- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Müszi
senior tag
Ha emelem a VGA ram órajelét, vajon emelkedik mellé a feszültsége is? Mert amennyiben nem, akkor úgy gondolom igazán nagy túlterhelést nem okozhatok neki. Ahogy elnézem igen jó hatással volna a teljesítményére, csak nem tudom mennyire káros ez a memória chipeknek hosszútávon.
-
Jim76
aktív tag
-
Jim76
aktív tag
válasz
Alister71 #12989 üzenetére
Javaslom legyen egy ilyen minden bench scrsht előtt, hogy pontosan lássunk, meglássuk a különbségek okát:
CPU típus: xxxx
CPU aktuális órajele: xxxx MHz
CPU fesz: x,xxV (ez se mindegy, nálam alacsonyabb feszen ugyanaz az órajel pl. OpenGL-ben többet dob)
RAM aktuális órajele: xxxx MHz
VGA gyártó:
GPU típus:
GPU aktuális órajele:
GPU fesz:
RAM aktuális órajele:Visszaveszem én is 4GHz-re a cpu-t, annyit megy mindenkinek, ha fx 4,6,8-al hajtja, még vrm hűtés nélkül is.
-
Stonerice
őstag
Októberben jöhetnek a Radeon HD 9000-esek?
Erre számítottatok? Talán logikus is. HAmár az APU-kban is hd 8670D van. -
talpas
aktív tag
válasz
#88920576 #12975 üzenetére
Szerintem is elég kellene, hogy legyen a táp. Giga770T-be, AMD 4mag. 2x2 mem. SSD+HDD, Chieft450, mellé került nálam az asus 7770. Régi dr. törlése, takarítót is rányomtam a reg.bázisra, gép újraindít, friss AMD-ről leszedett föltelepít,XP32, W732.-re dettó így raktam v.13.4. Én évek óta nem használok CCC-t, utálom a terjedelmét az egészet úgy ahogy van, játéknál ha kell ott állítom és kész. Megjegyzem nem tuningolom, ez így nekem tökéletes, sőt!. Kezd elölről, egyéni legyen a kiválasztás, csak driver és próba.
Az a gond ahogy látom, mikor dolgoznia kellene akkor jön a leállás. Visszavinni..........ha másik gépben nem tudod kipróbálni. -
Melorin
addikt
válasz
#88920576 #12986 üzenetére
És plusz vagy minusz 20-ra tetted?
Még arra tudok gondolni, hogy a molex átalakítónál, amikor összedugtad a csatlakozókat, nem-e nyomódott be a csatlakozón belül az egyik pin. Az enyémnél a csatlakozó félig áttetsző, így lehet látni, hogy belül minden a helyén van-e. -
Jim76
aktív tag
válasz
#88920576 #12977 üzenetére
Biztos, hogy nem kevés...
Nekem egy Gigabyte-ra cimkézett FSP tápom van, ami 350-es, a Giga 420-at ír rá, de az a peak érték, tehát 350-es hajtja ezt:
500Gb 7200, 160GB 7200, OCZ 60-as SSD, HD7770 pici oc (min. 85W), FX6100@4200 1,325V (kb. 120W), ODD, 2 db. 1600-as ram modul, 3 db. 120-as házhűtő, Brocken gyári 120-as ventije + folyamatosan egy külső HDD második USB lába, az OpenWrt miatt, aminek a router nem ad elég feszt.És meg se nyikkan, sőt, ha FX 4,5GHz@1,45V-al se, pedig az már 140-150W közt zabál.
Nem tudom az a táp, azon az ágon, amin a 6pin van, mennyit ad le, esetleg próbáld ki sata/molex->6pin átalakítóval másik tápkábelről is, az olcsóbb, mint tápot cserélni egyből.
-
Stonerice
őstag
válasz
#88920576 #12977 üzenetére
Az is lehet, hogy a gtx650 több áramot vett fel az alaplapon keresztül, és alig kért kraftot a pci-e csatin.
De nem akarlak félrevezetni. Próbáld ki a 7770-et másik gépben. Utána elválik, merre tovább
Nekempéldául ciripel az fsp hexa 400, de csak akkor ha a vga-t terhelem. Vagyis, ha a pci-e tápcsatin nagy teljesítményt kell leadnia. -
törölt tag
válasz
profisher. #12978 üzenetére
Nem, visszahúzva szépen fut.
-
Müszi
senior tag
válasz
kriszpontaz #12965 üzenetére
Pont erről beszélek. Volt egy rossz tapasztalat, ráadásul nem egyértelműen a lap hibájából és neméppen mostanság és kikiáltod kerülendő márkának. Nem volt soha MSI lapom, Asrock lapot használok, de ettől még simán kipróbálnám. Mellesleg az Asrockra is kiabáltak már fűt-fát. Ez már az negyedik, ráadásul állítólag pont egy problémás tipus (FM2A75-ITX), de nekem még egyikkel sem volt bajom.
Bocsi az OFF-ért. Részemről befejezve. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
kriszpontaz #12959 üzenetére
Régi PC-s motorosok tudják,hogy a régi MSI alaplapok ipari hulladékok voltak.
Azóta nem is volt még tervben sem,hogy MSI alaplapot vegyek,ezért nem tudom milyenek a mostaniak. Sztem már javultak vlmennyit,viszont vga téren nem rosszak,van most is nálam egy 4 éves MSI 9800GT,tökéletesen müxik kezdetek óta. -
Melorin
addikt
Én is tartottam az MSI 7790-től amikor 1 hete vettem, mert az volt a legolcsóbb, és ugyanolyan hűtése van mint az ominózus 7770-nek amiről most megy a téma.
Ehhez képest pozitív csalódás: nem melegszik vészesen, simán bírja a gyári 1050/1500 helyett az 1200/1600-at, és a melegedést ezen az órajelen értem hogy nem vészes.
A hangja 100%-on persze hangos, de minek pörgetni, ha max 40%-on tartva a ventit (ami hangtalan) 70 fok alatt tartja akárhogy hajtom? És kicsi a kártya, nem cicereg, 3 év gari. -
törölt tag
Sziasztok!
Épp most vettem egy sapphire 7770 Ghz edition-t. Feltettem a drivert és megpróbáltam frissíteni a win élményindexét. Viszont a grafikus teszteknél az egész gép újraindul.
Egy fsp hexa 400-as tápom van. (Gigabyte b75 alaplap, intel i3 3220, 2x4gb 1333 ram, egy samsung ssd 830 64gb, és egy külső hdd + a videokártya) se katódcső, se plusz venti.
Különböző kalkulátorok segítségével kiszámoltam hogy kb. 240 watt kell a rendszernek. Mégis úgy tűnik a táp a gyenge.Szerintetek mi lehet a baj?
-
profisher.
tag
válasz
Attól meg is mentett egy ideig, mert Asus van.
-
kriszpontaz
veterán
Nálam akkor csapta ki a biztosítékot (Athlon XP korszak) amikor a WinXP telepítő az istennek se akart bebootolni CD-ről, és kb. 1 nap kellett mire nagy nehezen rábírtam. Legszívesebben a kukába vágtam volna idegből, és szidtam magam amiért megvettem. Azóta egyszer sem vettem MSI-t. Maradtam az ASUS-nál.
-
Müszi
senior tag
válasz
Felesleges általánosítani. Mindegyik gyártónak vannak rossz szériái és az alapján bármelyikre rá lehet sütni a bélyeget. Pl. FM2-ben meg az egyik legjobb lapot ők gyártják
-
Jim76
aktív tag
válasz
-
kriszpontaz
veterán
válasz
profisher. #12958 üzenetére
Csak az alaplapjaitól mentsen meg az Isten!
-
Jim76
aktív tag
Igen, az ASUS volt a legolcsóbb sokáig, pedig ahhoz volt never settle reloaded (fc3, fc3 bd) + cry3 is...
Én is néztem, hogy az alapokon minden ugyanaz a borda van, és mégis az asus meg az msi 1000/1125-el árulja, néhány kisebb nevű gyártó meg 1100/1250-el. Szerintem ezek a 30 alatti árkategóriában egyformák, mint a nyúlx@r, azt kell venni, amin több a gari, ha még 2 év múlva eladnád, elviszik gyorsan, mert van még rá 1 év gari... Ha most kéne boltból újat vegyek, csak a 24k-s misit venném -
Müszi
senior tag
válasz
profisher. #12953 üzenetére
Nem értem ezt a riadalmat. Nincs az MSI-vel semmi gond. A többi gyártó alap verziója sem jobb. Ahogy a képekről nézem a hőcső nélküli verziókon ugyan az a borda van mindnél, csak a burkolat és a venti különböző. Tuningban is biztosan van szórás még azonos tipusok közt is. Én még az előző rövidke I..n-os akcióban vettem egyet és meg vagyok vele elégedve. Ugyan nem egy tuning bajnok, de nem is vártam el. Az árához képest akkor is az egyik legjobb vétel most ráadás játékkal és az a 3 év gar is megnyugtató.
Attól meg tutira nem kell félni, hogy azért olcsó mert gondok vannak vele. Az árgrafikonon látható, hogy nem ilyen nyomott ára volt eddig, sőt nem is ez volt a legolcsóbb. -
keke69
őstag
Melyik 7790-es verzió e leghalkabb alapon,minden mókolás nélkül?
Én a dual x-et néztem ki ami kapható a közeli "kisbolta" -
profisher.
tag
válasz
profisher. #12950 üzenetére
-
Jim76
aktív tag
válasz
TechN7ne #12945 üzenetére
Igen, ez rendben is van, csak elgondolkodok néha, hogy azzal, hogy ők bevállalják az alapból 1100/1250-et, pl. az én asus-omhoz képest, ami ugyan gond nélkül elmegy annyit, de alapból mégis csak 1000/1125-ön ketyeg, vajon bátrabbak csak, bevállalósak, vagy esetleg válogatott gpu/ram chip-eket használnak, és akkor akárhogy is brand ide-oda, de értékesebb a termékük.
A hűtése elsőre nem jobb, mint az alap asus hűtés, tehát nem direct cu-s, vagy valami komolyabb, ami bírna magasabb feszt, akkor miből a relatív nagy 10%-os plusz? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
profisher. #12947 üzenetére
Igen,már megrendeltem szombaton,de sajnos csak szerda vagy csütörtökön kapom meg a fizetést. Remélem lebírom velük majd focizni ezt a három napot.
-
Jim76
aktív tag
ITT nála nem tudom milyen lehet ez a 7770, mindenesetre az alapból 1100/1250 az szimpatikus, és az ára is jó. De számomra ez sem jobban csengő név, mint az msi vga-ban...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
profisher. #12941 üzenetére
Alig várom,nagyon szívesen elolvasom majd tapasztalatod róla,kíváncsian várom!
Nekem ma már megjött az SMS-s 11 óra fele,hogy átvehetem ma 14 órától személyesen üzletükben (iPon). Sajnos ma nem tudok érte menni,remélem szerda vagy csütörtökig eltudom velük húzni a talit.
-
profisher.
tag
-
TechN7ne
nagyúr
Értem persze,én örülnék a legjobban ha igazad lenne. Viszont egy MSI-t akkor sem mérnék egy Asus-hoz,számomra a legelső és legjobb VGA gyártó.
(#12939) profisher. Nem egyszer találkoztam már olyan rejtett hibával,amire nincs garancia. Gondolok itt arra,mivan akkor ha le fagy tőle a gép időnként,gariztatáskór meg lefuttatnak vele egy 10 perces tesztet és visszaadják hogy hibátlan.
Hozzáteszem,ez csak egy példa volt a sok közül ,és jártam már így alaplappal és vga-al egyaránt.
-
profisher.
tag
válasz
TechN7ne #12935 üzenetére
A gondolatodnak a végén volt a lényeg.
3 év garancia. Ha bármi lesz vele, akkor ott van és nem 2 év, hanem 3. Azután meg már úgy is cserélek kártyát. Ha nem tuningolható, hát ez van, szerintem tuning nélkül is ki fog szolgálni. A hangosság meg nem zavar, de ezt már említettem többször is. -
Jim76
aktív tag
válasz
Szerintem nincs azzal semmi gond... én is tartottam tőle (bár én nem közvetlen a kiskerből vettem), hogy a legolcsóbb ASUS modell a HD7770-1GD5 majd itt-ott gyenge minőségű lesz, merthogy olcsó volt a többihez képest, de nagyon kellemesen csalódtam... halk, 1000/4500-ról 1100/5000-re húzva kiválóan megállja a helyét 1,2V-al, ahol még 74C fölé nem melegedett nekem soha, pedig tekertem bench-el, játékokkal, tv-n fhd-ban is, többet nem is várok tőle... Szerintem ettől nem kell félni, MSI vga-ban jobb, mint alaplapban, legalábbis sokan ezt vallják - én nagyon gondolkodom, hogy egy ilyet tenni az asus mellé cf-be, de sajnos a tápom is cserélni kéne hozzá, úgy meg már sok lenne most.
-
bozont
veterán
válasz
Nincs azzal baj, ez egy ilyen olcsósított kártya. Ami szerintem abban merül ki, hogy kevésbé tuningolható (vagy egyáltalán nem) és valamivel gyengébb a hűtése -> hangosabban teszi a dolgát.
(#12932) Jim76
Attól hogy 8 szálat tud kezelni, még lehet hogy nincs szüksége annyira. Sajnos(?), a mai legtöbb játéknak elég a 4 mag, minél jobb egyszálas teljesítménnyel. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
profisher. #12934 üzenetére
Nem nagyon bízok ebben az MSI 7770-ben,megnéztem majdnem az összes boltot és mindenhol olcsóbb,legalább egy HD7750 árát kérik érte. Ez nem egy egyedi iPon Akcio,egyszerűen ennyi az ára. Szokták mondani,hogy olcsó húsnak híg a leve,de láttam már olyant is ritkább esetben,hogy olcsó és jó.
Mindenesetre bűzlik ez nekem nagyon,3 év garancia miatt tartom jó vételnek. -
Jim76
aktív tag
válasz
Alister71 #12930 üzenetére
Naezaz... ez megint nem egyértelmű, mert az enyém 6100-as, aminek a moduljai ugyanazok elméletben, mint a 8120-nak, csak egyel kevesebb megy belőlük. Akkor miből megint az eltérés? Abból a +200MHz-ből?
Dirt3 elméletileg 8 szálat kezel maximum. Nincs itt cpu limit, 7770-nél vicces is lenne...
Az FX topicban se tudott senki egy igazán konkrét példát felhozni, amikor egy 4,5GHz-es 6100 nem elég ugyanannak a vga-nak, de egy 8120 pl. már elég. Mindenféle multiban 60fps-en bekövetkező mikrolaggokról, meg egyéb mondvacsinált, mérhetetlen, kimutathatatlan szubjektív dolgokról beszélnek, aminek legnagyobb valószínűséggel semmi, de semmi köze a cpu teljesítményéhez... ott is hagytam őket, mert elbeszélnek egymás mellett.
Elfogadom én, hogy, főleg, ha már megvette a legerősebb cpu-t a típusból, akkor jó úgy érezni, hogy nem volt hiába, de erről minek győzködni másokat is, mikor egy alaplapok összehasonlítása fps alapon grafikonra rálegyintünk mosolyogva, hogy hibahatáron belül van, egyforma az, közben ugyanilyen cpu összehasonlításban kb. ugyanennyik az fps különbségek: [link]És itt 7970-ről van szó, tehát nem szarral gurítanak, de mégis olyasmi látszik belőle, hogy bármelyik cpu 4 szálon megtolja még 1440p-ben is a 7970-et... a kb. 3-3,5fps meg akkor már itt is betudható hibahatáron belülinek... Akkor nehogy már akármilyen multi, alacsonyabb 1080p-ben gond legyen egy komolyabb órajelű 4-6 szálas cpu-nak, mikor sokszor csak egy 7850/7870-et, vagy GTX660-at kell hajtson, nem is 7970-et.
mikrolaggok... basszus... sokkal inkább okozhatják, főleg multinál a hálózati fennakadások, hdd olvasási akadások, azaz az adatfolyam pillanatnyi megakadása, mintsem a cpu-vga duó problémája.
-
tresh
veterán
Na ifjúság két hét olvasgatás után a megdöglött 4870 em utódja ő lesz
Nagyon sokat hezitáltam ez és a 7770 között de szerintem azt a pár ezer ft-t megérte...nagy gamer guru úgy se vagyok csak régi gamákat nyomatom hébe hóba viszont lassan fhD monitor is lesz mert az is kezd meghalni gondolom ennek a kártyának nem okoz gondot
-
Müszi
senior tag
válasz
profisher. #12913 üzenetére
Jó kis cucc, de nekem nem sikerült vele a fesz. állítás, pedig a beállításokban többféleképpen is próbáltam a csúszka inaktív maradt. Lehet user error viszont a Sapphire Trixx szoftjával alapból mükszik. Ha majdan neked sikerülne, írd meg légyszi a módját.
-
Stonerice
őstag
válasz
kisza25 #12927 üzenetére
Tudom, hogy nem az alaplapon van az igp, hanem a cpuban. De az alaplap felelős a képátvitelért(konyhanyelven
). Én is azt hittem először, hogy a cpuban romlott el. El is küldtem az i3-at gariztatni (ahogyan ráugrottál most te is
) Bocs ezt nem tudtam kihagyni.
Szóval vártam 2 hetet a semmiért.
Kiderült, hogy a cpu-nak semmi baja. Alaplapcsere után minden a régi volt. Szóval akkor ki van megkeveredve?
Józan paraszti ész már kevés az ilyesmihez.Én is csak tapasztalat útján tanulok.
-
profisher.
tag
Egyébként! Van a 7770-ekhez AMD-s matirca? Jól mutatna a piros ventis, fekete Vaya-mon, az Athon matrica mellett.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
profisher. #12919 üzenetére
Még nem tudom mi lesz, ha 7790 akkor ezt veszem, jó áron van és a játékokon még keresek is. Azt írják 55 fok alatt van terhelés mellett 1600-1700-as fordulaton. Ez így nagyon jól hangzik.
A másik opció egy Sapphire HD 7850 2GB 2 év garival, az itteni legolcsóbb árnál 8000-el kedvezőbben.
-
Stonerice
őstag
Semmi gond. Nem biztos, hogy igazam van. Láttam már tesztet gygabyte alaplapokkal is. 1-2 éve. Akkor azokkal kaptak a legtöbb pontot a konfigok, különféle benchekben. De azoknak is volt akkoriban a legnagyobb fogyasztásuk.
Ezért lehetett, hogy kifacsart a konfig elemeiből minden teljesítményt.
Minden alaplap más, akárcsak az utcán az autók -
Stonerice
őstag
válasz
profisher. #12901 üzenetére
Erre lehet , hogy válaszoltak már. Azért beírom.
MSI Aterburner írja ki a vga infókat. Ha mást is szeretnél(pl:cpu, vagy feszültségek) akkor kombinálni kell HW info-val
Így kell beállítanod [link] -
-
Stonerice
őstag
válasz
profisher. #12879 üzenetére
Én meg az Asrock lapom cseréltem Asus-ra. Mert meghalt sajnos az igp az Asrockon, és inkább megbízhatóság felé húzódtam
.Az i3-2100 am kicsit jobban pörgött vele.
Mindjárt nézek alaplapösszehasonlítást nektek -
r3dsnake
nagyúr
Megerkezett az asus 7790 dcii kartyam. A teljesitmenyevel, hutesevel meg vagyok elegedve, azonban van egy eszrevetelem. A crysisnal es a stalkernel a menuben (de csak ott) sipol a karta. Valamint egyszer fura hangja volt a hutesnek, megpiszkaltam kicsit, azota nem hallatszodik. Erdemes jelentoseget tulajdonitani ezeknek a dolgoknak? Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lexus, Toyota topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók