- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
Steelheart2 #12299 üzenetére
Majd a 8.1-et. Annak talán lesz valami értelme, de addig felesleges 2 havonta cserélgetni az oprendszert.
-
-
r3dsnake
nagyúr
Ha egy monitor HD7770-hez lenne kalibrálva, de HD7790-nel használnám, lenne lényeges különbség, vagy nyugodtan mehet ugyanazzal a színprofillal? Köszi!
-
Madrigál
csendes tag
Most telepített fel a 13.4-s drivert sajnos nincs változás, CPU alig pörög ram használat meg 36%.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Madrigál #12293 üzenetére
drivert próbáltad uninstall aztán reinstall? 13.4et próbáld ,ha nem az volt, hátha.
még valami, a proci nem pörög? esetleg ctr+alt+del(feladat kezelő->folyamatok, bocs ha ismered és nem kellett volna részleteznem
), hátha feltünik valami program, más tippem nincs, de majd lehet jön valaki aki egyből vágja mit kéne tenned.
-
Madrigál
csendes tag
hát én restartoltam már párszor de kezdetektől fogva pörgeti. és nem tudok rájönni hogy miért
de köszönöm a válaszodat -
MrBrook
aktív tag
amúgy mondasz valamit
de egy 7870 lehet így is verné, ha igazak lennének a feltételezéseim és a win8+dx11.1 +gcn &amd támogatott játékok kicsit levehetik majd a cpuról a terhet, illetve besegítenének, ha jól olvasgattam utána a dolgoknak. kiváncsi leszek DeadMeat véleményére
-
lanw
aktív tag
válasz
FireKeeper #12280 üzenetére
No ott lesz érdekes egy 7790 cf-ben
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Madrigál #12288 üzenetére
talán hasonló lehetett, mkor nekem kb szintén böngészés mellett járatta a karit valamiért, asszem simán restartoltam, ha hasonló parád lehet, én úgy vettem észre, hogy ez ritkán jelentkezik csak, ilyenkor kijelentkeztem ,meg vissza és akkor nem csinálta egy jó ideig.
de nem biztos ,hogy ugyan arról beszélünk
-
Madrigál
csendes tag
Hello!
Olyan problémám lene hogy a Sapphire Hd 7770-es vidkarimnál sima böngészés meg asztal megjelenítés közben a GPUZ 80% és 90% közti gpu loadot mutat permanensen. Ez normális jeleneség vagy nálam van valami hiba ??
A válaszaitokat előre is köszönöm
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
MrBrook #12285 üzenetére
Nem nagy gond, a cfx-et letiltom, már is csak a sapphire fog menni, a 4 magot meg megoldom a feladat kezelőből.
Hogy kaptam? Annyira jó vagyok, hogy adniuk kelletViccet félretéve, mázlim volt szvsz.Jött az ímél, originben meg ott figyelt az alfa.. kár, hogy videót nem lehet róla közzé tenni.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
DeadMeat #12284 üzenetére
hooogymiiii?
hogy sikerült ilyen körbe kerülni ,hogy kaptál tester jogot vagy mit?
ha a saját configoddal nyomod majd (gondolomén) megnéznéd majd 1db 7770essel is nem csak cf-el? meg ha esetleg 8mag helyett 4el is? nem tudom ,hogy lehet e olyat egyáltalán illetve mennyi bonyodalommal járna, de gondolom az 1 vgas dolog könnyen megoldható lehet, ha nem nagy gond, akkor megköszönném
-
MrBrook
aktív tag
én nem értem amúgy ,hogy miért zavarja az embereket a metro felület, nem is használom kb, egyből asztal azt jólvan, start menu sem hiányzik, ha keresek egy programot akkor jobb oldalra viszem az egeret és a keresőbe beírom és szevasz, kevesebb ramot is használ, stbstb, igazából tényleg csak a directx11.1 et várom már csak
nah de mindegy
u.i.: az időjárás jelentős része pedig kifejezetten tetszik
-
bozont
veterán
válasz
Steelheart2 #12271 üzenetére
Szerintem meg nyugodtan próbáld ki, ha jól tudom 90nap a próbaidő, az alatt simán kitapasztalod és el tudod dönteni hogy tetszik e. Ha a modern UI nem tetszik, akkor könnyen vissza lehet állítani a régi asztalt és kezelőfelületet is.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
FireKeeper #12280 üzenetére
istenem, még az is lehet,hogy elég lesz hozzá egy 7770 mediumon:d bár proci kell majd biztos hozzá, addig hátha összejön egy új gépre.
-
Lacccca87
addikt
Melyiket lenne érdemesebb (COD seria, CSGO,BF3 multi 8v8) Asus 7790 (valamelyik kiszereés mind1) vagy Asus GTX650-E-1GD5 1GB DDR5?
-
szika87
aktív tag
Ti az amd centerbe szoktatok állítani valamit vagy mindent alapon hagytok, ilyenekre gondolok élsimítás, tesszeláció...stb h ezekre mit állítotok (alkalmazás szerint, amd beállítás, teljesítmény, minőség...stb
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
MrBrook #12272 üzenetére
Hátrányt akkor tapasztalsz, ha olyan terméket is használsz, amihez még most sem érkezett meg a win 8 frissítés, a 7 driverével meg nem működik, lásd néhány nyomtató....Persze itt sem az MS a hibás, hanem a gyártó cégek akik lusták drivert írni a 8-hoz, vagy annyira szemetek, hogy direkt nem írnak, hogy vegyél tőlük újabb terméket.
-
MrBrook
aktív tag
én 8at használok, és nem látom a hátrányát, csak várom, hogy legyen már egy dx11.1-es játék
, de igen a 8.1et várd meg szerintem is.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Steelheart2 #12268 üzenetére
Teljesen felesleges feltenni. Nekem van hozzá eredeti MSDN kulcsom is, de nem tetszik. Nekem a 7 jobban bevált.
Androidos cuccokkal is szoktam foglalkozni, na azokat meg kész kínlódás összehozni a 8-al, mert szinte semmihez nincs driver.
Kevés ramot tartalmazó notiknál vagy gépeknél jó lehet a 8, mert a 7 tényleg több ramot eszik, de 8 giga ram mellett teljesen mind1. -
Lacccca87
addikt
válasz
Steelheart2 #12268 üzenetére
Még felesleges. Semmi nem használ DX11.1-et amihez kellene meg szerintem nem is fog egy darabig (talán jövőre már szállingózhatnak címek). Illetve érdemesebb már akkor megvárnod a Win8.1 -et és azt felrakni (igaz felfrissíteni is lehet Win 8 at 8.1 re de anno az SP csomagoknál is jobban szerettem a már frissített telepítőket).
Másrészről ha az alaplapod nem támogatja hivatalosan a Win8 at akkor lehet több galibát okozol magadnak mint élményt. Nekem pl állandóan lekapcsolta az USB2-es csatikat és aztán nem kapcsolta vissza illetve AMD ZeroCore nál is nagyon sokszor kaptam fekete képernyőt ZC állapotból felébresztve a gépet. -
Alister71
nagyúr
válasz
Steelheart2 #12266 üzenetére
Ez nálam elég 1 értelmű: AMD Catalyst™ Display Driver
for Windows 7/Windows 8 64-bit -
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Windows 8at készülök felrakni a gépemre.Valaki esteleg használja?A 7770 hez melyik drivert rakta fel?Mehet a 13.6 béta is?Köszi szépen!
-
Rockland
tag
Heló.
Rendeltem itt egy msi r7790 1gb OC kártyát 38200 szállítással de mivel azóta nem volt munka nap még nem látták h feladtam, és közben találtam itt ugyanilyen kártyát 2öt eggyik ugyanaz, a másik 36700 lenne szálítással és adnak hozzá játékot(n.s.r.) , a lényeg hogy megéri visszamondanom a feladott rendelést hogy keressek vele kb 1500-at, és a játékokat esetleg eltudom majd adni?? -
MrBrook
aktív tag
leesett
köszi-köszi, azt még megtudjátok mondani ,hogy melyik a dvi-i és melyik a dvi-d? a dvi-i nél van egy kereszt meg egy hosszabb széles tűnek a helye a baloldalon, a dvi-d pedig ahol nincs kerszt csak egy kisebb lapos tűnek a helye, bocs ,lehet szarul magyarázom
-
MrBrook
aktív tag
köszi, akkor megsem próbálom, főleg, hogy az nem is alaplapi vga, hanem nem is tudom, vga-apa, nem anya, szal nem tűs vga kell bele, hanem lyukas.. szal offos
-
Stonerice
őstag
válasz
Hawk1979 #12250 üzenetére
Mivel a mai vga-k már legfeljebb csak 1db analóg kimenettel rendelkeznek, és még jóval több analóg monitor van a piacon (új is), ezért nagyobb a valószínűsége annak, hogy akinek 2 monitorja van (amiből egy csak porfogó, de attól lehet működőképes mint nekem
) annak az egyik bizony analóg jelet képes csak feldolgozni. Szóval maximum DVI-i kimenetet tud befogni működés alá. Ezért az átlag ember hajlamos kísérletezni (mint például én) azzal hogy ilyen nem hétköznapi hybrid megoldást alkalmazzon, 2 monitor működtetésére.
Szegény ember vízzel főz -
Alister71
nagyúr
Nem kellene trükkökhöz folyamodni. Tudom, hogy az ember bízik, hogy na ettől majd jó lesz, vagy majd csak mond valaki valami okosat. De hidd el, hogy ez nem így megy. én is jártam már így, feltettem az XP-től a win7-ig az összes windows változatot, de a vége csak gari lett.
-
int
tag
Na, még mindig ott tartok, hogy kedvenc asus 7770-es kártyám kifagy a játékok alatt véletlenszerű időközönként. 13.1 és 13.4 alatt is, olyan mindegy. Visszavettem 900 Mhz-re OverDrive-ban GPU+ Memóriát. Így is, esetleg ventit is kézire kellene állítani? 550 Chieftec táppal nyomom. Esetleg segítene rajta (láttam TDR topikokban) hogy biosban teljesítménycentrikusra teszem a gépet? Vagy más baja lesz?
Vagy gari?
-
-
MrBrook
aktív tag
hali, azon gondolkoztam ,hogy befogom egy régi crts monitoromat, de nincs olyan kis tűs dvi-d vga átalakítom vagy mi, kérdés, hogy ha az alaplapi vga csatira dugom rá, akkor az úgy nem lesz jó, nem? mármint max 2dre okés?
szal az túl szép lenne ,ha a 7770 dolgozna és az alaplapin is kitudná nyomni?!.ugye ilyen nincs?
illetve esetleg 2ds dolgokat tudna párhuzamosan? pls játszok, az alaplapival meg közben póker v. netezés.
-
Gainka
őstag
válasz
Alister71 #12240 üzenetére
High
avg:40.54
min:24.60
max:61.11Ultra
avg:28:14
min:18.82
max:39.50Azért igen csak lett változás, söt szerintem még a kép is szebb lett folyamatosabb a játék stb . Köszi
Am olvasgattam már miért driverezik itt mindenki meg mindegyik topikban de nem gondoltam ennyit jelent. -
Gainka
őstag
1440x 900 high
Szerintetek ez jó eredmény ?
-
r3dsnake
nagyúr
7790 esetében a Never Settle akcióban csak a FC3 Blood Dragon jár, vagy a sima FC3 is?
Köszi!
-
kisza25
félisten
-
Bcchris
csendes tag
Megnéztem a teszteket. A dualx-es és a "sima" 7790 között kb. 4-5% eltérés van teljesítményben. A kérdés az, hogy az megér-e kb 6-8 ezer ft pluszt.
-
Bcchris
csendes tag
Hello! Szerintetek a Sapphire 7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC 11210-01-20G kártya és a "sima" 7790 (nem dualx-es) kártya között van érdemi különbség? Mert árban nem sokkal térnek el egymástól.
-
szika87
aktív tag
válasz
FireKeeper #12216 üzenetére
Nem csinálnál egy Grid 2 benchmarkot a 7790-el?
Kíváncsi vagyok mennyivel gyorsabb egy stock 7790 mint egy OC 7770.
Ha lehet valami HD ready felbontásban 1280*xxxx
Full ultrán kimaxolva mindennel.Köszi
-
Sondi1986
addikt
válasz
Anyagi okokból adod el!
Szerintem 29.990 írnál oda már biztos lenne vevőd!
Mert 2-el kezdődik és az elégé döntő tud lenni sok emberben.
De különben +1 ezressel már ezt is lehet venni: MSI R7790-1GD5/OC HD7790 1GB GDDR5 PCIE + AMD Never Settle Reloaded Akció
-
kisza25
félisten
válasz
mi a baj vtx-el?hangos, vagy melegszik?
-
Atesz1978
senior tag
válasz
FireKeeper #12213 üzenetére
Nem egyszerű mert nincs pénze az embereknek sajnos!
(#12215) kisza25 Az se rossz bár én is azt olvastam hogy simán mennek 1200-at! Mennyit pörög a tiednek a ventije terhelésnél?
-
Lacccca87
addikt
Valami ott fura, driver is elég réginek tűnik.
Ez az enyém : -
Atesz1978
senior tag
válasz
FireKeeper #12208 üzenetére
Jó gyártó és megbízható az biztos! Nekem a Sapphire-al még soha nem volt gondom pedig már egy pár Sapphire kártyám!
-
mackosajt
addikt
Ha jól rémlik, már akkor is mondta valaki, hogy felejtsd már el a dxdiag-ot.
Töltsd le a GPU-Z programot! (közvetlen link a letöltéshez!)
Ezzel nézd meg, és ennek higgyél!
Én is megnéztem a múltkor a dxdiag-ot, és ha a simát futtatom, akkor ennyi, ha a 64 bitest, akkor meg amannyi a memória. Szóval no para.
-
Sondi1986
addikt
válasz
r3dsnake #12188 üzenetére
Vedd ezt : SAPPHIRE 11210-00-20G HD7790 1GB GDDR5 PCIE + AMD Never Settle Reloaded Akció
Belövöd 1200Mhz-re azt csókolom!
Ja és simán vinni fogja mivel egy tesztet nem láttam még ami nem vitte volna az 1200-at.
-
szika87
aktív tag
Nekem Vapor-X van.
A gyári órajel 1100/1300Mhz
Nekem 1240/1330Mhz-en megy 1,275V-onA GPU húzás egész szép +140Mhz, a memória gyenge csak +30Mhz, de szerintem csak az enyém ilyen,a legtöbben a memórát fel tudják húzni simán 1400Mhz környékére, a gpu a legtöbben 1230-1275mhz között van szerintem.
Remélem segítettem
üdv -
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Viccrovat
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- PS Plus előfizetések
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!