Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nálad gyorsabbak a ramok és win 7-et használsz.. Lehet ebből adódik a különbség... Tök ugyan az a két proc,mitől számolna gyorsabban...Csak gyárilag magasabb az órajel, egyébként u.a.
-
válasz
vakond5
üzenetére
Pfff... jó türelmes lehetsz kislányom!
Azért nálam a kis házban a vizet leengedni, csöveket leszedni, blokkot leszedni, majd a feltöltés, légtelenítés... több óra móka a nagy semmiért. Azt is mérték már, hogy a jó paszták hővezetése alig romlik a felkenéshez képest a mittomén évek alatt. De bontottam brand vékonyklienseket is, szürke pasztásakat, kutya bajuk nem volt - csak a paszta lett cement, de nem melegedtek túl.eldiablo: nah, újabb miklósassss-tanítvány.
Látom nem is stabil, fura lett volna... Ha lesz egy stabil eredmény (pl. 10 kör IBT), akkor kíváncsian várom, nekem nincs időm kísérletezni, itt a tavasz, meg a kerti munkák... 
"tudom hogy nem nagy cucc a proci." ööö, ezt nem értem. Szerintem jó kocka, jó ár/érték arány, sokan szűz lányokat dobnának a habokba egy ilyenért. Játékokhoz is elég, persze 2-3 csúcs VGA már sok lehet neki, de akinek telik 2 db. ~80k Ft-os VGA-ra, az nem a procin spórol sztem.EnterR: pontos V-GHz értéket nem tudunk mondani, minden kocka más. Tied elég jó sztem. Megpróbálnám kideríteni, hogy 1,35-1,4 V mire elég -ha tudod hűteni.
=HG=: köszi Öreg
per pill. gyümölcsfákat ültettünk, kerítést raktuk arrébb... és nincs vége. Jövő héten jönnek az almafák, lesz még csemegeszőlő is talán, de lehet arra nem jut idő... Valamikor összerakom biztosan. Lassan többet melózunk itthon, mint a cégnél... -
marquuard
veterán
Mostanában ráfeküdtem a tuningra. IBT/Prime alatt kap 1.240V-ot, BF4 multi alatt 1.256V-ot. Egy fokkal ha lejjeb viszem, flashnál megfagy a gép. Jó a 4,2GHz-hoz az 1.240-1.256V? Lejjebb sajnos gond van. Viszont így is van throttling, érinthetetlen forró a VRM, de csak stress test alatt trottyol. Játék alatt nem terhelődik úgy se ennyire, megkockáztathatom a 4,4GHz-t? Egy játék közel se fűt be annyira mint egy teszt, hátha a VRM is jobban érzi majd magát.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nincs gond, tudom hogy nem nagy cucc a proci. Magam sem várok tőle sokat, csak próbálkozom.

-
-
creedszl
senior tag
sziasztok
FX 6300-hoz elég egy CM Hyper TX3 valamint egy Chieftech 500 80P táp?Melette van még egy 560 Ti...
-
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Tesztelés alatt!
luimapeiz, muhaha!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Kicsit megkergettem az FX-6300-at az új lapban. 5Ghz kijött belőle 1.45V-on, de több sajnos nem.

-
noby
aktív tag
fx 8120as processort érdemes még venni ha igen mi az az ár amit még megér?
-
z0l1ka
aktív tag
Igen,ahogyan ViZion is írta ,gyári hibás volt ,előfordul..igaz 2 nap kellett mire rájöttem /rájöttünk a hibára ,bár nem nagyon vagyok biztos abban hogy ez zsír új volt..na mindegy,ezt bizonyítani nem tudom és szerintem is lehet.- bővebben itt
-
Neki gyári hibás volt. Megjegyzem nekem anno ASRock lett volna, el sem indult... Helyette jött az Asus. Nyáron vásárolt Dell monitoromnak táphibája van, cserélték. Tehát hibák voltak, vannak, két fontos dolog: milyen arányban van hiba és hogyan szervizelnek, milyen a support. Dell és a PC HW nagyker is gyorsan reagált, de senki ne próbálja ki...

Amitől mindenkit óvok, az a Toshiba, lehet csak hülye szervizest fogtam ki, de SOHA semmi tosHIBÁT nem vétek...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
z0l1ka
aktív tag
xmaas ViZion
Köszönöm a választ
így van , igazán kitalálhatnának valamit,mert egy jó pasztával hidegen,nem egyszerű leszedni a hűtőt! Ma megpróbálom este melegen leszedni, ugyanis készítem a lapomat visszaküldésre.. -
válasz
z0l1ka
üzenetére
Ez nem hülye kérdés. A nagyon istenített MX-4 pasztát pl. pont azért nem szeretem, mert fél év után olyan lesz, mint a beton... óvatosan húzva oldalra tekergesd, de ne feszegesd, nehogy láb görbüljön. Igazán kitalálhatnának valamit, legjobb lenne a kupakra két vízcsonk és csókolom!

-
xmaas
őstag
válasz
z0l1ka
üzenetére
Ja erdemes melegiteni kicsit leszedes elott mert akkor konyebben jonn le a processzorol a huto plane ha olyan hulye fogkrem allagu pasztaval van bekenve. Megteszi barmelyik benchmark progi vagy ha van telepitve jatekod akkor azzal is tudod heviteni futtatod par percet azt jo lesz
-
z0l1ka
aktív tag
Sziasztok !
Nem tudom volt e már ilyen kérdés de megkérdezem
Procihűtőt, hogyan érdemes leszedni ?!
van ennek valami módszere ?! Jelen esetembe egy freezer A30-as hűtőm van ,már egyszer leszedtem nagy kínkeservesen ,de nem akarom kitépni a foglalatból..Olvastam valahol,hogy előtte futtatni kell valami progit ami terheli a procit és aztán leszedni óvatosan míg a paszta kicsit langyos,és könnyebben lejön. -
Nxn908xxx
őstag
válasz
Stylerr
üzenetére
A CPU hő mindenkinél más, 72 fokig engedheted, ha a CPU core nem lépi át a 62-t. 60-ig engedd a core hőmérsékletet, de figyeld hogy azért a "CPU" se legyen 72 fölött. Ez attól függ hogy mekkora különbség van nálad a kettő között. De általánosságban a core fontosabb.
Ja és Prime95-öt futtass! -
Stylerr
addikt
Aidában inkább a CPU core hőmérsékletet kell nézni, vagy a CPU-t? Mert anno mondta valaki, hogy AMD-nél nincs kupakhő, az csak becsült érték, és ez a CPU-nál írt hő lenne a kupakhő?
-
marquuard
veterán
Jó ez a feszültség ehhez az órajelhez?

(#41660) Johni5 : Közbe szerkesztettem, mert rossz képet tettem fel.
-
marquuard
veterán
Melyik LinX verzió működik FX-eken? A legújabbat hiába indítom, a számláló megy, de nem tesztel.
-
Stylerr
addikt
Az miért van, hogy prime test alatt jobban melegszik, pedig aida alatt még a RAMokat is teljesen használja, és ugyanúgy 100%on megy a proci?
-
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Pontosabban úgy szól a fáma, hogy a hűtőközeg hőmérséklete alá nem tudod a hűtött felületetet hűteni. Vagyis folyékony nitrogén esetében a folyékony nitrogén hőfoka alá nem tudsz hűteni.
-
-
Valkűr
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de házilag otthon senki sem fog nitrogénnel hűteni...
-
-
Over567
aktív tag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Azért mondom hogy nem értem mi folyik itt.

-
Over567
aktív tag
Sziasztok.
Ez létezik?

[link] -
Stylerr
addikt
Mitől lehet hogy magas a VID értékem?
-
SSB
csendes tag
hello mindenkinek
afelől érdeklődnék hogy megérné lecserélni a 4130at egy 4300mert hát ugye fogyasztásban és architekturában is jobb a 4300. Megérné a csere? A válszokat előre is köszi 
-
Aurig@
őstag
Üdv.
Unokaöcsém rakna össze gépe, vagyis inkább cserélne néhány dolgot és ezzel kapcsolatban lennének kérdéseink:
A lényeg, hogy java részt játékra lenn, de természetesen másra is használná. Ő egy FX-8150, vagy 8350-re ill. egy R9 270x kártyára gondolt. Van már 16 GB, 1866-os RAM-ja, lapot jövőhónapban venne. Egy ilyen konfiggal, a mai játékok játszhatóak lennének FULL HF-ben? A keret nagyjából 110.000 lenne a procira és kártyára.
Köszi a válaszokat előre is!
-
katona84
tag
válasz
katona84
üzenetére
Elnézést, már nem tudtam szerkeszteni az előző hozzászólósomat.
A Core2-esem már nagyon gyengének érzem, igaz jelenleg a VGA-m sem túl acélos (Egy GTX 460, 768 MB-al.)
Pl.: A DayZ Standalone (jelenleg még csak Alpha) játék minimális beállítások mellett, a monitorom natív (1080p) felbontásában is be-be akad.Egyébként sok játékban még valóban egész jól teljesít 3,8GHZ-re húzva.
-
katona84
tag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Mindenképpen játék és némi fotó-szerkesztéshez illetve egyéb kisebb munkákhoz kell majd a gép.
ARMA 3 motorral készült játékokkal / modokkal, illetve magával az ARMA 3-al is jól elboldogulna az FX6300-as?
Pár hónap múlva szeretnék mellé egy R9 270X-et.Még egyszer köszi a válaszokat!
-
pr1mzejEE
addikt
Üdv újra!
fx6300-ból van BE ill. sima is? pl ez "sima"?
Illetve ettől függetlenül 4ghz-ig fel tudom majd húzni gond nélkül, ugye?(ha a simát veszem) -
Stylerr
addikt
Fx-8320asomat most egy Artic Cooler Freezer 7 pro r2.0 hűti. Mekkora különbséget éreznék, ha egy Scythe Mugen 4-el hűteném? Vagy van jobb a Scythenél ilyen árban?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
katona84
üzenetére
A 990XA-UD3 CF/SLI képes x8-x8 módban.
Ha nem tervezel SLI-t, CrossFire-t, akkor a 970A-UD3 rev. 3.0 /UD3P is tökéletes, illetve ez csak CF-et támogat, de a második VGA csak x4 módban fogja használni a PCI-e sínt.RAMból 1600MHz CL9-es Kingston is megfelelő.
Ha játék/professzionális jellegű alkalmazások lesznek, akkor jól érezhető lesz a teljesítmény különbség.
Hűtőt minimum egy 6-7K-s közepes, 3 hőcsöves hűtőre kell cserélni. A gyári csak egy ventillátorral ellátott alumínium tégla - éppen csak, hogy elégséges, cserébe baromi hangos terhelésen.
----------------------------------
Core2 Duo E8400 4 GB rammal még teljesen jó átlagos igényekhez. -
Milyen alaplapot ajánlanátok egy 8350-es mellé? A procit nem szeretném tuningolni.
-
katona84
tag
Sziasztok.
Jövő hónapban szeretnék én is az FX táborhoz csatlakozni egy 6300-as Black Box keretein belül.
A kérdésem az volna, hogy jó választás-e még mindig mellé egy, GIGABYTE GA-990XA-UD3 ... jókat olvastam róla.
Illetve, ennek a lapnak a Memory Support list-je szerintem elég szűkösre sikeredett. Ha olyan 1866mhz-es ramot vásárlok hozzá ami nincs a listán az gond lehet?
A ram ez lenne : ADATA 8GB XPG V1.0 DDR3 1866MHz CL10 KIT AX3U1866W4G10-DRKöszönöm a segítségeteket
!Remélem ez az FX a Core2 Duo E8400-asomhoz képest nagy előrelépés lesz.
-
Köszönöm a válaszokat!
Ma megjön az új deszkám, egy Asus M5A99FX Pro R2.0!Kíváncsi vagyok, mennyivel lesz jobb mint a 970 Ext 4.
-
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
CF előfordulhat, a mostani lap is a CF-hez lett választva, csak megszorultam anyagilag és túl kellett adjak a második kártyán.
Tehát az M5A99FX PRO is jó tunigos lap, csak drágább?
Bocs, hogy itt itt kérdezgetek, de az alaplapos topikban anno ajánlották FX alá tuning és CF-hez a 970 Ext.4 lapot is, aztán nem annyira vált. be.
Itt már konkrét tapasztalatok vannak, feltételezések helyett. -
MrM94
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Igen.Mondom hogy en 2 tubus pasztat b@sztam el igy hiaba mert mindig azthittem,hogy szar az erintkezes es mar a procc 70 fokon volt...Vettem masik coolert,avval meghamarabb throtthlingolt

Kicsereltem az alaplapot,990xa ud3 as gigaraaldja meg az Isten aki azt a lapot csinalta
ugy kezdtem hogy procc 4ghz re es 1.45voltot nyomtam bele na mondom most throtthlingolj a kva anyad.Minden throtthling es cumizas egybol eltunt. -
Sziasztok!
FX-6300 tuningra melyik lapot javasoljátok inkább?
M5A97 EVO R2.0 vagy M5A99FX PRO R2.0? Más lap esetleg? -
marquuard
veterán

Viszont megsufniztam a VRM hűtést, régi gépház hátlapját szétkaptam, kiszedtem belőle a mozdítható fém részeket, és beleépítettem a VRM bordbába.

Most 4,2GHz-n ezalatt a másfél óra alatt 2-szer volt egy pillanatra throttling. Előtte fél óra alatt 4-5 is volt, ami pár másodpercig el is tartott. Még valamit kiokoskodok, hogy 4,4-et vigye.Az a furcsa, hogy a Mugen 4 hővezető rézcsövei a CPU foglalat felett épp hogy langyosak, ventilátor meg maxon pörög. Pasztázás rendben, szerelés kifogástalan. Ennyire el van cseszve a dióda?

-
marquuard
veterán
Sziasztok.
FX6300 4,2GHz 1.240V-ot vesz fel max Prime Blend teszt alatt, 1,5 óra után se fagyott ki, nem hibázott. Ez az érték alacsonynak számít? Valamint nagyon kamuzik az alaplapi dióda, 74-75 fokig is elvileg elmegy a kupakhő Mugen 4 alatt, amit kétlek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Kutya topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- EAFC 26
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Bestbuy játékok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I3 9100f
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

/

Látom nem is stabil, fura lett volna... Ha lesz egy stabil eredmény (pl. 10 kör IBT), akkor kíváncsian várom, nekem nincs időm kísérletezni, itt a tavasz, meg a kerti munkák...
per pill. gyümölcsfákat ültettünk, kerítést raktuk arrébb... és nincs vége. Jövő héten jönnek az almafák, lesz még csemegeszőlő is talán, de lehet arra nem jut idő... Valamikor összerakom biztosan. Lassan többet melózunk itthon, mint a cégnél...

Azt akarod mondani, hogy te még soha nem próbáltál otthon liquid nitro hűtést fabrikálni?