Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Hogy ezt nem bírtátok 12 évvel ezelőtt mondani!!!

(nem baj, hogy akkor még ezen a fórumon nem is voltam
)
Egy másik fórumon írták, hogy csak Phenom 1 meg DDR2 megy vele, meg h a Phenom II DDR2-vel amúgysem lenne egészséges, aztán utána néztem akkor úgy rémlik h sokkal kevesebb CPU-t támogatott tényleg kb csak Phenom 1-et... De jelentősége sem volt, mert úgysem volt pénzem új procira, mire meg lett, már nem Phenom II-ben hanem 4th gen Core I szériában gondolkodtam, mert olyan sok idő eltelt... -
Tim82
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Mondjuk a lehetőségeket nézve én az s479-re szavaztam volna, egy jóvérű X9000-es C2D Extreme procival, 1 magon alázza az összes korabeli CPU-t amit ebbe a lapba bele lehetett tenni.
Az X9000-et nem tudnád bővítőkártyával sem ebbe a lapba tenni.
Ahogy a teszt is írja, Pentium M-eket lehetne, azok mentek a socket 479-be. Az X9000 viszont socket P. Esetleg az első generációs mobil Core 2 Duo-kkal lehetne próbálkozni, azok közúl a T7600 a legnagyobb teljesítményű.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Elolvastam az egész tesztet, egy brutálisan felszerelt lap, jó tuning lehetőségekkel, beleértve a kártyákat is megkapjuk, és mindezért mindössze 88 usd-t kell fizetni! Extrém olcsó valóban!
Ahogy elnéztem, tuningban sem olyan rossz (na nem is kiemelkedő, főleg a kártyás résznél, de látszik, hogy nem erre van kitalálva).Amit sajnálok a tesztnél, hogy S754-el és S479-el (valami jó kis Xeonnal) nem vertek még oda a mezőnynek.
De az tuti, hogy bármelyikünk gyűjteményének kiemelkedő darabja lenne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Nézegettem én is, hogy mi lehet ez az elitebus, de nagyon nem jöttem rá.
Igen, nekem is ez volt az első ami eszembe jutott, hogy most ezzel a lappal az ECS is megmutatta, hogy ő is tud ha kell.
Ha a bővítőkártya nem járt vele, akkor eléggé okafogyott volt a lap, pláne, hogy a neve alapján (PF88 Extreme) az ára sem lehetet semmi. Ehhez külön a bővítő ára... OMG.
szerk : most látom, ez egy teszt benne van a bővítőkártya is a dobozban, ha jól veszem kiSzóval szerintem valami kuriózum lehetet, vagy proci tesztelésre ideális lap, ahogy envagyok írja.
Amit még eltudok képzelni, hogy amennyiben egy olcsó lap volt : Olyan kispénzű diáknak, aki főleg mondjuk ünnepekkor ilyesmi, jut pénzhez a család által, akkor elindul S754-el mondjuk, félév múlva mehet bele az S939, újabb év múlva meg mondjuk egy C2D ... De ezt eléggé szélsőséges esetnek tartom, kiindulva saját magamból.
Vettem én is úgy konfigot, hogy majd a CPU-t erősebbre cserélem, és milyen jó lesz
de a 366-os alatti lapomnál ez nem volt lehetséges, a 466-osos lapom is csak 533-ig vitte a CPUkat (akkor már jobban megérte nekem hang nélkül hajtani 585-ön -- vagy akár 2-3-4 percig hang nélkül 733-on hajtani --> ez arra volt jó, hogy megtudtam nézni mire mennék egy 733-as procival, később rájöttem, hogy ez nem igaz, mert az FCPGA IPCje magasabb mint a PPGA-é ). Aztán jött a Abit BD7 beta, amit már tényleg úgy vettem, hogy majd az 1700-as Celeron helyét, az árak mérséklődésével majd kap egy 2000-2200MHZ-es Pentium 4-et, de a makacs P4 árak valahogy nem akartak lemenni arra a szintre még amire nekem kellettek volna, végül aztán az egész platformot tudtam gyorsan, jó áron eladni. Ezután jött a legendás 1700+-os Athlon XP-m, ami mellett szintén a remek CPU csere lehetőségek is szóltak, de mivel eleve olyan procim volt, maximum később egy válogatott Bartonra érte volna meg kicserélni, de azokat meg általában mindig elvitték
különösebben nem is vesződtem vele. Érdekessége, hogy a proci alatt háromszor is volt alaplapcsere, de a CPU ugyanaz maradt. Ezután jött a ASUS M4A785D-M PRO és a Phenom 9500, amire ma már úgy tekintek, hogy egy borzasztó technológiai zsákutca volt, de tudom, hogy akkor több ok miatt is az lett ami volt : egyrészt vonzó volt a négy mag a kettővel szemben, másrészt, hogy a meglévő DDR2-es memóriám is megyen vele. Alig egy éves sem volt a gép amikor felmerült a proci csere ötlete, de kiderült, hogy a Phenom II-esek sehogy sem mennek vele, a szűkös Phenom 1 szériából tudtam volna választani, de egyik sem érte volna meg a felárat.
Az ezután következő gépem a Gigabyte B85M D3H + Intel Core I3-4330, ahol nem kifejezetten volt terv, hogy később bővítsek, de 2018 nyarán felmerült, mert akkor egy rövid ideig kb 15-20 ezer ft ráfizetéssel tudtam volna kicserélni a procit egy I7 4770-re, de sajnos akkor pénzhiány miatt elment ez a lehetőség
A mostani gépemnél Asrock B560M Pro + Intel Core I5-10400F a lap mellett szólt az is, hogy visz 11th gen procikat (bár főképp a 3200-as RAM és a non k tuning, meg a 11th gen alá jutó minden földi jó miatt vettem meg, illetve h később sokat dob majd az eladhatóságán a gépnek). (Ehhez képest jelenleg a RAMot sem hajtom 3200-on, és a proci sincs BFB-zve, mert bőven elég az is ami van teljesítmény még). Amúgy felmerült bennem a 11th genre csere mikor kijött az új széria, de csak azért, mert azt gondoltam olcsó lesz átugrani hirtelen a még értékes prociról, azonban a 11400F 30K feláras lett volna a 10400F használt árához képest, amit erősen sokallottam a szinte semmi teljesítménytöbbletért. Gondolkodtam még I7-re cserén is, de az is igazán 10th genben érte volna meg, komolyabb ráfizetéssel mint terveztem. Végül maradt a 10400F, de nem is bánom, még manapság is rengeteg gép épül erre, meg rengeteg teszt, igazi jó kis nép procinak tűnik, így egy ideig nem kell aggódnom az elavulása miatt, és legalább mindenféle hardverrel és játékkal találok rá tesztet
Ebbe most inkább egy erősebb/újabb táp kell meg valami RTX3050 / 3060 // RX600(XT) VGA.Bár ügyfélnek persze volt, hogy cseréltem CPUt kisebbről nagyobbra (nem túl gyakori), de a saját példámon az látszik, hogy mire letudom az egyszerűbb kötelező köröket (több RAM, jobb VGA, stb.) és a CPU cserére kerülne a sor, addigra általában már platform csere érett is lesz egyben a gép.
Igazából a mostani gépem előtt is felmerült egy olyan megoldás, hogy :
Gigabyte B85M D3H - marad
Intel Core I3-4330 --> Intel Core I7-4770K
16GB DDR3 RAM --> 32GB DDR3 RAM
GTX 950 2GB --> GTX1660 / RX580 8GB stb. kártyára való csere
De már egy modern platformot akartam, nem egy 7+ éveset foldozni, tulajdonképp valahol a kínai lapos Xeonok is itt hasaltak el.
Akkoriban a költségvetés nagyon nagy részét (2020 karácsonya - 2021 tavasza) egy új VGA vitte volna el. Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig lesznek magasak a VGA árak, de akkoriban úgy gondoltam, hogy egy új, erősebb alap és egy régi VGA később könnyebben lesz fejleszthető, mint egy ősrégi alap egy közepes VGAval. Ezt most is tartom
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Akkor sorban : Az első-második egy 500-as Pentium 100-as FSB, 512KB L2
A harmadik egy 1GHZ-es PIII, Coppermine, de van a képen egy Copper Celeron is meg egy 1100-as Tua Celeron is. (illetve egy Sempron is - [spoiler] szarul húzható [spoiler])
A negyedik képen a Tua cerka
Az ötödik képnél a monitorom forgatom XD
A hatodiknál Cerka és ugyanaz a Sempron, még mindig nem húzható jól
- itt már látszik a túlfeszített előállítás, jó anyagból, de waffer szélén, felfelé minősítve.
hetedik egy 1200-as Duron, a Thundebird korszakból
nyolcadik-kilencedik : Valami 1600-as Palanak tűnik, de nem tudom kiolvasni jól
tizedik kép : A bluefish computer üdvöskéje : klasszikus 1,65V-os 333-as FSB-s Barton 2800+ , ami 2407MHZ-en tud üzemelni, ha 1,85V-ot adsz nekiJah, hogy itt jönnek a talányok XD
Pentium 1 MMX 166-233MHZ körüli órajellel
A sárga meg egy Cyrix 120MHZ, Pentium 1 alapú -
-
válasz
jokeph
üzenetére
P-III/500 Katmai procit kedvelem, nagyon jó kis retro darab. 550MHz- et megy a Dell tokozású proci, BE-6 lapban, felette nem is próbáltam, de így is jó, mert a Slot- os procik viszonylag antituningosak.
Cyrix magos S7/SS7 procik kedvencek, nemrégiben a Black 300- as meglepő eredményeket produkált. A csúcs a 433+ - os, nagyon ritka, nálam egy 400+- os figyel, a Soltek SL54U5- ben.
(#87135) anaqer : tényleg ez ST verzió, meg még az IBM is gyártotta, saját névre licenszelve, meg a Cyrixnek is, Cyrix 6x86MX szitázással is, de később M-II- re váltotta a tervező a nevet. Meg talán még valakivel gyártattak, a Cyrix csak tervezőgárda volt.
(#87136) Chris82 : PCI verzióban a FIC 486-PI03 nálam gyorsabbnak bizonyult mint a SIS496, ezt véletlenül tudtam meg amúgy, Gban küldte, aztán csak néztem a teszteredményekre mint a vettmalac. VLB- ből meg az Asus SIS471, ezt meg arn ajánlotta, és a FIC lappal együtt jött.
(#87137) Tim82 :
, köszi nagyon rendes vagy, de nem szükséges, 1db 939- es lapom van, benne a 3800+ X2, nem is nagyon cserélgetném, jó ez, jól tuningolható, és Win98 - XP alá is ok. Igaz hogy a 98 csak 1 magot lát, de ott meg így 3200+ - osnak felel meg, ill jóval nagyobbnak, mert tuningolva megfutja a 2.9GHz- et. Amúgy Jokeph is ajánlott ingyen egy 3000+ - ost, jó a társaság 
-
válasz
jokeph
üzenetére
- P-III/500 Slot1
- majd jó kis S370 P-III Copper, Tualatin, Celeron, de utóbbi gyenge
- jófajta S462 Athlonok, sima és XP, Sempron(nem teszteltem soha)
- kérdőjelesek : S7 P1MMX-alul van hogy milyen órajelű, és S7 Cyrix-ez úgy látom 120- as, megkopott a felirat.AM2/s939: van pár mérés egy magossal is : ezekből nekem 1 magos nincs.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Mustek 1200CP nekem a második scannerem volt, valami Genius után.
De a lényeg, hogy szegény úgy végezte, hogy egy nagyon jó haver kölcsönkérte olyan 2004 körül. Pár hétre. Lett belőle pár hónap, majd egy év. Majd költözött, és akkor "elveszett" a scanner ... végül soha, nem lett meg, és semmilyen kárpótlást se kaptam, de ez nagyon röviddel azután volt, hogy a Pentium 1 166-os, 64MB EDO RAM-os, 8.4GB-os Quantumm HDD-s, S3 VGA + Voodoo 2-es gépem* elázott - szintén nála - egy csőtörés miatt
(csak másodlagos hobbi gép volt szerencsére, afféle retro project, olyan 2005 körül addigra).* Ez most szerintem itt, a topicban, egy tisztes retro gép lenne, maximum kivéve a túl nagy HDD-t.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Ahogy nézzük, tuning/teszt szempontból jobb az allcoreturbo, általános felhaszálásra meg a szabályzott CPU freki. Nálam X99- en(C612) def órajel fixen - 2.6GHz, itt jobb lenne a szabályzás XP alatt + a turbo 2 szálon pld, hogy a retro teszt kifussa magát. De mindegy, jó ez végülis, lényeg hogy műkszik XP alatt

-
válasz
jokeph
üzenetére
Ilyenek miatt tippeltem hogy bármi közbejöhet.
Telepítő nagyon gyors ODD- ről HDD- re is.
Moddolt ACPI driver bent. Full eszközkezelő, kivéve a CPU, az továbbra sincs bent, és nem is szabályoz.
Annyi hogy mostmár ha a biosban a stateket állítom, akkor viszi a CPU- t is, lejjebb tudom venni, de turbó továbbra sincs, ahhoz kéne az auto állítás, tehát a CPU mint aktív elem az eszközkezelőben.
Még van 2 lehetőség, próbálom a következőt. -
válasz
jokeph
üzenetére
Kísérleti XP kiírva. Gépcsere ok. Driveok lehúzva, csak az XP- s maradt. Előzőleg telepített XP boot ok. Telepítés elkezdhető.
Viszont megint kezd durrogni, a radarkép alapján ismét telibe kap egy adag. Te jó ég mennyire utálom a nyarat, az ideit meg főleg.
Na most talán csendesedett, dobok fel egy kávét, aztán meglátom hogy install vagy ismét full system off. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
GF 6200 X2 PCI : Na ennek mi értelme??? Szerintem nagyon semmi.
1. PCI-ban kiadni, amikor már 8 generációval (és évvel) előtte is AGP volt a főprofil
2. a GF6200 egy harmatgyenge GPU, kettővel lesz sem sokkal erősebb, pláne, hogy alig akad program ami ezt kihasználja
3. Ami ezen elindul az szinte biztos h nem használ csak egy magot
4. A GF6200 AGP-sen is nagyon gyenge, hát még PCI-ban milyen lehet ... (ráadásul AGP-s chip, gondolom vissza van adapterezve)
5. 64 bites memóriasávszél.. abból viszont 2×256MB... de minek?Ettől függetlenül különlegességnek kéne egy
de szerintem ez az egyik legértelmetlenebb hardver. -
fatpingvin
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
tegyük hozzá a GF 6200 X2 PCI az valójában két AGP chip, csak PCI-re vannak drótozva egy transparent PCI bus driveren keresztül.
szóval én ezt csak neccesen fogadnám el PCI-nek. ennyi erővel bármelyik AGP kártyát bedobhatjuk a versenybe, adapterrel PCI slotban is megy, max nem full feature, ahogy ez se tud az lenni. -
-
FF23
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Én is gyűjtöm az ilyeneket, már több, mint egy hónapja elhoztam ezt: AM2/AM2+/AM3 95W-ig+unlock+DDR2/DDR3. Hibátlan...
-
-
válasz
jokeph
üzenetére
Kicsit hasonló történet. 6600GT AGP dobozos már inkább retróként lett, a HD3850 AGP pedig újként, de akkor már relatíve kifutóban levő technika. A HD3870 PCIe pedig nemrég ingyen Englishből, régen egy kollégám ajánlott egyet, de akkor éppen drága volt nekem, a pillanatnyi pénzzavarban.
Az a Zotac jól néz ki, dobozosan veszed ?(#86976) Fred23 : az jó, oda már szinte félretro gépek is besuvaszthatók.
Különleges egy kártya az Aten
(#86978) jokeph : asszem ki kell próbálnom nekem is a patchelt verziót.
(#86979) cbmfan : i865G- vel pld az AsRock 775i65G lapban megy a PentiumD, meg a Conroe, de állítólag a v2.x- től a Wolfi is. Az említett Dell- ben pedig valami Q965ext chipset van.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Maradt. 2 jelentéktelen, a harmadik a CPU, amiatt nem megy a speedstepp, itt még kéri a szoftveres vezérlést. Ryzennél már bentvan az eszközkezelőben, maga a proci teszi oda, tippem szerint.
A Haswell pont a határon van időben, előtte natív XP támogatás, utána pedig a driver portolásnál pont kihagyták sztem, erre nem gondolt senki. Később meg hardveres a támogatás. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Anno az összes haver álla leesett, hogy 4(!)* magos procim van, és 2 magos VGA-m. Hatalmas preztizs értéke volt ennek akkoriban.
De sajnos a VGA a gyakorlatban messze nem vált be annyira, mint gondoltam, hiszen alig volt játék ami kihasználta a 2GPU-t, vagy az 1GB VRAMot. Mindeközbe eleinte a CPU két magja is üresen állt, szóval egy túl hamar jövő királyság volt.
HD3870X2 le lett cserélve egy fele annyit fogyasztó modernebb VGA-ra, ami koccra ugyanannyi FPS-t tudott mindenben, ellenbe sokkal csendesebb és kevesebbet fogyasztó volt.
Egyébként körbenéztem kapcsolataim körében, de senki sem tudja a Belarusz elérhetőségét aki megvette a kártyát, így sajnos nem tudom visszaszerezni
(mellesleg a szankciók miatt lehet h nehezebb is lenne).* Anno 2015ben Cipruson fel sem tudták dolgozni, hogy mi az, hogy 4 magos, így végül 4×2200MHZ-esként megértették, hogy 8800MHZ... Másképp nem ment.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Az igazi aranykor

Na nem a béna grafikák miatt, hanem a kártyák - és ahogy mindenkinek - a saját életem miatt is
Én mennyre lehettem menő ezzel???
-
válasz
jokeph
üzenetére
Mindegyik szép. Persze a 960- as már modern, erős kártya, hasonlóan masszív kaszniba pakolta a Zotac, mint az EVGA a 1650- est.
Én amúgy kinézetre, színekre, stílusra nem vagyok különösebben válogatós. Az a ritkább ha azt mondom valamire hogy na ez már tényleg nem tetszik.Stílus : olyat is olvastam nemrég hogy bútorokat cserél a tag, emiatt hangfalakat is, mert nem mennek az újhoz.
Másik hsz : olyan helyen jártam ahol látszik néhány audio és számítógépes kábel, nincs rejtve - megdöbbentő
-
válasz
jokeph
üzenetére
WPrism 1db van, az meg felment a 24/7- re. Jó hűtő, arra szépen elegendő, a 3800X- re már kevés lenne, amihez adták, arra közepes torony ment. Látom árulnak WPrismet, majd lehet hogy veszek, meggondolom.
A64 3000+ volt, de elcseréltem AweGold- ra, akkoriban jó üzlet volt, az Awe nem kellett senkinek, a procinak meg még volt értéke. Ma már nem hiszem hogy bárki belemenne ilyen cserébe. 939- esből mindössze ez az 1 X2- esem van tehát.
Jóféle seteket állítgatsz, és lelkesen tesztelsz, tiszteletre-méltó munka
(#86890) KROK640 : jól mutatnak a képek rajtuk, a 3850- en is jól néz ki a csaj

(#86891) Bile Demon : változatos, jó sokféle volt.
(#86892) arn : kössz !
, gondoltam hogy rákeresgélek, de akkor már adott, sztem ma ki is próbálom.(#86894) fatpingvin : pszeudo-militarista RGB okádék : jó a szókincsed

(#86896) Hosssszu, (#86897) envagyok : mindegyik pakk ajándék volt...
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Ne is mondd, én is majdnem sírtam
Aztán azóta igyekszem nem is rá gondolni. Bár kétségtelen, hogy sok helyet foglaltak és túl sok gyakorlati haszna nem volt, de akkor is egy gyűjtemény volt... (Azon külön nem is rugózok, hogy a két GUS hangkártya csak önmagában milyen szép összeg lett volna - már venném is az RTX3050-et belőle
).A HD3870-esek jó nagy dögök tudtak lenni. Nekem ráadásul X2-es volt belőle, ami különösen nagy volt. Pont ilyen MSI-m volt A kártya érdekessége, hogy kétszer is eladtam(!) és mindkétszer drágábban mint amennyiért jött. Második alkalommal 35 ezer ft-ért, egy nagy szatyor kajáért (felvágottak, kolbászok, szalámi, konzervek), egy koncertjegyért és egy isteni 52cm-es pizzáért ment el. Aztán Az a tulaj sajnos laptopra váltás miatt 1 éven belül el kellett adja (túl késő tudtam meg, nem tudtam már visszaszerezni), akkor Romániába került a kártya, majd onnan Belaruszba, a 2010-es évek közepén, és azóta nem tudom, de sandás, hogy még mindig ott van. (érdekes, ahogy egyre szegényebb régiókba került szegény kártya) Eddig minden tulaja napi kártyának használta.
Én is szeretem, ha megvan minden kacat

Megnéztem az I5-ös dobozát és jól rémlett, matrica sehol
Illetve van egy a CPUhoz adott kiskönyv elejére ragasztva, I5 10TH GEN. Nos, ezt amúgysem raktam volna fel a házra, mert túlságosan specifikus. (ellenben találtam 2×5 euro készpénzt, és egy 4th gen I3-as procihoz való kiskönyvet is... )A "Leteremetés " az valami olyan szakszó mint a köcölék, vagy elírtad a "leterhelés"-t?
-
válasz
jokeph
üzenetére
Az én 3870- em halk, de ilyenkor nyáron elég magas a hőfoka, meg a 3850- en sem láttam még ilyen magas hőfokokat(brutál kánikula), ennek a ventije is halk, illetve most manuálisan felpörgettem, kellemes hangon ciripel
, szóval tökéletes az is.Retro armada : jó hogy 2000 óta nem kellett eladnom semmit. Indok persze lett volna, mert kb 10 évig pillanatnyi pénzzavarban voltam
, de nem, kitartottam, a háztartásomban a retro a legfontosabb.Leteremetés indul : Ő kifejezetten mondta hogy írjak majd róla, há' akkó' má' válaszoljon hogy jó vagy xar, nekem mindegy, csak nézze meg.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Igen, én is szeretem az olyan hardvereket amiknek megvan a dobozuk meg minden tartozékuk. Már 1999 óta minden VGA-mnak, lapomnak stb. elteszem a dobozát, és amikor eladom, akkor dobozokkal együtt kompletten mindenével adom. A legtöbb embernek ez nem szempont, de van akinek igen, és akkor inkább az én cuccomat választja mint másik alterntívát. Az ASUS V3400TNTmet viszont doboz nélkül vitték el, a doboza mai napig megvan az összes tartozékával, kábeleivel együtt, mert az új tulajt annyira nem érdekelte semmi.
Mikor eladtam az előző félkonfigomat is, a lap minden tartozékkal (plusz egy extra sata kábellel kérés szerint, pedig 2db bontatlan is volt a lap tartozékai között) amik sokszor bontatlanok voltak, meg dobozával ment, a CPUhoz is a doboz, de még a gyári Intel Inside matrica is megvolt hozzá, meg a quick guide, stb. egyedül a RAMhoz nem járt semmi.
Az Intel matricát sajnálom, mert nem rémlik, hogy az I5-höz most kaptam volna... bár mondjuk nem vagyok egy nagy matrica házragasztós. 2009-ben kapott egy ASUS matricát a házam, aztán 8+ éve semmi sincs a házban ami ASUS lenne
(Azért Intelnek több értelme lenne, tekintve, hogy pályafutásom során kicsit többet volt Intel a főgépem mint AMD... )Amitől eldobom az agyam, mikor emberek meg backplate (meg minden) nélkül árulnak simán lapot... és akkor nem tudja, hogy hol a backplate.
vagy amikor telepíteni mentem házakhoz, és a Windws újra rakása után kértem az alaplapi driver CD-t, és akkor azt sem tudták miről beszélek, vagy ha igen, akkor is sok esetben "elkallódott" meg kidobták az alaplapos dobozt mindennel mert szemét. Remélem az ilyennek a jogosítványa is "elkallódott" és a kocsi forgalmiját is kidobta.
Mondjuk egy idő után egy ilyen benyögés instant "komplikációnak" számított, ami azonnali áremeléssel járt. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Nekem a HD4000-es széria nagyon erősen megvolt, sajátként volt HD4850, 4890 is, de HD4670, HD4830 és HD4870 is megvolt kicsit használati szinten. HD6850-esem pedig mai napig megvan.
Régen én is így voltam vele, hogy háttértárból sosem elég (és volt nekem is sok winyóm egy időben), de ma már azért a 2db retros winyó kivételével 1TB alatti winyót nem tartok meg. (pedig most amilyen csoki/sör árban mennek, lehetne rengeteg 250-320-500GB-osat vásárolni... de a használt 1TB-os sem vészes).
Kár, hogy nem ismertük egymást 2009-ben.
Mikor ki kellett dobjam a HW gyűjteményem (csak egy kis részét sikerült eladni), akkor lett volna jó áron rengeteg cuccom. Volt ládaszámra alaplap, marék számra proci, vagy 20db VGA TNT1-től GeF2-ig, meg GeF4 MX-ig (volt Voodoo 2 is benne), két komplett működő NW magos P4 gép (azokat sikerült eladni gyorsan), sok-sok HDD (egy zöldséges ládányi) 1-300GB között, de két Gravis Ultrasound hangkártya is volt. Pont packokban akartam eladni ezeket a dolgokat, de a kutyának nem kellett
1-1 darabra lecsaptak és elvitték, de a javarésze sajnos a kukában végezte, amit nagyon sajnáltam már csak azért is, mert pár teszteletlen alaplap (amik eredetileg a szobám egyik falát borították volna dekorációképp a terv szerint - ez sosem valósult meg
) kivételével minden működött! Most itt egy kisebb vagyont kiárulhatnék belőle ... -
arn
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Updatelnetek ezt?
Ha a Socket3- ig bezárólag ref támpontokat, teljesítmény-indexeket keresel : arn fórumtárs méréseit tekintsd át.
Socket 2 - socket a
kb 1993-2001 idoszak
dos-win98alul ha a tabokra klikkelsz sokkal tobb van, erdemes szvsz elso tabbal kezdeni [link]
-
válasz
jokeph
üzenetére
Na igen, XP- nek HDD is teljesen jó, aztán ha ok, át lehet klónozni SSD- re, csak a klónozó programban az eldugott alignálást kell megtalálni, nem elfelejteni beklikkelni

szerk : SATA- ból kevés van szabadon, inkább IDE- ből van tartalékom, de most a real-retro vonalra visszatérve inkább az kell majd.
SATA drive halmot, mint említettem, belepakoltam az új kiszolgálóba. -
válasz
jokeph
üzenetére
Asus A8V BIOS ? Defeault load -> CPU 1.425V - AGP/Mem/NB +0.1V - HT600 - Mem 266 - FSB - 285(ez felhúzza a HT- t és a RAM- ot is - szorzó 10- re - AGP-PCI fixálás 66-33- ra...ami hirtelen eszembe jut, de már kikapcsoltam a gépet. Ha kell még konkrétum, kérdezz rá célirányosan, aztán megnézem...holnap.
-
ityam
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Teszteltem egy radeon HD4870 et, valamint egy asus 9800GT 1GBt benne ma(mind2 szépen muzsikált).Geforce GT 740 GT630 is probléma nélküld ment. R9 270 volt sokáig használva ebben az alaplapban(ezzel az SDDvel amin ez a win10 példány van), GTX 770 4GB, GTX780 6GBt is teszteltem ebben az alapkapban ezzel az SSDvel.Mind ment röccenésmentesen.
Ez az őskövület QuadroFX vagy a win10 et nem szereti vagy ezt a Z97 chipsetet/hozzá tartozó procit(i7 4770) a meglátásom szerint -
válasz
jokeph
üzenetére
A hangkártya(SB0100) fogta meg a 939- et. Az utolsó slotból az utolsó előttibe kellett tenni. Közben használtam máshoz is, amiatt lett kivéve, de nem jó helyre tettem vissza. Közben már jött pár db tartalékba, úgyhogy nem kell megint kivenni. Így most 2 XP van a vinyón, nem töröltem, hanem a másik mellé telepítettem.
Ez a kártyád is penge.
-
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
2000 ugyanaz a hiba.

No mindegy, következő Radeon versenyző indul... szintén korhű.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Ja, néztem én is hogy a két CPU kb egál.
(#86775) Alpi. : erről sem tudtam, új infó
, mondom én hogy jó a topic 
(#86777) jokeph : az 1600AF viszont 3.2/turbo 3.6GHz- en futott, nem lett rossz azért ez a kis belépő Zen, főleg az árához képest.
Asszem ránézek a 939- re éjjel, kis kereszthuzat egész tűrhetően lehűtötte a lakást, most kicsit emberibb lett az idő.
-
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Utólag visszanézve a W10x64-es '06-os teszt nem alapon ment, hanem a CPU BIOS által auto-n felhúzta magát 4,2-4,4 GHZ közé (van egy kapcsoló a BIOS-ban, ami engedélyezi a non-K CPU OC-t, automatikusan).
Ez most azért lett gyanús, mert XP alatt durván 2000 ponttal kevesebb pontot kaptam.
-
FF23
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Mert a 03-tól régebbiek nem indítják el a systeminfot. Velem már megesett ez, egy régebbi systeminfot kell telepítened. Ha sorban raktad fel a 3dmarkokat, akkor most a 06-é van fent, nekem is azzal volt bajom. Viszont valamelyik Temp mappában ott lesz a "Futuremark_SystemInfo_v428_installer". Leszedtem a problémásat és ezzel a verzióval megoldódott a dolog. A Temp mappához lehet, hogy engedélyezni kell a rejtett fájlokat.
-
-
válasz
jokeph
üzenetére
3dmark systeminfo csinál ilyet. Egy totális bughalmaz az egész ha általa nem ismert hardverbe fut rebootol a gép. Nálam főként a szerver és dual procis workstation cuccoknál csinálta ezt. Nem emlékszem pontosan mit csináltam vele talán töröltem valami sysinfo.exe-t a mappájából.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Hát OK

A HD6850-ről meg annyit, hogy várjál még, mert az elmúlt 6 évben egyetlen egyszer volt gépben, (idén márciusban), és akkor nem adott képet (de mint kiderült más baja van a gépnek), szóval az is lehet, hogy már nekem sincs, csak még azt hiszem, hogy van ... (mondjuk kár lenne érte, mert doboza és minden vacka megvan, nagyon fullosan komplett). -
válasz
jokeph
üzenetére
Avval a hűtövel elég nagy órajelre lesz képes, gondolom. A X79 pedig natív XP támogatott még, bár a moddolt talán biztosabban felmegy rá.
Mivel a hőség miatt a 939- et függőre tettem, biztonsági másolásokkal foglalkoztam, az FX8320 és az 1600AF között szinkronizáltam még pár könyvtárat. Ha bármelyik géppel gond lenne, a pótolhatatlan cuccok meglegyenek mindegyiken.
Meg a giganttikus Emu könyvtárat is átmásoltam, bár az le van mentve még másik gépekre és DVD- kre is. Csak hogy kéznél legyen, ha nosztalgiázni kéne.

Kicsit lejjebb ment a hőség, talán ma megpróbálom a 939- es témát tovább ragozni, érezni hogy a lakás is kicsit hűvösebb lett, 23,5 fok, már egész tűrhető, bár nekem még az is hőségnek számít.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Nekem is sajnos

Mondjuk utólag sem nagyon akarom őket bepótolni - kizárólag hely és kapacitás hiány miatt! - pedig látom bennük a fantáziát!Annak viszont örülök, hogy neked köszönhetően a P35 hamarosan valóra válik! Az Athlon XP körök után ugyanis az jön. (lehet h már közben is).
Bár még RAM hiányom van (se DD2 se DDR3-mam nincs jelenleg, de megoldom majd), meg mióta elveszítettem a tápomat (FSP) azóta az is kell majd, de a project nincs a süllyesztőben. Pláne, hogy a 2140-est is meg kell tuningoljam, ha már megvettem
(még anno sokért mikor ért is bőven)
Viszont NVidia 6600GT helyett (ami most népszerű) egy ATi HD6850-essel tudok majd szerepelni. Ahhoz persze illik vagy 4GB RAM (DDR2/3) meg egyéb körítés ami még nincs, de majd lesz
-
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Az MSI K8 Neo 2 konfigban fellelt Sapphire X1950GT jól megszívatott.... ránézek, alapból 72 fok, render tesztnél 100fok fél percen belül!
Extra hűtés farag rögtön - idle 52 fok, 1 perc render 70 fok, ez így már okés.
99MAX és 2000 reteszt - gyanúsan kevés lett a pontszám mindegyikben.
#86698KROK640: kár hogy az S3 Savage 4 8 MB AGP karim nincs már meg, összevethetném az UniChrome Pro IGP-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Egérpad topik
- Horgász topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assetto Corsa EVO
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
de a 366-os alatti lapomnál ez nem volt lehetséges, a 466-osos lapom is csak 533-ig vitte a CPUkat (akkor már jobban megérte nekem hang nélkül hajtani 585-ön -- vagy akár 2-3-4 percig hang nélkül 733-on hajtani --> ez arra volt jó, hogy megtudtam nézni mire mennék egy 733-as procival, később rájöttem, hogy ez nem igaz, mert az FCPGA IPCje magasabb mint a PPGA-é ). Aztán jött a Abit BD7 beta, amit már tényleg úgy vettem, hogy majd az 1700-as Celeron helyét, az árak mérséklődésével majd kap egy 2000-2200MHZ-es Pentium 4-et, de a makacs P4 árak valahogy nem akartak lemenni arra a szintre még amire nekem kellettek volna, végül aztán az egész platformot tudtam gyorsan, jó áron eladni. Ezután jött a legendás 1700+-os Athlon XP-m, ami mellett szintén a remek CPU csere lehetőségek is szóltak, de mivel eleve olyan procim volt, maximum később egy válogatott Bartonra érte volna meg kicserélni, de azokat meg általában mindig elvitték
különösebben nem is vesződtem vele. Érdekessége, hogy a proci alatt háromszor is volt alaplapcsere, de a CPU ugyanaz maradt. Ezután jött a ASUS M4A785D-M PRO és a Phenom 9500, amire ma már úgy tekintek, hogy egy borzasztó technológiai zsákutca volt, de tudom, hogy akkor több ok miatt is az lett ami volt : egyrészt vonzó volt a négy mag a kettővel szemben, másrészt, hogy a meglévő DDR2-es memóriám is megyen vele. Alig egy éves sem volt a gép amikor felmerült a proci csere ötlete, de kiderült, hogy a Phenom II-esek sehogy sem mennek vele, a szűkös Phenom 1 szériából tudtam volna választani, de egyik sem érte volna meg a felárat.
Ebbe most inkább egy erősebb/újabb táp kell meg valami RTX3050 / 3060 // RX600(XT) VGA.
, köszi nagyon rendes vagy, de nem szükséges, 1db 939- es lapom van, benne a 3800+ X2, nem is nagyon cserélgetném, jó ez, jól tuningolható, és Win98 - XP alá is ok. Igaz hogy a 98 csak 1 magot lát, de ott meg így 3200+ - osnak felel meg, ill jóval nagyobbnak, mert tuningolva megfutja a 2.9GHz- et. Amúgy Jokeph is ajánlott ingyen egy 3000+ - ost, jó a társaság 
oldalról, de már nem emlékszem a pontos https- re.

, de nem, kitartottam, a háztartásomban a retro a legfontosabb.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

DarthSun