- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz
Gainka #20196 üzenetére
Ez totál jogos.így gondolom en is. Egy i5 van tervben.az alapbo megdobja a vga.m teljesítményét kicsit.aztán kariig szerintem kiderul jön e új gén...es ha igen lesz e dx12 benne..ha igen akkor inkább kivarok.
Nekem a tap miatt is várnom kell a vga cserével mert a gtx.et már nem vinné el a mostani szerintem.es ezért is akarok részben 3k.s i5ot. Max ha lejjebb megy ár bedobok meg 4gb ramot.de isten igazából semmi nem indokolja a fejlesztést.amikel én játszók megy fhd ultraba. Pl:most a gas gussler xtreme. Is.innentől hová tovább?
Előbb veszek 27"es ips monitort. -
drdr
senior tag
válasz
Gainka #20175 üzenetére
Párban Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz...De megvétel után teszteltem, akkor nem volt gond, meg eddig minden stressz-tesztet bírt, kivéve ezt a full screenes játékot....
Valami más lesz itt, az ARP-ből sem lehet uninstallni dolgokat... Sajnos win reinstall lesz ebből... Jártam már így W8.1-gyel... de akkor sem tudtam az okát.
Áhh dehogynem, az Avast-ot találtam oknak a neten, annak idején... legalábbis az ARP-s problémára. Eltávolítani sem lehetett, aztán szépen összeomlott az egész. Ez pedig most kísértetiesen hasonló. Bár nem tudom hogy befolyásolná a fullscreen-t... no mindegy, reinstall... aztán ha nem jó jelezni fogom...
-
miresz
veterán
válasz
Gainka #20043 üzenetére
Single-ben elég,multiban már alapon semmiképp. 4-4,5Ghz-n már sokkal rugalmasabb multiban. Most szerzek be egy i3 4130-ast a 7790 alá. Kíváncsi leszek,hogy az5600K-hoz képest milyen lesz. Az i7-emen letiltottam 2 magot,és vissza vettem az órajelet 3,4-re ami az i3-as órajele. Így mérve az i3 jobbnak bizonyul eddig az 5600-al szemben az általam használt játékokban.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Gainka #19946 üzenetére
Előttem nem írtál 7850-ről, de igen az erősebb. Ha te úgy látod, nem tudsz a +1 gigával semmit se tenni, NE a 2 gigásat vegyed, ennyi. Nekem 3000 forinttal került többe az OC 260x 2 gigás a 7790 1 gigánál. Ennyit bőőőven megért. Amúgy mind a 7790, mind a 260(x)-nél érdemes a ramot húzni inkább. Ezt a red orchestra 2-nél néztem, simábbak lettek a frametimek. Ok tudom az x4 640 nem hajtja ki, majd az is csere, ha lesz kedv.
-
dragonfx
veterán
válasz
Gainka #19946 üzenetére
de mér kéne 42ért venni mikor linkeltem 35ért?
ennyit nem ér a plusz hűtés.azérz hogy terhelve oc.zve ne 70 hanem 55 fok legyen.na és??bioshock fhd ultra.
gpu 70-75%, core 1-2 55-75%, gpu ram 960 max, system ram 2050...ez utobbi meglepő.....2gigával is totál jol játszható lenne? -
bazsi83vp
senior tag
válasz
Gainka #19941 üzenetére
És arról nem tehetek, hogy ez az általam említett textúrák töredékét nem használja... de fuss neki mielőtt linkelsz - nem erről a szituról írtam.... de tegyél 30 giga textúrát azok mellé is plusszban, addig semmit nem ér a linked, vagy inkább értelmezd a szöveget, az a gyorsabb
-
dragonfx
veterán
válasz
Gainka #19938 üzenetére
nem de lehet a gpu ereje elég lesz de az 1gb memoria nem mint ahogy kolléga is írta 1300at foglal neki az adott játék.
19941>> " Ennek ellenére természetesen nem zárható ki, hogy a jövőben ez változni fog, illetve hogy elő lehet idézni olyan esetet, amikor profitálhatunk a 2 GB-ból"...a teszt májusi...azota már eltelt kis idő ujabb driverek....
rivals.ba és bf4be láttam 998at.
assetto corsa.ba csutkán láttam 1000et.
fc3ba olyan 850-900.
bioschockot megnézem.... -
dragonfx
veterán
válasz
Gainka #19936 üzenetére
arra lennék kiváncsi amelyik játék telepakolja fhd.ben az 1 gigát látod hwinfoba...utána game exit vga ki uj vga be ami 2 gigás...és mennyit használna....tételezzük fel ezt 7790nel lehetne is eljátszani.
mert ha ugyis 990mb lenen akkor értelmetlen ha 1990mb akkor szintén mert joval kevésbbé tömöritené be viszont ha mondjuk 1400mb.on állna mega amx akkor érdemes megvenni..pláne 2-3e+ árán.
ez 1x ki fog jönni hidd el és ennek már nagyon itt az ideje 2014ben.
nem hiába vannak 3-4gb.os vga.k. -
Helmoras
őstag
válasz
Gainka #19905 üzenetére
Ok, elengedem a dolgot. Mindig van jobb termék a másiknál, de ettől még a gyengébb nem lesz rossz.
TIT: Minimális (50 mhz) OC van rajta(de csak a gpu-n), azért merik ráirni alap helyzetben 1000/6000 es a 260x az meg hogy 115 watt a TDP nem jelenti azt hogy fel is vesz annyit.
-
djculture
félisten
válasz
Gainka #19746 üzenetére
Azóta már kiderült hogy támogatott a régi széria is csak azon nem gyorsít annyit az api, legalább is egyelőre.
A többi igaz mert nem egy nagy szám ha van egy erős proci meg egy r7 260x akkor a gyorsulás pl kemény 5%. Annak jó akinek gyenge a procija meg van egy 270x 280x kártyája.
-
djculture
félisten
válasz
Gainka #19489 üzenetére
Miért ne lenne én athlon2 x4 650-el nyomom 3,5-re tuningolva meg egy hd5850-el simán 1280* 1024-ben médiumban. 750k azért 4ghz-en már elég jó teljesitménnyel bir hiába alapjáraton elég gyenge.. Szerintem még egy 7850 szintű kártyával is elboldogulna már ilyen tuninggal
-
grunker
tag
válasz
Gainka #19409 üzenetére
Szia, köszi a választ,
MSI-ről negatív a tapasztalat? Nem nagyon találok róla véleményt, semmilyen fórumon (ez vagy jó, vagy senki nem vesz ilyent)
MSI B85M E45 alaplapot tervezek venni azért gondoltam MSI (jelenleg sapphire 4850-es kártyám van)Légy szíves magyarázd meg, hogy az általad belinkelt HD7790 1GB és az általam belinkelt R7 260X 2 GB esetén miért a 7790-es válasszam (az árat ne vegyük szempontnak egyenlőre).
előre is köszi.
üdv -
dragonfx
veterán
válasz
Gainka #19351 üzenetére
hát igen így van.sőt akkor már 35ért a 2 gigás.
nem is tudom hova gondolnak ezek a 7770ek ára állandóan ugrál másfél éve is ugyanennyi. volt. 29k.t hol érne egy 7770es 2014ben??
...lehet az xfx, vapor-x dualx akármilyne hőcsöves akkor sem....
lassana gtx 650ti jobb vétel lesz.... -
kolbásszag
csendes tag
válasz
Gainka #19327 üzenetére
Kössz a választ!
Akkor ez azt jelenti, hogy a problémák új driver megjelenésével orvosolhatók lesznek?
Csak a driver okozhatja őket?
Alapvetően meggyőzött a 7790 teljesítmény, ár/érték arány tekintetében. Csak ezek miatt a sokaknál tapasztalt fagyások, kikapcsolások, alvó állapotból vissza nem térések aggasztanak.
Ha kifogok egy ilyet, nem lesz tréfás vidékről garanciális ügyeket intézni, már ha cserélik.
Ezért érdekelt, hogy melyik gyártót érdemesebb választani.
MSI-re mit mondotok? Feltűnően olcsóbb ugyanaz a kártya mint a többi márkánál. -
djculture
félisten
válasz
Gainka #19329 üzenetére
Ez jóformán az egész r9 r7 szériára igaz (kivéve a csúcs meg egy középkategóriás és alsó kategóriás chip van ami új minden más átnevezgetés) hogy meglehet találni a full ugyanaz társát az előző szériából 10-20%-al olcsóbban. Annyi hogy ráhuztak 50-100mhz-eket ugyanolyan chippekre és kész az új termék..
Ahogy a ph-s cikk címe is mondta félgeneneráció de a félpénz már csúsztatás mert jóval drágábban vannak.
-
-
>>>W!nman*
tag
válasz
Gainka #19099 üzenetére
Ó király.
Itt ilyenek vannak: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gainka #19093 üzenetére
jaja, én is pont ezt a véleményt osztom!
fölösleges csereberélni csak azért mert van újabb
nem beszélve arról hogy ha már volt fenn egy és valami okból cserélnem kell, akkor mindig egy új rendszer telepítés után cserélem, frissítem
ok hogy nem kell rendszert telepíteni, de én egy szűz opban bízom ha hardver szintű változást eszközök
nekem is a 13.9 van és marad is amíg nem kell jobb, bármilyen okból kifolyólag
és ezt javaslom mindenkinek. -
dragonfx
veterán
válasz
Gainka #18698 üzenetére
nekem is süvit az első venti meg a vga.é is.dehát ez van valamit valamiért. 26 fokos a winyo alaplap és hátul ilyne fokos levegő is megy ki.a gpu is csak 30. a proci valamiért 35-40 sanszos xarul raktam rá az ezüstöt. mert játék alatt meg megáll 55 körül nagyritkán 60. vagy ennyire beszabályozná magát az intel gyári hütője alaplaprol és ez ennyit számit?
...ja és a pch chipset meg valamiért mindig még win7 alatt is 45.hmmm tegyek rá bordát talán?
ha játszok akkor brutál mikor ilyen 80-90%on megy a vga venti.de ugy mindig is lesz hangja mindegyiknek..... -
westcoastog
veterán
válasz
Gainka #18698 üzenetére
Igen, a fejem mellett van a gép, felrakott oldallal, de ami zaj, cicergés, vinyó süvítés stb az zavar rohadtul.
Még jó hogy most egyik sincs. Nem, nem szeretem a cicergő zajokat, ez van, sajnos nem tudom letenni a gépet a földre, ahhoz át kell rendeznem a szobát. Ha lehetne a földön már rég ott lenne, majd tavasszal kell festeni a szobában itt-ott és majd átrendezem, akkor mehet a földre.
És netezés közben zavar, ha játszok persze nem hallani a gépet, de nekem netezés alatt is csak suhogjon. -
_stick_
őstag
-
dragonfx
veterán
válasz
Gainka #17754 üzenetére
100%ban itt az igazság.így van.nincs is mit kommentelnem.sajnos ez van. abbol a +12k.ból inkább tápot veszek mert a chieftecem irto régi.
17751>>igen ez lenne az igazi.de sjanos nem fér bele.
17752>>tudom.de amig lesz i5re addig csak jobb.és ha mégis elég...akkor meg nem kell tovább gondolkodnom...a vga is lassan kevés lesz....azt meg kb jövő ilyenkor fogok cserélni kb....na de mostmár kiváncsi lettem hogy a rivals fb3 motorja a kaki avgy alapbol ennyit eszik ez a graifkus motor szoval a bf4et is beszereztem és megnézem ott mit tud a rendszer. -
Steelmanus
addikt
válasz
Gainka #17737 üzenetére
Hol talalsz mar 7770-et hocsoves hutovel, lassam mar tobb mint egy eve nem gyartjak csak azt a gagyi alutomboset, en is hocsovest kerestem de mivel mar nem volt ezert vettem Sapp. hocsoves 7790-et.
Az mas kerdes hogy a boltok eloszertettel kelletik meg a regi fotokkal a 7770-et.
Ha nem jon ki a 7790 akkor inkabb amit Atesz1978 ajanlott a Vapor-X. -
picur10
aktív tag
válasz
Gainka #17211 üzenetére
Nem oly rég cseréltem erre lapra, és egyelőre a procit nem bántanám. Csak a WoT-ot nyomom, azon kívül csak böngészésre kell.
A HIS-t láttam, de ez azért nem meggyőző. 20cm-ről..
Találtam egy nagyon jó kis oldalt, itt nagyon jól elcsemegézgettem.
[link]
Gyakorlatilag gyártanak mindent.Köszönöm a segítséget, majd még lemérem a pontos helyet és aszerint választok majd egyet.
Üdv,
Picur -
picur10
aktív tag
válasz
Gainka #17191 üzenetére
Nagyobb ház kizárva, nettopról cseréltem és már ez is nagy nekem.
Viszont ezek tényleg bőven beférnének. Az LP kártyák teljesítményben nem maradnak el a teljes méretűektől, ugye?A táp megoldás miatt (picopsu) csak olyan kártya jöhet szóba, aminek nem kell tápcsati. Ahogy olvasgattam a HD7750 a legerősebb, szóval feljebb akkor sem tudok menni, ha ár/érték arányban jobban járnék.
Egy aput ismerek, de ő most biztos nem tud segíteni.
Mit kell erről az APU-ról tudni? -
picur10
aktív tag
válasz
Gainka #17188 üzenetére
Szia!
Azért gondoltam a passzívra, mert a gép itt van közvetlenül a monitor mellett és félek hogy hangos lenne. Sajnos a linket típus nekem nem jó, mert nem fér a házba: [link]
Csak egy slot kivezetés van hátul.
Közben ellenőriztem a fenti passzív kártyát, de az is kiesett, mert csak 18cm hosszú kártya fér a gépbe.
Kiegyeznék egy csöndes rövid kártyával is. -
BRIKLY
veterán
válasz
Gainka #16258 üzenetére
És azt el is felejtettem említeni,hogy a BF3 full low-on volt..
World-öt low-on éppen hogy tudtam játszani, de teli volt idegesítő mikrolagokkal.
Most maximumon gyönyörűen fut.Igen,tisztában voltam vele,mert korábban volt már AM3-as gépem egy Phenom II 965 BE procival,5850-es,majd 7850-es VGA-val,és végül a 7850 megvétele után váltottam akkor is i5-re,mert a phenom II 4GHz-re húzva épp hogy az 5850-et ellátta, a 7850 már 70%-on ketyegett alatta.
Sokan nem értik meg,meg nem hiszik el, de igenis megéri erősebb procit venni,mert sok kellemetlenségtől megkímél.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Gainka #16256 üzenetére
Igen,és konkrétan egy viszonylag kis gépigényű játék is volt közte,mégpedig az NFS World.
World-ről sem képet,sem videót nem készítettem, de BF3-ról itt egy proci és egy GPU kihasználtság:
És csak ennyire lagolt majdnem üres szerveren:
Sokat variáltam én is hogy AM3,FM2, vagy 1155, de annak ellenére hogy többe került 1155-öt választottam.
Olcsóbb lett volna egy FX 6300, de hallgathatnám a 4000RPM-el zúgó hűtőt,stb. -
Tournament
aktív tag
válasz
Gainka #16110 üzenetére
SAPPHIRE RADEON R7 260X OC, 2048 MB DDR5, DP, HDMI, DVI ugyan anyi mint a HD szeria a 2gb-os csak itt adják anyiért
néz kürül az oldalon van amin +10 ezres árés van a bolti áruk kőzt.. más boltokal szembe szemben
nem anyiba kerülnek a karik csak ők enyiért árulják
38K kéne adniuk a zappi 2gb de nem adják ők anyiba
-
Nagya21
addikt
válasz
Gainka #15847 üzenetére
HAli!!
Köszi a választ!
Még annyi, hogy kell a 2gb ram, vagy elég az 1gb-is?
Ahogy olvasgattam, a 2 ventis Saphire lesz a befutó (most 1 ventis Sapphire 5830-am van), mert "állítólag" hallkabb mint az 1 ventis.
Azért nem a Gigabyte lesz(bár csábító a 3 év gari), mert az nem vezeti ki a levegő egy részét a házon kívülre.(bár a nyílások rajta vannak, de a burkolat nem ér el odáig)
Üdv Nagya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- E-roller topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest