Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
profisher.
tag
Egy 7790 CF milyen lenne?
65k-ból kb megvan. Milyen szintet hozna? (nem veszek, csak érdekelne
)
-
profisher.
tag
Köszönjük, hogy befejeztétek!
-
profisher.
tag
válasz
Petyyyyy #14295 üzenetére
Csak azt nem fogom megérteni, hogy miért. Egy FX6300 pl. egyszálas teljesítményben majdnem egy szinten van a 750K-val eszerint. Egy kártyának meg a kihajtásához nem kell a 6 mag, vagy a 8. Még megérteném, hogyha egy i5-ről, vagy i7-ről volna, szó mert azok tényleg erősebbek. Elnézést, ha hülyeséget beszélek...
-
-
profisher.
tag
Szerintetek a 7790 és a 2 gigás 7850 között mekkora a teljesítménybeli különbség? Nem tudom, hogy meg ér -e +12k-t. Mondjuk karácsonyig tuti, hogy újítok egy FHD monitort. Viszont ha 7790 lenne, akkor kb még a monitor is melléférne, ha eladnám a mostanit. Nagy dilemma.
-
profisher.
tag
válasz
kriszpontaz #14164 üzenetére
Most megnéztem újra, 1440*900 Medium-on, 36 fps alá nem esett, max menüben.
De nekem még ez a 36 fps is néha szaggatós kicsit. Tudom játékban 26-27 fps fölött elvileg nem látjuk a különbséget.
-
profisher.
tag
válasz
kriszpontaz #14160 üzenetére
Nem hinném, hogy a 750K nem lenne elég... Az a baj, hogy a kihasználtságból nem nagyon lehet megállapítani, meg nem is tudom azt monitorozni játék közben, visszanézni meg mivel?
-
profisher.
tag
válasz
kriszpontaz #14158 üzenetére
1440*900 és low profil (nem a custom). 64 fős Seine Crossingon. Majd lehet csinálok egy benchmarkot fraps-el, mert nem nagyon néztem, hogy mennyi az fps, csak néha szaggatást éreztem.
-
profisher.
tag
Hát emberek nekem kezd kevés lenni a 7770 64 fős multi BF3-ban, még 1440*900 lowon is. :/ Átlagban 50 felett jár az fps, de engem rohadt mód zavar, mikor leesik 30-ra, vagy az alá, azt nagyon észre lehet venni. 7850 lesz valószínűleg, de még lekopogom.
-
profisher.
tag
Szerintetek egy MSI 7770-ről 7790-re váltásért mennyit kéne rádobnom, ha mondjuk cserélnék? Nem mindenképpen akarok, mert bőven elég nekem, csak ha 5-6k-ból kijönne, akkor most lenne rá annyim,
-
profisher.
tag
Wtf-ért ilyen gyenge a cpu-m? Valami beállítási gond, vagy egy 750K-nak ennyit lehet betudni 3,7 Ghzen? A gpu alap ref órajelen volt.
-
profisher.
tag
-
profisher.
tag
-
profisher.
tag
Itt látszik, hogy minden 7770 azonos teljesítményű.
Egyébként szerintetek Cry3 High beállításokkal és FXAA-val a 30 fps elfogadható?
-
profisher.
tag
1095/1250 órajelekkel.
(#13445) Longhandd: Neked azért lett sokkal jobb, mivel nem volt élsimítás. Nekünk TechN7ne-vel 4*AA-val ment a teszt.
-
profisher.
tag
válasz
TechN7ne #13423 üzenetére
Parancsolj! Alapórajeles.
-
profisher.
tag
válasz
TechN7ne #13421 üzenetére
Stonerice javaslatára töltöttem le a Heaven-t ez volt az első teszt, nem futattam többször. Órajelet azért húztam 1050/1200, mert ha jól tudom a te kártyád sem alapórajelű. Ha mégis, akkor természetesem futattok egyet alapon. Megértem én hogy jobb minőségű az a kártya hűtésben, de ne akarj már magadnak badarságok bebeszélni.
szerk.: most látom a benchmark képed. ha hazaértem futattok egyet alapórajelen.
-
profisher.
tag
Itt a Heaven benchmark.
Indításnál benyomtam egyből a benchmarkot, szerintem azért a minimum 7 fps.
Jobb felső sarokban láthatóak az órajelek!
-
-
profisher.
tag
válasz
TechN7ne #13360 üzenetére
Figyelj, csináljunk játékokról benchmarkokat. Nekem MSI, neked XFX, ha a Phenom x4 b50-et használod, akkor kb azonos teljesítményű az enyémmel. Azonos órajelen, azonos grafikai beállításokkal, pályán. Ha neked tényleg 10-15 fps-el több lesz, akkor septiben eladom ezt az MSI-t és veszek egy ugyan olyat, mint amilyen neked van.
-
profisher.
tag
Most tűnt fel, hogy miért lehetett a legolcsóbb ez az MSI 7770. Nincs Crossfire csatoló, gondolom így a cross is lehetetlen.
-
-
profisher.
tag
-
profisher.
tag
Biztos hogy volt elég készleten, mondjuk nem tudom kinek van arra pénze, hogy berendeljen előre 10 ilyen kártyát csak úgy. Akinek már van fölös 240k-ja, az lehet hogy 10 ezer forintos ügyletekkel nem foglalkozik, főleg úgy, hogy lehetséges, 25000-ért meg sem veszik a karikat.
-
profisher.
tag
-
profisher.
tag
Azért így már pörögnek a magok is.
-
profisher.
tag
szerk.: nem értem a procihoz miért 1400 Mhz-et írt... Annyin futhatott? Annyin csak akkor fut, ha nincs kihasználtság alatt.
Furmark alatt néztem, 5% a proci kihasználtság... És úgy persze hogy 1400-on fut. Mi a franc lehet a gond, hogy a vga dolgozik rendesen, a proci meg nem?
-
profisher.
tag
Megőrülök.
Most nincs kedvem megcsinálni, megyek inkább Lostot nézni...
-
profisher.
tag
Nagyon fura dolgot véltem felfedezni emberek.
Eddig Win7 alatt Furmark körülbelül 14 fps-el futott, szaggatott össze vissza, most Win8-al 30 fps, a 13.4-es driverrel.
-
profisher.
tag
válasz
skayline #13236 üzenetére
Mióta egy microsoftos fixit programot lefuttattam, azóta ez a probléma elvileg megszűnt, mivel lefutott a 3dmark, és bf3aztam. fagyást inkább húzva tapasztaltam, de mostantól kezdve alapórajelen fogok operálni, nem akarok én húzogatni. Remélem, hogy nem hibás kártyám van, ha meg igen, akkor így jártam, aztán garizzák.
-
profisher.
tag
válasz
skayline #13232 üzenetére
Az AMD illesztrőprogram probléma megoldódott. BF3 rendesen megy, most játszottam vele, ki is "hajcsa" a VGA-mat a proci, mondjuk nem 100-on, hanem 99%, de a Furmark is, ezt nem értem.
Holnap meg jön egy újratelepítés és meglátjuk, hogy lesz e gond a CRY3-mmal, meg hogy nem 2500 pontot kapok e 3DMarkban.
szerk.:azért lekopogtam
-
profisher.
tag
Valami nem kóser, ugye? Holnap mindenképpen újratelepítés lesz...
Egyébként melyik drivert ajánlanátok? -
profisher.
tag
válasz
TechN7ne #13205 üzenetére
Holnap újra rakok egy windowst másik meghajtóra, aztán onnan átmásolgatom a dolgokat majd a régi windowst meg törlöm, aztán csak jobb lesz minden. Viszont, hogyan lehet törölni a másik/régi windowst? Mert tegnap felraktam egy Win8-at de nem tetszett, aztán fogtam, leformáztam azt a meghajtót.
(gondolom ez nem a legjobb megoldás, és állandóan indulásnál a helyreállítását akarja bedobni, nem tudom hogyan mikor már minden törölve lett.) Egyébként most heccből kipróbáltam, 30 fps alá nem ment a dolog, viszont úgy láttam, hogy 70 körül van a gpu kihasználtság... Ez mi miatt lehet? Ja és most alap órajelen volt.
-
profisher.
tag
válasz
TechN7ne #13193 üzenetére
Hát egyrészt az zavar, hogy a memória órajel nem húzható 1300 fölé, bár ez teljesítményben valószínűleg amúgy sem számít sokat. Maga a GPU véleményem szerint egy kis fesz emeléssel simán vinné az 1250-et. Meg nem értem ezt az fps droppot sem Cry3-ban, de szerintem az meg fog oldódni, mert azért 1440*900-ban high/med-en nem norm. az a 20 fps. Megcsináltam azt a microsoft fixit-es cuccot, amit még egy másik kollégának ajánlottak, remélem megoldotta az illesztő program leállásának problémáját, mindjárt futtatom is a 3DMarkot.
Nem egy csúcskártya, azért nem vagyok elájulva tőle, jobb lett volna 7850/7870, dehát erre futotta és bőven elég lesz ez is nekem. -
profisher.
tag
Estét!
Megjött a kártyam, vagyis 10-kor tekertem érte. MSI 7700-esről van szó, mégpedig az egy ventillátoros hűtésüről. A csomag igen szegény, a papírra nyomtatott játékkönyvön kívül(ez ugye eredetileg nem tartozék
) kapunk egy tápátalakítót, egy cd-t, két darab könyvecskét, plusz a kártyát. Berakva a gépbe az indításnál 1-2 másodpercere felpörög, gondolom portalanítás céljából. Idle-ben a kártya nagyon csendes (nyitott házzal), a táp hangját és procihűtőt jobban hallom. 55%-os ventifordulattal nagyon jól hűti a kártyát (így még bőven tűrhető a hangja) 60 fok föle játék alatt sem megy. Húzásban 1150/1300-et bír alapfeszen, furmarkkal stabil volt, 3DMark alatt fagyott, de ott inkább ez volt a gond, amire egyébként még nem találom a megoldást. Sajnos a memória húzása valamiért max. 1300 Mhz-ig lehetséges, ennek nem tudom az okát, hogy mégis miért. Játékok amiket próbáltam és mentek 1440*900-ban: GRID 2 (max élsimítás, maximum textúra), MOH Warfigther (high textúra, 2*msaa, satöbbi. 60+ fps), Battlefield 3 (high textúra, 2*msaa, satöbbi 50+ fps), Far Cry 3 (ultra textúra, 2*msaa, satöbbi), Crysis 3 (high textúra, belső térben bőven 40 fps felett volt, de ahogy kiértem, elkeseredtem, mert néha karcolta a 20 fpst :/ )
Benchmarkonli szeretném ezeket a játékokat, de mivel3DMark teszt az említett Directx és illesztőprogram leállás miatt nincs, egyébként ezt a hibát dobta néha Far Cry 3-nál, BF3-nál, Crysis 3-nál is.
Összességében megért 23 ezer forintot ez a kis kártya, elleszek vele.szerk.: a házam szellőzése egyelőre nem a legjobb (sharkoon vaya), mert csak egy gyári venti van elöl, később tervezek még bele kettőt.
-
profisher.
tag
Hát sajnos nem érkezett meg ma az MSI 7770-em (fránya pickpackpont). Holnap ahogy jön az sms, tekerek érte a közeli tetyóba, aztán passzintom is a gépbe.
Ha valaki rendel valamit és nem lusta elmenni valamelyik közeli újságbolthoz, vagy benzinkúthoz, annak ajánlom egyébként a Pick Pack pontos szállítást, mert fele annyiba kerül az iponnál, mint a sima kiszállítás.
-
profisher.
tag
Nem akartam ezt leírni, és nem ide mert, igazából nem ide való, de már mindenki belekezdett ebbe a témába.
Nem értem miért vagyok oda a 6-8 magtól/száltól... Egyszerűen szinte nincs olyan játék ami kihasználja (1-2 kivételével), szóval szerintem a magok számának növekedése szerintem meg fog állni. Hova akarunk még fejlődni? A játékok amikkel játszotok, már most is bőven jók és nem tudom, hogy még mennyit lehetne rajta fejleszteni, de egész életünkben ez fog menni? Hopp, kijön egy új játék veszek egy 36 magos procit (magonként 10 GHz-el), meg 128 giga ramot, aztán játszok egy olyan játékkal, ami úgy néz ki mint a valóság?
Szerintem már nem fejlődik olyan sokat a technika mint eddig fejlődött és ez a növekvő tendencia meg fog állni. Persze lehet váltani csíkszélességet, növelni órajelet, gyorsítótárat, de óriási teljesítménykülönbséget nem fog hozni, SZERINTEM. Így kell élnem, hogy állandóan váltogatok, hogy új játékkal játszhassak, közben milliókat elköltsek rá? Tudom, a technika akkor jó, ha fejlődik, de ez nekem lassan kész agyrém. -
profisher.
tag
válasz
kriszpontaz #12959 üzenetére
Attól meg is mentett egy ideig, mert Asus van.
-
profisher.
tag
válasz
profisher. #12950 üzenetére
-
profisher.
tag
-
profisher.
tag
válasz
TechN7ne #12935 üzenetére
A gondolatodnak a végén volt a lényeg.
3 év garancia. Ha bármi lesz vele, akkor ott van és nem 2 év, hanem 3. Azután meg már úgy is cserélek kártyát. Ha nem tuningolható, hát ez van, szerintem tuning nélkül is ki fog szolgálni. A hangosság meg nem zavar, de ezt már említettem többször is. -
profisher.
tag
Egyébként! Van a 7770-ekhez AMD-s matirca? Jól mutatna a piros ventis, fekete Vaya-mon, az Athon matrica mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest