Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozenstar
csendes tag
Kedden érkezik az FX 8350-em 990-es alaplappal..
A kérdésem: a meglévő 2x4Gb 1333MHz-es ramom jó hozzá, vagy mindenképpen vegyek egy pár 1866-ost?
Ehhez nagyon nem értek..
Köszi. -
Frozenstar
csendes tag
válasz Malibutomi #16262 üzenetére
A 8350 alapból 1866-os ramot kér, igaz?
Tehát alámegyek a standard sebességnek az 1333-al? -
Frozenstar
csendes tag
válasz Malibutomi #16268 üzenetére
Értem, köszi.
-
Frozenstar
csendes tag
válasz Malibutomi #16273 üzenetére
Még mindig nem tudom, mennyi a default ram órajele a Vishera prociknak..
Hogy nem 1866, az biztosValaki mondja már meg
-
Frozenstar
csendes tag
válasz Malibutomi #16282 üzenetére
Óóóó, az tökéletes, köszönöm szépen.
Sose szoktam ram sebességgel és időzítéssel játszani, amióta nincs akkora szerepe.=HG=: semmi, csak van két 1333-as ramom, és itt azt olvasom, hogy 1866Mhz.. Csak meg akartam tudni, hogy az a gyárija-e.. És nem.
[ Szerkesztve ]
-
Frozenstar
csendes tag
GIGABYTE GA-990XA-UD3 alaplapot vettem az FX 8350-hez, kedden jön.. Kérdés: ezeken milyen BIOS van eredetileg?
Ha nem ismeri a processzort, mert nem F13 hanem régebbi, akkor azért elindul, csak hülyén ismeri fel, vagy úgy járok mint a kolléga lentebb, és el se indul? -
Frozenstar
csendes tag
válasz Frozenstar #16425 üzenetére
Megérkezett, összeraktam, beindult..
Rev1.1, F12 BIOS rajta gyárilag.
Viszont a tuninggal gondok vannak, még nem jöttem rá a trükkjére.
APM és energiagazdálkodás kikapcsolva, minden fixálva, feszültség 1.48V, és 5.0-4.8-4.6GHz-en azt mondja, hogy kakukk, merevre fagy a kép OCCT alatt. Ez nem túlmelegedés, valamit még át kell állítani.Az a vicc, hogy gyári default BIOS setup mellett, ha a szorzót felraktam 22-re, 4.4GHz-en gyönyörűen muzsikál, és auto-n ad neki 1.44V-ot.. Csak a turbót vettem le, minden más maradt auto-n.
-
Frozenstar
csendes tag
válasz Malibutomi #16478 üzenetére
Persze, hogy néztem. CPUZ szerint 1.48, de nagyon ugrál. Nem sima drop..
Mutatok egy képet, az előbb csináltam teljesen gyári bios beállíttásal, OCCT alatt ezt műveli. Ez normális
Ez durva, ilyen ugrálást még sose láttam.. A 4200-as turbo órajelnek nyoma sincs, de egyszer felugrott 4400 fölé Meg azok a feszültségek..
[ Szerkesztve ]
-
Frozenstar
csendes tag
válasz Frozenstar #16479 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Frozenstar
csendes tag
válasz Malibutomi #16485 üzenetére
Nem volt üresjárat, full terhelés, elvileg.
A feszültségesés nem izgat, de összevissza változik a sebesség. -
Frozenstar
csendes tag
válasz Malibutomi #16489 üzenetére
MINDEN gyári, turbo rá van téve.
-
Frozenstar
csendes tag
Ezek gyári beállítások. Érted? Gyári. Default. Amin mennie kéne.. 4000 vagy turbóval 4200.
Eleve nincs is olyan, hogy 4000 vagy 4200.. ez a 4127 van, ami nem is értem, hogy jön ki neki.Már rég nem a tuningról van szó, csak próbálom megérteni, hogy miért ugrál minden. A sebesség 3500 és 4500 között, a hőmérséklet összevissza, a feszültség szintén fel-le..
Kezdem bánni, hogy a jól bevált, erős, négy éves i7-et erre cseréltem.[ Szerkesztve ]
-
Frozenstar
csendes tag
válasz RVR400 #16496 üzenetére
Szerintem még mindig nem értitek. Gyári beállításokkal, default bios-al, elvileg 4Ghz-es alapsebességgel kéne mennie, ehhez képest Prime alatt ugrál 3500 és 4500 között, random változtatva a sebességet, órajelet és feszültséget.
A tuning más tészta, a jóisten nem tudja lehűteni ezt a kazánt. Amivel az i7-em röhögve ment 1.45V 4137Mhz-en, az a hűtő erre kevés..
[ Szerkesztve ]
-
Frozenstar
csendes tag
válasz RVR400 #16502 üzenetére
Ennyire nagy elvárás lenne 25% tuning? Az előző Intelem 55% fölött tudott.
De, hogy pozitív is legyek:
Kézzel 4.2-re raktam, valamint APM és turbo kikapcsolva, cnq, c6 és társai maradtak. Most alapjáraton szépen visszavesz 1.4-re, terhelés alatt pedig marad 4.2-n, nem ugrál sehova.
Ettől függetlenül óriásit csalódtam az AMD-ben, megint. Megjelenésekor megvettem a S754-es A64-et, aztán az első Phenomot, és most ezt. És mind szarabb volt, mint az aktuális Intelek, ugyanannyiértKöszönöm a segítséget, így legalább annyit megy, amennyi rá van írva.
-
Frozenstar
csendes tag
Nyugodtság van.. Trollkodás helyett segítséget kértem és kaptam, amiért hálás vagyok. Komolyan. Ennyi volt a baja, most már tökéletes, terhelésen 4200, utána azonnal visszavesz 1.4-re. Innen indul a rendes tuning.
(de hogy miért kapcsolják be alapból a turbót és APM-et, ha nem működik rendesen)A technikai háttérről annyit, hogy feltételeztem, mivel ez egy magas órajelre optimalizált mag lesz, ezért az egyik kezdő darabban lesz a legnagyobb tuningpotenciál.
Általában ez a logikus.
Még kísérletezek.malibu: egyelőre egy kis HyperTX3 EVO. A túlmelegedés teljesen indokolt lehetne, és el is fogadnám, de ez 5mp után fagyasztja a képet, 4.6-on is. Hő 55-55 között.
lee56: nem leszek ironikus, nem hűtötte, kiba meleg volt 90-95C között voltak a magok terhelésen. Az az egy kis különbség, hogy az Intel ezt bírta, évekig. Viszont, mivel az AMD a Visherára 62C-t adott meg, ezért betartom.
[ Szerkesztve ]
-
Frozenstar
csendes tag
-
Frozenstar
csendes tag
Azért vettem a nagyobbat, hogy a 4.2ghz legalább fixre meglegyen. Mivel akörül használtam húzva az előző konfigot (fél évvel ezelőttig, amikoris elkezdett hibázgatni), nem akartam órajelben lejjebbre "upgrade"-lni.
1.4-1.48V között néztem.
Az 1.5V már talán sok. A hűtőnek is, meg általában is. Ez már nem 65nm. -
Frozenstar
csendes tag
Most fut OCCT gyári fesz értékekkel 4.4GHz-en, köszöni jól van, 57C a legtöbb, amibe egyszer beleszaladt. Ilyen 54-55 fokokat ír. Az szerintem korrekt, ha stabil is..
Ezért is írtam, hogy nem a tuning az elsődleges problémám vele, hanem az az ugrálás, amit művelt defaulton..
malibu: Nem vagyok biztos abban, hogy 10-15e környékén vennék rá hűtőt.. Annyit nem biztos, hogy ér párszáz MHz, ha a 4.4 stabil így. Majd kiderül, köszi a segítséget.
Kipróbáltam a turbót magában is, akkor is ez a 4127MHz áll be, nem a 21x200.
Inkább kézzel rálövöm a szorzót, turbómentesen.[ Szerkesztve ]
-
Frozenstar
csendes tag
Nem kell.. 1 óra 58 perc után 4400-on 1.4v-on eldobta az OCCT..
Szar ez az egész, már bánom hogy megvettem. Gyengébb, mint az előző konfig, többet eszik, és egyáltalán nem húzható.
Ha ennyi az AMD tudománya, akkor fejezzék be az asztali CPU-kkal a nyűglődést. És TÉNYLEG itt az asztalomon, nem szeretek trollkodni. Ez egy fos. -
Frozenstar
csendes tag
Ok, 50k. lap+cpu, 1 napos, összes garipapírjával, mindennel.
Akit érdekel, privi. -
Frozenstar
csendes tag
válasz Malibutomi #16540 üzenetére
Többek között azért vettem, mert a nagy átlagnak megy 4.8-5.0 körül. A szerencséseknek 5.2 és felfelé.
Mindenki el van ájulva, hogy csak kikapcsolod a CNQ-t és társait, és mehet a szorzóemelgetős-feszemelgetős játék.
Ehhez képest a személyes tapasztalatom: 1 napot szívtam, mire a gyárit hajlandó volt produkálni, és zéró tuning.
Há'bocs. Egy Phenom1 vagy hasonló után valakinek biztos nagyon tetszik, de ez egy trágya termék ennyiért. Az meg, hogy a dobozon a világ első nyolcmagosaként hirdetik, egy vicc. Nem is igazi 8 magos 4 modul, amiknek a fele közös.marinea2: igen, kb annyiért kéne adniuk újonnan ezt így, de azért féláron nem fog menni
[ Szerkesztve ]
-
Frozenstar
csendes tag
Nem nyertél, tényleg itt van a cucc, és tényleg vihető 50-ért az alaplap és a processzor.
Ha valakinek innen nem kell, akkor rakok fel egy hirdetést az apróba.(a Windows7 előnyei.. simán visszapakoltam a "régi" i7-et a bódéba, rákötöttem a lapra a hdd-t, elindult, telepítette a laphoz tartozó drivereket, és kész, nem kell újratelepítenem)
[ Szerkesztve ]
-
Frozenstar
csendes tag
..mondjuk én vagyok a hülye, hogy amd-fanboyok elé merészkedtem azzal, hogy a csúcstermék nem méltóztatik megfelelően működni alapórajelen se.
Tényleg nem kell senkinek ennyiért? lap+cpu -
Frozenstar
csendes tag
válasz - = Zk = - #16566 üzenetére
Az, hogy default, gyári beállításon 3500 és 4500 között ugrál a sebessége terhelés alatt, a feszültség hasonlóan? És az, hogy a 22 fokos szobában üresjáraton 13 fokot ír a magokra, az üzemszerű és normális az AMD-nél?
Én elhiszem, hogy jól elszórakoztok, nekem ez a buli 80-ba volt, de az a vicc, hogy megtehetem. sry
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest