- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
mackosajt
addikt
Záros időn belül elhagyom a 7770 felhasználók táborát.
Jött egy ötlet, és lecserélem a 2 db-ot egy 7870-re, vagy nagyobbra.Én elégedett voltam/vagyok a 7770-jeimmel.
Az egyik egy Sapphire 7770 GHz, a másik egy sokak által mocskolt rev1-es Giga OC.
CF-ben szépen elvoltak/vannak (mert még a gépben vannak). -
mackosajt
addikt
-
mackosajt
addikt
a 7770 talán nem szenvedett az elején?
Nagyon csak a matekra nem lehet alapozni. Szerintem, de én úgysem vagyok szakértő, csak felhasználó, aki ráadásul a beteges CF-et is használta/használja, pedig az mennyire beteg, meg sz@r. Csak éppen eddig 2-ből 2 felhasználó nem érezte ezt ebben a topikban, inkább csak a pozitív oldalát. De sebaj, az életben is csak a matek számít. El ne felejtsünk percenként megfelelő számút lélegezni, mert aki kevesebbszer vesz levegőt, az nem élhet, az beteg.
Továbbra sem mutatott senki egy olyan tesztet, ahol 100%-ig igaz lenne a matek.
Utóbbi időben nem sokat olvastam a topikot, mert sok értelme nem volt...
-
mackosajt
addikt
válasz
kovsol #14720 üzenetére
Mint írtam, biztos van egyéb tényező is, nem pusztán a matek.
Nem mindig a kötekedést kéne keresni.
Nem véletlen, hogy egy régi tesztben néha még a 7950-et is elverte. De ez igen régi, így nem tudni, hogy az újabb driverekkel is hasonló eredmény születne-e, no meg nincs benne 78xx.
Ezért is írtam, hogy kéne egy új teszt, amiben benne van a 7770 CF-ben, viszonyítva a 78xx és 79xx kártyákhoz. De ilyen, ami azonosan, legfrissebb driverrel lenne, perpill nincs. Valszeg nem is lesz, hacsak nem lesz valaki olyan elvetemült.
-
mackosajt
addikt
válasz
DeadMeat #14715 üzenetére
Egem is elkerült a CF szopóka, bár most lassan 1 hónapja kölcsön van adva az egyik 7770 havernak, mert az ő kártyája garizás alatt áll.
Mellesleg a teljesítmény nem biztos, hogy 7870 szint csak. Kéne egy jó kis teszt, ami friss, hogy hová lehet most tenni.
Régi tesztekben még néha 7950 is szorongatva volt, de ki tudja, mi a valós. -
mackosajt
addikt
válasz
TechN7ne #13787 üzenetére
Vagy azért forgalmasabb, mert a hozzád hasonlóak miatt sokak zsebében nyílik ki a bicska.
Egyik hozzászólásodban 650-hez hasonlítod, utána meg a Ti változattal takarózol.
Az 560 Ti meg eleve egy jobb kártya, mint a 650 sima. Nem értem, mi értelme van egyáltalán ezeket hasonítgatni?Miért vettél akkor 7770-et? Mit keres az adataid közt?
Komolyan nem értem.
Nekem volt mindegyik gyártótól korábban VGA.
Én egyáltalán nem tapasztalom a driver gondokat, sőt, soha nem is tapasztaltam. Viszont ha már driver, legutóbb pl. mitől volt hangos az nvidia? Pont sikerült egy "qrva jó" drivert kiadniuk...
Szóval szerintem hagyjuk, mert ennek sose lesz vége. neked zöld, másnak piros... azért gyártanak többen többfélét, hogy aki akar, válogathat.
-
mackosajt
addikt
válasz
Atesz1978 #13745 üzenetére
Na most a kérdés nem úgy hangzott, hogy a 7790 esetében megéri-e a 2 gb-os kártyákba fektetni, hanem általánosabban hatott.
Az kb. egyértelmű, hogy azért 7770, vagy 7790 szinten előbb fog elfogyni a nyers erő, mint a vram, bár néha már-már lehet, hogy biza fogytán van, csak nem vesszük észre, és inkább betudjuk a gpu gyengeségének a pillanatnyi megtorpanást.
78XX estében már inkább a 2 gb-ra szavaznék, de tudom, ez nem az a topik. -
-
mackosajt
addikt
válasz
Stonerice #13728 üzenetére
Igen, az.
Nem olyan bosszantó ez, meg nyűgös, mint ahogy sokan mondják.
Az biztos, hogy helyben és tápban biztos többet szippant be, mint egy eleve kb. egy szinten lévő VGA, illetve a kihasználhatóság miatt, ami ugye nem minden játékban megy, azért lehet nyűgösebb.
Nekem tartalékként ugrott be a 2. 7770, és ha már volt itthon CF híd, akkor ki is próbáltam.
Tetszik, ami nem jelenti azt, hogy nem fogom a jövőben lecserélni valami 1 vga-s megoldásra. -
mackosajt
addikt
válasz
Stonerice #13726 üzenetére
BF3 esetén majdnem veheted azt, hogy duplázni is képes a CF. Persze ha mindent feltolsz maxra, meg 64-en robbantanak melletted, akkor ez nem igaz. Nekem sokat hozott a konyhára a CF.
Warthunder nem támogatja, és erre indításkor fel is hívja a figyelmet. Nem is hoz a konyhára semmit.
BC2 támogatja, ott is gyorsult a gém.
-
mackosajt
addikt
válasz
laczko.atika #13096 üzenetére
Akkor nem talizunk szombaton, hogy kipróbáljuk az én vga-mat nálad? Vagy vigyem, és legalább lesz normális VGA-d amíg gariztatsz?
-
mackosajt
addikt
Láttátok, hogy elfogyott a jó áras 7770 az ipon-ból?
-
mackosajt
addikt
Nekem is az egyik a Giga 7770 OC Rev.1-es, a másik egy Sapphire 7770 GHz Edition, és megy a CF.
Kezdetben ott hibáztam, hogy a Giga órajelei voltak a mérvadóak, és a sima GHz edition nem bírta, mert alacsony volt a gpu fesz. Azt kiküszöbölendő, eleinte inkább valahol a 2 közé álltunk be frekikkel, de nemrég picit feltornáztam a sapphire feszültségét, és most már 1100/1250-en megy mindkettő.
Mondjuk most lehet az egyiket kölcsön fogom adni havernak, mert neki van az a HDMI problémája, amit itt írtam a minap, és amíg gariztat, addig legalább lesz VGA neki is.
-
mackosajt
addikt
Vissza kettő. Padló gáz!
Szoval mi a helyzet kedvenc grafikus kartyaink terén?
Picit kezd sok off lenni. -
mackosajt
addikt
válasz
r3dsnake #12588 üzenetére
7770 OC-nál sokan szidták/szidják a Gigát, hogy rosszul sikerült, sok volt a gond.
Én használtan tettem szert egyre, igaz, garisan, de eddig még nem hagyott cserben. Furán már viselkedett, be is szereztem egy 2. 7770-et, biztos ami biztos, de csak vaklárma volt, mert azóta meg szépen megy, ráadásul most már CF-ben.
-
mackosajt
addikt
Hátha valaki tudja a megoldást a haveromnak:
"A Probléma:
Ugye adott a videókártyám Radeon HD7770 Ezen van egy DVI és egy HDMI kimenet. A DVI a monitoré a HDMI a TV-é ezen nézzük a filmeket. Egyik napról a másikra a tv nem ad képet érzékeli a HDMI-t, mert ha bekapcsolom a gépet és megy a tv, akkor a tv átvált HDMI-re csak épp képet nem ad. Rádugtam egy laptopra a tv-nek nincs baja egyből bejött rajta az asztal. De az én gépemen sem Windowsban sem Catalystban nem látom a tv-t, mondjuk nem is feltétlenül kellene látnom, mert mennie kéne ha rádugom de mégsem megy. Driver volt frissítve nem is egyszer, áramtalanítva minden stb... Mi lehet a megoldás???????????? "
Nos, aki tudja, ne tartsa magában!
-
mackosajt
addikt
válasz
Alister71 #12322 üzenetére
Ha jól gondolom, volt neki az 5750, amin még volt gari.
Mivel azt nem tudták sem javítani, sem cserélni, így kapta a 7770-et. Viszont innentől ennek indul a garija, és 0-ról a törvények értelmében.
Ha most ezt beviszi. 3 hónapig nem ülhetnek rajta, mert a fogyasztóvédelem análisan inzultálja őket, ugyanis te, mint vevő, a bolttal állsz szerződésben, és téged nem kell érdekeljen, hogy a gyártó, vagy a nagyker mit csinál, mikor te végfelhasználóként, kiskerből vetted.Vagyis 2-3 hét még elmegy, de ha nagyon nem mozdulnak, akkor ütni kell az asztalt és a fogyasztóvédelmet emlegetni.
Mindez persze akkor igaz, ha mindig, rendesen megvannak a papírok, és a csere alkalmával is kapott a kolléga garipapírt.
-
mackosajt
addikt
Ha jól rémlik, már akkor is mondta valaki, hogy felejtsd már el a dxdiag-ot.
Töltsd le a GPU-Z programot! (közvetlen link a letöltéshez!)
Ezzel nézd meg, és ennek higgyél!
Én is megnéztem a múltkor a dxdiag-ot, és ha a simát futtatom, akkor ennyi, ha a 64 bitest, akkor meg amannyi a memória. Szóval no para.
-
mackosajt
addikt
válasz
Alister71 #12181 üzenetére
Na azért ne gondold azt, hogy mióta CF van a gépben, minden LOW-ra volna állítva
Addig sem volt azon, csak mivel én igen mozgékony vagyok, igyekszem a sűrűben halászni, nem sok időm szokott jutni a nézelődésre és néhány effekt még zavarna is. Nem mellékesen monitort is cseréltem nemrég, és még a színeket is szoknom kellett.
-
mackosajt
addikt
válasz
AAntii #12175 üzenetére
Még 1 hónapja sincs, hogy ,megkért privátban egy fórumtárs, próbáljam ki, mit tud a rendszer az alábbi beállításokon:
"1920x1080, és minden High, motion blur off, 4x msaa, 16xaa, hbao off."
Erre küldtem neki az alábbi választ:
"a legrosszabb fps amit láttam, az 29 volt, de ezt is csak log-ban találtam.
Átlag 50-60 közt.
max. az valami 100 is volt, de akkor sok volt az ég a képen."Ha valamiben képes vagy kompromisszumot kötni, mint pl. a 4x msaa és a 16x aa értékeihez nem ragaszkodsz, akkor ez javulhat tovább.
-
-
mackosajt
addikt
Ezért érdemes bios frissítés előtt elmenteni az eredetit azzal a kis ic ikonnal.
-
mackosajt
addikt
Tamoo:
Nekem egy P31-es lapban kezdte a Giga 7770. Szóval P35-ben pláne jónak kéne lennie.
-
mackosajt
addikt
válasz
dragonfx #11276 üzenetére
Az a kérdés, hogy az a 3 év, az mennyire komoly?
Mert ha teljes gari, akkor az nem rossz.
Ugyanis ha teljes, akkor ugyanaz kéne legyen, mint amikor 1 évesen viszed be.
Vagyis, ha nem tudnak ugyanolyat adni, vagy javítani, akkor az értékét kéne visszakapni, ami a számlán szerepelt.Ne üssetek, én csak a sima, hazai garizást ismerem, illetve a logitech-et. Szerencsére eddig mindegyik jóra fordult, ha kellett.
-
mackosajt
addikt
válasz
Steelheart2 #11198 üzenetére
Még mindig... és sajna gyanús, hogy kezdenek beszivárogni oda is a csalók.
DeadMeat! Nekem pörögnek 100% közelében mindig bf3 alatt.
bc2-t néztem a minap, na ott nem, csak 70-80%, bár lehet, hogy ott még valamit állítanom kell, mert kb. az 5750-hez lehetett utoljára belőve a graf. -
mackosajt
addikt
válasz
Steelheart2 #11021 üzenetére
Szerintem nem érdemes, bár néha bf3-ban állítólag simább a játék. Én nem vettem észre.
Amúgy ha párszor lefuttatod a tesztet, mindig van változás, egy pici.
Mondjuk nekem valamiért ablakosban mindig gyengébb, bár lehet csak azért, mert sok az ikon az asztalon. Passz.
-
mackosajt
addikt
válasz
vashal #11016 üzenetére
Attól, hogy nagyobb a monitor, még tud 1680-asban, vagy kisebb felbontáson is működni.
Amúgy ha nagyon akarod, belövöd az extreme-t, majd átállítod custom-re, és belövöd a felbontást, amit szeretnél. Így minden ugyanúgy marad, csak a felbontás változik.
Igaz, nem lesz összemérhető, csak a szintén azonos felbontású tesztekkel. -
mackosajt
addikt
Az Unigine tesztet miért ablakosban futtatjátok?
Nekem nagyon durván kimutatta, hogy ha nem ablakban fut, jelentősen jobb eredményt érek el vele.
-
mackosajt
addikt
válasz
MrBrook #10883 üzenetére
pontosítok
alaplapival toltam, majd teljesen gépet váltottam, ott is alaplapival toltam, aztán vettem egy SB-t, mert halk az alap, de mivel most meg a 2. vga miatt nem fér el az SB, megint alaplapizom.
Amúgy most MÁR nem fagy ki, mert elfelejtettem, hogy CF esetén jó lenne a frekiket összehangolni. Most már rendben vannak, és megy.
Amúgy nekem mindegy, hogy sima vagy hc, a lényeg, hogy élvezzem a játékot. Csak sajna az utóbbi időben már nem nagyon tud megfogni a bf3
-
mackosajt
addikt
válasz
DeadMeat #10826 üzenetére
8x a sávszél nálam
Anno készültem a CF-re.
Mondjuk BF3-at alig játszom már, de az biztos, hogy emelkedett az FPS CF esetén, és elég stabil is lett.
Viszont amit manapság többet játszadozom, a Warthunder, na az meg nem támogatja a CF-et.Szóval nagy hasznát nem veszem jelenleg.
Mellesleg "élvezhetem" a realtek alaplapi hangkarit az Audigy 2 helyett.
-
mackosajt
addikt
No, mivel biztos ami tuti, és gondolva a jövőre, ha ne adj nem csak driver vagy oc hiba a csíkozódás, ezért gyorsan lecsaptam még egy 7770-re, de ez már "zafír".
Mivel akadt itthon egy xfire kábelem, be is szereltem gyorsan
Igaz, a hangkártya ugrott, de van alaplapi, így most azzal nyomulok.Kíváncsi leszek, milyennek hat a 2 7770 együtt.
-
mackosajt
addikt
Nagyon régen írtam már ide, és nagyon régen olvastam is.
Az mire utalhat, ha játék közben néha be-be villannak csíkok? Nem tetszik az OC a kártyának? Ugye?
Driver terén mi a helyzet?
-
mackosajt
addikt
Lehet volt már szó róla, de valaki nem tudja véletlen fejből a gigabyte 7770 oc kártyákra lehet más hűtést egyszerűen applikálni?
Vagy neadj, vizet? -
-
mackosajt
addikt
válasz
senki66 #5741 üzenetére
lehet húzni
ilyen van nekem is.
ha nem felejtem el, le is írom, min fut, de ha keresed, szerintem ide is leírtam amikor azt a fura százalékos értéket elemezgettuk, ami elvileg a tuning potenciált mutatja. nem ugrik be a neve.
ja, mobilról vagyok, ezért nem megy fejből az érték -
mackosajt
addikt
285 új hozzászólás, picit nem figyel az ember, és máris elszabadul a pokol. Hogy fogom magam utolérni?
-
mackosajt
addikt
válasz
Alister71 #4749 üzenetére
viszont ha win7 alatt megy, akkor meg nem kártya hiba, hanem win8.
Ezért nem kéne "gariztatni" egy cuccot, hisz arról nem a termék tehet, hogy sz@r driver van hozzá.
Még el sem adnám, mert mi a gari arra, hogy másikkal jó lesz?
Kapcsolja ki ezt a fícsört, ha nem jelent gondot.
-
mackosajt
addikt
giga karim van
win7, nem matattam az enegriagazdálkodásban, mert eddig lusta voltam
Néha itthagyom a gépet, és mikor visszaérek, a moncsi ki van kapcsolva.
Egér megmozdít, és szépen visszatér az asztal. Nálam akkor a jelek szerint műkszik? -
mackosajt
addikt
Sőt, Afterburnerrel a vga majdnem minden paraméterét ki lehet íratni, meg az időt is. Néha hasznos tud lenni, ha beindul a játék.
-
mackosajt
addikt
-
mackosajt
addikt
válasz
polgi803 #4599 üzenetére
Armored kill az emlékeim szerint kellemesen kevesebbet eszik a VGA-ból. Gulf of Oman-ra menj fel, na ott lesz baj.
Valahogy amúgy AK-nem fogott meg annyira, pedig járműves vagyok nagyon.Én most ezzel az 1145/1500-al tolom, igaz, felhúztam a csúszkát is +20%-ra, és nagyon kellemesen fut.
-
mackosajt
addikt
válasz
polgi803 #4586 üzenetére
FullHD? Mennyi neked a még elviselhető, játszható fps?
Amúgy low/med vegyesbazár lesz a nyerő szerintem, ha aprítani is akarsz, ha az kevésbé fontos, akkor több lesz a medium, ha fontos, akkor a low lesz a több. Távolra látás miatt a mesh quality-t érdemes fentebb venni.
Nekem inkább low-on van a helyzet, és így igen szépen elvagyok. Nem panaszkodom a bf3-as teljesítményemre.
Jut eszembe, annyian toljátok, hogy poén kedvéért kéne csinálni egy 7770 platoon-t -
mackosajt
addikt
no akkor egy kis bf3 után:
Asic 77,9 %1.238 Volt, 1140/1400 , giga, oc, rev1.
Itt stabil. 1150-en kifagyott a játék kb. 15 perc után, itt meg majdnem 1,5 órát toltam.
-
mackosajt
addikt
válasz
westcoastog #4541 üzenetére
be van kapcsolva, de nem írja a feszt
ezért érdekelne, mivel lehetne még próbálkozni -
mackosajt
addikt
válasz
westcoastog #4537 üzenetére
az nekem ki sem írja, vagy azért, mert giga a kártya? vagy a béta mivolta miatt?
-
mackosajt
addikt
válasz
westcoastog #4524 üzenetére
mivel allitod a feszt?
-
mackosajt
addikt
ASIC: 77,9 %
Gigabyte 7770 OC, rev1, gyári OC értékeken (1100/1250), 1,24 Volt.
VDDC : 1,1630 (ez mi amúgy?)Még nem nyúlkáltam hozzá igazából tuning miatt, nem tudom, meddig bírna menni.
-
mackosajt
addikt
válasz
LaleeeSan #4403 üzenetére
Nekem eddig ami tönkrement vga, az Sapphire, BFG, PowerColor volt.
Giga soha nem hagyott még cserben, csak az alaplap szivatott meg, ami miatt most platformot is váltottam, de az alaplap végül tovább szolgál a fiaimnak. Szóval él.
Vagyis én amíg ezt meg nem cáfolja valamelyik termék, személyesen nálam, addig én inkább Giga párti vagyok. -
mackosajt
addikt
Most ATI RADEON HD6450 2GB GDDR3 12 951 Ft Áfával, 24 hónap gari, már ezt mutatja
-
mackosajt
addikt
válasz
fatallerror #4159 üzenetére
olvastam én, de fészen is láttam
-
mackosajt
addikt
válasz
CoolBoy323 #4117 üzenetére
ha korábban olvasom, biztos szóltam volna
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- 27% számlával! GIGABYTE RTX 4090 Aorus Xtreme WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE RX 5600XT 6GB GDDR6
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Triple Fan OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari