@default, proci 5GHz-en. HD7970@1225/1950MHz. VGPU@1,2V VRAM@1,612V. Alapfesz környéke.
A GPU-nak egyelőre nem adtam több feszt, az még hátra van, de van egy olyan érzésem, hogy a magasabb GPU órajelhez arányosan vissza kell majd skálázni a vram órajelét.
subaruwrc:
Sapphire-t kell venni.
-
p87
senior tag
Üdv!
Nektek mennyit droppol a kártya 3d tehelés alatt?
Ugye 1,17V van beállítva gyárilag, hogy ennyit kapjon, nálam ha leterhelem 1,13V-ra esik vissza a GPU fesz.
Gondolom ezért megy nekem "csak" 1100Mhz-en stabilan.
Olvasok itt 1200-as értékeket nektek ez gyári fesz.-en megy vagy adtatok rá pluszt?Mondjuk leírhatná mindenki, hogy mennyit megy max. a kártyája gyárilag, plusz feszek nélkül, hogy megnézzük vannak-e nagy szórások.
-
törölt tag
válasz
mpierre #2150 üzenetére
Akkor a nem ref. ? Lehet a 7970 képe ez nem tudom.
http://www.techspot.com/news/46874-amd-radeon-hd-7950-delayed-until-february.html
-
ffodi
veterán
Csináltam egy laza 3dmark11-es tesztet, mindenféle optimalizálgatás nélkül, tess csúszka defaulton. CPU és RAM 24/7 beállításon, a vga 1200MHz/1900MHz-en, GPU 1,175V-on, VRAM alapfeszen.
Tessék figyelni a vram órajelét.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Stukker1987 #2142 üzenetére
580 ugrik, aztan 7970 erkezik
-
Laraxior
titán
válasz
Stukker1987 #2142 üzenetére
mi a bajod az 580ammal?
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Sontir Fel #2141 üzenetére
Még hogy te irigykedsz??
Akkor mit mondjak én,akinek csak sohanapján érkezik meg?! Rossz Gtx580-al
Kiváncsi leszek a 7950 mit fog mutatni! Egyenlőre teljesítmény jóslatok és ár alapján érdemes inkább spórolni. Pedig tervben volt,hogy 7950 lesz a köv karim...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ref. 7950 képek: [link]
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #2134 üzenetére
Az valami bug, nem is vettem észre, 1,41V idle, és 1,44V load, és márpedig a képen idle állapot van.
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #2131 üzenetére
Más:
Veszettül megy a kártya. Alapfeszen mennek a ramok 1790MHz-et (ami ugye a max AB-ben). A GPU 1 GHz-en 1,05V-on megy, eddig fél óra furmark stabilan, ami droppolva kereken 1V. Lehet megy még lejjebb is, egyelőre nem próbáltam.
Egy hihetetlenül optimalizálatlan vantage eredmény (cpu, ram 24/7, ment közben letöltés is), vramok alapfeszen, GPU 1,18V-on (terhelés alatt droppolva 1,12V körül):
P37632 ( CPU score kevés, mert ment 1-2 dolog a háttérben, a lényeg az volt, hogy mit megy a vga, de ez még korántsem a vége.)
-
Busaf
tag
Elnézést mindenkitől, ha ez már volt itt, de lehet, h. nem ill. valaki esetleg nem olvasta.
A topikot nincs időm végigszaladni - a munka nem hagy időt -, de érdemes megnézni a grafikonokat:
Az AMD új nyomtatott áramköri lapkát készít a HD 7970-hez? -
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #2123 üzenetére
A mikulás hozta utólag.
Bemelegítésnek itt egy vantage. CPU + ram + egyebek @ 24/7 settings. A vga-val barátkozom még, 1000/1400MHz-en ment a teszt, alapfesz alatt. A gyári hűtő hangja nagyon beteg, úgyhogy erre is rá kell faragnom valahogy a vf3000a-t.
helkis:
A vrm-ek hűtését kell valahogy megoldanom, a többi része szerintem passzolna.
-
Hívd fel őket, és kiderül.
Amúgy elképzelhető, bár nem tartom valószínűnek, hogy már most lenne, de nem lehetetlen.
Inkább arra tudok gondolni, hogy még csak listában van, készleten nincs, és pár napon belül lesz valójában készleten.
Én forrásaim szerint 30.-án jön pár darab 7950. -
poj
tag
Tényleg kapható a 7950???? És 3 Gigás OC verzió!!
Itt van már vagy 4 model is, vagy ez elírás lenne?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Cybertrone #2100 üzenetére
Most már értem mire gondoltál a jelenleg GTX topikban "lakóval" kapcsolatban!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bodza21 #2109 üzenetére
Please note that AMD Radeon HD 7900 users should keep using the 8.921.2 RC11 driver found here (the 12.2 preview does not supported the AMD Radeon HD 7900 Series): http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/RC11Driver.aspx
Last Updated: 1/20/2012 -
helkis
veterán
megérkezett hozzám is végre a 7970..
próbáltátok már az új drivert?
(látom a médiatörvény is működik #2105?)
-
válasz
Cybertrone #2100 üzenetére
Van, csak ahhoz a beszállítóval is olyan kapcsolatban kell állni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- OLCSÓ MONITOROK
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged