Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
Szerinted miért halasztották el a megjelenést nem egyszer? Ők sem erre számítottak, és mindeddig próbáltak javítani rajta, ami nem igazán sikerült! Kellet volna ennek még idő, csak sajnos a marketing miatt valamit piacra kellet dobni
Hogyha a win-ben esetleg másítanak még gyorsulhat ezt Abu is elmondta, de nem annyit hogy egyből túlszárnyal mindent.... Meg ez az első stepping a többi lehet még akár jobb is(hozzáteszem az sem váltja meg a világot ha kijön egy új stepping)!
Amit viszont tényleg nem értek hogy miért fogyaszt ez olyan sokat , Hatalmas étvágya van neki, ami a teljesítményhez mérten irreális... Nem jó ez úgy ahogy van!"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Klikodesh
senior tag
4 modul, ami 8 integer vegrehatjo egyseggel, 4 fetch, 4 decode, 4 L2 caches rendelkezik nem 8 mag, na bumm meglepo mi.
Nezd JF az AMDtol meg a nyaron is lazitotta nepet az XSen mekkora proci lesz ez, s egy ideje eltunt mint akit a fold nyelt el, s nem is latjuk egy darabig szerintem. Bar jobb is ez igy...
De nem hiszem hogy o direkt megtevesztette a kozosseget, gondolom o el is hitte amit irt, mikor rajott hogy nem ugy mennek a dolgok ahogy elkepzelte mar nem akarta felreveztni az embereket.Vegulis mind OBR, mind a lab501 igazat mondott vegig csak senki sem akarta elhinni hogy ez letezik. nagyon kellett volna a verseny hogy intel mar 200$ alatt nem is ad el tuningolhato procit, ami miatt sokan szerintem mar csak emiatt amdt vettek volna.
Az arak meg a Phenomnal is irrealisak voltak, fanboyok megvettek es utana az AMD belotte az arat mikor padlott fogott a kereslet, most is hasonlot varok.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
siriq
őstag
Nem tudom emlekszel-e meg amikor a hwsw-n is irtam mi varhato? Akkor lehurrogott mindenki meg itt is ha netan probaltam celozni, hogy nem lesz ez am olyan jo proci. A haver letesztelte az osszes kiadott reviziot.
JF-AMD-rol is irtam.....[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Jack@l
veterán
Aza shared fpu egy kamu, azt a gyakorlatban perpill nyugodtan lehet 1-nek venni...
Ami nekem csalódás volt, hogy x264 encode-ba nem látszik a 8 db INT egység ereje. A többin nem lepődtem meg... :S
Phenom X4 még mindig a best budget buy.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Hát nemtom, de ha a jobb memóriakezelést(illetve gyorsabb támogatottat), több cache-t meg magasabb órajelet is beszámítjuk?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
siriq
őstag
Olvasd mar el legyszi azt a hsz-t az elejetol a vegeig.
Azt nem tudom Fiery-nel hol jott ki, a tesztelo sracnal a memo vezero nem tetszett. En nem vagyok benne ezekben a szakmai dolgokban annyira. Majd mas neki all es kivesezi. Nekem mennem kell tovabbkepzesre. Igy most nem leszek.
Mindenesetre nekem nem kell egy masik boszorkanyuldozes mint amit ok kaptak. (Nem azt mondom, hogy ezt te csinalnad de nekem mastol sem kell az amit Fiery-k kaptak. Egy bocsanatkeres szerintem mehetne nekik az illetekesektol. Ez lenne a minimum.)[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
törölt tag
(#446) dezz: "Mintha nem tudnád, hogy az AMD féle CMT teljesen más, mint az Intel féle SMT (HT)... Valamelyik tesztben van erről egy rész, hogy hány %-ot nyerhetne a BD a megfelelő ütemezéssel."
Ez azért nem olyan egyértelmű.
Ugyanis CMT esetén minden magnak dedikált erőforrásai vannak.
Ha egyszer minden magnak dedikált erőforrásai vannak, akkor miért számít, hogy melyikre ossza ki az ütemező a feladatot? -
Fiery
veterán
Tovabbra is tartom magam ahhoz, hogy ez egy rossz architektura. Az elozo generacio leveri clock-for-clock, az aktualis csucs _mainstream_ desktop konkurens procit (2600K) nem tudja megverni, de me'g az eggyel kisebb teljesitmeny lepcsojut (2500K) sem egyertelmuen veri.
Anno a Willamette-rol is hasonlo volt a velemenyem, az az architektura is megbukott. SZVSZ ez is meg fog, majd lesz helyette megint valami teljesen mas, 5 ev mulva...
-
-
Raymond
félisten
"Tulajdonképpen annyi, hogy ez a proci nem kimondottan egy gamer-proci..."
Lehet az AMD sales/marketing osztalyanak is kene szolni akkor, mert szerintuk (mai hivatalos AMD kozlemeny):
"The AMD FX series of desktop CPUs includes the first-ever eight-core desktop processor, enabling extreme multi-display gaming, mega-tasking and HD content creation for PC and digital enthusiasts..."
Ez a masodik mondata. Nekem szemelyszerint a "mega-tasking" tetszik ugy igazan az egeszbol
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Jack@l
veterán
Személyeskedjünk nyugodtan...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
törölt tag
(#595) dezz: "Szerintem tök egyértelmű az ütemezés és a turbó kapcsolata. Ki tehet róla, hogy nem jutott az eszedbe?"
(#446) dezz: "Mintha nem tudnád, hogy az AMD féle CMT teljesen más, mint az Intel féle SMT (HT)... Valamelyik tesztben van erről egy rész, hogy hány %-ot nyerhetne a BD a megfelelő ütemezéssel."
Szóval továbbra sem a CMT miatt lesz nyereség, hanem a turbó miatt.
-
Jack@l
veterán
Nem hülyéztelek le, és azt csont komolyan gondoltam. A grafikonok sokat elárulak(és személy szerint inkább ezt komálim, mint a marketing bullshitet, amit egyesek hűdebekajáltak), de ha kételkedsz a beírásban, mérd le...
-
Jack@l
veterán
Mármint a fritz-re vagy az office-os teszte gondolsz?
---
Én ezeket tartom elfogadható elsődleges nem szintetikus tesztnek, ami sok magot használ rendesen: fritz, cinebench(és renderelő haverjai), x264 tömörítés.
A többi elég hektikus. Ezekkel, és a szintetikus cuccokkal lehet obejktívebben mérni, a játékok meg úgy futnak ahogy a "támogató" fütyül.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Attól, hogy hülyének próbálsz beállítani, nem leszek az.
De ezt már többször megtárgyaltam veled, több témában.Légy szíves, olvasd már el és értelmezd, hogy mit írtál a #446-os hozzászólásodban.
Teljesen egyértelműen azt állítod, hogy a BD a megfelelő ütemezéssel azért nyerhet %-ot, mert az AMD féle CMT teljesen más, mint az Intel féle SMT (HT). Nem a turbót okolod, hanem a CMT és SMT közti különbséget. Továbbra is kíváncsi vagyok, hogy miért.
-
Jack@l
veterán
Jó lehet, ha a 4-8 magos közt ilyen szép teljesítménykülönbséget tud felmutatni a proccsaládon belül (amúgy nem ismerem, de van olyan érzésem a hogy kis hátszél leledzik mögötte)
-
Jack@l
veterán
De most komolyan, már sandra tesztekkel kell bizonygatni mennyire penge egy bull?
Értem amit mondani akarsz, de én meg teljesen általánosságban beszéltem sokszálas teljesítményről, ami kihasználja, jól mérhető, nem egyet egyet kiragadva. Akinek van 70 ropija, vegye.
Szarabbat vártam mint az intel jobbjai, de nem ennyire, ennyi. A magyarázkodást, steppingeket, új mikrokódot, windowst, opencl hybrid computing megváltást meg ígéreteket úgyis egyfolytába nyomják, biztos lesz még aki beveszi.
Sajnálom hogy nem lett jobb, mert így esély sincs hogy essenek az árak, belekezdjenek markánsabb teljesítménynövelésbe a gyártók, az egyiknek nem sürgős, a másik meg épp most hozta ki a csúcsszériáját... (és mekkorát kaszálnak majd amiből lehet új szuper procikat tervezni)Személy szerint az egészet vagy kukáztam volna(mer a gyártűsi nehézségek nem jelentik azt hogy egyetlen tesztpéldányt se lehet legyártani/mérni, rég tudták hogy szar), vagy tényleg középkategóriába phenom x4 ársávban és 4 magos szuper budget prociként árultam volna, azt vette volna ezerrel a nép.
Egy dolgot látok amit jól csináltak, az emberek bekajáltatását, de ez kétélű fegyver.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
siriq
őstag
Igen nagyon csendben vannak az amd-t istenitok, koztuk Oli is. Csak egy agyament all a gat tetejen atti 2010(nem sertesnek szanom neki de ma mar irt olyanokat, hogy az ember megoszul meg 15 evsen is). Igen ilyenkor behuzott farokkal vannak az emberek.
Hit nem hit. Mar teszteltek win 8 alatt is. Mit nem lehet ezen erteni? Lassan komediaba csap at ez a ph........
A mostani eredmenye ellenere en vennek egyett. Barmilyen hihetettlen. nekem hasznos lenne. Futattni 5-10 virtualis rendszert stb..
Ez az atlagembernek mar nem valo. Azert irtam es mar mondtam korabban is, jo lesz ez ha a mostanira hirtelen rapakolnak nem 10%-t hanem 25-30%-t. Minnel hamarabb el kell felejteni a mostani memo controllert es cache-t.[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
Jah, volt bocsanat keres Fiery-ek reszere,,,
Mondom itt rendes lincseles volt. En max kimondom amit gondolok es amit lattam.
Mashol is megjelent, hogy mit mondtak, megsem volt ilyen a "hangulat".[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
(#624) dezz: "A HT és az CMT közötti különbség leginkább a turbó miatt fontos, az ütemezés szempontjából. Eléggé nyilvánvaló, nem? (A megfelelő párosítás HT-nál sem mellékes.) "
Na, ez az amit eddig nem írtál le. Egyébként nem nyilvánvaló. Hogy miért?
Egyrészt CMT-vel nem jár együtt a turbó. Két külön dolog.
Másfelől, mint ahogy írtad a megfelelő párosítás még akár HT-nak is kedvezhet.
Épp ezért cseppet sem egyértelmű az alábbi kijelentésed:
Ennyi erővel arról is lehetne teszt, hogy mennyit nyerhetne a HT a megfelelő ütemezéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Klikodesh
senior tag
JF-et megkerdeztem az IPC novekedesrol hova is lett a nyar es oktober 12 kozott, nem hiszem hogy valaszol, mashol is nagyon keresik, de ha megis szolok.
Egyebkent Hans is nagyon lapit... Szerintem elokerulnek majd mikor hypolni kell majd a kovetkezo "csodat".
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
Jack@l
veterán
Szerintem hanyagyoljuk má tom hardvereit, meg a fórumát is... (nem atomfizikusok gyüjtőhelye, azon kívül hogy tom örülni szokott a könnyen jött bónusznak )
---
Viszont hogy legyen egy kicsi elrehaladás is a vesézésbe, tudtok olyan tesztet ami kihasználja full a 8 magot és nem lebegőpontos? Kíváncsi vagyok a 8 int mag miben és mennyit ér valójában.[ Szerkesztve ]
-
-
Jack@l
veterán
A francia oldalt néztem, a techspostos oldalon vicces, hogy egy nem tömöríthető cumót akarnak betömöríteni...
Nem, nem látom a dupla(vagy 190%-os) sebességet.Nem látszanak a képeid.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Nem a phenom x4 vs 8int -ről beszélünk?
@Oliverda: igen, ezért mondtam hogy winrarban kétségeim vannak hogy 8 szálat használ.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Ez nekem már nagyon magasrőptű cucc, naivan azt hittem ALU (INT mag) számolja a nem lebegőpontos számításos szálakat az FPU meg a lebegőpontosokat. 8 int mag szépen hozzárendelve 8 számolós szál. Dry isés tesztnél meg azért tegyük hozzá, 4,6 ghz es hosszú a csík.
De megintcsak azt mondom hogy sandra-t kb. tom feleségeként tekinteném...[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Nem kotekedes, csak komolyan erdekel ide hogy tud eljutni valaki:
"A másodikra meg pl. a videokonvertálás, amiben több esetben még a 2600K-t is megelőzi: [link] "
A kerdes az lenne hogy "tobb esetben" itt hogy hasznalatos ha osszesen 2 program van tesztelve es mindkettoben gyakorlatilag ugyanazt a teljesitmenyt nyujtja (az egyikben lassabb picivel a masikban meg annyival se gyorsabb mint a 2600K). Vagyis a linkelt eredmenyek sehogy nem tamasztjak ala a kijelentest.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Inkább később vissza térünk erre mikor majd a win7 kezeli a bullt rendesen.
addig megint az van mint oktober 12.előt mindenki azt ir amit akar.
csak azért mert eltelt 5 nap a kiadás után még mindíg nem lehet a tesztekre alapozni ugy hogy lemondok a bullrol egyenlőre várok max 1 évet és meglátom milesz.Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
Ren Hoek
veterán
"Számomra nem egyértelmű" a váltás, mivel 60-70K-t nem akarok procira áldozni. Ha jól tippelem annyi lesz a 8 magos. (Neweggből rendelem, és kint átveszem, akkor is 58590 Ft) Itthon mennyi lesz? 70K?
Ezt néztem, mivel CS5-öt használok. ~i5-2500 szintjén van, ami 45K körül kapható.
[link]Ilyen Espresso és barátaira nem alapozok, mert az egy használhatatlan fos. TMPGenc, pl sokkal használhatóbb lenne. Nekem a mérvadó az hogy CS5-ből hogy renderel ki, egy több sávos, color, brightness&contrast correction + spéci effektes videót. Itt pedig azt mérték.
A másik meg, hogy a kis szabadidőmben szeretnék ex-gyermeki nosztalgiámnak élni, és game-lni... Sajnos abban (egyelőre) nem remekel, mivel abban porig alázza a 2500-as. Bár hozzáteszem, vajmi keveset számít FullHD-ben úgyis limites leszek.
Most is AMD ketyeg a gépemben, és nagyon szeretem. De ettől jóval többet vártam, ilyen áron. 40K környékén majd best-buy lesz. Szvsz nem éri meg pénzt kiadni új deszkára, meg procira (ennyi erővel vehetnék Sandy-t is) Na majd a köv széria. Minden kezdet nehéz
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
Bazz, ki a fenét érdekel a SuperPI?
speciel engem, meg még pár hozzám hasonló barmot aki a tuninggal foglalkozik, és miután az intel generációról generációra gyorsul, elvárom hogy az AMD is ezt tegye.Bocs ha ez a te lelkivilágodat zavarja. Úgy gondolom a 7200mhz-en nem tud megverni egy 3400mhz-es procit, nem a " kétszer lassabb nála " kategória ...
Egyébként most valami tűzfal mögött vagy és nem jönnek be a külföldi oldalak, vagy mi van?
Ezt a részt így hétfő reggel nem értem, a stílusod meg különösen...
-
törölt tag
Ugye tudod, hogy lebegőpontos számításokra az x87, SSEx, AVX utasítások ugyanazt az FPU-t használják?
Ha x87-ben X % az eltérés AMD és Intel közt, akkor SSE és AVX kódban is annyi...
Másfelelől a "desktopon semmi sem használja az x87-et" is egy érdekes kijelentés. Ugyanis ez való igaz. Helyette egy csomó helyen skalár SSE kóddal találkozik az ember. Micsoda megváltás. ( Nem programozóknak: A skalár SSE gyakorlatilag kétszer akkora kódméret mellett ugyanazt a teljesítményt adja, mint az x87. )
-
Jack@l
veterán
Hol jelentkezik a 2x fpu erő? Mert FPU magból 4nél több nincs benne.
-
Jester01
veterán
Mondjuk azt a grafikont szöveg nélkül nem nagyon értem, mivel az első két 100% nem ugyanolyan hosszú
MOD: egyébként én jelenleg a 95W-os FX8120-ra pályázok. Az kevesebbet fogyaszt mint az 1100T, 8 szállal az azt kihasználó esetekben biztos jobban is teljesít, ráadásul ugye végre van benne SSSE3, SSE4 és AVX (amik az intelekhez képest eddig nagyon fájóan hiányzottak). Plusz a cache is kicsit több ami sose árt.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Jack@l
veterán
Pl nálad, hogy mindig ezzel az egy kiszemelt agyonverem a 2600-at de még a 980-as procit is ábrával jössz, ami ráadásul gyanus hogy meg is van hekkelve
Elhiszem hogy jó a bull, de azé maradjunk már a földön... FMA-t meg már kitárgyaltuk mért jó és mért szutyok ahol nincs nagyrészt fma instrukció.(vagyis nagyjából a programok 98%-nál)
@Lionel: gyalázd meg a 955-öt vízzel, előrébb leszel mint a kissebb bullok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest