Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Zhaoxin? ha az akkor ismételten irigy vagyok a cuccaidra
remélem hamar megunod és felrakod apróra
(félig) viccet félre, ezt egyáltalán hogy sikerült szerezned? ezeket elvileg nem belföldre gyártják? terveztem én is beszerezni egyet de csak ilyen $1k feletti ebayes történeteket találtam. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Próbáld az angolt, hátha...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A kommunizmus elég retró, szóval a komcsi hardver is
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kíváncsi leszek erre mit fog mondani a CPU-Z
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Majd egy Geekbench 4-es es 5-os verziot tudsz nekem futtatni? Linux erdekelne leginkabb, ha megoldhato. Nem sokat talalni, igy nem igazan tudom osszevetni, hogy mire lehet kepes. Ezt talaltam, de ez alapjan, nem tul fenyes ennek a teljesitmenye, az en 5 eves, Goldmont magos haziszerveremmel szemben.
-
zotyesz66
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azt ki fogom próbálni, hogy egy 533 MHz-es Via Epia 5000 lapban megy-e.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
En azt mondom, hogy a driver lesz a ludas. A primitiv haromszograjzolo es texturazo reszet par eve pont neztem Linux alatt, de ugye az opensource driver, aminek semmi koze a regi driverekhez. Az mukodott egy 24 szalas, 4ghz gepen. Szoval szerintem maga a hardver mukodne, a driver akar a windowsos, akar a jatekokhoz linkelt statikus komponens lesz a problemak okozoja.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Milyen bugra gondolsz konkretan? Idozitesi bugok vannak tonnaszamra, ami miatt pl tul gyors CPU-val, kuzdeni kell a DOS-os Glide jatekokkal pl. De ez nem kartya fuggo dolog, hanem a driver "szar".
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ja nekem is ezek a fő emlékeim, hogy minden barnás-sárgás (ez eddig még csak a Deus Ex Human Revolutionnek állt jól szerintem), és hogy jó móka pirózni egy kicsit, de sosem folytattam.
Na majd akkor kap még egy esélyt, biztos van már mod a normális színvilágért is. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, nekem is nagyon tetszett a beragadó, később széteső fegyver.
A lábonlőnek és a karodból szeded ki a lövedéket, illeve ha megégsz akkor is lövedéket szedsz ki vagy éppen visszatörögeted a csontjaidat, szerintem is vicces volt, látszott, hogy random rakja be a "gyógyulási" animációkat a játék.Igen, emlékszem, hogy akkoriban igen kemény gép kellett neki, én mondjuk a Phenom 9500-on játszottam HD3870X2-vel, azon már teljesen játszható volt (a mellékelt grafikon is 39FPS-t mutat). Ma meg már, a GTX950-en, 60FPS-re limitálom Ultraban, minek pörgesse jobban a kártyát?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
" az Abit megszűnésével" - ezt nagyon sajnáltam,, ugyanis imádtam az Abitot VGA és alaplap fronton is. A tipikusan olcsón nagyon jót kategória volt. (később VGA fronton az Inno3D volt nekem ilyen)
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Meg ha jól rámlik, akkor létezett a Farcry 1hez (lehet keverem valamivel) DX9 alatt "rajzolt" grafika is.
Egyébként én később a Farcry 2-vel nyomultam sokat (mai napig imádom --- bár Win10 alatt még nem próbáltam, és a napokban sok negatív meglepim volt, erről majd valamikor egy külön postban), amit javarészt már a Core I3 4330-on 8-16GB RAMmal és a GTX950 2GB-val játszottam, ultra-n 1680-as felbontásban és ez eléggé overkill volt (a Intel® Core® 2 Duo Family, AMD Athlon™ 64 X2 5200+, AMD Phenom™ or better, 2GB RAM, NVidia™ 8600 GTS or better, ATI™ X1900 or better 512 MB of graphic memory)-hoz képest, ami az ajánlottja a játéknak.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A pupos kondi nem tud se szurni se stabilizalni. Olyan, mintha ott se lenne.
-
anaqer
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ja, hát az OTES az egy szép kis baleset volt... de legalább próbálkoztak.
(Egyébként én is nagy Abit-os voltam, és tényleg nem értem, miért hullottak ki... emlékszem, a végén még kínjukban ilyen digitális képkereteket meg hasonló lófaszokat árultak, hát az nem egy dicső vég volt...
) -
anaqer
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ó, a jó kis Abit Siluro 4200

-
anaqer
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A felpeccselt FarCry sehol nem volt HDR - csak nyakon öntötték egy vödör bloom-mal, aztán csá.
(6800GS-sel néztem, TFT- n és CRT-n is... mind a kettőn ótvarabb volt, mint a default rendering.)
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az a monitor kepalkotasan mulik, a shadow mask elmossa a pixelek szeleit. Ettol, mint forras, nem jobb, mint az emulator. Hasonlo, mint az alacsony felbontasu hangnal az interpolacio.
Minel nagyobb a felbontas, ennek annal kisebb a jelentosege.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ennek sok koze mar nem lenne a retrohoz
emulatorral most is futtathatod. -
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nálam ez nem jött be. Más a pll IC és valószínűleg a bekötése is. Kétfélét írnak rá:
- 1. vddref és az 55-ös áthidalása,
- 2. 55-ös lábat kiforrasztva összekötni az 54-essel.
Ezeket már nem akarom és nem is tudnám. Az is előfordulhat, hogy a korai 855pm chip egyáltalán nem megy 533-on. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Gyári driverrel, a hozzáadott CD- ről, a Fatal1ty- t próbáltam, nem volt gond, de a Daniel K féle jobb. Az ElitePro megy többet amúgy, az van a még jelenlegi főgépben, a Zen- re az USB- s HD van téve, az majd akkor megy többet, ha kicserélem a videot benne.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem gyari driver van, semmi modding nem kell. Siman telepiti a frissiteseket a Creative frissiteskezeloje.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Úgy emlékszem, én kidobtam az enyémet, mert a venti menthetetlen volt, és nem találtam bele másikat.
Pedig ha jól emlékszem, ez csapágas, és elég lett volna bele új csapágyat venni, és teletoszni zsírral, leragasztani, de hát hülye voltam mint a popó, akkoriban adtam el a GUS-om is 1k-ért.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Régen volt olyan S370 hűtőm, mint ami belátszik.

Gci hangos volt. Ez is az? -
anaqer
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elméleti válasz: papíron nem kizárt, viszont szerintem nagyon tuti biztos legyél abban, hogy a jó BIOS-od van hozzá, mert ez a Rage 128 Pro-k között is egy elég egyedi layout (valami OEM cuccnak nézném)... szóval én csak akkor futnék neki ennek, ha nem sajnálod letéglázni.
Szerk: jaaa, hogy már alapból trutyi... akkor hajrá, nincs mit vesztened.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mondjuk az természetes, ha CMOS clear után nem állítod vissza az install alatti seteket, akkor nem biztos hogy jól műkszik, úgy még néha az XP- nek is lehetnek gondjai.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
alaplapi usb +nec usb, sb live, realtek háló.... tiltva ac97
nálam : alaplapi USB + Via USB2.0 kártya, Awe64, Audigy2ZS, Asus háló.... engedélyezve az AC97 - könnyedén és hamar ment
, hibátlan működés 
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az S3-aknak kb sosem volt jó képük. Nekem Trio 3D volt, nagyon sok képi hibát produkált 3D-ben áés bitang lassú volt, a Savage 4 szintén sok képi hibát csinált, meg nem volt szép a kép
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Wehehehe, volt Transcend 32GB IDE SSD-m, én bontottam ki...

De amúgy jó ez az IDE átalakuló, lehet veszek, ha kapni ebay-en. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"Btw Abit NF7-S Veszprémben ingyen elvihető, hibája hogy usb fuse cserélendő, nincs hátlap, illetve nincs chipsethűtő."
Amúgy usb fuse kiiktatható-e? vagy azzal a hibával működőképes-e a lap? Ha nem, megtudod oldani, hogy menjen? Illetve a "VCore 2.3V" benne van-e? Elindítható-e vele a rendszer stabilan?
Mert ha minden kérdésre IGEN a válaszod, akkor valahogy odamegyek/odaküldök valakit a lapért. Ugyanis még egy ilyen kéne ahhoz, amire készülök...
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na, látom ahogy mondtuk megy 3200+ ...
Képes volt fent hagyni a home videókat? Ideje torrenten arányt növelni xD -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
LOL, ez hatalmas

Amúgy szerintem nem gáz a ventis chipset hűtő (most pont kellett tennem egy passzívra, mert lehetetlenül meleg volt) de a jó minőségű 4cm venti nagyon ritka volt.
Hozzám most került egy CNPS9000, lefogatók nélkül

10 éve de jól jött volna
-
r0b3r
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ilyen nekem is van régről... ez nem valami utángyártott chipset hűtő eredetileg?
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ingyen socket-A lap, én meg 1000km-re vagyok < ez itt a sírós emoji helye >
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Eh, csak macera
Más is lemehetett volna, találtam már alaplap alá beesett csavart... :SUpdate a PhenomII X4 945 vs M2N-SLI vs RAM dologban : fizikai sorrendben 4GB 4GB 512MB 1GB kisztással most éppen megy 667-en. (Lement némi Memtest pl.)
De hogy mitől???!!!!! (És hogy meddig? Pl. most bootol a Vmware, majd elindítok rajta valami könnyebb virtuálgépet, majd abba beledöglik
) (És hogy veszem le az asztalról? Megmozdítani se merem...
) -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hejnye, az ilyet nem érdemes bekapcsolni átnézés nélkül
Mondjuk egy USB zárlattól nem kellett volna füstölnie
. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ja vga hűtő rögzítője megvan, a képen is látszik
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez nem, amolyan "levan szarva, kinai fos" cucc? A rendes nyugati vilagban keszitett alaplapnal es memoriaknal nem irhatja ra a nyugati vendor, hogy DDRx, ha nem teljesiti a JEDEC memory standardjait (mert kicsapjak a JEDEC tagsagbol esetleg beperelik, stb).
Ebayen kerestem nehany amd only ramot, de egyet sem talaltam, aminel el lehetne olvasni a specifikaciot. Marmint, ami le van irva, meret, orajel, az minden, csak nem specifikacio. Specifikacio a datasheet lenne, amibol kiderul az ilyen-olyan address vezetekek szama/merete, az adatbuszok kapacitasatol kezdve minden info, valamint az is, hogy pontosan milyen chipbol mi van rajta (ez pl szepen le van irva a rendes memoriaknal, pl micron, kingston, eseteben). Ha az alaplap vendor maradektalanul betartja a szabvanyban rogzitett dolgokat, akkor egy szinten szabvanyos memoriaval nem kellene gondnak lennie.
Nincs olyan, hogy adott alaplap nem szeret nehany memoriat. Olyan van, hogy adott alaplap specifikacioja kizar nehany memoriamodult, a modulok specifikacioja alapjan. Ezert van ugye a HCL is, mert a vendoroknak minden szabvanybol van egy kotelezoen megvalositando minimuma, pl. DDR2 eseten ilyen a kotelezo minimum 10 "column adddress" es a kotelezo minimum 13 "row address" vezetek (tehat lehetne kesziteni olyan alapapot, amibe mondjuk csak a 256 MByteos modulok mennek). Ami ezen felul van, az opcionalis a szabvanyban.
Peldaul az a dolog, hogy adott modul jobban terheli a memoriakontrollert, siman eredhet abbol, hogy valahol, valaminek nagyobb az ellenalasa, vagy valahol nem sikerult szabvanyon belul tartani a vezetekek hosszat (pl utalatos dolog RAM-hoz nyaktervet kesziteni, mert figyelni kell arra, hogy a vezetekezesek hossza a szabvanyban rogzitett merteknel ne terjen el jobban egymastol, azaz kb legyen egyforma hosszu, ezert latni furcsa cikazasokat vagy nagy koroket a rambol jovo vezetekek korul). Tehat ez megint abbol fakadhat inkabb, hogy mennyire szar az egyes eszkozok implementacioja. Ahogyan olyat is el tudok kepzelni, hogy ahogyan tavolodunk a specifikacio nyujtotta biztonsagtol, hamarabb elerjuk az Intel RAM kontrollerenek a hatarait es az AMD eseteben szabadabban lehet mozogni a szabvanyon kivul. De ugye specko hianyaban ezt max szkoppal lehetne kimerni. Az a legegyszerubb, ha az ember nem vesz hianyos/specifikalatlan eszkozoket, mert akkor ezeket elobb utobb le se fogjak gyartani. Kinai gagyibol is azert van sok, mert van ra igeny. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez teljesen jó retro konfig, csak úgy.
Mondjuk a proci tuningjától nem fogsz hanyatt esni, de a 3200+ az meglesz
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Főnyeremény
-
Armagedown
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy milyen cpu van benne.
A ház jó állapotú? -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azigen. Felém nincsenek ilyen kukák.

-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
De a HP-nak kéne legyen Kínán kívüli forgalmazása, pl. Brazíliában láttam. Szóval azt talán könnyebb megszerezni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hm pedig ez tényleg érdekes és egyedi cucc lenne.
Ha mégis megjön akkor mindenképp kérünk egy jó részletes tesztet
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem lenne egyszerűbb inkább olyan komplett HP gépet szerezni, mint amit korábban linkeltem?
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nemrég a gamers nexus is tesztelt valami hasonlót.
-
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha megkapod, le se tagadhatod hogy nem a szomszédod a Fing hanem te vagy az, a kínai kém

-
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha megkapod ajánld fel az amcsiknak pár millió dollárért

Gyanítom nem véletlenül tiltották meg az exportját.
Viszont ne csodálkozz majd ha Fing, a kis kínai a szomszéd lakásból tudni fogja azt is hogy pontosan mikor és mit evett a macskád. -
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Biztos nem volt rossz a maga idejében, én eléggé késve jutottam hozzá (2013 vége) akkor nmeg már nem volt túl acélos. Rádásul az enyém Dothan Celeron volt, ha jól emlékszem.
nekem utána jövő Pentium D sorozat (Presler) volt nagy kedvencem, a 8XX-es érából szinte bármelyik modell ment 3.8-4GHZ-en, de akadt amelyikkel még feljebb lehett menni. (Érdekes a 9XX-as szériával messze nem volt ilyen jó tapasztalatom)
nekem fura mód, valahogy a Pentium D-k után egyből a C2D-k jöttek (saját komplett gépem egyikből sem volt, csak procik, esetleg fél konfig). Utólag aztán lett C2D-m is.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem igazán jók már sajnos.
Radeonos Thinkpad T43p-n sem az igazi 2 GB memóval és nagyon lájtos Linuxon.
Túl összetettek lettek a weboldalak.
Persze PH-n el lehet botorkálni velük, de egy Discordot nyitsz, és sok minden lesz, a gyors nincs közötte.
Szomorú mert a legjobb valaha létezett noti billzet van a T43-amban (szerintem) és imádnám napi szinten használni.
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem is van egy Dothan procis gépem, de úgy rémlik, hogy rendes 533fsb-s cpu-val újraindulgatott. Arra gondoltam, hogy talán 400MHz-es ramok kellenének(?). A pinmódot még nem próbáltam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jééé, ez egy 2GHZ-es Dothan, 1GB RAMmal.
6 éve Cipruson egy ilyesmi laptopom volt (1700-as Dothan, 768MB RAM) internetezni már akkor is eléggé kevés volt (két füllel a chrome már 50-60mp volt még átváltott a másik fülére, tálcáról fel hasonló idő, de amikor scrolloztam a facebookot vagy más weboldalt akkor lehetett látni ahogy rajzolja ki a sorokat), viszont retro játékozni (Midtown Madness 1-2, C&C Generals, stb, úgy nagyjából 2002-es játékokig) elég jó volt, sőt overpower gyakorlatilag.
Azért örülök neki, hogy eladtam, míg ért valamit. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekes project kiváncsi vagyok mit tud majd meg milyen, mindenképp mesélj róla.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Amúgy ahogy olvasom, 4k ellenére ez is csak egy feltupírozott S3 Chrome 640 lesz.
Ez még a korábbi gen, de látható a kontinuitás. -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Lenovo kínai oldalán nem voltam képes elnavigálni ennek a gépnek a drivereihez, hiába próbálkoztam.
HP oldalán könnyebben meg lett.
supports Windows 10 CMIT Government Edition and the BYOsoft Chinese BIOS
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Erre nagyon kíváncsi vagyok, főleg az integrált GPU-ra, hogy mennyire S3 még. DX11 miatt muszáj, hogy WDDM-es legyen, itt már nem lehet trükközni.
Elképzelésem sincs honnan lehet drivert szerezni. Talán itt segítenek: [link]
-
Armagedown
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ennyire azért nem mennék bele a modolásba, van egy Gigabyte GA-EP45-UD3LR
lapom, azzal lehetne tuningolni. 2 db 800 mhzes 1 GBos és 2 db 1066 mhz 2 GBos memória van benne.
Abban most egy Q8200 van, de nem szivesen szedem szét azt a gépet, mert sajna kontakthibásak a memóriaslotok, csak bizonyos helyzetbe mozdítva a memóriákat indul el.
Elindulni sem indul el egyből, először úgy csinál bootoláskor, mintha elindulna, aztán megáll, majd néhány másodperc múlva valóban elindul.
Ha megnyomon az alaplapot menet közben, akkor kikapcsol.
Lomosoktól van, szerintem megnyomódott út közben. -
Armagedown
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A Clockgen segítségével 210 mhz buszsebességig jutottam, ez 840 mhz fsb.
Sajnos nem lehetett vele fixálni a pci és pci-e frekiket, azok is emelkedtek.
A legmagasabb stabil órajel így 1940 mhz lett, nem is készítettem screenshotot, mert ez nagyon kevés. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na, hát az se piskóta.
Meglepően használhatók a Thubanok még ma is. -
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Abit nekem is hiányzik, szerintem teljesen korrekt portékát gyártottak. Volt otthon BE6,BF6,valami a Willamette időkből, KV7, IS7V és Radeon 9200SE
A haverok nagyobb része is Abittal nyomult. Kár hogy becsődöltek. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
WOW, jó képek! Nekem is keresni kéne majd párat...
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Odaverős.

A bónusz is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És ott a kedvenc VX450-es PSU is, nekem is van, 13. éve szolgál töretlenül.
egy kis s775, de nem 2008-ból, hanem 2018-ból kb.:

Első összerakás volt, próbaüzem, s462-es lefogatlan rézhűtővel.
#76221MasterDeeJayj:
igen, a VX450-ben igazából Seasonic bélés van és ADDA ventilátor.
Azon kívül, hogy párszor ki lett porolva, semmit nem kellett elkövetni rajta, a venti is eredeti és még mindig kb. hangtalan.
egy kis kínai "x79", azaz Q67:
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy Athlon XP-től (1500+) kezdve lassított az SD RAM.
Oh, az MPk közül sok elég jól ment (egy időben igaz volt az a szabály amennyi +-os annyin tud menni is, tehát a 2200+-os MP ment 2200MHZ-en, a 2400+-os 2400MHZ stb). 2900MHZ, az szép! Nekem a napi használatos kis kedvencem (Flying Tiger) 3173MHZ-ig ment fel, igaz akkor már az erkélyen, télen
de a sima mindennapi léghűtőjével. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hűha, te aztán jó nagy ugrást csináltál! iagz akkoriban nagyon gyors volt a fejlődés, az ember kihagyott 3-4 évet és megvolt az az ugrás.
Athlon XP 2000+ SD RAMmal, nem lehetett valami nagy eresztés (emlékeim szerint SD RAMmal nem voltak túl jók, igaz én koraiakat max ilyen 1500-1600+ ig láttam SDvel). (Ha 266-osból hoztad az SD RAMokat azok jó eséllyel PC66 vagy jobb esteben PC100-asok voltak... bele se merek gondolni, mit érezhetett szegény Athlon XP... ráadásul gondolom nem lehett valami sok 64-128MB?)Igen, a GeForce 4 TI nagyon erős volt, ahogy mondod egy az egyben ki lehett hagyni az FX-eket. mi engem meglepett, hogy az FX5200 még a Gef3Ti200-nál is gyengébb volt, - ami pláne akkoriban nem volt divat - , hogy a két generációval korábbi belépőszint is erősebb mint az aktuális belépő szint.
2.6GHZ-es Barton Ti4200-al? Akkor erősebb géped volt akkoriban mint nekem (Tbred B 1466@2669MHZ, GeF3 majd később 7300GT)
Nekem CPUból sikerült nagyot ugrani amikor az Athlon XP után Phenom 9500-asom lett. Emlékszem a váltás előtt próbáltam megérteni mi is lesz az új CPU, és úgy hasonlítottam magamnak, hogy a legrosszabb esteben is, egy 3200+-os Barton, amiben van SSE2. Mert akkoriban nem a rendszerem sebességével volt bajom, hanem az utasításkészletek (pl az SSE2) hiányával. Valamint, hogy aggasztóan kezdtek terjedni a két magos gépigények a minimum gépigénynél is. így két féle játék volt : ami elindult és max grafikán is szépen ment, illetve ami el sem indult ... így 2009 nyarára megszületett a gondolat, hogy kellene új gép, de ténylegesen csak 2009 novemberére lett meg (ígyis több körben lettek beszerezve az alkatrészek).
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Pentium 266-hoz GeF2MX? Haveromnak 266-oshoz TNT1-ese volt (64MB RAMmal)!
Emlékeim szerint a GeF2-esekhez már bőven 7-800-900-as Celeronok dukáltak, a GeForce 3 meg nekem már abszolút a Tualatin és korai P4 éra megy.(mellesleg az volt a legszebb éra szerintem, hogy kései P3-aktról, Tualation, P4-ek Prescottig. A piacon CPU fronton egyszerre akár 6 életképes termékvonal is volt (P3, P4, Tualatin, Celeron, Athlon XP, Duron) miközben a GeForce 3-as három változata és a GeF4 MXek miatt gyakorlatilag a GeF2 és a GeF4 is egyszerre voltak piacon, a másik oldalt pedig az Ati volt jelen termékeivel. És az időszak egy részében még a Voodoo is létezett.)
(BTW remélem most az Intel feldobja majd a VGA piacot)
-
r0b3r
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az összes gépemben, összesen van talán a harmada.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem semmi!
Nekem az előző gépben 24GB volt (Core I3 4330), a mostaniban 16/32GB.
nem tudom, hogy változott-e azóta, de RAM disket utoljára a Celeron 466-osomon használtam amiben 768MB (3×256MB) RAM volt akkoriban mikor sokaknak 128, a menőbbeknek 256, és nagyon menőknek 384MB (a suli második legtöbb RAMos gépe volt, minden tanuló/tanár otthoni gépét figyelembe véve - akkoriban évfolyamtól és osztálytól függően aki kicsit is kocka volt a haveri társaságomban volt), esetleg 512MB (akkoriban egy ilyenről tudtam csak mint az utóbbi, az is P4-el, és az mér nem is a suliból hanem a nagyon tág ismerősi körből). Na de akkoriban nem volt túl sok értelme a RAM disknek, mivel újraindításonként elveszett a tartalma (Win XP volt akkor a legkomolyabb amit alá lehetett tenni - 2002 tavaszáról beszélünk) úgyhogy miután 1-2 látványos dolgot csináltam vele (pl a nulla betöltési idővel rendelkező Midtown Madness 1) azután rájöttem h a legjobb dolog amit ennyi RAMmal tehetek, ha kiárulom a gépből.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Minek 192GB RAM?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
11MHZ-es "GPU" és 11MHZ-es memória? Az derék, de utóbbiból 128GB legalább

128MB is bőven overkill lenne ennek a kártyának -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Attól, hogy DB9, még ne füstöld el. Mérd ki/szedd szét és nézd meg a komponenseket mielőtt rádugod.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
NES klón a legolcsóbb fajtából. Jelenleg is árusított.
Ha működik akkor el lehet vele szórakozni, legalább nincs rajta mit sajnálni. De általában ezeknek a kontrollere is használhatatlan.
Amúgy valószínűleg a sárga kazetták mennének benne. De alapvetően ezeket már csak a beépített játékkal hirdetik. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na, ezen már én is régóta gondolkodok, és lassan 10 éve megy ez az alsótápos hülyeség.

Nekem most is felsőtápos van (tizenéves, airbrusholt custom gigabyte ház, nem mostanság akarom lecserélni). Nemrégiben egy másik fórumon megpróbáltak meggyőzni h cseréljem el egy modern házra, ha már modern PC-m van, és nagyon kiábrándító volt, hogy a házak 95%-a alsó tápos volt ami nekem nem jó, a másik nagy hülyeség h a ház eleje helyett a tetejére rakják az USB-t (ez nekem a gépház elhelyezkedése miatt hátrány) ráadásul sokból hiányzik az optikai meghajtó hely is (szégyen vagy sem, mai napig használok ODD-t és erről egyetlen ház miatt sem akarnék lemondani, külső meghajtó meg ne foglalja nekem a helyet, mikor két külső HDD-t is kerülgetnem kell már).
Szóval ahogy a piacot elnézem, ez a ház még igencsak jelentősen hosszú ideig fog szolgálni nálam. -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tudomásom szerint azért, hogy tiszta levegőt szívjon. Azért egy 120W-os Ryzen előfűti a levegőt a felső tápnak.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha tényleg nagy (nagy mint NAGY) felbontású Glide kell, akkor én azt már modern gépen csinálnám, jó wrapperek vannak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na igen
Aminek 4GB VRAM kéne az szóba sem áll egy ilyen VGA-val. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A DOS P4- ig sikeres nálam, ott még megoldható az SB PCI DOSdrivers. 775 PCI/PCIe bridge már nem komálja, bár van olyan lap állítólag, melyen megoldható a hang. Videokártya viszont megy még a PCIe is DOS alatt, gyak mindegy, illetve a köztes felbontásokkal lehet gond, kártya BIOS- ától is függ. Bár erős gépen nem kell pld az 512x384, viszi 1024- ben is, főleg ha kedveli a FastVid- et. DOS7.1 vagy 6.22, FreeDOS- t már régebben próbálgattam.
A hang a gond tehát, de előkerestem néhány gagyi kártyát, azt mondják lehet hogy egy sima drv, vagy még az sem kell nekik, PCI busz esetén is natív SB comp, kipróbálás még hátra van.
Monitor : a retro LCD 1280x1024- esek és a 27" LED- es, de még a tévém is viszi a köztes felbontásokat. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az is csoda hogy az FX- el műkszik. A Voodoo1 csak báziscímet kér, lehet hogy nem talál megfelelőt, vagy a túl modern oprendszer miatt a DLL/VXD fejlécekben már nem talál örökölt objektumot/esetleg talál de az azonos nevű rutinban már más kód van. Telepítéskor pedig a sajátját nem engedi bevésni, a Win védi a rendszerfileokat, és ilyenkor még hibaüzenetet sem ad gyakran - vagy kiír valami bánatot setelés közben ? - tippek.
A Voodoo1 a működéshez szükséges fileokat a game indulási, majd a Win, Win\system, és Path- on keresi, emiatt a saját diverfileok bemásolása a game könyvtárába, néha megoldja a gondot. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen érdekes project.
Nem semmi, hogy 4GB memóriát ad az 5600XTnek.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mi a jóisten az az átalakítóspam? Melyik mi?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ami megy Voodoo 3-val az megy Voodoo 1-vel is (miert ne menne?). Mi ez a hulyeseg, hogy DOS-ra van keszitve?! Szerintem sokkal tobb Windowsos Glide szoftver van, mint DOS-os, DOS-osbol osszesen talan 20-30, folg azok a jatekok, amik a DirectX - DOS atmenet idejeben jelentek meg.
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem napi használatra kell, arra ott a 10600k.
Csak az érdekessége miatt. -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tudsz írni pár pontos típust?
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Általában nem vagyok aggódós a hőfokok miatt.

Tudom jól, hogy egy FET 100 fokon kezd üzemmeleg lenni.
Viszont amikor kb. 1 perc AVX2-es 20 szálas Prime95 után éreztem a szagot és a VRM melletti kondihoz értem, hát elég meleg lett elég rövid idő alatt.Nem gondoltam volna, hogy a VRM-re hőmérsékletre is van throttlingolás ezen a lapon. A TDP-t se tudja mérni, mert még az árammérőt is lespórolták róla. A VRM hőmérő mindig 123 fokot mutat, hidegen, melegen. A CPU hőmérő meg "késik". Akkor miért lenne kiépítve még egy jó VRM hőmérő, ami alapján throttlingol? Vagy ez a funkció a VRM vezérlő chipjébe van építve?
A CPU amúgy jó cucc. Nem spórolták ki belőle a forrasztott kupakot. Nem is nagyon ment 70 fok fölé a maghő. Elvileg 90 foknál throttlingolna.
DarthSun:
A CB15-öt R1600AF-el valahova a 4790K és az E5 2660v3 közé várnám középre.
A másik lehetőség a 8800GT lett volna, az van kéznél és kb. dupla olyan gyors, de nem kellett bevetni, mert elég jól futott a GT710-en is FullHD-ben a FarCry.
Az árak egyébként már elindultak lefele...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ok, akkor fel vagy mentve

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A vinyók meg ezért tűnnek el
. Bár arra időben jelezték az áremelkedést, be is szereztem, mert lassan tele lesz a letöltős, meg SSD- t is vettem tartalékba. Rendelés leadása után néztem, már drágult is, de még régi áron kaptam. Viszont ahogy most nézem, ezek viszonylag visszaálltak normális árra. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azok marha jó kis switchek. Az én retrós billemben annak a klónjai vannak és már az is pöpec.
Mindenesetre ha nem sikerül életre kelteni ezt a joyt (kár lenne, mert nagyon szép állapotban van, csak poros), vennem kell majd egy Wingmant vagy hasonlót, mert szeretek repülőzni.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szép retro darabok

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Meg kell nezni minden alkatreszt, ami tapot kap a tap labakrol. Siman lehet, hogy a kartya 5V tolerans, csak azert nincs bevagva, mert egy bizonyos gyarto egy bizonyos keszulekebe keszult es az OEM partner igy sporolt 29 centet minden egyes kartya legyartasan. De en alapvetoen nem vagdosnam.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az a vágás hasonló mint az AGP-nél, a feszültséget határozza meg.
Ha jól tudom az egyik fajta slot itt is 3 voltos, a másik meg 5 voltos, -
balintka
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
VIA chip. NUSB driver meg többszöri driver frissítés kényszerítés megoldotta.
Viszont ettől meg a start menü meg az eszközkezelő lett angol nyelvű.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ömlesztés nagyon károsítja a házakat, szóval ha ezek nem rossz készülékek, akkor azért ezt ne így, mert nagyon hamar 200Ft/db áras hulladék lesz belőle.
Ha végképp nincs hely, akkor egyesével papírba és zacskózni és úgy szorosan egymásra. Akku meg külön.Amúgy ott egy Bocimobil lenn középen. C35i ha jól látom.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Remelem, hogy ahhoz a Motorola Associatehez varratsz uj zsebeket a nyari shortra
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem off, retro ez is.
-
zotyesz66
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azt lehet mondani, hogy még a Celeron 420 is (1.6 GHz) is elveri a 3 GHz-es P4-eket. Szóval egy bármilyen Pentium Dualcore E is megfelel a célnak.
Nekem van egy v3-as 775i65G-m, rendeltem bele egy Pentium E5800 (3.2 GHz) procit, mint a legerősebb 800-as FSB-vel rendelkezőt, de valamiért nem akar rendesen menni, fagy vele, pedig hivatalosan támogatott. -
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
RAM-nál mire kell figyelni?
Elsődlegesen Desktop RAM-ot akarok venni (ami talán jó lesz a Ryzenhez is, miután a kínai cucc elpatkol).
2db 8GB elég arra figyelni, hogy 8-as rankos legyen?Vagy ha Server RAM-ot veszek (mert olcsóbb) ott is figyelni kell a 8 rankra, vagy REG ECC-ből a 4 rankos is jó lehet?
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én azt is furcsállom, hogy a kínaiakon kívül senki nem látott lehetőséget az e-hulladékhoz történő alaplapgyártáshoz - persze nyilván ez az AMDnek és Intelnek sem érdeke.
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Amiket én nézegettem azok már 30-tól 60 000-ig vannak, szóval az már nem a legalja kategória ( mondjuk az éven nem valószínű, hogy összejön, de hátha ).
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Byski Áramláskijelző.
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3915, 100% Akkumulátor
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
remélem hamar megunod és felrakod apróra
)
emulatorral most is futtathatod.

DarthSun