Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Hát, szeretek kalandozni.

Szépen összerakva.
DDR1-es ramjaimat is le kell valamiben tesztelnem majd, ez sanszosan a P4PE-X TE lap lesz, azzal nem volt gondom benchek alatt, stabil volt.
Nálam ezért (is) van a SATA favorizálva az IDE helyett:nVidia 392p ref. 9800 GTX a porondon:

Khm-khm...

Hopp, most látom, kis igazítást igényel a külső SATA kábel (ezen a BD/RW ODD lóg).
Old&kevésbé old:

Amíg ez a poszt készül, bőszen megy a 3DMark2000.
Jövő héten megjönnek a pici SATA SSD-im, sikerült felhajtanom 3 db 32 GB-os Sandisk X110-est.
A legkisebb tutira működő HDD-m is 40 GB-os és az is SATA.
Valamikor át kell nézzem az összes HDD-met, erre külön gépet fogok építeni. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Benchpad váltás: X79-le, VIA 880PT fel (Asrock 4coreDual s775).
9600GT (a közepesen erős a 3-ból)-vel lenyomtam a tesztcsokrot, VGA csere után egy UT teszt után kékhalál.
RAM csere, G.Skill 1 GB-os DDR2-es modulok ki, sokadik varia után Kingston 1 GB LP DDR2-800 -as RAM-ok be és végre megy minden.
X darab és féle rammal vagy el se indult (egy esetben se kép, se hang - DDR1), a többi esetben csak 1 modul látszott és single channel (DDR1/DDR2 is).
Hatalmas elmaradásom van ezzel a platformmal, AGP-s szinten is, PCI-E ből csak a Gigabyte 9600GT lett vele anno tesztelve, csak hogy megy e a pci-e rész a lapon, AGP-vel is csak a HD3850/7600GT páros járt benne még.
A RAM-ok (DDR2) full alapon mentek/mennek, azaz DDR2-400 (erre állt be, ha mindennel is végzek, ráprobálok a 667/800-ra, hivatalosan tudja, s ha jó lesz, pár erősebb VGA-t újra tesztelek).
Annyi a difi a 2 RAM között (G.Skill/Kingston) hogy a G.Skill 4-3-3-8 CR1 a Kingston 3-3-3-9 CR1 -ben megyen - elvben ez így gyorsabb.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Hát, mindenképpen érdekes elképzelése lehetett, az eladó csak annyit írt, hogy újra van pasztázva és műkszik (több mással jött ez is).
Tegnap jutottam el eddig, hogy tudtam vele foglalkozni, és tényleg műkszik és a paszta is friss volt alatta.
Ha nem ment volna, akkor megy dísznek a többi közé, ez a VGA csak grátisz volt a pakkban, azért persze örülök hogy kifogástalanul megy.
VGA: Polarisok - Gigabyte RX 460 Windforce OC 4 GB - tartalék ITX gépben, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, második fő gépben (melóhelyen).
Garázsgépben (R3 3300X, 32 GB RAM, X470-es Giga lap, W10x64 PRO) jelenleg Fujitsu GTX 745 2 GB, mindenre is elég, játék (SC multi kompromiszumos, de használhatóan megy, 1680*1050 medium set - érdekes, de ezt hozta a Gigabyte 9600GT - Zalman hűtős gyárilag - is 512 MB VRAM-al).
Az RX480-as Polaris meg tényleg elég jó még ma is sokmindenre, játék szempontjából is, megfelelő beállításokkal persze.
Kipróbáltam a Zotac 9800 GT ECO 1 GB VGA-t is a garászgépben, na ez tényleg már kompromisszumos, hiába az 1 GB VRAM, a 9600GT megeszi reggelire fel VRAM-al.
A hármas kép alsó tagja megy épp a bencgépben, Asus HD7870 DCII 2 GB GDDR5 256 bit.
Ezzel a VGA-val csak default teszt volt (proci részről), a CPU OC hatalmasat hoz - nem túl meglepő módon, mert már a 6600GT-nél is hozott stabilan és kimutathatóan + pontokat - persze itt csak minimálisat, de hozott. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Vagy nem változott semmi P4 óta.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szimplán, not supported OS a W2K by ATI.
Vagy tényleg bibis ez a W2000-es rendszer.
Igazából amit találtam (nem a szokványos set kell), az alapján menni kellene W2000 SP4 alatt a HD1000/2000/3000/4000-es szériának.#98269Czo: semmi érdekeset nem ír, nem kér semmit, csak kerek perec hibával kiszáll (már nem emlékszem rá).
Viszont ezt még kipróbálom, most találtam, ez lehet a jó megoldás talán:Ezt találtam most:
"1. Expand ATI Driver for Windows 2000, on desktop.
2. Click Start, point to Settings, and then click Control Panel.
3. Double-click System, click the Hardware tab, and then click Device Manager.
4. Double-click the Display Adapter to expand it.
5. Right-click the VGA device, and then click Properties.
6. On the Driver tab, click Update Driver.
7. In the Upgrade Device Driver Wizard dialog box, click Next.
8. Click Display a list of the known drivers, and then click Next.
9. Select Disk Button and Select Win2000 ATI Driver on Desktop.
10. Click Next to confirm that you have selected the correct driver.
11. Click Finish to complete the installation of the new driver.
March 2010. ATI Catalyst Legacy 10.2 Driver Released
2, Dec 2010. ATI Catalyst Legacy 10.11 Driver Released"Egy próbát megér.

Úgy látom vissza kell lépnem a 9x metódusra, ott kellett kb. mindennel is imigyen játszani.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére

UT-nek úgy nézem talán kisebb a szórása, és eléggé beszédes az 5 féle felbontás egymás mellett, sok mindenre enged következtetni.
9800 GTX a terítéken, W2000 megvolt, XP jön.
Brutál egy darab, nVidia 392p ref kari, dupla 6 pin segédtáp, igazi zabagép lehet.
Az nVdia karikat letolom 2000 alatt, a Quadro-k kivételével, csak az FX1800 ment fel úgy-ahogy (99MAX-nál bibis, mindegy mit csinálok, akkor is lock 60 FPS, többi oké), a 4000-et fel sem tudtam tenni normálisan.
Aztán ha megvagyok a zöldekkel, megnézek bele egy-egy pirosat is, bár úgy emlékeszem hogy nem tudtam őket anno szóra bírni (még P4-ben, AGP-eseket). Azóta, akár készülhetett is olyan driver ami már okés.
Zöld+piros VGA-ból van még vissza összesen 9 db, javarészt "erős" példányok, 9600GT többféle, GTX 260, GTX 745, ATI 3870, Radeon 7870 (2 féle) és egy 6950 is.Mérések: el kell szánnom magam, aztán valami formába öntenem az eredményeket, kezd káosz lenni.

-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Még tartozom múltkorról az S3 téma feltárásával. El is kezdtem azóta, épp alkalmasak lettek a körülmények, így gyorsan szert is tettem pár Trio3D-re, ami nem volt bonyolult. Volt viszont köztük egy PCI példány is, aminek azért megörültem. Tehát a felajánlásod köszönöm, de már szükségtelen igénybe vennem

A fő észrevétel az, hogy tényleg elég jól viselkedik VGA trükkökkel szemben, az id EGA scrollerei és a Turrican 2 is jól futnak vele. Ezen túl még a VBE2.0 is jó rajta, Riva128-on is túltesz a módlista tekintetében, nemcsak low res módok vannak rajta, de 15 bit is, próbáltam egy-két demóval is, ami ezt igényli, tényleg mentek vele. Rivának ehhez UniVBE kellett.
Egy hátránya azért van a Trio3D-nek, ami DOS alatt mindenképp orvosolhatónak tűnik, Win9x-et nem próbáltam vele, lehet nem is fogok soha
A lényeg, hogy a hírhedt világosszürke fekete szint ezen is megjelenik, szerencsére a megfelelő regiszter átállítása következő bootig érvényesnek tűnik, nem zavarják a videomódváltások.Szóval tényleg OK DOS alá - vagyis a Savage(4?) lehetett, ami rosszul viselkedett pl. a scrollerekkel. Érdekesség viszont, hogy a Savage 2000 megint jól kezeli őket. Azt viszont lesz kedvem win alatt "3D kártya" szerepkörben megpróbálni, remélem, működik ott is ez az Inno, ami a kezem ügyébe akadt...
Más - szöveges módban az 5ALI61 tesztlapomon az AGP kártyák (nem csak a Trio3D) most nagyon szeretnek random karaktereket elfelejteni updatelni, így pl. egy Volkov Commander képernyő itt-ott "lyukas" lesz - nem tudom, ez miért van, de grafikus módokban nem jön elő.
Volt viszont ismeretlen eredetű instabilitás Duke3D alatt, az aktuális pálya valahogy összezeverodott a memóriában, keletkeztek "ha itt átnézek, lefagy" helyek, egy pályán egyszer csak nem lehetett több lemerülni (ami zavaró, ha a pálya fele víz alatt van), eltűnt egy kapcsoló a falról, ellenségek is elkezdtek aktivizálódás után azonnal megszűnni létezni - szóval jöttek meglepő dolgok. Egy 5x86 alatt cache tag SRAM csere tűnt a megoldásnak, aztán jött a SS7 IDT C6-tal (érdekes, ez a Jóistennek nem akart normálisan működni FX, HX, TX lapokban, akármiben próbáltam) és a furán bizonytalan AGP-vel... Szóval az X akták soha nem fogynak el. Most épp egy GA-5AX került képbe, ezzel nincsenek textmód hibák, meglátjuk, mit szólnak a játékok-demók... Meg nem ártana próbálnom másik 5ALI61-et is, hátha csak ezzel a példánnyal van porbléma.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Igen, 4:3-as. A benchpadon ilyen monitor van, erre kifér minden 1600*1200-on, Samsung Syncmaster 204B.
LAN gépek:
WarCraft3+TFT/COD1/UO/2, XP-vel, szükség esetén mehet a W7 bármelyik, de később akár a W10x86/64 sem akadály, rugalmas lesz. Phenom II alapok cpu szinten (Opteron 1381 - ebből kell majd még egy, ha nem lesz akkor Phenom II X4 9xx-et kap), hűtésnek megy a Wraith Prism RGB - csak hogy csinos legyen, 4*2 GB DDR2800-as low profile kingston ramok, és alapvetően IGP, ami ATI HD 3200. Ez mindenezekhez elég volt anno, a játékok meg nem változtak, most is elég kell legyen, csak a proci lesz erősebb mint anno. Ha nagyon kell, kapnak egy 9600GT-t, kedvenc all-round VGA-m.
Mivel már olcsó az SSD, így valszeg az XP is SSD-ről fog futni.
X79-es projekt: W2000 alatt megy a CPU energiagazdálkodása - idleben visszavesz 1200 MHZ-re és a Vcore-t is leveszi 1 Volt magasságába, függetlenül attól hogy all-core OC 4,3 GHZ van (ez W10 alatt is így megy), XP alatt nem szabályoz vissza.

6600GT-t újratöltöm, csakis a W2000 kedvéért (XP alatt már rojtosra teszteltem).W2000 vs XP with GF6200 PCI, első kép: XP, HT ON, második kép W2000, 3. kép XP HT OFF.
Itt nem nyert a W2000.

-
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Sehogy, csak atallitottam a parametereket, rajta van a screenshoton. Lehet hozza profilokat gyartani, de majd kitapasztalom. Ha mukodik, majd lehet irok a fejlesztoknek, hogy tegyek bele, mint alternativ modot. Nyilvan a kepminoseg sose lesz olyan, mint az szabvanyos kiolvasas az eredeti aranyokkal, de 4:3at monitort eleg nehez talalni.
En ugy latom, hogy dos alatt kevesen erolkodtek ezzel, talan se tapasztalat, se igeny. A legprofibb az lenne, ha minden videokartyanak lenne sajat profilja, mert nincs ket egyforma kimenet. Kellene csinalni egy maceras felbontasu programok konyvtarat, aztan leprofilozni x fele videokartyara.
Vannak olyan programok is, amik sose jelentek meg normalisan, meg crtn se igazan, mert senki sem allitgatta be a kivetelekre a kijelzojet, csak erre arra elcsuszkalva ilyenolyan aranyokkal bamultak. Erre a datapath kartyara mar irtam egy moddetektalot, ami korrigalja a modokat auto, de feladtam egy ido mulva, amikor mar nem csinaltam a captureoket.
Meg arra gondoltam, hogy ezt az egesz ossct egy raspberry hatkent kellene megcsinalni, aztan a scaler meg mehetne az rpin. Nem kellene semmi mas, csak atkuldeni 1:1 jelet az eredeti frekvenciaval.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Ez “modern” (34” ultrawide, de nem mai db) monitor, vga bemenet nelkul - machez hasznalom, a pct mar reg eladtam.
Itt 1:1ben megy, azaz amit az ossc kikuld, az kozvetlenul jelenik meg (pl 1280x800 a kep kozepen a 3440x1440es kijelzon). Ki lehet huzni full screenre, de a monitor csak annyit tamogat, hogy megtartja az aranyt, vagy szethuzza. Ilyen eroltetett 4:3at nem tud mar, mint a regi monitorok. Ez azert problema, mert a vga keparanya 640x400 vagy 720x400 (16:10, 18:10), ami kicsit messze van a crt 4:3tol. A crt gyk minden, nem 4:3 felbontast kepet torzitva jelenitett meg, erre a modern kijelzok igy nem kepesek (nincs ra igeny).
Tehat ennel az eredeti keparanynal jobb kepminoseg nem letezik (pixelperfekt), es a frekvencia is az eredeti 70hz, a kijelzo tamogatja, vgakonverziobol adodo lag sincs. Viszont, ha nem kapom meg a 4:3at, sokra megyek vele… ezert trukkoztem, gyk mashogy olvassa a bemeneti jelet, es osszenyomja. Mivel nincs semmifele filter itt (mint egy atlagos monitornal), elkepzelheto, hogy torzul a kep, pixelek, de ezzel meg jatszani fogok. A karakteres mod eleg szep, egy monitoron se nezett ki meg ilyen jol.
A celom, hogy ne a regi monitoros ficsorok szabjak meg, hogy milyen monitort valasszak, mert gyk az osszes jobb monitor kiesik. Valszeg majd letesztelek par oledet, ha bevalik. A retrotink jo lenne, de kisse meredeknek talalom a 750 dollaros arat csak retros cellal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Mindegyik alatt.
És hogy az XP-t ne érje hátrány a HT ON miatt, lesz egy sor HT OFF is ezekkel: Zotac 9800GT ECO (messze nem a legerősebb 9800-as, még tápcsatija sincs), Zotac GF 6200 PCI és Quadro FX 1800.Ezek után minden HT OFF-al fog menni.
A 4,3 GHZ-et azért választottam anno, mert ezt kb minden CPU tudja egy alsópolcos X79-es lapban is, messze van a hardcore OC-tól.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Hát, az a poén, hogy ez csak a Quadro FX1800-at érinti, a PCI GF6200 és a pci-e 9800GT rendben van.
Felraktam a nem hivatalos SP5-öt.
A99MAX-hoz csak a fix kellett, azaz a DRAW.DLL-es kiegészítés.
9800GT-vel 800+ FPS-t is tolt az 1. tesztben.
W2000 alatt játszottam a '05/06-al, most már feltelepülnek hiba nélkül, de nem indulnak el még mindig, pedig a 05-nek tényleg kellen mennie, sysinfóra hivatkozik, a 06 továbbra is kernel32.dll problémázik.
Közbe leltem egy 0.3.x GPU-Z-t, ez még indul, majdnem tökéletes, informatívabb bőven a 0.0.7-nél.
A CPU-t továbbra is 2 magosnak látja, de legalább hasít.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#98187Czo: VGA-kat vallatok UMARK-al és 3DMARK-okkal.
Ide elég a 2 mag, sőt ha látná a HT szálakat, az igazából hátrány lenne (ez XP és W10 alatt is kijött eme régi bencheknél). A nagy órajel számít elsődlegesen.Kiindulás: ua VGA több pontot szerez W2000 alatt az XP ellenében.
Eddig ezt látom: kevesebbet sehol, van ahol tényleg többet, 99MAX-ban lényegesen többet.
A W2000 amúgy szélsebesen kotor (már P4-en is bajnok volt, LAN partyztam vele anno, 6600GT-vel).
Az alapok: Gigabyte X79 UD3 + i7-3820v1 (all-core 4,3 GHZ HT-val set BIOS-ban) + 4*2 GB G.Skill DDR3 2133CL9 - ennyin is megy, QC-ben. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Akkor nem gond.

X58 előtt levakarok minden specifikus cuccot, biztos ami biztos.Köszönöm.

A háttérben a Ryzen 3 3300X-es garázsgép tolja az RGB fényáradatot.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Erről írok/töltök fel.X79&XP: biztosra mentem, első körben egy 40 GB-os Seagate SATA HDD-re telepítettem, mivel ez sikeres lett (így valszeg nincs hardveres és telepítő lemez gond), rátolom a Patriot SSD-re is (bár jól harap ezzel a HDD-vel is), de ez már marad holnapra.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Dübörög az X79-es Giga, E5-1620v1-es Xeon-al, all-core OC 4,3 GHZ - így raktam le, megy is ahogy kell.
XP alatt le kell vakarjam az összes nVidia-ás cuccot, dadogás van (ez egy korábbi SSD-re rakott belakott XP - érdekes módon elindult), a W2000 most fut, UT2004 és 99MAX már megvan.
Vicces a 2000, pár dolog hiányzik (mint Ryzen alatt XP-nél), de mene. Illetve csak 2 magot lát, de azok ugranak 4,3 GHZ-re.
Az USB-t is úgy kellett összecsalnom, a chipset driver ugyan felrakta, de nem volt egyik USB sem indítható, végül adtam neki egy univerzális USB2.0 enhanced drivert és azzal mene.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A W2000 is SSD-re került.
Finomságképpen, a PCI-os Zotac GF6200 van benne kezdésnek. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Kevertem a VesaUni98 driverrel, így Win98 alatt sikerült beilleszteni a GTX1650- et FHD felbontással. Mikor csak setupolgatok 3GHz lájtosra teszem a Zent. Érdekesség hogy immár dual monitor beállítással sokkal magasabb a pont 3GHz- en 4.65GHz- el szemben is - 6800GS- el futtattam egy próbát, meglepődtem. 7900GS ha visszakerül, akkor ahogy számolom, 10k plussz is lehet, a jelenlegi 61077- hez képest.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Új infók, egy újkeletű topicból, madness Win98 gépekhez.
VCache hiba miatt nem indul : Szó volt róla hogy újabb BIOS esetén áll fenn, nálam nem jelentkezett ugyan, de megoldódik egy kisebb programmal, Mintsuki fejlesztése, cregfix néven.
Bugos USB egér : LMOUSE.DRV-t (MOUSE.DRV-re átnevezve) a Win3.1-ből kiemelve lehet használni, állítólag ok, még nem próbáltam, de ki fogom.Forrás ebből a szálból, itt van letöltési link a cregfix- re, az LMouse- t pedig itt találtam, feltéve ha ez lesz a jó.
Vogonson jó pár madness98 szál van, számtalan felhasználóval, itt a fórumban ha jól számolom, rajtam kívül még 2-3 kolléga.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Amikkel játszottam anno W2K PRO SP4-en:
Claw, StarCraft1+BW, NFSU/U2, WarCraft3+TFT, COD1/UO.#98041DarthSun: Claw '99-es game, izgalmas kaland/ügyességi játék.
StarCraft1+BW = az RTS műfaj alapköve nálam.
WarCraft3+TFT = az előző továbbfejlesztett változata, jobb graikával meg persze más a környezet/sztory jellege.
Mindkettőben izgalmas a sztory, amikor hozzájutottam fullos magyarításhoz, újra kitoltam őket.W2000 system update: úgy néz ki, lehalt a 160 GB-os Maxtor HDD-m.

Az s462-es konfigra lett telepítve, ugyanitt az XP-t tartalmazó 80-as Maxtor hibátlan.
Egyelőre így akkor megy tovább az XP-s tesztcsokor az Athlon XP 2600+-al, jelenleg GF4 MX 460. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Anno nVidia bármi mellett tökéletes volt játékra (online és offline is).
#98036Fücsök007: AGP-ből 7800GS a legerősebb VGA-m.
PCI-e ből van 6600GT/9400GT/9600GT és 9800-as valamint GTX 745/1050 Ti (ez lehet hogy nem okés driveresen) és GTX 960 illetve Quadro-ból FX1800, 4000 és 5000, ha elfogadja a drivert (eddig minden időben a 2000-es és az XP-s driver egy és ugyanaz volt). -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
DX9c fent van, direct 3D megy, UT2004DEMO teszt is fut (nem mint ME alatt, ahol nem látja az UMARK a mapokat
). 
Alakul...
Nemrég tévesen írtam a Manli GF2-őt, nem MX200 hanem MX 400, mivel ez volt bent XP teszthez utoljára, így ezzel küzdöttem végig mindent és egyben az első tesztalany is lett.

Bevezető infóból beemelve:
-
vrob
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi, már nem is emlékeztem.
De most utánaolvastam, azért emlékeztem a Win6.x-re, mert a Vista/Win7-ekben jött ki az első normális megoldás, ahol a nyelvet már teljesen külön modulokban kezelték. Azokban már nem okoz különösebb problémát.Pont azért volt sz@r a WinXP-ben a magyarítás mert még mindig hard-code-ed volt. Külön security patchek is voltak nyelvi fájlokra. Az még katyvasz volt.
Az érthetetlen, vicces hibaüzenetek időszaka volt. Kb minden hétre jutott egy új, poén WinXP magyar hibaüzenet.Már előtte a Win2k-ban is megpróbálkoztak vele, nyilván akkor még gyengébb volt az eredmény.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Simán.
Fordítva kevésbé... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
W2000 install processing....
#97992Fücsök007: hát, ehhez sokat kéne "gyúrnom".

#97992Fücsök007: ez egy jó hely, már kapom is le az ISO-ját.
Innen szedtem le a W2000 PROF SP5-öt is, ami most települ.
Mondjuk, adtam neki egy 30 GB-os particíót, de NTFS-ben.
Képekben a települése:
Eddig 5-ös. Látom, ez is nLite-al készült.
-
vrob
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Talán a Windows7-ben jelent meg hogy nyelvi packot lehetett installálni utólag, és igény szerint állítani a GUI felületet tetszőleges nyelvre.
Ez előtti verzióknál, annak idején szó sem lehetett róla, hogy ne az eredeti angol legyen telepítve.
Hibakereséshez, driverekhez, spéci beállításokhoz ... khm ... stabil működéshez csak az jöhetett szóba.
Persze retroban már minden más.
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Eddig 980-at nem láttam win2000 alatt, azt viszont biztosra veszem, hogy a kibővített kernel mellett megoldható megfelelő driver mellett hogy kezeli a 980/TI kártyákat is. Akár én is letesztelem ha ad valaki kölcsönbe, természetesen 1 teszt miatt nem fogok kártyát venni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Akkor ezt még beszerzem.

Pandoras Box: nyugtatós game, igazából puzzle-kirakós, jó zenével és sztorival, sok féle puzzle mód van benne, nagyon elmés game.
Simán jó szerintem fejlesztésre is.
Anno ezt nyúztam PII-esen, a Star Wars 1 Racer és a StarCraft 1+Broodwar mellett.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Umark továbbra sem látja a demo mapokat.

99MAX/2000/2001SE patent.
'03 ugyan felment, de nem indul, szerinte upgradeljem a Windowst. (DX9 C szintén gond nélkül felment).
99MAX-nál hozza kb a P4 2,8-as Prescottot, a Willamette Cerka lemarad nagyon. 2001SE-ben a 2 Intel hangyányival többet lök, 1390 vs 1547 vs 1590, az A64 3500+ meg a kettő Intel között.Egyelőre jegelem a ME-t, elteszem félre a HDD-jét.
Haladni kell az s462-es tesztcsokorral, meg le kell tesztelnem az azóta jött 'új' AGP+pci-e VGA-imat a szintén VIA880-as Asrock lapban, E5200-as Penya mellett.Közbe megtaláltam a Pandora's Box telepítő CD-m, ehhez még a borítot a Canon BJC 1000-essel nyomtattam cirka 20 éve, már dobom is fel a game-t.
Utolsó emlékeimben XP alatt nem akart menni, de lehet hogy rosszul emlékszem.
Ez az, anno sokat toltam vele:
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Azzal sem jött össze, se pendrive-ról de még optikáról sem. így még nem jártam, sztrájkol az NF3 nagyon. Az eredetileg rajta telepített sima SP3-as sem áll fel rajta.
Viszont az Asus A7V880-on, Athlon XP 2600+-al meg simán indult.
Poén, de erre a gépre hiba nélkül felment a gyári lemezről a W98 is.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
"ma már nem érvényes, Win alatt egy Cyrix M-II/300 is odavág a P1MMX/233- nak, csak jó telepítés kell hozzá +G2 SS7 lap. Tehát a Cyrix mérnökei anno nagyot alkottak. Nem beszélve a Cx400- ról, ami meg már nagyon elhúz."
Csak akkor adták ki 1998-ban, amikor a Pentium II már 450MHz-en járt, de akkor már volt Celeron 300A @450MHz is.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Valoszinuleg - en nagyon keves kutyut lattam, ami meg tudta kulonboztetni a 640x400at a 720x400tol. Crtnel ennek nem is volt jelentosege, ugyanugy huzta szet a kepet, max par pixellel el volt csuszva a szoveges mod, mint a 13h vga - de ez a fekete keret miatt fel sem tunt, pixelperfekt 4:3as lcdnel vagy capturenal inkabb.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Azok tényleg nem voltak jók, az LG 520SI Studiowork már a 90-es évek vége, 2000-es vétel volt, akkoriban volt 50e. A komplett gép volt 200e, ebben volt egy Canon BJC 1000 nyomtató + egy Mustek A4-es lapscanner, asszem 1200CP volt.
Iskolában látam párat és hát nem voltam elborulva tőlük, én 2000-ig a TVC-met nyomattam, TV-n.
Az első LCD többsége hát finoman szólva is gyenguszka volt, már ami a képi megjelenítés minőségét illeti. -
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Marmint magyarorszagon? A 90es evekben sokkal olcsobb gepeket engedhettek meg maguknak a magyarok, most nem hiszem, hogy sokan koltenenek fel evi fizetest egy kozepszeru, v alsokategorias gepre. A monitorok epp ehhez illeszkedtek.
Az arkulonbseg most is megvan, ha 34+ oled, ips black 144+ hz stb monitort akarsz az nem lesz olcso.
Epp a samsung fele oled monitoron gondolkodtam multkor, hogy annak a pixelelrendezese mennyire hasonlo a shadowmaskhoz. Lehet nem lenne hulyeseg crtpotleknak.

-
-
Pikari
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Persze programoztam ..
40 éve Commodore Basicet és assemblyt hexa kódokkal.
Már szinte mindent elfelejtettem abból is.
Középsuliban az xt-knél kb ms dos 3 lehetett, meg semmi kártya nem volt a gépben, csak floppy, talán egyben mfm hdd, meg mintha a végén lett volna valami kezdetleges tokenringes hálózat, de azt nem is tanultukNa mind1 ha lesz 2-3 szabad órám egyszer, megpróbálom átrágni magam ezen.
Ezek a DOS-os gépek is azért hetek óta készülnek, mert pár naponta tudok fél-egy órákat foglalkozni vele.
Ha összeáll, már jó lesz, mert csak indítani kell, játékra meg bőven elég 20-30 perc. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Lehet nem az, de már eleve a philscomputeres config.sys és autoexec.bat van, kezdőként azt se tudom, hova nyúljak.
Még azt se tudom a nec 4 lemezes váltómmal jó ledz-e ez a driver.Config.sys:
[COMMON]
DOS=HIGH,UMB
FILES=40
BUFFERS=40
LASTDRIVE=H
[menu]
menuitem=EMC, Expanded memory + Mouse + CD-ROM
menuitem=XMC, Extended memory + Mouse + CD-ROM
menuitem=CMC, Conventional Memory only + Mouse + CD-ROM
menuitem=EM, Expanded memory + Mouse
menuitem=XM, Extended memory + Mouse
menuitem=CM, Conventional memory only + Mouse
menuitem=E, Expanded memory
menuitem=X, Extended memory
menuitem=C, Conventional memory only
menudefault=EMC,10
[EMC]
DEVICE=C:\DOS\HIMEM.SYS /TESTMEM:OFF
DEVICE=C:\DOS\EMM386.EXE RAM
DEVICEHIGH=C:\DRIVERS\VIDECDD.SYS /D:OPTICAL
[XMC]
[CMC]
[EM]
[XM]
[CM]
[E]
[X]
[C]Autoexec.bat:
@ECHO OFF
PROMPT $p$g
PATH C:\DOS
SET TEMP=C:\DOS
GoTo %config%
:EMC
:XMC
:CMC
LH C:\DOS\MSCDEX.EXE /D:OPTICAL
:EM
:XM
:CM
LH C:\DRIVERS\CTMOUSE.EXE /R2
:E
:X
:CEz az eredeti config.sys/autoexec.bat azóta bekerült a gravis, és az sbpro2 init.
Nekem ez kínai
Egycegy sort felfogok, de hogy áll össze ez, az nem. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Ezt a jó kis leírást sikerült találnom : [link]
Azt szűrtem le ebből, hogy a CT3900 egy semi pnp kártya, azaz nem is teljesen jumperes, nem is teljesen plugnplay.
És nekem nincsenek az autoexec.bat-ban a
C:\SB16\DIAGNOSE /S
C:\SB16\MIXERSET /P /Q
parancsok.
A legjobb az lenne, ha az autoexec.bat-ba, vagy a config.sys-be be lehetne tenni egy menüt, hogy melyiket inicializálja, de ennyire most nem megy a DOS, hogy meg tudjam csinálni.
Lehet úgy írom meg az autoexec.bat-ot, hogy alapból a Soundblaster Pro2-est inicializálja, és csinálok egy awe32.bat file-t, amit indítva inicializálja az awe32-est.Amit írsz, két kártyára vonatkozik, azzal nincs is gondom.
Sb16/awe vagy sb pro2+ gravis párosítás nálam sem okoz problémát. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Nem is vitás, hogy a VGA érdeme.
Azért a P4 s478-nál vidáman jobb a min. FPS.
W10x86 sokat elvesz ebből a setupból, XP-vel érezhetően jobb minden téren.
Számomra meglepő, de van jól működő alvó mód, azaz tényleg leolt mindent és csak a lap jelzi egy ledfénnyel hogy áram alatt van.
Kép/offline videó nézés szárnyal, bár ez meg gondolom részben az SSD érdeme.
Az első teszteléskor még valamikor tavaly megfigyeltem valamit: combosabb RAM itt sokat hoz a benchekben, az alap 2-3-3-6 -hoz képest a 2-2-2-5 űrrakéta.
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Milyen i7 konkrétan, mivel nálad van sokféle?
jokeph: XP SP3-hoz Z77-es alaplap és 3770K ajánlott, mivel olcsó, gyári XP támogatás még van hozzá, és elég erős IPC-je is van a procinak. Az már csak hab a tortán, hogy az IGP-hez szintén van stabil XP driver, így 2002/2003-as címeket elvisz kártya nélkül is a rendszer kimaxolva.
FX-ek a fogyasztásuk miatt nem a legjobbak régebbi OS-hez, továbbá nem is sokkal olcsóbbak mint az ivy-bridge ellenlábasaik. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Ezek ma már (mérésekkel is) alátámasztott tények.

Azért én szerettem az AM2/AM2+/AM3/AM3+-os cuccaim.
Az árukért cserébe elfogadhatót nyújtottak.#97794Pikari: az X5690 HT OFF-al (főleg) alácsördít az 1090T/1100T-nek, még ha fel van tolva 4 GHZ-re akkor iss.
X5690-nél a 4 GHZ még alapfeszes light OC.
#97797DarthSun: DFI NF4-re XP SP3 by DS fent van, driverezés, csinosítás... GTX 960 települ.
#97796Fücsök007:
Az FX8xxx-ekre mondanám azt, hogy talán a legjobban öregedtek, relatív modern az utasításkészletük is. -
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Nincs idozitve a jatek… akkoriban a 15fps jo volt, olyan gepet kell ala tenni, ami hasonlo fpst tud. Vgaban dx4 koruli gep ugy remlik ok, svgaban passz - p120 korul volt a leggyorsabb gep, akkoriban. Igy nem hinnem, hogy a jatekmenet sebesseget ennel gyorsabb gepeken lottek volna be.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Úgy értem, hogy kiterjesztett partíciót csináljak oda?
Több lehetőség is van.
Az nem baj, ha választási lehetőség van hogy DOS, vagy Win95.
220,5,1,5-ön ott sz sb pro 2.0
Annak DMA csak 0,1,3 lehet.
Azért gondoltam azt betenni az alap 220,5,1 beállításra, mert a régebbi játékokról azt olvastam, hogy sokszor alapból itt kezelik a kártyát.
A GUS-t azért tettem 240,3,3,3,3-ra, mert az a másodlagos hangkártya (260) és az initje alapján keresnek rá a programok, elvileg elbír ezzel a szokatlan beállítással. Eddig nem is volt gondom.
Az AWE32 igaz a CT3900-ám terveztem berskni, ami nem plugnplay de a 260,7,7,7-et azért gondoltam, mert azt csak az újabb, kimondottan az awe32-est kezelő játékok miatt teszem be.Még egy kérdésem lenne.
Joystick kimenetek közül melyiké a legjobb?
Egyelőre a ct1600-án van bekapcsolva, gravison tiltva.
De egy vogons fórum szerint nem egyformák:
Standard : Sound Blaster 1.0-Pro 2.0
Speed Sensitive : Sound Blaster 16-AWE64
Speed Adjustable : Gravis Ultrasound
Ezek mit jelentenek?
Eddig naívan azt hittem, egyformák.A ram sebesség rendben van szerintetek?:

Itt a tegnap esti állapot:

-
válasz
DarthSun
üzenetére
Nem a busz rendszer, hanem a szoftver és HW átjárhatóság volt a fontosabb, na meg a végtelen mennyiségű klón. Tök mindegy, hogy egybe gép, sok kártyával felszerelt, merevlemezes, floppy-s vagy bármi egyéb volt. Futott rajta az MS-DOS és a szoftverek 90%-ka.Ráadásul egyre olcsóbban, lassan de biztosan fejlődve.
arn: Jókor voltak jó helyen és good enough volt amit összehoztak. Az első SB hardware-re ugyanazt tudom mondani, mint az első IBM PC-re: Azért a jó nem ilyen...
-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Google szerint az órajele nagyobb kb 50%-al, és támogat AGP 4x-et is (ez utóbbi valószínűleg kamu, és maximum elektronikai kompatibilitást jelent). Illetve a legelső savage4 chipset csak AGP 2x-et tud, és multitextúrázásban valamivel lasabb. Amúgy azt hiszem, nekem is pont ez a fajta van, mint ami a képeden szerepel. Az enyém 8 megás. Én DOS alatt nem nagyon használtam.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
A savage menni fog 9x alatt BX-el, és ALI-val, és VIA-val is. Mindegyikben futtattam Savage4-et probléma nélkül 200 MHz-től kezdve 450-ig. Kifogástalan stabilitás, és tökéletesen jó teljesítmény, talán az egyik legjobb kártya ezekbe a gépekbe a relatíve kisebb driver overhead miatt.
-
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat. Ha lesz kis időm kipróbálom mindkettőt és megírom majd melyik hűt jobban. Én a rézmag és a kicsivel nagyobb venti miatt a gyári Intelre tippelnék, de ha ventije lassabban forog akkor oda is lesz előnye.
Az alsó lefogatása nekem is sokkal szimpibb. Az Intelessel megszenvedtem míg mind a 4 stift helyre került.
@ Pista0001 az alsó is s775 hűtés, ránézésre nekem is s478-nak tűnt, de nem az.
@ Krok640. Igen nekem is az i915 szimpibb ezek miatt.
@ DarthSun van külön DDR1-re is 3DMark verseny? Hol?
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Van nekem is 4*1 GB, alácsúsztam mert képről sima DDR2-nek tűnt, igaz filléres volt, de így csak dísz (gyönyörű sötét narancssárga fémborítású).DDR3-1600 ból van REG ECC, 4*8 GB, ezek szintén hőerőművek (X79-ben nyaggattam őket), szabadon hagyva hamar lesznek 80 fokosak (HWINFO64 mutatja), tettem nekik egy ventit, mindjárt 50 fok alatt maradt.
#97696petakpa1:
T61-es notiban T8100 (2,1 GHZ) +2 GB RAM+HDD (7200 RPM), hát elég határesetes volt már W10-el, azért elkarcolt vele, böngészőben (meg majd mindenben) a CPU volt a szűk keresztmetszet egyértelműen. SSD-vel és 4 GB RAM-al a CPU marad hunyónak, meg persze az Intel IGP, mert hát az ma már semmit nem támogat.DDR1-es cucc+W10x64:
erre rá fogok próbálni, DFI Lanparty NF4 lappal, X2 4400+ procc (2,2 GHZ), 4 GB RAM és VGA gyanánt kap egy RX 550-est, ez megteszi még, elég modern.
XP alatt böngésztem vele, MyPal-al, elég jól ment, YT természetesen karcos volt, 240p-t azér' elhúzta (nem modern VGA mellett).
E5200-as Pentium Dual-Core picit jobb (2,5 GHZ), ezen ha türelmes voltam a 720p is ment, csak nem volt szabad nagyon belerángatni.
T9300-as CPU mellett ugyanez (2,5 GHZ).
Asztali gépben, Xeon X3330-al (2,66 GHZ, 4 mag) , 4 GB RAM és SATA SSD mellett viszont már kiizzadta az 1080p-t prociból, az MSI P25-ös lap G41-es IGP-je mellett.AM2+-os lapban Opteron 1381 (AM3, 2,5 GHZ 4 mag, Phenom II a mag) 4*2 GB DDR2 800 RAM, SATA SSD mellett jól ment az YT 1080p, dVGA nélkül, csak a lap ATI HD3200-as IGP-t használva, nagy nehezen sikerült egy alap drivert megetetnem vele, és használta a GPU-t lejátszáskor, pedig igencsak outdated a cucc.
#97697frescho: én imádtam az SB128 PCI hangkártyámat (CT5803), PII-től kezdve W98SE/ME/2000/XP/2003 server/W7 rendszereken AM2+-ig velem volt, ez durván 12 évet és 5 konfigot takar. Pár DOS-os játékom volt, szólt velük rendesen, meg végig problémamentes volt az összes felsorolt Windows alatt is.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
ja, nagyon szarok voltak ezek, a p és az f is. egyes lapokon 5vről etetik őket, és a tápon az 5v odaég egy kicsit egy idő után, ha ilyenből mondjuk 8 db van a lapban (70-80w kb)... a ddr2 után szerencsére az f kihalt, csak a p maradt ddr3-ra, illetve a fogyasztással kapcsolatos problémákon is úrrá lettek.
-
Pikari
veterán
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Ez így van, 4GB alatt felrakni értelmetlen, 6GB kevés honlaphoz elég gyors legtöbbször, ha elég erős a proci és van mellé átlagos sata ssd. 8GB az ajánlott, ez DDR1 vonalon vagy 8 foglalatos szerver lappal vagy 4X2GB-os ECC ramokkal lehetséges.
Pikari: teljesen egyetértek, ha komolyan akar retró és használható gépet egyszerre, akkor a legegyszerűbb AM3 vagy AM3+ alaplap, hozzá Phenom II Quad proci, és 8GB ram. Ezen lapok túlnyomó többségéhez van még XP driver, ami feltelepül még widows2000 professional vagy advanced server OS-re is! Utóbbival kihasználható 8GB ram (PAE miatt) és 99/2000-es játékok mind elindulnak vele, illetve USB3 is működik egyes lapokkal vagy külsű adapterrel! Eddig GTX 960-at láttam vele elindulni képek alapján, így dual boot megoldható win10 mellé.
-
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Értem. Ha egyszer belefér az idődbe próbálj rá esetleg.
@ Pikari. Világéletemben AMD cuccaim voltak, de pont az S754 és 939 ami kimaradt. Ehhez teljesen új alkatrészeket kellene szereznem, ami nem kevés idő, és pont abból van sajnos a legkevesebb
.
+Bőven lehet, hogy az van amit Fücsök007 kolléga ír.Lehet pont azért bíbedődök most el szívesen ezekkel az Intel gépezetekkel, mert anno kimaradtak nekem. Utolsó Intel procim egy P1-200 MMX volt Asus TX97-E lapban. Utóbbi mai napig megvan, de ma már egy AMD K6-2+ van benne 500 MHz-en hajtva. Az is ki van maxolva
. -
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Igen tudok róla, hogy van i865-re épülő s775 lap. Kérdés az viszont, hogy ennek a lapnak a BIOS-a támogatja-e az NX bitet? Az mindenképp kell Win10-hez, már 32 bithez is.
+ Ugye PCIE slot sincs rajta, ami egy overkill GPU-hoz jó lenne. Tudom, AGP-re van AMD HD4650/70, de azért PICE slottal igencsak kinyílnak a lehetőségek overkill GPU terén.Te telepítettél erre a lapra Win10-et egyébként?
i865-os lapom nekem is van kettő is, de socket 478 foglalattal, hozzá 2 db SL7PP. Ezekre megint csak próbáltam Win10-et varázsolni, de kiderült, hogy már az SL7PP sem támogatja NX bitet, nemhogy a két i865 lap. Elméletileg van olyan socket 478 P4, ami támogatja NX bitet, de socket 478-on még akkor is hiányzik a NX bit BIOS támogatása sajnos, így Win10 on socket 478 projektnek neki sem futottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U/8GB RAM Refurbished - Garancia - Akció!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

OC all-core 4,5 GHZ:

Még a DX-et frissítenem kell.
Eddig 5-ös. Látom, ez is nLite-al készült.

FX-ek a fogyasztásuk miatt nem a legjobbak régebbi OS-hez, továbbá nem is sokkal olcsóbbak mint az ivy-bridge ellenlábasaik.