Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Frozenstar #16260 üzenetére
Siman jo a regi.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Frozenstar #16264 üzenetére
Nem, 1866-ig tud hivatalosan kezelni. De semmi problemad nem lesz az 1333-bol. Egyedul benchmarkokban minimalis kulonbseg, normal hasznalat kozben eszre sem venned melyik van bent.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Frozenstar #16280 üzenetére
A defaul az 1333. Azon fog elindulni, barmit raksz be, aztan ahogy fentebb irtam kezzel kell atallitani.
-
=HG=
addikt
válasz Frozenstar #16396 üzenetére
A rev3-as lap már kezeli alapból..Ha régebbi, akkor úgy jársz mint kolléga. Valószínüleg rev3-ast kapsz. Elméletileg a dobozán is rajta van, de kérdezz rá boltban... Illetve nem teljesen, mert rev1-nél is van rá lehetőség bios frissítéssel.(F13-as bios).Tehát nem kell lapot cserélni..
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz Frozenstar #16423 üzenetére
Akkor felkészülten várod ! De szerintem rev3-ast kapsz, és akkor csak belepottyantod, és már megy is !
-
Frozenstar
csendes tag
válasz Frozenstar #16425 üzenetére
Megérkezett, összeraktam, beindult..
Rev1.1, F12 BIOS rajta gyárilag.
Viszont a tuninggal gondok vannak, még nem jöttem rá a trükkjére.
APM és energiagazdálkodás kikapcsolva, minden fixálva, feszültség 1.48V, és 5.0-4.8-4.6GHz-en azt mondja, hogy kakukk, merevre fagy a kép OCCT alatt. Ez nem túlmelegedés, valamit még át kell állítani.Az a vicc, hogy gyári default BIOS setup mellett, ha a szorzót felraktam 22-re, 4.4GHz-en gyönyörűen muzsikál, és auto-n ad neki 1.44V-ot.. Csak a turbót vettem le, minden más maradt auto-n.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Frozenstar #16477 üzenetére
Felrakhatod az F13 biost is.
CPU-Z-vel nézed mennyit kap a proci? Vagy csak azt irtad ami be van állítva a biosban? Meg kellene nézni mennyit droppol a lap. Persze az is lehet hogy enniyt bír a proci. -
Frozenstar
csendes tag
válasz Frozenstar #16479 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
válasz Frozenstar #16480 üzenetére
droppol a lapod
LLC be van kapcsolva
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Frozenstar #16480 üzenetére
Az a nagy beesés egy üresjárat volt? A ki tüskék már elvileg normálisak, 0,02V ingadozás van kb nálam is.
Az LLV beállítástól függően fog a lapod valamivel többet adni mindig mint a beállított.
Nekem 4500-hoz beállítva 1,428-1,440V között mozog. Ehhez a biosban ha LLC moderate-on van akkor 1,425 bállítás kell, ha high-on akkor 1,4. De nekem high-on van, és 1,4-en, mert high LLC-nél biztosabban tartja terhelésen. Moderate beállítánál volt hogy picit jobban beejtette.
Ezt ki kell tapasztalnod. -
Malibutomi
nagyúr
válasz Frozenstar #16488 üzenetére
Turbo ki van lőve?
-
bozont
veterán
válasz Frozenstar #16490 üzenetére
Azt akkor ki kellene kapcsolni, tuning mellett nem kell (sőt tuning nélkül sem ajánlott). Meg az APM-et kapcsold ki.
-
Malibutomi
nagyúr
Yup kapcsold ki, attól ugrál a sebesség össze vissza valószínű.
Próbálj meg tesztnek egy 1,4V 4-4,2GHz-et turbo nélkül, és kiderül ott is ugrál-e. Ha igen, akkor más a gond.
Igaza van az előttem szólonak tuninghoz nem kell turbo, belövöd ahová szeretnéd, a C&Q maradjon bekapcsolva, és akkor netezés ilyesmi közben ugyis visszaveszi alapra magát, terhelésen meg fel. -
Asbee
veterán
Most akkor kikapcsoltad az APM-et vagy minden gyári? Apm, turbo mindent lőjél ki. CnQ maradhat.
-
Pug
veterán
MINDEN gyári, turbo rá van téve.
És csodálkozunk, hogy nem megy a tuning...
-
RVR400
veterán
válasz Frozenstar #16495 üzenetére
Ha az órajel csökken, akkor a feszültség is, ez tiszta sor. A 3500-at nem értem, mert CNQ-val jóval lentebb kellene vinnie az órajelet és a feszültséget (1.5 GHz és 0.9V környéke). Bár, ha kap némi terhelést közben, akkor ugye folyamatosan változik az órajel (nem csak két állapot van), nyilván energiatakarékossági szempontból nem mindegy, hogy mindig ugyanúgy tolja a procit, és fogyaszt, mint ha dinamikusan változtatja az értékeket a terhelés függvényében. Egy Prime-ot ha rátolsz, akkor nem fog ugrálni. Valójában nem értem, hogy mi a problémád, és miért zavar, hogy egy grafikonon kirajzolva hülyén néznek ki a terhelésváltások...
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Frozenstar #16495 üzenetére
Azért ugrál, mert a proci próbálj amagát mindig a terheléshez állítani.
Azt meg azért mondom hogy próbáld ki turbo nélkül is, mert ha anélkül is ugrál, akkor lehet gond a lappal is akár.
De hidd el tökre nem kell ez a turbo. Nekem is fix 4500-ra van belőve. Ha a C&Q-t hagyod, akkor terhelés nélkül ugyis leveszi 1400-ra magát. Ha meg játszol vagy ilyesmi, akkor megy amennyire beállítottad. -
bozont
veterán
válasz Frozenstar #16498 üzenetére
Csak próbáld ki csinálja-e turbo és APM nélkül is, ha igen lehet tovább agyalni mi okozza.
-
Pug
veterán
Te nem érted továbbra sem, tessék szépen a bios-ban kikapcsolni a turbo-t, az APM-et. Ha ezek után is ugrálás lesz terhelés alatt, akkor throttlingol a gép, vagy a CPU hőfoka, vagy a VRM túlmelegedése miatt. Bizonyos alaplapokban mindkettő védelem kikapcsolható, van amelyikben csak az egyik, van amelyikben egyik sem.
RVR400:
De Te már nem kis tuningot akarsz, hanem 5 GHz-et, amihez gyanúsan kevés lesz egy 10e Ft alatti hűtő...
És akkor finom voltál, H100-assal 4.8 a határ, amit le tudok hűteni Prime alatt.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Akkor tisztázzunk néhány dolgot. Default bios beállításnál a CNQ igencsak be van kapcsolva. Tehát az alapsebesség nem 4 GHz, és igen, az órajel és a feszültség is ugrál. Talán előbb nézz utána, hogy milyen fíccsörökkel rendelkezik a konfigod, és utána "érdeklődj".
De Te már nem kis tuningot akarsz, hanem 5 GHz-et, amihez gyanúsan kevés lesz egy 10e Ft alatti hűtő... -
lee56
őstag
válasz Frozenstar #16503 üzenetére
Na látod, működik ez ahogy te szeretnéd, csak ki kell ismerni
Az i7-ed meg nyilván hűtötte a szobát tuningolás közben ugye?No Comment
-
kovsol
titán
s754 -es A64 jobb volt mint a P4 már bocs. 50+% tuningot meg gondolom valami iszonyat alacsony gyári órajelű c2d lehetett.
May the Force be with you!
-
Pug
veterán
Talán lehet érdemes lenne minimálisan utána olvasni az adott CPU-nak mielőtt megveszed. Mondjuk a nagy mellény helyett lehet érdemes lenne egy kicsit elmélyedni az adott platform technikai hátterében. /Mondjuk olyan tippem is lenne, hogy egy troll reg vagy /
-
Asbee
veterán
-
RVR400
veterán
Mai világban 25% elég sok.. Én is Intelből tudtam a legnagyobb arányt kihozni, de az cirka 11 éve volt, egy 366-os Cerkát hajtottam 550-en.
Szerintem jelen állás szerint sem jobb az Intel ebben az árkategóriában, de gondolom átnyálaztál pár tesztet. Én az A64 3000+-szal, az X2 4200+-szal, az X2 6000+-szal, az FX4100-zal és most a 8120-szal is jobban jöttem ki ár/teljesítmény szempontjából, mint ha Intelt vettem volna. Más kérdés, hogy régóta erősebbek az Intelek, de akkor az árcédula is egész sokjegyűre sikerül.Szerk: a procik felsorolásából kihagytam a Duronomat, a Thoroughbred és a Barton magos cuccaimat, mert A64-gyel kezdted.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Na ha igy megy, akkor legalább nagy gond nincsen.
Akkor ha akarod húzni szépen elindulhatsz felfelé vele, elméletileg a 45-46 simán menni kellene, a 8320-ak többsége is felmegy 4,8-ig.
Milyen hűtőd van? -
Pug
veterán
válasz Frozenstar #16511 üzenetére
Overclockers fórumból kiindulva nem igen mennek jobban a 8350-esek, mint a 8320-asok.
4.6-on mekkora feszültséget adsz neki? -
RVR400
veterán
válasz Frozenstar #16511 üzenetére
Mondjuk igaz, a turbo és az APM együttes működése teljesen szar valószínűleg, szóval magában a turbo végülis maradhat, ha nincs tuning. Tuningnál meg úgyis kilövi mindkettőt a lap. A TX3 viszont tényleg elég kevés rá, a legjobb lenne egy 6 csöves hűtő, 4 csövesből meg ugye a Brocken, ami eléggé ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Frozenstar #16514 üzenetére
Hát a mostani hűtődnek full terhelés alatt még az 1.4 is sok lesz. 20-21-es szorzó felett érdemes egy kis plusz feszt adni az órajel generátornak is (VDDC).
-
Pug
veterán
válasz Frozenstar #16517 üzenetére
Adj neki egy kis prime-ot.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Frozenstar #16535 üzenetére
Én már nagyon rég mondtam itt, hogy 8-as Bull alá nem jók az Asrock 970 exteremek, jópáran le is oltottak hogy fasz vagyok, de szépen lassan azért mindenki rájött.
-
RVR400
veterán
válasz Frozenstar #16537 üzenetére
Ócsóért megveszem a procidat, ha úgyis szar.
-
Malibutomi
nagyúr
Már ne haragudj meg, de a tuning nem igy működik, hogy kitalálom hogy 4,4GHz-1,4-en fogom hajtani aztán ha nem megy akkor fos az egész. Ha most eldobta 2 óra után 1,4-en, akkor adj neki 1,425-öt és stabil lesz.
Nekem 1,440V-al stabil 4,5-ön, de a tied lehet tök más is, lehet belenyultál és kifogtál egy antituningos darabot.
3570K-t is ahogy olvastam, kovsolé megy mint az állat, valaki meg a multkor rákontrázott, hogy neki 4,2-n is behal ha szarráfeszeli akkor is. Szóval intelből is van olyan ami nem húzható jól. -
Pug
veterán
No comment....
Malibutomi leírta a lényeget. Mondjuk a "Tuning kezdőknek, szájbarágósan" című topic is segíthetne, hogy megértsd az alapokat.
De szerintem inkább add el, jobb lesz mindenkinek, főleg a topic lakóinak,[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
válasz Frozenstar #16542 üzenetére
40k-t adok érte!
[ Szerkesztve ]
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Frozenstar #16544 üzenetére
Nézd azt nyilván te is tudod, hogy tuningra sosincs garancia (max ha ph-n veszed kitesztelve)
Az enyém pl csak szorzó plusz feszemeléssel felmegy 4,8-ig. Pug-é is, mondjuk a mieink szerintem kb egy löketből valók. Akár lehetne használni úgy is, de a 4,5 olyan baráti kompromisszumnak tűnik.
Azt meg gondolom tudtad előre is hogy nem teljes nyolc mag van benne....[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
válasz Frozenstar #16544 üzenetére
Vicceltem ám csak, nem kéne annyiért se!
Jah félre ne értsd nem azért mert sz.r, hanem mert nincs pénzem!
[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
válasz Frozenstar #16557 üzenetére
Képet kérünk!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Frozenstar #16559 üzenetére
ha nekem sem jön be, akkor i5...
de egyelőre megvagyok elégedve vele....(#16562) miresz
gyáááá![ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
RVR400
veterán
válasz Frozenstar #16563 üzenetére
Én mondtam, hogy a procira vevő lennék. Főleg, ha beszámítasz egy 8120-at, akkor adhatnád még olcsóbban, és még kelendőbb lenne.
-
miresz
veterán
Ne tetézd...
A 8350 az engem is érdekelne,ha beszámítod a 8120-at. De a Gagyibájt lapot azt hagyjuk inkább...
(#16566) - = Zk = : Uhh ne...
(#16567) kleinguru: Ott a pont...
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
.mondjuk én vagyok a hülye, hogy amd-fanboyok elé merészkedtem azzal, hogy a csúcstermék nem méltóztatik megfelelően működni alapórajelen se.
hmm -.-
(#16565) miresz
.....(#16567) kleinguru
nekem csak az[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
addikt
Nem rossz ár, de az alaplap...
...egy darabig nem lesz giga lapom az tuti
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Frozenstar #16568 üzenetére
Az, hogy default, gyári beállításon 3500 és 4500 között ugrál a sebessége terhelés alatt, a feszültség hasonlóan? És az, hogy a 22 fokos szobában üresjáraton 13 fokot ír a magokra, az üzemszerű és normális az AMD-nél?
igen!
nekem 13 fokos terhelésnél. alapból 8 fokos... ez van. X6 óta megszoktam.
ugrál, igen. ez a dolga a TC-nek... kikell kapcsolni... konyec." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
miresz
veterán
Na ne lehet,hogy akkor a mi prociaink testvérek? Mert nekem is 13C'-os.
Előtte utána kellett volna olvasni,kérdezni mielőtt bevásárolsz. De hát megteheted... Akkor ha már megteheted küld el nekem a 8320-at postát állom.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Azért mert valamihez nem értesz még nem szar, kicsit nézz magadba. Én ha valamit megveszek, előtte jól utánanézek miden kínjának és bajának, attól függetlenül hogy megtehetem vagy sem. Még sosem ért meglepetés.
De szerintem is jobb ha inkább egy Inteles topicban boldogítod a fórumozókat. -
=HG=
addikt
Mondjuk a 8350 alá legalább egy saber deszka kellett volna. Az első dologba amibe beleillett a proci beledugtad, és utána te vagy felháborodva, hogy nem megy 5 Ghz-et? Még 1 napja sincs meg, de te már kitapasztaltad. Nem hiszem, hogy sokan adnának a véleményedre itt a fórumon!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"És az, hogy a 22 fokos szobában üresjáraton 13 fokot ír a magokra, az üzemszerű és normális az AMD-nél?"
Korábban már fejtegettem, hogy a maghő nem mért, hanem kalkulált érték, és minél magasabb, annál pontosabb a kalkuláció, tehát üzemszerű és normális.
A vicces, hogy pont Te voltál a következő hozzászóló, tehát csak egyet kellett volna vissza olvasnod...A droppolás meg ismert jelenség, az én lapom is csúnyán csinálja, ha nincs bekapcsolva az LLC.
Mégsem verem a fejem a falba, a 4+1-es tápellátású laptól nem várok és vártam 5GHz-s tuning potenciált.
A 8120-am 1.25V@3.6GHz-n szépen elkocog, stabil, hűvös, és amire nekem kell bőven sok... -
fasterware
aktív tag
válasz Frozenstar #16559 üzenetére
Majd valaki megveszi, felhúzza 7 GHz -re ( folyékony nitróval ) , mert volt már rá példa ( de lehet tévedek, ha jól tudom 7 GHz felett járt 4 modullal ) aztán meg visszasírod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest