Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CirrMee

addikt

válasz Raidon #51566 üzenetére

Ahogy elnézem ismételnem kell, de akkor ugorjunk neki még egyszer:
    -a kártyán fizikai sérülés történt, a nagyított képen gyönyörűen látható. Ismételve: oldalról kapott az alkatrész ütést (hogy hol, kinél, ne menjünk bele, mert innentől nem oszt, nem szoroz), valószínűleg fólia szakadás is történt, de ez a képen már nem látszik egyértelműen, ki kellene mérni - látszik hogy megindult a fólia, tehát elkezdte vinni (letépni) magával az alkatrész, mivel a forrasztás nem engedett
    -fizikailag sérült kártyát a gyártó (vagy RMA megbízott cég) alapból visszadob, hiába próbál valaki balf*sz (kontár) szakvéleményt lobogtatni túlfeszről, villámról, ufóról, stb
    -100% nem tudjuk megmondani neked, hogy a csere után megjavul e. Az ok egyszerű: nincs a kezünkben kapcsolási rajz, ez pedig egy többrétegű panel, így a huzalozás haladhat az egyes rétegek közt, onnantól szemmel nem követhető végig - illetve nem mondható el a képről egyértelműen, hogy fóliaszakadás történt e, pláne olyan jellegű, ami egy másik réteggel határos. Ha ez utóbbi fennáll, onnantól kapcsolási rajz nélkül nulla az esélye a javításnak, ha lenne rajz, max áthidaló huzalozással lehetne pótolni a sérült szakaszt, de akkor is lutri az egész (CUSL lapot javítottam már így sok évvel ezelőtt, csavarhúzóval végigszántották procihűtő leszedésnél, kimérve csak 3 fólia sérült a felső rétegben, jókora drótokkal az alaplap hátuljáról kapott "patkolást", legnagyobb meglepetésemre hibátlanul ment is a műtét után :) ).

Anno azt írtam neked, hogy tippem szerint valamelyik BGA alkatrészhez saccolom (DRAM / GPU). Meg lehet próbálni a javítást, de az lehetőleg tartalmazza a fóliák kimérését is, amennyiben ez lehetséges. Ha az én tippem jó lenne, akkor van esély a "feltámasztására". Ennél többet itt senki nem fog tudni mondani, mivel mint említettem, nincs kapcsolási rajzunk, és a kép sem alkalmas arra, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni: javítható, vagy sem. Egy valamire jó: megállapítani, márpedig ez mechanikai sérülés.

Új hozzászólás Aktív témák