Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
Hát igen! Inkább megtartottam volna én is. Én is szerettem volna eladni a Crysis3 + FC3BD + Tomb Raider + Bioshock kombót 8000-ért. Nem kellett senkinek. Pedig steamen csak picivel olcsóbbak a játékok mintha az illető megvenné DVD-d. Steamen nem veszik el semmi.
(#13527) Grave444: Ha meg jött az új kártyád írd át a cuccaid között. Én is átírtam.
-
TechN7ne
nagyúr
Egy AM3 6 magos Phenom is többet ér bármelyik jelenlegi FM2-nél,vitázhatnánk erről sokáig de inkább dobom a témát. Paraszt vakítás az egész!
Mindenki azt vesz amit akar,én gépekkel foglalkozom egy ideje,rengeteg új játék sokkal jobban fog menni 8 maggal,nekem nincs szükségem tanácsokra,inkább csak a szabadon fejleszthető megoldásokra.
-
TechN7ne
nagyúr
Na látod ebben nem értünk egyet,még mindig a legjobban fejleszthető AMD platform az AM3+. FM2-nek semmi jövője nincs,ahogyan az FM1-nek sem volt. Ezek az APU-t megoldások meg inkább irodákba valók,játékra egy 8 magos FX még mindig keresztbe lenyeli őket és olyan kártyát teszek melléjük,amilyent csak akarok.
trickyy blogja elavúlt,annyira nem ért a dolgokhoz,inkább intel téren járatosabb. X4 750K megáll az egész FM2,onnantól csak APU-t megoldások többsége van,semmi jövője értelemszerűen.
-
TechN7ne
nagyúr
Értem persze,én örülnék a legjobban ha igazad lenne. Viszont egy MSI-t akkor sem mérnék egy Asus-hoz,számomra a legelső és legjobb VGA gyártó.
(#12939) profisher. Nem egyszer találkoztam már olyan rejtett hibával,amire nincs garancia. Gondolok itt arra,mivan akkor ha le fagy tőle a gép időnként,gariztatáskór meg lefuttatnak vele egy 10 perces tesztet és visszaadják hogy hibátlan.
Hozzáteszem,ez csak egy példa volt a sok közül ,és jártam már így alaplappal és vga-al egyaránt.
-
Stonerice
őstag
Semmi gond. Nem biztos, hogy igazam van. Láttam már tesztet gygabyte alaplapokkal is. 1-2 éve. Akkor azokkal kaptak a legtöbb pontot a konfigok, különféle benchekben. De azoknak is volt akkoriban a legnagyobb fogyasztásuk.
Ezért lehetett, hogy kifacsart a konfig elemeiből minden teljesítményt.
Minden alaplap más, akárcsak az utcán az autók -
bozont
veterán
Neked amúgy mekkora volton megy 4,2GHz-et a 6100?
(#12889) Jim76
Igazából ez eléggé játék függő, de nekem fullhd felbontás mellett a vram emelése picit többet hozhat (a gpu már gyárilag 1100MHz-en megy), de sosem figyeltem. Valójában nincs is bekapcsolva az OC mostanában, mivel a youtube összesz***ja magát a legkisebb mértékű vga túlhajtásra is, amit nem igazán értek. Így netezés közben ki kell kapcsolnom az OC-t, aztán játéknál meg elfelejtem visszakapcsolni.
-
bozont
veterán
Mint mondtam, az a teszt, az Ice Storm erősen cpu limitált (mivel ez a része kimondottan telefonokhoz, tabletekhez készült, így a vga igénye nagyon minimális asztali vonalon) és a magok száma nem annyira,inkább az órajel ami számít. Ezért magasabb a gpu pontszám is. Ahogy láthatod, neke ma magasabb órajelek ellenére is jóval kevesebbek a pontszámaim, mivel csak 3,8GHz-en jár a proci.
Nem arányos, de nem is feltétlenül kell annak lennie, általában nem arányosan növekszik az fps érték a tuning mértékével.
gpu 1160/1100 -> +5,45%
ram 1420/1250 -> +13,6%
graphics score 3254/3174 -> +2,52%Ebből az látszik, hogy a Fire Strike kevésbé érzékeny a vram órajelre, inkább a gpu-éra. Viszont az a +60MHz igazából semmi, ahogy nézem még 1fps-t sem jelent.
-
bozont
veterán
Mondjuk nem a telefonokra szánt tesztet kellene összehasonlítani, mert ott a magok száma nem sokat nyom a latba, viszont a cpu órajel annál inkább (cpu limit miatt kevesebb a gpu pontszám az én esetemben is például). A Fire Strike való az asztali konfigok összehasonlításához.
-
Alister71
nagyúr
A 8120-at monitoroztam, párszor, előfordul, hogy 4 mag meg se moccan, áll szépen nullán. Ha csak 4 magot használt az a teszt, ami tulajdonképp a táblagépekre és telefonokra készült (az eleje ugye, mert csak az utolsó a pc teszt), akkor az a magyarázata, hogy neked magasabb órajelen járt a procid. És mivel se nekem, se neked nem ment csak max 4 mag, így akár még érthető is a különbség.
Hawk1979:
-
mackosajt
addikt
Nekem is az egyik a Giga 7770 OC Rev.1-es, a másik egy Sapphire 7770 GHz Edition, és megy a CF.
Kezdetben ott hibáztam, hogy a Giga órajelei voltak a mérvadóak, és a sima GHz edition nem bírta, mert alacsony volt a gpu fesz. Azt kiküszöbölendő, eleinte inkább valahol a 2 közé álltunk be frekikkel, de nemrég picit feltornáztam a sapphire feszültségét, és most már 1100/1250-en megy mindkettő.
Mondjuk most lehet az egyiket kölcsön fogom adni havernak, mert neki van az a HDMI problémája, amit itt írtam a minap, és amíg gariztat, addig legalább lesz VGA neki is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest