- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
válasz
envagyok #61269 üzenetére
Merevlemezekkel eddig még szerencsém volt, csak pár darab kezdett gyengélkedni, képeket, fontosabbakat általában le tudtam menteni. Tényleges katasztrófális leállásom eddig még nem volt, illetve de, egyszer mikor egy 10 gigás merevlemezt működés közben lerántottam az IDE csatiról.
Persze ehhez nem ártott hogy viszonylag korán rászoktam a SMART lesésére, illetve újabban 2010 környéke óta a Hard Disk Sentinel is folyamatosan fut. Ez kapta el ideje korán a hírhedt Seagate ST1000DM003 kifingási kísérletét 2015 augusztusában, épp a 2 éves garancia letelte után.
más
Aktuális lesz, Opteronra megy majd XP, szóval érdemes frissíteni.rovat
Ramdisk erősen rétegigényt céloz meg normál esetben, SSD féle gyors meghajtók megjelenése óta pedig még inkább visszaszorultak. Ennek megfelelő a megítélésük is, mindenki azonnal hülyének van nézve aki nem profi felhasználásra alkalmazná.
Csak épp a Windows XP, és a 32 bites Win Vista/7/8/10 változatok igen erősen profitálhatnak belőle, lévén azok nem látnak(pontosabban láthatnának de az nem érné meg egyeseknek) 4GB(minusz egyéb memóriák) főlé.. de a ramdisk driver PAE/AWE-n át igen, és a maradékból így kiváló virtuális memória lehet.
WinXP-vel használtam 6GB memóriát ily módon 2009-2011 között, swap file 3.3GB fölötti PAE memóriába száműzése látványosat dobott a rendszer sebességén.
Én a Gavotte féle ramdisket használtam nagy megelégedéssel, ezen korabeli hosszászólás alapján:
Neowin - XP Pagefile on a RAM disk? - Turbo Data Weasel
innen pedig le lehet tölteni
Jens Scheffler -
How to use full 4GB RAM in Windows 7 32 Bit (Gavotte RAMDisk in Windows 7)Techjourney -
Free RAMdisk for Windows 7, Vista, XP, 2000, Server 2003 & 2008 (Gavotte)ImDisk Virtual Disk Driver hasonlót tud, talán kicsit több tököléssel, de épp WinNT 3.51, és Win10 alatt is akár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest