Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricsiii1992
tag
válasz apollo12 #1245 üzenetére
jól gondold meg...
FX 4100 vs. 965BECinebench 11.5:
FX 4100 :
3,6GHz: 2,98p
4,2GHz: 3,21p
4,6GHz: 3,31p
4,9GHz: 3,38p965BE:
3,4GHz: 4,06pNem tudom mennyire hiteles a teszt, de ha az...akkor ez nagyon szomorú...5gigán nem tud annyit a 4100, mint a phenom II 965 3,4-en.
Vagy
FX 6100 5GHz=4,72p
1100t 3,3GHz=5,86p miez? Tényleg ennyit tudna?Kiváncsiságból megnéztem a procimat is:
Athlon II x3 435 unlock-->x4 635 3,4GHz: 3,26p...szép, szóval ott vagyok , mint az FX 4100-al 4,4GHz-en, mondjuk én 32bitesen néztem, vidiben szvsz 64-en néztékDe ez se valami bíztató.
Ha tényleg jók ezek a tesztek, akkor itt csak a 8 magosoknak lesz esélyük. Én úgy tippeltem, azért egy 6100-as 5giga körül ott lesz egy tuningolt thuban mellett.
szerintem mindenki abban bízik, fake a videó...nem tudom, reméljük az[ Szerkesztve ]
-
-
lee56
őstag
válasz apollo12 #1491 üzenetére
Lehet hogy AMD úgy van vele hogy nem is erőlteti nagyon a globális ellátást, amég nincs meg legalább a B3 tömeggyártásra, bár server oldalról azért elég sok "selejt" jöhet, amit még el tudnának adni desktop-ra, nem?
Na és persze ne feledjük hogy ~ minden második 32nm-es proci sikerül úgymond a GF gyártósorain jelenleg, ez sem éppen segíti a raktárak feltöltését FX-ekkel.
Érdekes dolog ez a C0 is, amit jövő év elejére jósolnak, de lehet tavasz is belőle. Na de nyáron már kéne jönnie a Piledriver-nek, akkor az hogy lesz Szimultán gyártják majd a "régi" FX-ekkel, mert ha nem, akkor nem sok értelmét látom annak a steppingnek.. ilyen rövid időre.
No Comment
-
miresz
veterán
válasz apollo12 #2893 üzenetére
BF3 alatt Ezeken a beállításokon 6870CF-el nem ment még 60fps alá sehol sem,de,ha mindent ultrára rakok akkor is 40-55Fps között van,úgy,hogy alapon van a processzor.Ugyanezt a 6100-al úgy tudtam elérni,hogy 4,2Ghz-re volt húzva a proci,és turbo core kilőve. Viszont a 6100-at jobban kezelte a win task manager,ott általában ment az összes "mag" olyan 80%-on Bf3 alatt.Most viszont általában 4 szál dolgozik 80%-on,de a turbo core megy a többi pedig 20% körül dolgozik. Ha viszont kilövöm a turbo core-t,és belövöm 4,2Ghz-ra itt is az órajelet, akkor mind a 8 szál szépen dolgozik 50-60%-on de feleslegesen,mert az Fps itt már nem emelkedik.
-
miresz
veterán
válasz apollo12 #2896 üzenetére
De jó ám. Behűti. Tuning alatt már viszont kicsit hangos a gyári ventilátor,tehát az csere.
(#2897) cowboy_bebop: Működik mindegyik,de csak akkor,ha a turbo core-t enabled-re,az APM-et pedig szintén enabled-re teszed.Én az alapórajelet 3.3Ghz-ra tettem a turbo core-t 4.2Ghz-ra és alulfeszeltem. Így prime alatt sem megy fel 50C' fölé.
-
törölt tag
válasz apollo12 #2938 üzenetére
Ilyenkor jön az,hogy a "jó ár" fogalma mennyire relatív is tud lenni Mondjuk az én hibám,mert csak a napokban kezdtem el gondolkozni rajta,hogy mi lesz táp ügyben.
@ kop8:Tápos guruk szerint a Hiprókat mostanában Kínai belsővel rakják össze és erősen kerülendő darabok.
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
válasz apollo12 #2938 üzenetére
Ez az xfx táp nem olcsó!
Én 20K alatt akarok maradni
Ami szerintem csak hasznát tápra lessz elég....2939 miresz
Régebben a hiprok nem voltak rosszak de leht változott azóta a helyzet...Igazából ezek a tápos dolgok nem is ide tartoznak úgy hogy én abba is hagyom a szemetelést
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz apollo12 #2992 üzenetére
Szia,köszi a választ,monitorozva van a hőmérséklet, 71 fok volt a maximum amíg felkúszott a vga hőmérséklete.Három ventis brutál hűtés van raja,nem hinném hogy a hőfok a gond.lényegében jobbra,balra ment a kép.Mint egy futószalag..Hol beállt,hol elindult.Remélem hogy csak driver gond,az ilyen hibát a legjobb garanciában elintézni,tuti hogy az eladónál épp működni fog..
-
miresz
veterán
válasz apollo12 #4610 üzenetére
Hát a lapért kár,hogy csak ez jó neki. A gyári hűtő az gyenge. De amit kinéztetek azon is csak 9cm-es a venti. Szerintem ez: Thermaltake CL-P0588D Contact 29 BP jobban megéri. A 6100 is bőven jó mindenre, de ezt nektek kell eldönteni.
-
-
synthattik
aktív tag
-
FeRRaR1
őstag
válasz apollo12 #6116 üzenetére
Ha most vetted, akkor nem, de nekem a szintén asus alaplapomon (Sabertooth) rajta volt egy matrica: Firmware FX Ready, vagy valami ilyesmi. [link] olyan mint ez csak az említett szöveggel, és én kb 2 hónapja vettem, és már az új bios volt rajta ami tavaly 11. havi volt.
-
MorphBCS
tag
válasz apollo12 #6116 üzenetére
Én most vettem FX-4100-at, ASUS M5A78L LE lapom bő 6 hónapos, elviekben tudnia kellett volna az FX-et a 4.06-tal is, de amint betettem nem ment, muszáj volt frissíteni, most 9.02-vel hasít rendesen.
Egyébként akik az FX-ben kételkednek, üzenem hogy X4 965 Black (@3.8) procirólról váltottam kíváncsiságból, teljesítményben (@Turbo off, 200x20=4GHz/mag/alapfesz) hozza nekem ugyanazt simán, hisz a játékok minimum ugyanolyan jól mennek, hanem jobban, a normál felhasználásban sem lassult semmit a gép, és a szintetikus tesztekre meg sz@rok rája
Ja és a lecserélésből egy kis lóvé is megmaradt !
[ Szerkesztve ]
(((((( Szűcs Mátyás | +36-20/516-43-99 | Keress, ha van valami ! Régi: 78+/0- Újat meg látod! ))))))
-
Milka 78
nagyúr
válasz apollo12 #9841 üzenetére
4.5ghz-n 6870 cf már sokszor vga limites játékok alatt(hiába lett húzva feljebb,már nem nagyon akart többet menni).,persze játéka válogatja...Valahol a 6970cf lehet a lélektani határ ami nagyjából partiban van a 480 sli-vel.Összegezve nem lesz vele olyan gondod mint nekem a 955be@3.9ghz+6870cf-el(nyeklett laggolt mint állat és alacsony volt a min.fps),tehát vágj bele nyugodtan
-
attamero81
senior tag
válasz apollo12 #9858 üzenetére
Hello kolléga!
Régen hallottam felőled.A régi jó kis nvidia 480-as topic.Épp valamelyik nap írtam ide,mert új vízeken járok és egy új konfigot rakok/raktam össze.Nekem 8150-es van egy Asus Sabertooth 990FX-ben,de idáig frankó.A hűtéssel vaciláltam,mert egy Noctua NH-U12P és egy Corsair H-80-as közt kellett döntenem,de mivel én lég párti vok ezért a noctua nyert.Van aki szerint inkább a vízet kellett volna lépnem,de akkor már a video karit is kéne annyi arany meg nincs.A többiekhez egy kérdés:
Mivel írtam,hogy egy Asus 7870-es van a konfigban ezért kérdezném a következőket:
-Mennyire kell beállítani a FX-et,hogy a karit kihajtsa?
-Kell-e feleslegesen gyilkolni vagy mehet alapon a kari és a proci is?
-7950-es cserét mennyire venném észre?(jelenleg egy 20-om bánná az átállást)
-a 7950-nél kell-e vagy kötelező-e húzni a 8150-et?Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
kovi831
aktív tag
válasz apollo12 #12266 üzenetére
Én M5A99x evo-t vettem, uefi-s(grafikus biosz) maximálisan meg vagyok elégedve.A bordák itt is melegek,de jó nagyok. Alaplapi hőfok 38-40 fok körül van.
Szerk.
Enyém direkt tuning lap, erre lett tervezve. 29-30k az ára.
Alaplapon nem érdemes spórolni, a sima M5A99X az már normál használatra született.
A pro-t azt meg nem tudom, de biztos jobb.Evo [link]
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
-
kovi831
aktív tag
válasz apollo12 #12272 üzenetére
Figyelj! Engem is az alaplapos topic-ban győztek meg róla, ha tutira akarsz menni azért kérdezd meg ott.Igen az ára nem rossz, megéri azt a +felárat a pro-hoz képeset.
Szerk.
Direkt én is olyat kerestem, amit lehet tuningolni később.Ha pár év múlva elfogyna az ereje, akkor tudja azt amit kell.
Az M4N78-as lapom azt nem tudta, így az x2-őn alig tudtam húzni.Ezért váltottam egy olyanra ami legalább 5-7 évig kiszolgál.Igaz az előző is kibírt 5évet, és meg is tartom mert átlagos felhasználásra(web+játék) az is tök elég.Na videó szerkesztésre/konvertálásra 0.5-1 napot kellett várni a videó hosszától függően.[ Szerkesztve ]
-
-
ViZion
félisten
válasz apollo12 #24602 üzenetére
Nah, sorban, de lehet ez-az kimarad
turbo off, overclock manual-ra, PCIe 100, FSB 200, multi 20×, CPU és NB LLC enabled, ramot kézzel a gyári freki és V értékre, ha CPU-Z-ben időzítések nem egyeznek, akkor javítani. APM (ez CPU features oldalon van) ki, spread spectrum ki.
Voltage: ofset mode, + jellel.
alatta auto-n a feszek, índítsd. Nézd meg a feszeket, mert utána ezt lehet lejjebb venni, CPU ofset V-nél auto helyett állítgatni kell majd. Röviden ennyi.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Jim76
aktív tag
válasz apollo12 #24602 üzenetére
Ahogy ViZion kolléga is írta, és még annyi, hogy alapból, ha átállítod az oc mode-ot manual-ra, jó eséllyel 1,2750V körülre teszi a CPU voltage-et, ami a 6100-nak, akármilyen is, akárhogy is C'n'Q meg miegyéb, de kevés a 4GHz-hez. (sokat olvastam utána kinti fórumokon is ezzel kapcsolatban).
1.2875V-on már sima filmnézésnél, meg netezésnél nem fog kifagyni, de terhelésen (70-100% load tartósan), megint ki fog fagyni (leszólják sokan az Ext4-es 970-es lapot, nekem az van, de 6100 alá semmivel se rosszabb, mint a Asus M5A97, mondhatni , mint a nyúlsz@r...)
Ahol már nem kell tartani a random fagyástól napi használatban 4GHz-en az az 1.3000V, de prime-al ott is eldobja, az 1.3125V az igazi neki, ha normális (minimum nem gyári) hűtés van rajta, egyébként 15mp alatt fog 70C-ra szaladni a core temp.Szóval, ha sokat nem akartok tökölni, 20x200, 1.3125V-on, és figyelni a hőmérsékletet.
Ha a RAM-od 100%-os, így már nem kéne kifagyjon.(én is végigszívtam alulról-felülről a fesz állítgatást, sok időt elvesz, mire kiteszteled, hogy a sajátodnál mi az ideális a lap-cpu-hűtő triónak)
[ Szerkesztve ]
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest