- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
SetCHOO. #20099 üzenetére
Azért beszúrok egy lefuttatott teszt eredményt. Performance
-
SetCHOO.
aktív tag
Üdv!
Nézegettem a gépem paramétereit és felfigyeltem valamire. Ez egy mérési/szenzor hiba lehet, hogy terhelés alatt nem a valós értéket mutatja? KÉP
Gondolom, mert minden teszt eredményem hozza az elvártakat. -
LaleeeSan
tag
válasz
dragonfx #20095 üzenetére
Már régebben írtam ide, az elején azt hittem, hogy ez is teljesen rossz és csere lesz belőle, de bios frissítés után és a valamelyik driver után már nem produkált semmilyen hibát sem.
Az biztos Gigabyte-ot többet nem veszek pedig eddig csak olyan videokártyám volt.
Előtte volt 2 másik azokkal semmi baj nincs most is mennek szépen szüleim gépében.
Arctic Cooling Mx2 pastám van már fel van bontva vagy fél éve, de visszazárható és vissza is van zárva.
Szerintetek az jó? -
raubisoda
senior tag
válasz
LaleeeSan #20093 üzenetére
Nem könnyű mert van a gpu peremén lesarkazás védő.Ezzel nem azt mondom,hogy nehéz de ha odafigyelsz hiba nem lehet.Mindíg átlósan kell egyenletesen meghúzni a csavart ez a lényege.Nem ész nélkól megtépni hanem szorulás előtt megálsz és a másikat is annyira húzod.Utána a másik 2 csavar és ennyi.
-
LaleeeSan
tag
válasz
raubisoda #20092 üzenetére
Betegnek nem hinném, hogy beteg (azaz remélem), mert más játékoknál nem csinálja.
Pasztázni tudom, hűtést nem tudom mire cserélni, keret meg most nincs ilyesmire.
Gpu-t még nem pasztáztam, cpu-t már igen.
Mennyire kell odafigyelni?
Mennyire könnyű lesarkazni?
Kupak van rajta? -
LaleeeSan
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy csoda gigabyte hd 7770 rev 1 -es kártyám.
Mostanában azt veszem észre, hogy 100 fokra megy fel mondjuk dirt 3 alatt, meg dead island alatt is annyi volt amíg nem kapcsoltam be a vsync -et.
Fújja rá a hideget még egy 9 cm -es venti úgyhogy nagyon nem szabadna ennyinek lennie.
Nincs külön húzva vagy ilyesmi csak a gyári órajelek.
Ki kéne rajta cserélni a pasztát vagy valakinek egyéb ötlet? -
-
raubisoda
senior tag
Mind1 mivel csinálod tök egyszerű feltéve ha kened vágod(ezt általánosságban értem).A lényeg csak saját felelősségre mákoljunk és aki nem biztos magában inkább 15x kérdezzen mint 1x elcsesszen valamit.Azért vagyunk itt,hogy mindenki segítsen mindenkinek.Nekem ez az elvem.
UI:én pl win flasshel csinálom és még nem is kompatibilis a win-em.Win 8.1 update1 x64.Mégis tökéletes de lehet,hogy kártyafüggő.Ha nagyon sokat gondolkodik a progi akkor sem szabad semmit csinálni mint várni várni várni.
-
-
raubisoda
senior tag
http://data.hu/get/7403380/atiflash_417.zip
http://data.hu/get/7403382/VBE7.0.0.7b.exe
http://data.hu/get/7403384/ati_winflash_2.6.7.zip
Csak saját felelősségre.1db bios módosító 1db dos flash és 1db win flash.CSAKIS SAJÁT GONDOD HA EL..SZOD.Persze akkor segítek ha szépen megkérsz. -
ASUS HD7750-1GD5 -on hogy lehet bios-t frissíteni?
Honlapjukon olyan program van ami csak Asus alaplappal használható. -
dragonfx
veterán
a legujabb trixx.be nektek is gépkikapcs esetén visszarakja auto fun controll.ra..ezért volt nekem 70 fokos....
...amugy csak 55
-
dragonfx
veterán
válasz
Speed® #20068 üzenetére
Jő persze barmelyikbol lehet sikeres es hibás széria. Tomegtermeles járuléka. Az asus egy jó márka. Ha a gyártó is rájön erre cseréli úgyis. Aen radeonbol sapphire.t vagy his.t vennék csak. Msi giga asus mind csucsgyarto csak sajnos csökken a színvonal az említett tomegtermeles miatt.
Geforce.ből mind3 profikat alkotnak ahogy mondjuk a gainward is.de mikor a legolcsóbbak között látod akkor már gyanús valami.
Jó az se normális mikor valami annyival többé kerül kategoriakkal feljebb van arazva mint a pny vagy evga...Be kell vállalni garancia csak jelent valamit megbízható neves boltból kell venni ahol normálisan kezelik a garancia kérdést. Mindenki lehurrogta a short 7770et ami nekem is van sapphire.ből nekem mégsincs bajom vele....
-
djculture
félisten
válasz
Speed® #20064 üzenetére
7870 7850 az éppen elég jó asusban, sapphire márkából volt azokból hibás. Viszont 7770 7790 7950 DirectCU II-ból már annyi rosszat fogtam akezemben hogy egy teher platót meglehetne velük tölteni.
Többi márkából is létezik egy két hibás széria de már az asusnál ez feltünt hogy sokkal több van. Meggyőzni meg nem akarok senkit ő szív vele nem én, én max visszaküldöm a nagykerbe és ennyi. -
Alister71
nagyúr
válasz
Speed® #20068 üzenetére
Találkoztam személyesen a Top hibával, és azóta is olvasom ugyan azokat a hibákat. Nem tudja a vga a gyárilag beállított órajeleket.
A Giga nem csak az 560Ti-ben hibázott. HD 6850 BS hiba, hűtés hibák tömkelege....
Én mondjuk MSI-ben soha többet nem vettem volna Radeont, mert nagyon megszívtam....De most meg lehet nézni az MSI R9 270X Gaming verzióját. Tökéletes.
-
Speed®
titán
válasz
dragonfx #20065 üzenetére
A legjobb 7870 kb. minden szinten. 1300 felett is jár nem 1 darab belőle..a hűtése meg példaértékű lehetne kb., olyan halk/hatékony. Van benne anyag bőven..persze amíg az ember nem tapasztalja meg, esetleg az alsóbb régióban megszívja egy spórolós darabbal, lehet bármilyen véleménye.
Lord Vader
Tudod, mi volt a kiábrándító? Anno a 7870v2m előtt a BSes Sapphire..miközben fő partnerként pont tőlük nem várna az ember sz@rt. Mégis vettem később Sapphire 7950et, ami nagyon tetszett és nem állok neki általánosan lehurrogni a márkátStonerice
Megmutatnád a statisztikát, ami alapján az állításod megállja a helyét?
Ilyen alapon a Giga sem ajánlott VGAban, mert volt egy 560TI bakijuk..
Mondjuk cimbim Giga7790e 2 hónaposan hűtőcserét kapott (csörgött).
Maradjunk annyiban, 1 szériában lehet szar valami, de általánosítani.. -
Alister71
nagyúr
válasz
Speed® #20064 üzenetére
Nem értek egyet az Asus erőltetéssel. Túl áras, mindenhol, és semmivel nem ér többet a tőle pár ezer forinttal olcsóbb termékektől. Max a 3 év gari. De ezen felül a minőség jelenleg semmivel sem nyújt többet.
A Top hibák meg egyszerűen kiábrándítóak. Évek óta hibáznak, kevés feszt állítanak be és a vga-k nem bírják a túlhajtott órajeleket. -
buek1967
tag
válasz
djculture #20054 üzenetére
Msi 7790 2GB OC-vel, régi x38-s lapon Q6600/3200-al hajtva semmi gondom nincs. Ja: a proci is teljesen kihajtja, nem vettem még észre bottlenecket. Lehet, hogy az Asus a gond, vagy a chipseteddel inkompatibilis a Radeon 7000-s széria. Én, olvasva a problémákat, kockáztattam az MSI 7790-el és nekem bejött szerencsére.
-
Barto
aktív tag
válasz
Fotonhámozó #20053 üzenetére
Nekem is hasonló gondok voltak, ugyan ezzel a kártyával. Itt fórumon, a többiek segítségével rájöttünk, hogy az alaplapom chipsetje (nforce 780a) nem megy ezzel a kártyával.
Vacillálás után az adatlapomon lévő konfigra cseréltem. Lekopogom, most nem jöttek elő a tünetek. Keress rá a nickemre, és fogod látni, hogy miket próbáltam végig. A régi gép az ASUS honlapjáról letöltött VGA driverrel produkálta legkisebb gondot, az AMD lapjáról töltött Catalysttal el sem indult windows, kifagyott. Nem akarom leérni a teljes sztorit, telenyomni a topikot, keress rám. És most az AMD decemberi meghajtója van fent. -
djculture
félisten
válasz
miresz #20060 üzenetére
"elsődlegesen a többletterhelés csökkentésére és a hardver feletti kontroll kiterjesztésére fókuszál, illetve a jelenleginél alacsonyabb szintű hozzáférést biztosít a grafikus vezérlő kihasználásához,"
Magyarán kivárták amig veszekednek egyet az nvidia meg az amd és most nevető harmadikként behozzák ugyanazt a dx-be is
Ezek utána gondolom meg marad a dx, mert eleve sokkal kevesebb lesz vele anyűg. Mantle perpillanat ezer féle hibát képes okozni a bf4-ben is
-
djculture
félisten
Mantle ügyben meg ennyi készitik az új dx-et :
[link] -
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #20055 üzenetére
Én eleve azt se értem minek kell asus márkából radeont venni. Nvidia chippes asus-ok jók, de radeon fronton alsó kategória tapasztalataim szerint.
Radeonból sapphire, msi, powercolor, club3d ezek jók.
Gigabyte-al van a legkesebb választási gond az radeon meg nvidia fronton is rossz, a hűtés miatt.
1 hónaposan már recsegnek, 1 évesen beáll a venti, 50 ezres kártyákra képesek ilyen gagyisztán ventiket tenni. Giga genyó az olyan mint régen alaplapba az abit, jó lenne sőt néha kiemelkedő egy két dologban de a hűtése az egészet elrontja. -
djculture
félisten
válasz
Fotonhámozó #20053 üzenetére
Vissza olvasol csak erröl az asus 7790-ekről szól folyton a topik, háromezer darab féle rosszal, pont tegnap is volt szó erröl. Egyedül a pöttyöüzésre megoldás némi órajel visszavétel a többi hibára nincs illetve adtak ki v2 verziókat aminél már kevesebb a hiba.
-
Fotonhámozó
senior tag
Sziasztok! Decemberben frissítettem a gépemet (cpu, mobo, ram, vga), ASUS HD7790-DC2OC-2GD5 videókártya került bele. Csak egy közepes teljesítményű, csendes kártyát szerettem volna, nem vagyok FPS hajhász, játszani is csak ritkán szoktam. Viszont a megbízhatóság annál fontosabb lenne. Sajnos a kártya abszolút nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Hibajelenségek: nagyon gyakran lefagy a gép ha adobe shockwave-t kellene futtatni. Van, hogy az aktuális ablakban fehér téglalapok jelennek meg random módon. Photoshop grafikus hardvergyorsítását nem lehet aktiválni, szétesik a kép. A számítógép kikapcsolása után előfordul, hogy a monitor (Asus PA238Q) nem kapcsol ki (pc frissítés előtt semmi ilyen gondom nem volt), nem jelenik meg a no input signal felirat, "feketén" működik tovább a monitor. Jelenleg a 13.12-es Catalyst fut a gépen. Tapasztaltatok ti is hasonlót? Van rá megoldás?
-
Gainka
őstag
válasz
djculture #20051 üzenetére
Igen tudom, ezért akarom miél hamarabb meglépnia config cserét(eladni), ha megnézitek a régi 8gigát szemét aljas modon
20 ezerbe számoltam (pedig tizen valamennyiért vettem
)e miatt jön ki ugy az uj config hogy "csak" 30 ezret kell potoljak az i5-ös cuccra, e miatt igaz csak 4giga memoria lesz de mihelyst tudok veszem mellé még 4et. Aztán tölem jöhet akármilyen uj dx meg anyucikám kinja a bf3-4 el meg a codokkal assassins creedekkel (amiknek azért van pár óra játszási idejük) el elszek sokáig. És azért késöbb egy i5 elbir egy nagyobb vga-t igy van dragonfx .
(5e ház, 10 táp,15 alaplap, 45 proci,10 ram, Tudom nem egy húha na de ez van, szoval ez igy 85, 55 ért megy el a régi. remélem összejön aztán öröm bodottá
-
Gainka
őstag
válasz
djculture #20048 üzenetére
Nem tudok neki mit csinálni :/
Bár annyira nem vészes hisz a 8 gigát még fele áron vettemNagyon el lett kurrantva ez memoria árak, de nem baj vigyék csak még feljebb, az nem igaz hogy ugy is meg veszik, mert ez hülyeség csak az veszi meg akinek nagyon kel, akinek kéne még 8 az ingább lemond rola hisz az elözött fele annyiért vette.
-
Gainka
őstag
válasz
miresz #20046 üzenetére
Nem sürgös mert kb ugy nez ki hogy jovohonapban megveszik a gépem kiv 7790.
Abbol fogom venni az ujat csak ugye nem mindegy mennyit kell potolni hozzà.
Értelem szeru ha elég lett volna a 5600k nem adtam volna el a gépet, de igy jobb lesz mert uj lesz minden.
Szàmolgattam, pentiumos cuccra nem kell ràfizetnem, i3ra 15öt i5-re 30 ezret kéne potolnom, mindezt ugy hogy 8giga ram karara csak 4 lesz egy ideig.
Ezt a topikot követem folyamatosan vàrom a teszteket -
miresz
veterán
válasz
Gainka #20043 üzenetére
Single-ben elég,multiban már alapon semmiképp. 4-4,5Ghz-n már sokkal rugalmasabb multiban. Most szerzek be egy i3 4130-ast a 7790 alá. Kíváncsi leszek,hogy az5600K-hoz képest milyen lesz. Az i7-emen letiltottam 2 magot,és vissza vettem az órajelet 3,4-re ami az i3-as órajele. Így mérve az i3 jobbnak bizonyul eddig az 5600-al szemben az általam használt játékokban.
-
Gainka
őstag
válasz
miresz #20041 üzenetére
Értem és köszi, még annyi hogy kb mennyi volt az àtlag fps? És nem tudom hogy vga kihasznàltsàgot néztél e itt most mantle nem érdekes. Végülis a lényeg hogy elég e az 5600k a 7790 alà bf4 ben.
Mert ha igen elég lenne egy 5600k vennem (750k nem akarok) es nem kene platformot vàltanom
-
MrBrook
aktív tag
most megint felraktam a 14.1 et gpu-zben lévő testet ha elindítom, megy, de ha beleclickelek a szines cuccba, meg vissza már valami történik...beakadozik, másoknál nincs ilyen?
-
MrBrook
aktív tag
válasz
dragonfx #20037 üzenetére
azt nemtudom, de ez a mantle 14.1-es csak nálam csinálja azt,hogy nem ad megfelelő áramot a videókártyának?(gpu zben néztem bf4 multi alatt, a gpu load okés de a VDDC POWER ingadozik elég csúnyán) felraktam rendesen, elindítom bf, és be beesik az fps nagyon komolyan. majd nézek egy aida gpgpu tesztet és mit látok?! órajeleket nem veszi vissza, viszont harmadára esik vissza a videókari teljesítménye, ahol 1900 gflops alapból húzva 2110körül kellene lennie ott 500-800 gflops.
valakinek valami ötlet? próbáltam már mindenféle képpen felrakni, egyszerűen nem bírok rájönni, hogy nálam van e hiba v. tényleg ennyire béta driver ez.
még szerencse, hogy w8.1 es alap driverrel megy minden faszán újra, csak idegesít picit
-
dragonfx
veterán
Szerintetek a mantle driver mukodne a rivals alatt is?? Mivel fb3.as az is?vagy ez nem motorfuggo hanem jatekfuggo?
Valaki próbálta? -
Gainka
őstag
válasz
Stonerice #20019 üzenetére
Nrm hiszem el hogy mindent a szatokba kell ragni, pedig itt vagytok nap mint nap a forumon, az i3at azok nem ajanljak akiknek van penzuk i5re meg nem szeretik ha neha 60rol leesik 40re az fps(bf multi) multkor kiveséztük ezt tendesen.
Amugy meg érdekességképp linkeltem.... de bocsi
Ja es nem 2mag hanem 2mag 4 szal nem mindegy mert ha csak 2 mag lenne ott lenne ahol a pentium de hat minek is megnézni egy két tesztet hulyeséget irni könnyebb. -
djculture
félisten
válasz
krex89 #20033 üzenetére
Csak ne ugyanilyen asus cu2-re mert azzal ugyanez lesz, rengeteg baj van vele..
Amik előjönnek vele:
Csíkozik pöttyözik, 100mhz-ert visszahuzza az ember a memóriát hiba megszünik.
A rákapcsolt megjelenitőket néha elfelejti (megoldatlan)
PLusz amit te is tapasztaltál.Inkább fizess rá és hozz el egy sapphire márkát.
-
-
krex89
csendes tag
válasz
djculture #20030 üzenetére
Igen elsőre is.Megvettem dec.23-án majd 30án vissza vittem , hogy fekete képernyőt kapok.Másfél hétig volt náluk, hogy egy 3órás 3dmark terhelés után megállapítsák náluk nem produkálta a hibát. hazahoztam beköt bekapcs és fekete kép. Akkor utána jártam és megtudtam a black screen-t. 2 hétig próbálgattam hol jó volt hol nem (egyhuzamban 5 napig bírta nélküle) majd a szervízzel egyeztetve és egy driver nélkül próbáljam ki tanács után(ami persze sikertelen volt) vissza vittem most hétfőn.tegnap hívtak a szervízből, hogy nem produkálja a hibát és még ma egyszer meglesik.
-
TIT
veterán
válasz
djculture #20027 üzenetére
Köszi.
Néha 1-2 játéknál pl.bf4 volt kifagyás,black screen és restart magától.
Érdemes használni a giga easysaverét vagy csak gondot okoz,mert a zenéknél bezizeg,befagy a hang.
Akkoriban pont 1,5 évig az nvidia csak ült és semmit nem fejlesztett.
Hát igen a 7xxx sorival régebben is voltak gondok,bezzeg a 4xxx nem,csak 3,5 év után megadta magát a 4770. -
djculture
félisten
Annyiba nem modott hülyeséget hogy a 7xxx sorozat óta nagyon sok inkompatibilitás van amd oldalon. Ugyanakkor egy adott teljesítményt olcsóbban megkapsz amd oldalon ez is tagadhatatlan..
Nvidiás kártyáknál meg semmi probléma mostanában, azoknál 2008 és 2010 között volt renegeteg baj.giga 770tud3p régi chipset annál nincs ez a pciex kikapcsolgatás plusz a kártya nem működő részeinek lekapcsolgatása ha nincs terhelve. Mert e miatt vannak a problémák, az uj fajta vga energia managment egy fos.
-
TIT
veterán
Eladó menjen a fenébe,nem lehet a helyzet(szakmája)csúcsán ha ekkora hülyeséget mondott.
Vegyél nvidiát ennyiért ami gyengébb vagy jobbat jóval drágábban.
Atival se volt gondom soha 8 éve,kivéve a 7790-et.
Nekem black screen a nyavalyás comodo tűzfal miatt volt.Méghogy a legjobbdjculture:Nekem giga 770tud3p van...az jó?
-
djculture
félisten
válasz
krex89 #20023 üzenetére
A probléma lényege abból ered hogy az egészet az energia megtakarítás csinálja. Egyik alaplapban előjön egy másikban meg semmi gond.. Ha tudnám hogy milyen alaplapod van akkor nem kellene találgatni mint a barkóbában, kb igy lehet az aqua-s szervizes kolléga is ha csak a vga-t viszed vissza folyton ..
-
miresz
veterán
Intel® Core™ i3-4130 @3,4Ghz.
(#20021) dragonfx: Az AMD 5600K alatt még több pluszt hozott.
Minél nagyobb a CPU limited annál többet segít a Mantle.
-
krex89
csendes tag
Sziasztok!
Olyan ügyben érdeklődnék, hogy van egy radeon 7790 em[link] és elég sűrűn black screen errort produkál. Jelenleg második alkalomra van emiatt szervízben de ott nem produkálja a hibát.Esetleg valaki akinek van tapasztalata efelől tudna valami tanácsot adni?
-
dragonfx
veterán
válasz
realmadrid92 #20010 üzenetére
ezért az i3.ért te tudod milyen oltást kapsz itt
-
Writz
tag
Nem tervezek erősebb karit.
De, mivel ITX házam van, nem tudom melyik érné meg jobban. Drágább az ITX lap AMD fronton. -
banánocska
aktív tag
Sziasztok! Van egy Sapphire Hd7770 videókártyám és mostanába belekezdett egy olyan dologba hogy néha megáll a venti és kisebb recsegés (vagy hogy is írjam, hang) kíséretében újraindul. Nem vészesen áll le, csak 1-2mp-re de gyakran. Futtattam teszteket:
Én arra tippelek hogy tápellátási hiba lehet. Seasonic 400w ami ellátja. Kiszedtem és futólag leszedtem a port is róla. -
The Exiled
tag
válasz
realmadrid92 #20010 üzenetére
azért 750k helyett egy 760k lehet nem hülye ötlet, kb ugyan azt tudja mint a 750k cska egy ezressel többért, magasabb órajelen, meg hűvösebben.
-
The Exiled
tag
Nekem 7770-et hajt egy 750k fix 4ghz-n, túl sok gondom nincs vele. 7790 mellé még éppen elég lehet. Ha van rá kereted lehet megéri egy am3+-os lapot venni, abb pedig fx4130-at [link]. Ha később bővítesz, elmnehetsz akár 8 magosig is am3 vonalon, fm2-vel viszont nagyon nincs hova fölljebb, csak lapcserével.
-
Writz
tag
Esetleg AMD Fronton milyen lehetőségek vannak?
Mondjuk egy Athlon 750K ?
Bevallom nem váltanék szívesen AMD-re, de ha a pénztárcám úgy kívánja... -
Writz
tag
Jó... Akkor mélyen a zsebembe kell nyúljak
-
Writz
tag
Valakinek nincs kölcsönbe egy i5?
Mondjuk egy i5 2500 megtenné?
-
Writz
tag
A G2020 nem tudja csúnyán mondva "kihajtani" ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest