Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sondi1986
addikt
Nem rossz ár, nem sokáig lesz.
-
Müszi
senior tag
Bocs ez majdnem reklámnak sikerült. Marad a link csak
-
Müszi
senior tag
Helo mindenkinek!
Aki esetleg HD7770 beszerzésén gondolkodna, vessen egy pillantást erre! Tudom nem a legjobb hűtésű verzió, de újra lepottyant az ára és így 24K alatt már bőven megéri. 7750-es nincs ennyiért.
-
dragonfx
veterán
válasz
Tournament #12690 üzenetére
annyiért nagyon megéri.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Tournament #12690 üzenetére
Nem tudom hogy milyen de a hűtése az nem nagy szám! A Sapphire viszont biztosan jó vétel a megbízhatósága miatt!
-
bozont
veterán
válasz
Melorin #12684 üzenetére
Márpedig az cpu limitre utal (főleg ha az adatlapodon lévő proci van a 7790 mellett) és az hogy csak 30% körül jár, önmagában nem jelent sokat. A WoW nem használ csak 2 magot (de lehet még annyit sem), így mondjuk egy 4 magos proci biztos nem fog 100% terhelést kapni. Éppen azért a Blizzard játékokhoz egy Core i3/5 jobb választás.
-
Stonerice
őstag
válasz
DeadMeat #12686 üzenetére
Azt hittem valami logout tesztet linkelsz
Háát
ha csak a cpu terhelést nézem akkor 95w a differencia. Azért szurkolok, hogy az ÚTHENGER (streamroller) modulok által lecsökken 30-40 wattra a különbség a konkurenciához képest. Ha lenne 8 magos Kaveri apu azlenne a legjobb, de ugysem lesz
Bár játék mellett tényleg 60watt a difi, de azért mert nemsok játék használ minden szálat ugyanúgy. Valami combosabb játékkal szerintem lenne 80watt ott is
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Stonerice #12685 üzenetére
Hogy hol a ph-s teszt? El ne olvassam neked?
[link]
Én nem szeretem egyik gyártót sem, mindig azt veszem, ami az adott pénzecskémből a legtöbbet nyújtja.Ezért lett most a komplett gép amd. De ha legközelebb egy intel féle megoldás jobb ár/érték arányt nyújt számomra akkor az lesz.
-
Stonerice
őstag
válasz
DeadMeat #12683 üzenetére
Hol az a PH teszt?
Csaknem hadjátok már ezt a témát. Pedig megígértem hogy nem szólok itt hozzá. De várom a tesz linket. Akár privátba is , hogy ne szemeteljünk tovább. Akármilyen magyar teszt, vagy youtube-os fogyasztástesztet elfogadok mellé
Én örülnék a legjobban ha minnél kevesebbet fogyasztana. Már mondtam, hogy szeretem az AMD-t. Pláne mióta intel van a gépbe, azóta még jobban hiányzik.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #12599 üzenetére
Javítok: 1-2 játékban szinte tökmindegy, hogy milyen órajelen járatom a 7790-et.
Pl. WoW ugyan úgy megy minimum órajelre húzva, mint alapon. És lehetne mondani, hogy CPU limit, de a cpu 30-35%-on jár játék alatt.
A vicces az, hogy hiába jár a cpu és a gpu is csak 30% körüli terhelésen, az fps szám kevés, olyan 40 körüli ahol teszteltem. Ez mitől lehet? -
-
Stonerice
őstag
válasz
Alister71 #12679 üzenetére
Bár csinálna már valaki egy fogyasztás tesztet. Alulfeszelve is. Tudom, hogy teli a net vele
Azoknak a teszteknek nem hiszek annyira.
Egyébként én úgy tudom az FX 8xxx- mind 4 mag/8 modulból áll. Szerintem nem mondok hülyeséget
Sajnos ez a hsz. nem ide való. Tudom is. Ha kell töröljék a moderátorok.Csak védem a véleményem.
-
Stonerice
őstag
válasz
TechN7ne #12668 üzenetére
A 7770 csak a régi játékokban gyengébb (Szinte) a 650ti-hez képest. De mivel régi motorral szerelt játékot már nem gyártanak, szinte egálban vannak.
Én úgy tekintek a 650ti-re, mint ha egy Hd6850(ami régi játékokban plDx9-ben is .urva gyors, persze feleslegesen) és egy HD7770(ami meg a dx11-es játékokban hihetetlen teljesítményt nyújt) gyermeke lenne.
<-Na, lehet hogy most sokan kifognak kacagniMivel nekem már 650ti-m van tudom nadjából, hogy mi a különbség.(sajnos nem játszom sokat, de észrevettem a különbséget.
Egyetlen negatívuma volt a 7770-emnek. Amiről nemtudom, hogy csak nálam jelentkezett-e, de nem bírta nálam a v-syncet bekapcsolva. Hamar fps droppok voltak játszhatósági szint alá.
Én nagyon szeretem az AMD-t, de a fogyasztás miatt nem használok 8 modulos FX-et. Amúgy sem lenne kihasználva, mert keveset játszom.
az AMD-s vga-k jól boldogulnak a komplex utasításokkal, és ami a jövőt illeti, nem nagyon fog már egyszerűsödni a programozási nyelv. Emiatt szerintem az Nvidiák nagyon lefognak maradni. -
Tournament
aktív tag
válasz
TechN7ne #12673 üzenetére
http://images.anandtech.com/doci/6837/AIBhighlights.jpg
ebből a szériábol a sima vagy turbo ami jó abbol kevés kapható
HIS HD 7790 vagy turbo
esetleg sapphire még ami a képen látható
Asus-rol tudjuk már sok a szar
7850 akartam de abbol is sok vissza került a gyártohoz
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Tournament #12672 üzenetére
Mire gondolsz,7770-re?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
kriszpontaz #12661 üzenetére
Ahogy mondod, cf-ben sem adódik össze a vram. És hogy megéri-e kiépíteni, az a játéktól is függ majd. Bár szerintem hosszú távon jobban járnál egy erősebb kártyával.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
DeadMeat #12659 üzenetére
Létezik olyan 7770 ameliyik nem pörgeti max.on a ventit bekapcsoláskor? Engem az ilyen fajta megoldás mindig is idegesített.
Igazából a 2 szálas normál hűtéseket szeretem,amik nem szabályozzák magukat automatikusan,ilyen létezik belőle?
(#12658) Godlike79 Téves képet raktak volna ki? Igazad van,ennek utána járok.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
TechN7ne #12657 üzenetére
Amíg a driver be nem tölt fullon pörög a venti.Szerencsére elég hamar betölt vagy nem tudom pontosan hogy vezérlid, de kb fé perc amíg maxon tekernek a kártyák. Fogyasztásra idle ~10-15 watt között lehet valajóhol tippre. De ph tesztben le van írva pontos számadat rá.
-
TechN7ne
nagyúr
Köszöntem a sok hasznos infót,végeredményben EZT érdemes akkor vásárolnom.
Kérdésem a kártyáról,ő is bekapcsoláskor portalanítás céljából 2-3mp-ig max.on pörgeti a ventit?
Fogyasztása alapjáraton,pl.: netezés és filmezés közben mennyi lehet? -
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, hogy berontok ide egy 650 ti eredménnyel.
Nemrég váltottam Sapphire 7770-oc ról ASUS DC2 1Gb 650ti- re.
Azóta is figyelemmel kísérem a 7750-7770-7790 topikot mert ide rengetegen járnak
A 650ti topik szinte kivan halva
Csináltam én is RE5 benchmarkot.
a monitorom csak 1440x900 at tud, úgyhogy Lowon és MAXon futtattam a Variable benchmarkot.
Cpu-m Intel Core i5 3330 3ghzEredmények: 1440x900_low[link] 1440x900_max[link]
Egyébként nagyon közel állnak egymáshoz teljesítményben ezek a vga-k. A 7770 és a 650ti.
Kíváncsi voltam az nvidiára, mivel még nem volt, és ezen okból váltottam -
bozont
veterán
Lefutottak a variable tesztek is (sajnos kép nincs, csak fekete hátteret kapok a printscreen-re):
FX6100
3,8GHz: avg 164,6fps; area1 178,2fps; area2 154,9fps; area3 164,8fps; area4 164,9fps3,2GHz: avg 149,4fps; area1 176,8fps; area2 135,3fps; area3 148,6fps; area4 145,9fps
Phenom 2 X4 955
3,2GHz: avg 156,7fps; area1 181,7fps; area2 143,7fps; area3 153,9fps; area4 155,7fpsmod.: Na ez nem ide akart jönni, de mindegy most már.
-
Alister71
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
-
bozont
veterán
válasz
Grave_444 #12630 üzenetére
Az hogy 1GB-os hagyján, kártyát dupláznék nem felbontást, viszont az igaz hogy a kettő árából 7870 is beleférne. De mindegy is, csak egy kósza gondolat volt. Ha cserélek akkor már az új 8000-es szériából valamelyikre, na meg akkor már az egész konfig cserés lesz szerintem.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
MrBrook #12636 üzenetére
Tessék itt pl 23-28
egy 6970: 36-45
[link]amit Te linkeltél
7770:12-15
6970:17-22ez kizárt, hogy egy 6970essel 22fpse legyen. régebbi, de egy 7850 szintjén van ugye...ezek nem elegek ? nem crysis 3 lesz ez
..
szal az a táblázat nem ér számomra semmités ha bejön a várakozásom a 7770 simán pariba lehet majd egy 6970el a directx11.1 miatt (Best directx, ugye így írják a sapphire oldalon is, és ott is írják, hogy 2x faster "The tessellation performance on AMD Radeon HD7000 is up to 2X faster than the previous generation, and DirectCompute performance is also faster to accelerate advanced post-processing, filtering, and anti-aliasing techniques. Direct X11 games has never looked this good." és az igazi gyorsulást a 11.1 hozza majd meg..remélem jól értem ezeket.
szal várom már..
-
MrBrook
aktív tag
válasz
#59070464 #12626 üzenetére
és hol van a szeptemberi catalyst ebbe számításba bele véve? sztem ebben a triálban még nem directx11.1 volt, "csak" 11. és augusztusban kijön majd egy új catalyst a windows 8.1el együtt majdnem és az sztem fog még gyursulást hozni, legalább 30%ot jóslok
, bár 7770 valóban necces lesz lehet, de 1440ig médiumon biztos,hogy elfog futni. bár ez a 7790 baxxa a csőrömet, lehet addig ráupgradelek, amíg jóáron eltudom adni a mostanit..
meg egyébként egy alap 7770es bf3 ugyanígy full hd, 4xmxaa minden ultrán vajon mennyi van? 20-25?
-
profisher.
tag
7790-el nekem 1440*900-ban élsimítás nélkül szerintem nem lesz gond azzal.
-
Eagle16
addikt
-
Grave_444
nagyúr
-
bozont
veterán
válasz
Eagle16 #12628 üzenetére
"Szerintem akinek 7770/90-ese van annak nincsenek olyan igényei, hogy ilyen minőségben játsszon."
Vagy csak nincs akkora pénztárcája hozzá, én legalább is nagyon örülnék egy 7870-nek.
Amúgy meg nem hiába alfa még, Abu írta hogy ebben még nincs aktiválva sok DX11(.1) kód amiktől sokat gyorsulhat, meg lesz még optimalizálva.
Viszont ha tényleg olyan jó lesz a 13.7-es cata a CF esetében, akkor nem kizárható hogy beszerzek valahogy még egy 7770 kártyát.
-
Eagle16
addikt
válasz
#59070464 #12626 üzenetére
Szerintem akinek 7770/90-ese van annak nincsenek olyan igényei, hogy ilyen minőségben játsszon.
Plusz ez még csak alfa. 1680x1050, noAA, közepes textúra azt' jó lesz az
Év végére meg már majdcsak beszerzek egy i5-öst, használt 2300-asok már vannak most is 29-30k-ért. -
törölt tag
Őszre felköthetik a gatyát a topic-lakók.
-
Lacccca87
addikt
válasz
kriszpontaz #12624 üzenetére
7770, de nem a kártyától függ. Meg magától nem osztogatják reggelni kell minden promócióra.
Loadout-ot is speciel így kaptam -
válasz
profisher. #12618 üzenetére
tele van az apró ilyen kuponokkal, úgyhogy óriási pénzre azért nem lehet számítani belőle. az egész csomag 5-6e FT-ért megy el max.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Steelmanus #12621 üzenetére
Csak a sapphire oldalára kell bereggelned.
Én már a 4. játékot nyertem így -
Steelmanus
addikt
válasz
MrBrook #12620 üzenetére
A reggelesre azt erted hogy eloszor az AMD oldalara majd menjek a http://www.saphireselectclub.com-ra?
Meg sosem csinaltam ilyet bocs'. -
MrBrook
aktív tag
válasz
Steelmanus #12619 üzenetére
regeld be a kártyádat és azt a kódot a leírt oldalra, és néha vannak rajta nyeremény sorsolások, teljesen ingyenes, ez csak egy kis marketing dolog. lehet nyerni, játékokat, meg hardwareket is időnként. szal beregeled a kódokat és ott lesz ,h contest, ami most nincs, meg free promotions, többi magától érthető szerintem.
-
Steelmanus
addikt
Nemreg vettem egy Sapphire 7790-es kartyat innen de jatek nem jart hozza gondolom, mert akkor irtak volna.
Viszon azt kerdeznem hogy a dobozban van egy lap, aminek a hatuljan szerepel egy kod, ezzel a szoveggel.
Required for SSC Gold nembership. SAPPHIRE ID # xxx itt egy 12 karakteres kod szerepel.
Az SSC gondolom a http://www.saphireselectclub.com-ot jelolne.
Ez a kod mire valo? -
válasz
profisher. #12616 üzenetére
a másik is never settle (vagy az elődje), csak régebbi.
-
bozont
veterán
válasz
kisza25 #12612 üzenetére
Szerintem is rá kellene kérdezni, mert jelenleg a Blood Dragon és a Bioshock Infinite jár a 7790 mellé.
mod.: Vagy csak túl sok kupon maradt meg az előző Never Settle akcióból és már nem veszi senki azokat, most meg kiszórják vevőcsalogatónak.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
profisher. #12611 üzenetére
Már a játékok majdnem többet érnek a kiírt árnál.
-
kisza25
félisten
válasz
profisher. #12611 üzenetére
hívd fel az üzletet, szerintem csak az egyik játékot adják hozzá valószínűleg
-
profisher.
tag
Szerintetek ez nem csak humbuk? 4 darab játékkal?
Ajándék játékok:
· Far Cry 3
· Sleeping Dogs
· Hitman
· Medal of Honor WarfighterA leírás fülön láthatjátok...
-
kisza25
félisten
válasz
TechN7ne #12607 üzenetére
szerintem rendeld meg ami neked legszimpatikusabb, megbízható helyről, lehetőleg garanciafutárral és akkor sok meglepetés nem érhet, maximum némi kellemetlenség, ha belefutsz egy hibás kártyába
Amugy ASUS tulajokat kérdezném, hogy a mostani directcu hűtéseknek is van még idle kicsit berregő motorhangja? mert mikor én a HD6850-ből kifogtam egy memória hibásat annak az volt és gariban azért is Sapphire-t kértem helyette,
néha letérek az ösvényről, de a végén, valahogy mindig Sapphire-nál kötök ki -
hegegabi80
addikt
Hát számomra elég gyanús az a bizonyos asus kari, hogy 80-90 fokon menne. Nekem a VTX 7750 se megy fel terhelés alatt 75 fokra, pedig aztán nem mondható komolynak a hűtés rajta, és még zajosnak sem mondható. Annyira szerintem nem melegszik jobban egy 7790, pláne két ventivel. szerintem ott a hűtés nem illeszkedik rá rendesen a gpu-ra.
-
WP14
őstag
válasz
TechN7ne #12607 üzenetére
Ha kicsit pontosabban olvasnál, akkor látnád, hogy a 7770-esekről van szó, nem a "nagyobbakról"
Nem mellesleg pedig, a BS hibás 78XX-as Sapphire-ok a beszállítóik hibás kondija miatt volt, amit egyből korrigáltak, ahogy fény derült rá és a hibás kártyákat szó nélkül cserélték is. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Eagle16 #12606 üzenetére
Folyamatos és rendszeres szereplője vagyok a Milyen videókártyát? topicban,még eddig senki sem panaszkodót rá. Ellendben a Sapphire 78xx szériáról,amik sorozatosan BS hibásak voltak.
Van egy pár rendszeres felhasználó az említett topicban,akinek pont Asus DCU HD7770 kártyája van már lassan egy éve,és tökéletesen meg van vele elégedve,ezért is csodálkozok az itt említett tapasztalatokon.Mindenesetre nagyon szívesen meghallgatom és örülök a hiteles tapasztalatoknak,hisz szükségem van rá mert rendelés előtt állok.
-
kisza25
félisten
válasz
dragonfx #12598 üzenetére
Gigából is elég sok hibás VGA volt mostanság, Sapphire-ról hallottam a legkevesebb hibásról(igazából nem is emlékszem hibás Sapphire-ra) Nekem most egy Sapphire 7790 van, előtte volt egy Sapphire HD7850 2GB és az előtt visszafelé HD6850, HD6670, HD6570(gddr5), HD5670, HD4670(GDDR4), 9600pro mind Sapphire mind hibátlan, halk és hűvös,
közben volt egy ASUS HD4670 amin nem volt vezérelve a venti (lespóroltak egy 500Ft-os ic-t) előtte belefutottam 2db XFX-be az egyiken 64bit DDR3 volt 128bit helyett, a másikon ddr2 128bit no comment
mondjuk később volt egy XFX HD4830-as karim amit elég jól lehetett húzni575@760,
és egy ASUS HD6850 is gyári hibásan kaptam, az első hibás kártyám meg egy Inno3d 6600GT-volt, szóval régen is voltak hibás kártyák és most is vannak, szerintem mindenki azt vegye amelyik szimpatikusabb és több gari van rá, nálam a Sapphire elsőbbséget élvez, mert többször is bizonyított már -
WP14
őstag
válasz
dragonfx #12598 üzenetére
+1 Egyetértek
De ahogy olvasgatok, egyre gyanúsabb, hogy az Asusból a 7790-es sem a legjobb.
No meg az ajnározott Asus hűtés, ami 70-80 fokos, ellenben az én nagyon max. 60 fokos Sapphire-ommal, ami csak egy ventivel teszi a dolgát és halkan(#12601) TechN7ne: Olvasd a tapaztalatokat, ezért van a fórum
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest