Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBrook
aktív tag
válasz
aProPeti87 #12097 üzenetére
esetleg driver uninstall, nem beta fel?! battlelog forumot nézted? lehet ,h másnak is volt ilyen.
-
juve600
nagyúr
válasz
aProPeti87 #12093 üzenetére
az új beta 13.6 driver nem jó ???
ja hogy a 7790-hez más van [link]
-
kisza25
félisten
válasz
nekem az új béta telepítése közben dobott a gép egy kékhalált, szóval simán lehet...
-
MrBrook
aktív tag
válasz
aProPeti87 #12095 üzenetére
az szopó, de szerintem nem driver probléma lesz, egyébként azt a beta drivert írd be googleba, biztos kidobja. bár lehet próbáltad már. origin gép resi is volt gondolom.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
map végén? ismerősömnek is tegnap este minden map végén kidobta kb
-
aProPeti87
aktív tag
Valaki nem tudja honnan tudnám letölteni az ez előtti béta drivert ? Ezzel most gondjaim vannak a BF3 folyamatosan le áll arra gondoltam hogy a driver okozhatja ezt a problémát .
-
szika87
aktív tag
Sajnos tegnap nemsok időm volt bencsmárkolni ma meg megint oda vagyok.Amire volt időm Trixx engedi a gpu feszt emelni egészen 1,3V-ig és ami fura a trixx alapon 1,25V-ot írt míg az afterburner 1,225öt, na mind1 húztam egy picit rajta 1,275V jelenleg, a gpu clock valahol 1225 és 1250mhz között van így, majd 5mhz-el finomhangolom de tegnap este már nem volt hangulatom ehhez, és igazatok volt vram továbbra sem stabil 1350mhz-nél, szerintem az enyémnek a stabil érték olyan 1235/1335mhz lehet, este ha lesz időm finom hangolok és bencselek egyet a grid 2-vel mert látom ez a menő most
-
juve600
nagyúr
üdv
sapphire hd 7770 1gb vapor-x kártyát lehet tuningolni ?? -
Alister71
nagyúr
válasz
dragonfx #12084 üzenetére
A procit 3.6-on használom, 4.0-ra csak a teszt erejéig húztam fel tegnap, de mint látható volt nem is hozott semmit. A mai mérés is 3.6-on ment. A vga az 1250/1375-ön ment.
A játékkal nem ezen a beállításon játszok, mert 1-2 effektet visszavéve ultráról high-ra elég jó gyorsulás kapható. 50-60-at fut átlagba.Viszont egy 7790-es eredményt még továbbra is várok.
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
hegegabi80 #12082 üzenetére
Felforrni semmiképp nem fog, mert hamarabb kikapcsolja a védelme. A 74 fok az nem sok a HD4000-es széria 80-90 fok környékén mocorgott.
-
hegegabi80
addikt
Tegnap ismét terheltem a vtx karimat, és 74 fokig ment fel, a venti pedig 52%-on volt. Esetleg ezt a venti fordulatot tudom szabályozni, hogy pl a nagy melegben kicsit jobban pörögjön, hogy nehogy felforrjon?
-
kisza25
félisten
ezt a GRID 2 benchmark-ot le lehet külön tölteni valahonnan, mert akkor én is lefutatnám
-
marcusa
addikt
válasz
Alister71 #12074 üzenetére
Sziasztok!
Lord Vader kérésére teszek be egy GTX660 eredményt, nem trollkodásnak szánom
Teljesen alap MSI GTX660 1070/1502 gyári oc órajeleken, i5-2400 alapon, 4GB Ram. FHD felbontás, minden maxon, minden bekapcsolva (Advanced lightning, Global izé is) egyedül az a két inteles cucc nem:Bocsi a fényképezős képért, de friss Win8 telepítés, még nincs fent Afterburner, és print screen meg nem működött...
-
MrBrook
aktív tag
1175/1400on de csak 1440, a preset ULTRA-nal a soft ambient occlusion offon van, szal az nem fullos ultra.
de legalább közös nevező lehet.Vader: Tényleg nem hoz a win8 semmi pluszt, amennyivel több fpsem van, az kba felbontásból adódhat. viszont csak sima dx11 van a gridben ugye? még nincs 11.1es játék?! nemtudtok róla?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kisza25 #12070 üzenetére
Pont annyit hoz, amennyivel emelte az órajeleket.
Ha így vesszük nem rossz... Ha kíváncsiak vagytok lefuttatom holnap én is az OC-s 7770-el, ami 1150/1250-en megy, utána meg 1250/1350-en. Ha minden igaz 45 FPS körül kell kapjak átlagba.Én kíváncsi vagyok, úgyhogy el is kezdtem tölteni.
-
LadaLord
aktív tag
válasz
dragonfx #12069 üzenetére
Az 1150 MHz-hez 1,2V-ot állítottam neki a GPU Tweak-ben, úgy vitte a benchmark-ot. Pénteken ha lesz időm, tolok egy hosszabb tesztet is ezen az órajelen más játékoknál is, oszt megnézem, hogy bírja-e huzamosabb ideig is a strapát.... Mert lehet, hogy most ezt a pár percet vitte, de huzamosabb ideig már nem bírná....
kisza25: tudom, éppen emiatt is gondoltam, hogy maradok az eddig használt 1080-as órajelnél.
De azért az alaphoz képest 11%-ot hozott a 15%-os emelés....
-
LadaLord
aktív tag
Nah, énis kedvet kaptam egy kis Grid2 bencsmárkhoz meg órajel piszkáláshoz.
A grafikai beállítások a lehető legmagasabbon (multisampling 8f16x EqAA), 1440*900as felbontáson. A kártya a legolcsóbb 7770. (rövidnyákos Sapphire)
A következő eredmények születtek:
- Alap órajel (1000/1125)
avg fps: 36,79
min fps: 28,56
max fps: 47,54
- A mindennapokban használt 1080/1250-es órajelen:
avg fps: 39,65
min fps: 30,73
max fps: 51,62
-Az eddigi legnagyobb tuning órajelem 1150/1300:
avg fps: 40,92
min fps: 32,04
max fps: 52,72Az első két tesztnél az alap 1,175V-on volt a kártya, a harmadik teszthez kellett neki az 1,2V, mert amúgy már a menüben kifagyott a gém... A kártya a 3. teszt alatt max 62 fokig melegedett.
Úgy gondolom, ezentúl is a középső beállítás lesz a nyerő számomra. Az is már teljesen játszható szint nekem.
Szerintetek még meddig lehetne amúgy próbálkozni a kártyával? Mi lenne a max feszültség, amivel még lehetne feljebb vinni az órajelet? Csak kíváncsiságból kérdem, hátha rápróbálnék egy bencsmárk erejéig...Üdv,
T. -
Janou
őstag
válasz
noblem1983 #12044 üzenetére
Régebben volt már ilyen nyűg, hogy elment készenlétbe a monitor és utána nem éledt fel a gép fekete képernyő. Csak a reset segített. Próbáld meg feltenni a legújabb beta drivert.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
MrBrook #11939 üzenetére
javítanám az előző hozzászólásomat,
avg:42.02
min:35.31
max:56.29
gpu:1175/1400on --> ez alapon volt(most vettem észre, hogy alap órajelen vannak,
ez azt jelenti, hogy már hetek óta így megyvalamikor visszaállítottam..énfakk) 1100/1300
tuningon már(1175/1400):
avg:51.39
min:40.20
max:65.92majdnem +10fps átlagban, majdnem 10%os órajel emelésnél.
-
dragonfx
veterán
-
dragonfx
veterán
válasz
szika87 #12047 üzenetére
ha a gpunak feszt adsz az a vramnak a tuningolhatóságán nem vltoztat na tessék nesztek sok nagyokos jobb rama vapor-xen ugye.
1.25V gyárilag szerintme egyik 7770 se kap.max az oc verzio.de annak se lenne szükséges.1100at már 1.2V.n tuti viszi mind.
1250hez szerintme már 1.25V+ kell...dirt3 dobta ki nekem leghamarabba hibát....meg forralja is rendesen.de a grid 2 is.
-
szika87
aktív tag
válasz
Alister71 #12049 üzenetére
De a vrammal küszködök az 1200as gpu az már elég, persze ha kis fesszel feljebb megy nem baj
de igen elsődlegesen a vramot akarnám feljebb tornázni, a plusz fesz akkor nem hat ki a vramra?
De 1350nél zebra lesz a monitor...mind1 1,25V adok neki trixxen és meglátjuk, ha nem megy akkor marad 1325mhzen, max a core clockot feltolom 1250ig ha bírja, ha nem akkor visszateszem alapfeszre 1200/1325re az is szép végülis. -
Alister71
nagyúr
válasz
szika87 #12048 üzenetére
De te nem a vrammal szenvedsz? Azt írtad, hogy a gpu megy 1200-őn is csak a ram nem akar. Ha a gpu-t elkezded feszelni, menni fog 1250-et, de a ram akkor sem fog többet.
A vram feszültségét emelni csak 1-2 MSI kártyán lehet, a Sapphire-on nem.Ha neked a vram 1350-en már elkezd csíkozni, azon az atyaisten se fog változtatni, ha a gpu-t 1.4 voltig feszeled se.
-
szika87
aktív tag
Még mielőtt belekezdek megint overclockolni azt akarom kérdezni mi az ami rendesen leteszteli a vga-t?Mert nem akarok szívni vele mint múltkor,annyi idő volt mire találtam egy stabil értéket.Furmark feleslegesen gyilkolja a kártyát,hibajelenség még sose jött ki ezzel, hőmérséklet szintén nem a vapor x miatt, Unigine Valley/Heaven Ultrán futtatása 2-3or van hogy ezeken is átment a kártya, aztán jött 1-2 komolyabb játék ami vagy kifőzi 5perc alatt de van hogy 2 óra intenzív használatnál sem...majd egyszer csak kifagy youtube nézés közben, tehát nagyon nehéz stabilitást tesztelni főleg ha már csak finomhangolunk mert már azt hinnéd több óra után h stabil erre mégse.Nektek nincs valami biztos módszer ahol viszonylag hamar kijön ha stabilitás probléma van?Nem akarok 2napig csak tesztelni.
Furmark hasztalan, ez csak arra jó h megnézzük meddig melegedik fel a kártya.
Valley/Heaven ha nagyon határon vagy kb 4ik teszten kifagy, de ha már csak finomhangolás van simán átmegy, bezzeg játéknál kifagy, vagy játékot bírja de a heaven bechmark meg nem fut le...tehát nagyon nehéz megtalálni mikor stabil... -
dragonfx
veterán
válasz
szika87 #12041 üzenetére
ige probáld meg 1.25V.re tenni.
a powerlimitetn tedd +20ra avgy amennyire engedi max.
a moddolt 4.6os trixxet szedd le.
szerintem a ramnak 1450ig el kéne mennie kb.
a magnak meg 1200 vagy afölé is akár.noblem>>nekem akkor volt ilyne mikor törött volt a tápkábel.nem kapott elég kakaot folyamatosan.milyen márkáju és angyságú a tápod?
esetleg kimozdult a pci-e helyről...kábeltörés.... -
noblem1983
senior tag
Sziasztok, a múlt héten vettem egy Asus 7790 DCU2 OC-s kártyát és párszor előfordult, hogy nem kapott a monitorom jelet. Mikor kikapcsoltam és elmentem egy fél órára aztán visszajöttem, a monitort visszakapcsoltam és mintha hibernálódott volna a gép de semmilyen gombra nem reagált pl. a num lock led sem akart működni. A monitor meg keresné a jelforrást HDMI->Analog-> Digital(DVI-vel használom) de semmi reakció. Ilyenkor csak az újraindítás segít. Ezelőtt 4870-est használtam de ott sosem volt ilyen probléma és az egyik haverom is mondta, hogy szintén hasonlót tapasztalt a 7770-esén. Az AMD honlapjáról a direkt ehhez való drivert szedtem le, nem amit hozzá adtak
-
-
szika87
aktív tag
válasz
dragonfx #12037 üzenetére
Oké akkor majd ezt kipróbálom, visszaveszem 20%ra meg adok neki egy minimális feszt csak a kiváncsiság miatt.Azonban van egy gond, mint említettem se a trixx, se a vision center, se az afterburner nem engedett feszt emelni, csak a gyári 1,225 volt a maximum.Van olyan program ami engedné az emelést?És ha igen mennyire emeljem meg ami még belefér?
-
szika87
aktív tag
válasz
kriszpontaz #12035 üzenetére
Igen a power limiten sokat filóztam h mennyi az egészséges az a baj h keveset írnak erről, valahol olvastam h a plusz 50% se árt neki mert ez csak annyit jelent h jobban szabadjára van engedve a kártya és ha több wattot akar zabálni akkor engedi a rendszer, de mivel én se vagyok ebben biztos általában +20%on van.Igazából nekem sincs gond a teljesítménnyel csak úgy voltam vele hs lehet húzni miért ne.Meg külföldi fórumokon elég eszement értékeket tudtak kicsikarni sokszor alap feszen ilyen 1275/1450 stb..
-
kriszpontaz
veterán
válasz
szika87 #12034 üzenetére
Nekem is olyan kártyám van. Szerintem mivel alapból eléggé a határra van rántva gyárilag a memória, max a magórajelen tudsz emelni. Én még nem próbáltam, mert nekem a gyári érték elég, viszont előfordulhat hogy a memória nem bír többet a gyári értéknél. A fogyasztási küszöbön +20% tartalékot beállítottad? (Ja látom, hogy be). Szerintem +50% nagyon sok, vagy lehet nem tesz jót.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok van nekem egy Sapphire 7770 vapor x kártyám és valamiért istennek se tudom a memory clockot húzni mert kifagy.A gyári értékek ugye 1100/1300
A core clock stabil 1200on az szép viszont a memory clock már 1350mhz alatt kifagynak a komolyabb játékok, általában függőleges csíkozódás és bumm, 1325nél bírja, a kérdésem az hogy létezik h a magot tudtam plusz 100mhzel húzni a memóriát pedig 25nél nem?
Próbálkoztam msi afterburnerrel, trixxel, meg vision centerrel.Feszt nem akarok húzni meg ezzel a három programmal nem is engedte tovább az alapnál, viszont van egy olyan h power limit, ez úgy tudom arra van h több kakaót kaphat a kártya, ahogy olvasom a hozzászólásokat a legtöbb ember +20at ad, na én ezt fel tufom tolni +50re árt ez a kártyának valamit ha 150%os a power limit vagy elég a 20?Köszi
-
-
func93
senior tag
Valaki erre esetleg tudna nékem választ adni? Vajon mennyivel emelkedne a vga hőmérséklete?
-
kisza25
félisten
válasz
Atesz1978 #12027 üzenetére
de bevált, csak el kellett adnom és közben megjelent a hd7790 és nekem mini-ITX gépem van ezért nagyon fontos a fogyasztás, mert csak 350W tápom van és így mikor lett rá pénzem inkább ezt vettem, mert HD7850-el és i5-el már elég necces volt és nem bántam meg
amúgy érdekes, hogy mikor még nekem volt HD7850 annyit dobot 3d markban, mint most HD7790 csak azóta nagyon sokat hoztak a driverek, szóval kb ott vagyok teljesítményben mikor azt eladtam, csak 7770 fogyasztásával
-
kisza25
félisten
válasz
Atesz1978 #12023 üzenetére
igen egy ventis, de nem veszélyes a hangja, csak azért hallom, mert a procin 12cm 1000rpm-en, a házhűtő meg 12cm 800rpm cooling swif2-esek amiknek semmi hangjuk, 37%-ra szabályozva nincsen hangja és nem megy 70 fok fölé, de játék közben 45%-on sem zavar ezért én autón hagytam
-
kisza25
félisten
válasz
Atesz1978 #12021 üzenetére
Remek VGA olcsó, keveset fogyaszt, és fullHD-ban lehet vele játékokat futtatni. Én BF3 multit szoktam játszani fullHD medium 75-85 átlag, minimum 60 felett és max 120FPS. Játék alatt max 65fok ilyenkor már hallani(~45% ventilátor), de nem zavaróan hangos, de fix 40%-ra állítva szinte hangja sincs és így is csak pár fokkal melegebb, idle hangtalan, ha képernyő kikapcsol akkor a kártya is és ilyenkor 1-2W-ra csökken a fogyasztása. Nagyon elégedett vagyok vele csak ajánlani tudom. Ha erő kell megvadul, ha nincs rá szükség olyan mintha IGP lenne a gépbe
-
dragonfx
veterán
szeribntetek Q6600 illetve i5-760 mellé érdemes havernak 7770et vagy 7790et venni?
két proci közül melyik jbob?? -
skayline
tag
The application's device failed due to badly formed commands sent by the application. This is an design-time issue that should be investigated and fixed. Windows oldalán ezt találtam a DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG -ra.
-
skayline
tag
Böngészgettem a google-t és ahogy látom nem csak nekem volt hasonló jelenség csak nem értem teljesen mert mind angolul van. Elviekben ez nem driver kérdése lenen mivel a 7750 ultimet nyögdécselés nélkül működött.. Pl elindítottam a MOHA vagy a NFS MW bármi komolyabb igényű játékot és 2-5 perc múlva behalt kidobott az asztalra előtte fekete képernyő jött a hiba és csak feladat kezelővel tudtam életet lehetni a rendszerbe vagy az a volt még hogy ment a játék crysy 3 nál percenként dobált az asztalra nem válaszol a driver meg mit tudom mi
és vissza a játékba élvezhetetlen volt és előtte elkezdett lagolni kegyetlenül.
-
skayline
tag
válasz
Alister71 #12003 üzenetére
Igen ez a hiba. Ezt a kártyát egy 7750 helyére tettem be. Elvileg ugye semmi driver csere semmi nem kellene ahhoz, hogy működhessen de még sem így tette. Ezek után újratelepítettem a drivert hát ha megjavul ez sem hozott semmit. Majd ezek után jött a rendszer telepítés ugyan az.
-
Lacccca87
addikt
Ha van tunning vedd visszább, ha nincs és mondjuk gyári OC-s a kártya akkor is próbáld meg alacsonyabb órajelek mellett. Egyéb esetben dirver hiba (13.6b2 elérhető próbáld ki) vagy túlmelegedhet vagy végső esetben lehet memória esetleg más HW hiba.
-
Janou
őstag
Szerintem is hagyjuk ezt a dolgot mert nem vezet sehova. A lényeg az volt hogy elég-e egy Athlon 64 X2 a 7770 mellé. Nem. És hogy érdemes-e mellé venni valami más procit. Igen. Mivel AM2+os a lap így marad a Phenom II/Athlon II X4. Ez lett tanácsolva a kérdezőnek. Ennyi.
-
kisza25
félisten
válasz
Lacccca87 #11998 üzenetére
hagyd abba a személyeskedést légy szíves, amúgy rád sem hederítettem volna, ha nem olyan stílusban írsz ahogy azt tetted, csak amiatt válaszoltam és igen intelligensebbnek tartom magamat nálad, ezért is fogom itt ezt a témát lezárni.
amúgy halkan megjegyzem, hogy egy hsz.-en belül lehet off és on rész is és lehet több embernek is válaszolni egy hsz.-ben, ha már ennyire zavar, hogy én nem offban írtam eddig
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Battlefield 2042
- Kutya topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bankmentes, kamatmentes részletfizetés. Lenovo LOQ Ryzen 7 , RTX 4060
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest