- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- BMWFan: Akasztófa
- Gergosz2: Emlékezzünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Sziasztok!
A tegnapi napon hivatalosan is beléptem ebbe a klubba, egy Radeon 7870 büszke tulajdonosa lettem. A termék az ASUS műhelyében készült.
Igazából azért választottam ASUS-t, mert a kiszemelt üzletnél ez volt a legolcsóbb olyan 7870-es, amire év garanciát kap az ember. Eleinte MSI Twin Frozr modellt akartam, de az több ezerrel drágább lett volna és semmivel nem lettem volna előrébb szerintem. Úgy értem, hogy az eddigi információk alapján vagy DCII vagy TF hűtést szerettem volna. Mivel mindkettőre év garancia érvényes, kb. ugyanolyan hatékonyak és az ASUS terméke olcsóbb volt, így ezt választottam.Egyelőre még nem volt alkalmam sok játékkal letesztelni, mivel tegnap telepítettem az egész új konfigot, de a Far Cry 2-t, a Tomb Raider Underworld-öt, a TESIV-t és a Hard Reset demoját már kipróbáltam. Idővel természetesen jóval több játék alatt megnézem majd.
Far Cry 2: Most volt először alkalmam előben saját magam megtapasztalni, hogy miilyen az, amikor ez a játék maxon fix 60 FPS-el fut. Mivel eddig 25-30 FPS-el toltam, így ez most nagyon furcsa, de leírhatatlan élményt nyújt. A játék bő 4 évvel a megjelenés után is áll-leejtően gyönyörű, főleg FXAA injectorral.
Eleinte 8x élsimítást adtam neki, aminél meg is volt az átlag 60, de néhol leesett 50-55 FPS-re, és mivel ennél a játéknál 4x és 8x AA között látható képminőségbeli különbség nincs, így most 4x AA mellett tolom, így bármit csinálok a játékban és bárhol vagyok, beton stabilan 60 FPS. Fülig ért/ér a szám.
Itt csak egy dolog bosszant, amire nem tudok megoldást: a játék ugyan ki van maxolva, de az Anizotróp szűrő mintha nem működne, látom, ahogy megyek a játékban, hogy szinte közvetlen előttem élesíti ki a textúrát, egy egyértelműen jól látható "határvonalat tol előttem" a játék. Nem mindig látni, sűrű növényzetnél egyáltalán nem, csak sík "üres" talajnál, illetve árnyékoknál. A Catalyst-ban alapértelmezett beállításon van, vagyis az applikáció irányítja. Van erre valakinek valamilyen ötlete? A driver-ből kényszerítés állítólag hatástalan.TR8: Ez is 2008-as cím és azért vettem elő, mert eddig a notimon toltam, még nem vittem végig és a Radeon 5470M csak akkor érte el a 60 FPS-t benne, ha szinte midnen effektet kikapcsoltam, ráadásul csak 1280-ban bírta. Most mindent kimaxoltam a natív felbontáson (1.680×1.050) az élsimítást rögtön 8x-ra raktam. A VGA könnyedén viszi fix 60 FPS-el a játékot. A játékmotorra még ráfért volna némi polírozás, ugyanis néhol látványosan beesik az FPS-el minden ok nélkül egy-egy pillanatra.
TES IV (Oblivion): Ennek a motorja (akkori Gamebyro) úgy sz*r ahogy van, kimaxolva a játék szaggat, ami több, mint szégyen. Az AA-t itt is visszavettem 4x-re a Grass Shadow-t kikapcsoltam, de még így sincs meg stabilan a 60 FPS, itt a motorral hatalmas gondok vannak.
Hard Reset (demo): Ez a (DX9-es) játék gyönyörű grafikával bír, mindent Ultra-ra toltam és az MLAA-t bekapcsoltam. Majd ha meglesz a teljes verzió, majd csak akkor lehet valódi eredményről beszámolni, mert ott rengeteg javítást eszközöltek a fejlesztők sebesség téren, így a demo jóval lassabban fut, mint a teljes verzió. Másrészt még nem néztem meg az MLAA és FSAA közti különbséget. Az FSAA eljárást én nem ismerem. Erről tud valaki részletes infót adni?
Egyelőre ennyi, a Steam fiókomban még bőven vannak játékok és valószínűleg a karácsonyi leárazások keretében tovább fog bővülni a számuk. Például én is kaptam ingyen egy Metro 2033 példányt, így előbb-utóbb majd azt is megnézem.
A VGA referencia órajeleken jár és így is fog maradni. Amúgy az normális ha a legfrissebb WHQL (12.10) Caatalyst-al sem veszi vissza a VRAM órajelét? Üresjáratban is végig 1.200 MHz-en mennek a GDDR5 lapkák. A GPU-t szépen leviszi 300 MHz-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- 65 wattos Socket AM4 platformon alapuló, passzív PC az Arctic portfóliójából
- Fotók, videók mobillal
- Vallás
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kedvenc zene a mai napra
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest