- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBrook
aktív tag
nah csináltam én is egy 3d markot első mérés eredménye : [link]
13.5ös catalyst, nem tudom mi baja van vele, 1175/1400on ment. cpu: 3.0ghz 0-val egész jó eredmény lenne:d -
bozont
veterán
Neked amúgy mekkora volton megy 4,2GHz-et a 6100?
(#12889) Jim76
Igazából ez eléggé játék függő, de nekem fullhd felbontás mellett a vram emelése picit többet hozhat (a gpu már gyárilag 1100MHz-en megy), de sosem figyeltem. Valójában nincs is bekapcsolva az OC mostanában, mivel a youtube összesz***ja magát a legkisebb mértékű vga túlhajtásra is, amit nem igazán értek. Így netezés közben ki kell kapcsolnom az OC-t, aztán játéknál meg elfelejtem visszakapcsolni.
-
Jim76
aktív tag
válasz
bozont #12887 üzenetére
Naigen... az látszik, hogy az a mértékű oc, ami a tied, már nem éri meg, aránytalanul keveset hoz, de akkor hol lehet a 7770-nek a gpu/ram oc ideális mértéke. Én az enyémet nemigen tudom tovább húzni, talán a ram-ot, de azt látom eleve nem sokat ér (nem direct CU-s sajna, gpu-nak 1,2V-nál többet nem enged, azzal meg az 1100 a stabil még). Te nézted már, hol lehet a határ, amíg arányosan nő az oc-val a teljesítmény?
-
bozont
veterán
Mint mondtam, az a teszt, az Ice Storm erősen cpu limitált (mivel ez a része kimondottan telefonokhoz, tabletekhez készült, így a vga igénye nagyon minimális asztali vonalon) és a magok száma nem annyira,inkább az órajel ami számít. Ezért magasabb a gpu pontszám is. Ahogy láthatod, neke ma magasabb órajelek ellenére is jóval kevesebbek a pontszámaim, mivel csak 3,8GHz-en jár a proci.
Nem arányos, de nem is feltétlenül kell annak lennie, általában nem arányosan növekszik az fps érték a tuning mértékével.
gpu 1160/1100 -> +5,45%
ram 1420/1250 -> +13,6%
graphics score 3254/3174 -> +2,52%Ebből az látszik, hogy a Fire Strike kevésbé érzékeny a vram órajelre, inkább a gpu-éra. Viszont az a +60MHz igazából semmi, ahogy nézem még 1fps-t sem jelent.
-
Jim76
aktív tag
válasz
bozont #12884 üzenetére
Valamit félreolvashattál... Nem összehasonlítgatáson volt a hangsúly, hanem az eltérés miértjén, és ott volt a jelentős az eltérés, ezért néztük meg azt. A válasz a kérdésre még mindig nem egyértelmű, a cpu score rész ok, de mivel magyarázható a magasabb gpu és ram órajelek ellenére az alacsonyabb graphics pontszám?
Telefonra, vagy bármire... azok dx9 és dx10 tesztek, több generáció több platformjára, ez volt a célja a futuremark-nak vele. De ezek szerint szarul sikerültEgyébként a Te fire strike graphics eredményed sem igazán arányos: [link]
gpu 1160/1100 -> +5,45%
ram 1420/1250 -> +13,6%
graphics score 3254/3174 -> +2,52%Még a lap is ugyanaz... szar ez a teszt, ezt megállapíthatjuk belőle, ha másra nem is jó
-
bozont
veterán
Mondjuk nem a telefonokra szánt tesztet kellene összehasonlítani, mert ott a magok száma nem sokat nyom a latba, viszont a cpu órajel annál inkább (cpu limit miatt kevesebb a gpu pontszám az én esetemben is például). A Fire Strike való az asztali konfigok összehasonlításához.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
profisher. #12860 üzenetére
Arra a felbontásra tökéletes választás pláne ennyiért!
-
Alister71
nagyúr
A 8120-at monitoroztam, párszor, előfordul, hogy 4 mag meg se moccan, áll szépen nullán. Ha csak 4 magot használt az a teszt, ami tulajdonképp a táblagépekre és telefonokra készült (az eleje ugye, mert csak az utolsó a pc teszt), akkor az a magyarázata, hogy neked magasabb órajelen járt a procid. És mivel se nekem, se neked nem ment csak max 4 mag, így akár még érthető is a különbség.
Hawk1979:
-
Jim76
aktív tag
válasz
Alister71 #12878 üzenetére
Naigen... érdekes lenne. De érdekes itt még az is, hogy a dx9-es tesztben a physics score gyak. ugyanannyi (hol a +2 mag teljesítménye?), a graphics több. A DX10-ben is több a graphics score nálam, de a physics már arányos, a DX11-ben meg hajszállal több a tied, és a physics szintén arányos. Valami nem kerek ezzel...
(még a végén tényleg a deszka lesz alatta... bár a tápokról még nem beszéltünk)
Aztán ha jön egy link, ahol kimutatják, hogy van különbség ilyen szinten a lapok közt, akkor én kérek elnézést -
Jim76
aktív tag
válasz
Alister71 #12874 üzenetére
Arra, hogy ebben , ha a graphics score, és az összpontszám pont fordítva lenne, az lenne a reális, mert kb. annyival magasabbak az órajeleid, de így mitől több az enyém? A konfigod sw/hw szinte csak a cpu-ban tér el, de az is a tied javára. Erre mi a magyarázat? (letetted kicsibe, és bf3-aztál közben?
)
-
Jim76
aktív tag
válasz
Alister71 #12872 üzenetére
Detto... : [link]
Mondjuk a laptop, amihez nézik valószínűleg egy Lenovo Y510 GT750M SLi-vel
(mert az az A10-es konfig, tutti nem tud annyit...)Kollégám most rendelt egyet, ha megjön, majd megnézem, mi az igazság...
Mondjuk ezt nem értem: [link]
Az órajeleid alapján ez nem túl reális... a másik kettő az ok, bár az se arányos, ráadásul a cpu-d is erősebb bőven. -
Alister71
nagyúr
válasz
profisher. #12869 üzenetére
Hát mondjuk ez nem csoda
más: néztem megint egy új 3D markot, változott-e valamit azóta a helyzet. Elég "gyengének" titulálja a gépem
: klikk. gaming laptop is jobb
-
Jim76
aktív tag
válasz
#59070464 #12865 üzenetére
Milyen felbontással, részletességgel tolod? (mondjuk a 6400-as ram az érdekes... 5400 inkább reális)
Összeraktam múlt héten egy használt konfigot E6750 c2d, 4GB DDR2 667, Gainward GT640 1GB , és a bf3 1280x1024-ben (low-medium vegyesen ) szépen játszható rajta, konkrétan 3 napja folyamatosan bf3-dirt3-hitman abs. játéktrió megy rajta, és nem panaszkodik rá, akié lett...
FHD-ban biztos, de lehet már 1680x1050-en is elvérezne, de így megy neki szépen. (az tény, hogy a cpu közel full load-on teker, a Zalman 9500-asnak is van dolga, de megy)
-
törölt tag
Kaptam kölcsön egy 7770 @ 1120/6400 MHz-t. BF3 G840-es CPU-val konkrétan játszhatatlan. Olyan minimum fps drop-ok vannak, hogy kár rá vesztegetni az időt. 8 GB memóriám van és Samu 830-as SSD-re telepítettem.
Remélem a Diablo 3-al több szerencsém lesz, anno meguntam, de most előveszem. Remélem ahhoz legalább elég lesz a CPU és nem unom meg a játékot fél óra után (már ha bírom addig).
-
Jim76
aktív tag
válasz
profisher. #12860 üzenetére
Én is 1440x900-ban használom most, ritkán a tv-n fhd-ban, de 1100/1250-re csak a bench-ek kedvéért húztam fel, mert alapon is elég, crysis3, fc3, bf3, gw2, metro2033, f1 2012 minden tökéletesen megy, 100%-osan elégedett vagyok vele. Ár-teljesítmény arányban még mindig az egyik legjobb választás.
-
profisher.
tag
válasz
Steelmanus #12859 üzenetére
Mindegy, nekem már 7770 lesz, ez sem olyan gyenge, erre volt pénz.
1440*900-ban jólesz ez.
-
Steelmanus
addikt
válasz
profisher. #12850 üzenetére
Valoszinu hogy a 7790 miatt vannak az akciok, hiszen a 7790 20-30%-al gyorsabb, es csak 85 W-os a TDP, vagyis + 5% teljesitmeny felveteli tobblettel jobb teljesitmenyt hoz. Es ne felejtsd el hogy a 7790 mar a GCN 2 arhitekturas. Amugy a 7790-et is szoktak akciozni, en is ugy vettem.
Pont a PCX-tol
-
Müszi
senior tag
Itt sem éppen drága. Náluk és az I betűs boltnál még játék is van hozzá. Tuti hogy raktársöprésről van szó.
-
-
mackosajt
addikt
Nekem is az egyik a Giga 7770 OC Rev.1-es, a másik egy Sapphire 7770 GHz Edition, és megy a CF.
Kezdetben ott hibáztam, hogy a Giga órajelei voltak a mérvadóak, és a sima GHz edition nem bírta, mert alacsony volt a gpu fesz. Azt kiküszöbölendő, eleinte inkább valahol a 2 közé álltunk be frekikkel, de nemrég picit feltornáztam a sapphire feszültségét, és most már 1100/1250-en megy mindkettő.
Mondjuk most lehet az egyiket kölcsön fogom adni havernak, mert neki van az a HDMI problémája, amit itt írtam a minap, és amíg gariztat, addig legalább lesz VGA neki is.
-
dragonfx
veterán
válasz
akkor mégsem néztem be.ugyanannyi.
szerintem mega pcx oldala sokkal átekinthetőbb mint az iponé.
keresni könnyebb... -
törölt tag
válasz
Számomra ez a PCX taszító. Nem tudom megmagyarázni miért, ezt érzem ha bámulom a weblapot.
-
dragonfx
veterán
válasz
profisher. #12845 üzenetére
mér hol még?
vagy keverme iponnal? -
törölt tag
Melyik most a legújabb Asus GPU Tweak? Egyik az Asus weblapján a "GPU" (2.3.0.2) fül alatt húzható le, másik meg a Utility alatt (2.4.1.0). Miért vannak így elszeparálva?
-
dragonfx
veterán
válasz
blackmoto #12838 üzenetére
bár a legolcsobb 7790 34e, ez a lenti msi 7770 meg 24e amit newman kolléga linkelt...hát elgondolkoztató.
ha van pénzed persze előbbi.
de az utobbi ennyiért bitang jo vétel és itt a clubtárs leírta 1200as magig elmegy.
én ezt az msi.t venném. vga terén jövöre gondloni lehetetlen.szóval msi7770et rendeld be azonnal a pcx.től.
és még a grid 2öt is simán tolhatod csutkán fhd.be.... -
törölt tag
válasz
profisher. #12840 üzenetére
Szintén.
-
törölt tag
MSI R7770-PMD1GD5 23 ezerért. Ha úgy állnék, ennyiért már vinném is.
-
blackmoto
senior tag
Köszönöm a gyors választ srácok!
Valóban elmegy "szépen" a Race 07 a HD graphicson is, de csak butítva, és inkább 720p-ben játszható folyamatosan. A másikról meg nem is beszélve. Én meg kihasználnám a monitorom adottságait végre. Ja és gondolnék egy picit (ha csak egy picit is) a jövőre is.
-
blackmoto
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
A lent leírt gépbe érdemes-e HD7790-es kártyát venni, vagy esetleg a CPU annak kevés lenne, és jobban megéri egy HD7770-es kártya. Belefuthatok-e CPU-limitbe 1920x1080-as felbontásnál a 7790-essel mindenféle élsimítás nélkül? A fő játék amit vinnie kéne a Race 07 és kiegészítői, meg a Raceroom Racing Experience.
Konfig:
Pentium G2020 2,9 GHz CPU
MSI B75MA-E33 alaplap
4GB Kingmax 1333MHz memória (egy modul)Köszi!
-
-
mackosajt
addikt
Vissza kettő. Padló gáz!
Szoval mi a helyzet kedvenc grafikus kartyaink terén?
Picit kezd sok off lenni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen autót vegyek?
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged