- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #10028 üzenetére
köszi;
---------------
és egy találgatós - a X3D - jövőjéről.
https://chipsandcheese.com/p/amds-9800x3d-2nd-generation-v-cache
"""
The second generation of V-Cache’s memory bandwidth and memory latency behavior is very similar to first generation V-Cache where the memory latency and bandwidth is near to identical to the non V-Cache SKUs other than the lower clocking of the V-Cache SKUs. In terms of the SPEC performance, the 9800X3D is ahead of the 9950X in the INT tests and just about makes up the clock speed difference in the FP tests.In the end, AMD took what they learned with the first generation of V-Cache along with the MI300 series of accelerators and create the second generation of V-Cache which remediates the biggest weakness of the first generation of V-Cache which was the extra thermal resistance of the support silicon over the cores. This has allowed AMD to both stabilize the boost clock and increase the base clock.
I wonder what impact this will have on future AMD CPUs with regards to the packaging of their CPUs. Possibly in the future AMD will move all L3 cache into the base tile and just have the cores and L2 cache on top. Or mayhaps they will have more than 1 stacks on future CPUs.
"""
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #9172 üzenetére
> tehát egy 2CU-s mérésből nem vonnék le következtetést, mennyit segítene 12 esetén.
igen(szerintem)
1.)
a 3D-Vcache "érezhetően" csak akkor segít, hogyha CPU limites a rendszer, mert ott van a szűk keresztmetszet.
Vagyis 12 - 40 CU esetén + Extrém alacsony felbontás (<= 720p ) esetén szerintem már ki lehetne mérni pár játéknál a 3D-Vcache pozitiv hatását. ( sok másnál meg nem )
2.)
Ami még fontos lehet, hogy a mobil APU-nál alacsonyabb a CPU freq;
emiatt a desktop normál magok magasabb freq -je itt már kevésbé vagy egyáltalán nem jelentkezik.
pl. 7950X3D és a 7950X esetén a freq limit behatorolja az X3D-s magokat emiatt sokszor rosszabb eredményt lehet elérni , de mobilnál azt feltételezem, hogy ez ott már nem annyira domináns , vagyis ott csak a 3D-Vcache előnyei érvényesülnek a hátrányai nem igazán.
Ami viszont bonyolítja, hogy jelenleg nincs chipletes APU ( az Intelnek meg van, Meteor Lake ) emiatt rá-aplikálni a jelenlegi APU-ra a 3D-Vcache-t extrém megbonyolulítja és ez megdrágítja a gyártást, ami miatt MOST MÉG nem annyira gazdaságosos ilyet piacra dobni. ( de a jövőben ez szerintem változni fog ! )
(Oct 27th 2023) AMD to consider chiplet design for mainstream mobile APUs once it’s more cost-effective and power-efficient
https://videocardz.com/newz/amd-to-consider-chiplet-design-for-mainstream-mobile-apus-once-its-more-cost-effective-and-power-efficient -
Alogonomus
őstag
válasz
solfilo #9167 üzenetére
6 CUP, vagyis 12 CU esetén a V-Cache kapacitásán már 6 feldolgozó egység "marakodna", vagyis garantálhatóan még kevesebb hasznot hozna az összességében ugyanakkora V-Cache. 6*64 MB V-Cache esetén talán jelentkezne komolyabb előny, de annyi V-Cache fizikailag nem fér el.
-
törölt tag
válasz
solfilo #8243 üzenetére
Nem?
"Emiatt én óvatossan mérlegelném a nagyberuzását a mostani nVidia kártyákba ( mert még a következő generáció se lesz Gen5 kompatibilis)" [link]
Ráadásul ezt sem itt, a találgatósban... és ezek szerint olyan információk alapján, amiről tudta hogy nem 100% hogy úgy lesz. Még rosszabb.
Mindegy, zárjuk ezt a parttalan vitát, nektek itt erre van szükségetek, amit ő képvisel.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #6604 üzenetére
> 4600G-nél mi lehet a kérdése wccf-nek?
a kérdőjelezés, valószínüleg az én hibám ..
ahol a wccftech-es tábkázatban TBD -volt azokhoz kérdőjelet "?"
raktam.amit belinkeltem, azon a "re-launch" -van említve :
" These include the top Ryzen 5 4600G which will relaunch"így utólag a wccftech-es táblázat pontatlannak tünik ..
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #6419 üzenetére
Ami érdekes, hogy a ZEN4 -es server utiterv is publikus pl. Bergamo 2023 H1
És a növekedés lassult ( a gyártási problémák és az Intel miatt is )AMD Reports Q4 2021 and FY 2021 Earnings: Turning Silicon Into Gold
https://www.anandtech.com/show/17237/amd-reports-q4-2021-and-fy-2021-earnings-turning-silicon-into-gold -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
solfilo #6403 üzenetére
Ez azért érdekes, mert emlékeim szerint az EU csak második volt, előtte az amerikai versenyhivatal vert rájuk egy milliárdot, ráadásul azt anno úgy, hogy az AMD-nek kellett fizetnie a versenyelenességgel okozott kárért. Még emlékszem hírre, mert akkoriban ritkaságszámba ment, hogy az AMD pozitív negyedévet zárjon, de mikor elkezdtek érkezni az Intel-től a részletek, akkor sikerült plusszba kijönni a végére.
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #5907 üzenetére
Hát én nem mondom, hogy a mindfactory az minden, de azért látok némi korrelációt aközött, hogy a mindfactory adatai alapján ott 80%-ot vitte az AMD és hogy általánosságban mérhetően nőtt a piaci részesedése.
A megállapításom persze tudom, hogy nem pontos, mert a piaci mérések épp azt mutatták, hogy a desktop vonalon - ahová a mindfactory is tartozik - épphogy csökkent.De ennek ellenére, vagy épp ezért, ha elkezdene a mindfactorys sales előny is megfordulni - amire az ADL esetén látok esélyt, ha nem is most, hanem majd a 12400-12600 megjelenésével -, azt az AMD már lehet, hogy fogja érezni. Tehát, hogy amúgy is csökken a desktop részesedés és még ez is.
Persze mondhatnánk azt, hogy ez csak akkor számít, ha egyébként érdekli őket.
De én úgy látom, hogy lassan megszűnik az AMD-nél a wafer szűkösség. Múlt héten több AMD készlet volt (6600/XT) és ezért több eladás, mint nvidia a mindfactoryban és készülnek a Navi 24 kiadására is. Én kétlem, hogy minden 7nm-es zen3-at Milan vagy Milan-X formájában el tudnának passzolni. Most még az ünnepek miatt biztos lesz egy PS5 roham, de aztán az is biztos alábbhagy kicsit. Meg aztán lassan (jövőre) a termelés egy része átmegy N5-re.
Oda akarok kilyukadni, hogy szerintem a jövő évben egyre inkább rendelkezésére fog állni az AMD-nek olyan N7/N6 gyártókapacitás, amit szűkösség miatt már nem lesz "kénytelen" a drágább termékekre fordítani, hanem a bőség miatt megengedheti majd a termékek árának csökkentését és/vagy az olcsóbb termékek piacra dobását is.fingerscrossed
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #5894 üzenetére
> 2021Q2 : Hogy jön ebből ki a 22,5%?
jó kérdés...
valószínüleg a játékonzolok miatt.A "teljesben" benne van a "IoT and semi-custom" ( vagyis a Játékkonzolok is! )
ami igencsak felfelé tolja.
(PS5, XBOX, .. )Az általad megadott forrás hivatkozik a
https://www.tomshardware.com/news/amds-cpu-market-share-and-revenue-jump-as-apples-m1-arm-chips-riseés ennek a végén szerepel egy
AMD vs. Intel Total Market Share Q2 2021
"Whereas other segments exclude IoT and semi-custom (like AMD's game console business), this accounting of the overall x86 market also includes those products. " -
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #5479 üzenetére
> Arra nagyon kíváncsi lennék, mennyit nőttek a szerver proci eladások,
Az STH - komplexen értékelte - és berakott pár Inteles slide-ot is.
STH: AMD EPYC Expands as Intel Xeon Contracts in Q2 2021pl. hogy az Intelé - hogy csökkent - miközben a kereslet az egekben.
persze ennek sok oka van ( az ügyfelek kivárnak a gen5-ös szériára, ARM cloud előretörés és persze az AMD Milan. )azért látszik, hogy az Intel marginja erőteljesen csökkkent..
és még ezért a csökkenő piaci részesedés megtartásáért is kemény árengedményeket kellett adnia. -
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #5481 üzenetére
> "Arra van tippetek, hogy Cezanne miért jöhet DIY-re, mikor a Renoirt nem mutatták itt be? "
Volt Renoir desktop, csak de csak PRO 4750G néven. Tudom, az nem DIY, de volt asztali változat.Nem túlmagyarázva: az én tippem az, hogy a Cezanne minimum fogyasztása nem annyira jó, mint a Renoir volt, illetve a Lucienné most. Tehát szerintem több lehet a túl sokat fogyasztó selejt.
Egyébként természetesen ha nem "hibás egyedek, ami rendeltetésszerű helyén eladhatatlan", akkor a kapacitás határoz meg mindent.
Viszont HSM megjegyzését ("Szerintem a Cezanne-t egyszerűbb gyártani és nem von el lapkákat a legdrágábban eladható szerver CPU-któl.") Közvetlenül nem von el lapkákat, de egy Cezanne-ból kijönne két zen3-as lapka is terület alapon. Logikus lenne inkább még két zen3-as lapkát gyártani és akár 5600X-től 5950X-ig bármilyen formában eladni.A kérdés tehát az, hogy ha a 7nm kapacitásról dönthetnek, miért arra fordítják. Tehát az lehet még, hogy kevés az IO lapka, vagy azoknak az összeszerelő gyártósoroknak a kapacitása is fullon lehet, ahol az IO lapkákat és a CCD-ket összeszerelik. Ilyen esetben hiába tudnál még CCD-t gyártani és akkor talán érdemesebb Cezanne-t, amit ennélfogva "egyszerűbb gyártani"
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #5481 üzenetére
> Mintha megnyugodtak volna, hogy lesz elég wafer,
folyamatos kapacitásbővülésre lehet számítani ..
Egyrészt egyes TSMC ügyfelek átkerülnek 5nm-re ; .. és a GPU fronton is kisebb a MiningHype ..AMD CEO: Chip Shortages to Last Till Year’s End, But Supply Should Improve w/ Every Quarter
"According to Dr. Su, the situation will vary from segment to segment, but the deficit of components is expected to continue until the very end of the year. As for 2020, it’ll depend on the market demand and how much the manufacturing capacity is improved over the coming months. However, not all is gloom and doom. As we’ve seen over the last few weeks, the supply and prices of CPUs and GPUs have been rapidly returning to normal.
She stated that AMD is working hard to increase the production capacity every quarter, and hopes to catch up with demand by the holiday season. The supply of the budget and upper midrange Radeon RX 6000 graphics cards (6700 XT) should see a marked improvement in the coming months, followed by the Ryzen 9 SKUs. The higher-end Navi 21-based products won’t return to MSRP anytime before Q4.
AMD is expected to launch the 6nm-based Rembrandt mobile APUs and the Warhol (Ryzen 5000 XT) desktop processors, as well as the 3D V-NAND based Ryzen processors sometime in early 2022. The latter should retain the AM4 socket and DDR4 memory while the former will take advantage of LPDDR5 memory."
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #5479 üzenetére
Elég messze van még az AMD.
Itt most arról beszélünk tulajdonképpen 3 technológia szempontjából sikeres év után $2b-ról sikerült $3-4b-ra emelni az árbevételt úgy, hogy ők szolgálják ki a DIY piacot, a konzolokat, és a Top500 szuperszámítógépeket is.
Ehhez képest az Intel még mindig 6-8-szor akkora árbevétellel rendelkezik, az AMD növekményét szinte meg se érezték.
Van még hová nőni. Eközben viszont a másik oldalról arról beszélünk, hogy hát az AMD nem igazán tud több gyártókapacitást venni. -
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #5477 üzenetére
> míg elkezdett az AMD a konkurensekhez képest
> értelmezhető nyereséget termelni,mely konkurensekre gondolsz?
mivel itt főleg a CPU -ra fókuszálunk ..
nem sok nyereséges Szerver CPU van. Az ARM szerver procik helyzete még nehezebb - azok még csak a Cloud-ban mennek.
A Szerver/cloud oldalon lassabb a validáció - nem véletlen, hogy az AMD az AM4-es consumer piacra dobta ki eddig leghamarabb a termékeit.
Én például a Linux-os támogatás késlekedésén látom, hogy ez nem csak önmagában a hardverről szól.A nyereség inkább annak a döntésnek is a következménye, hogy a consumer piacot teljesen háttérbe tolták és majdnem minden chiplet ment a "zsírosabb" szerverpiacra - és az OEM megrendelőknek.
szerintem. -
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #4839 üzenetére
> Eléggé meglepett, főleg a játékos rész.
még változhat, és egy nagy bios/mikrokód frissítés várható
és a pletykák szerint ezért tették későbbre a hivatalos megjelenést és a "review"-ket
( ---> március 30-ra )"Earlier rumors have suggested that Intel is still in a process of polishing the microcode and that’s the reason why launch reviews are also planned for March 30th. This BIOS update may have an impact on performance figures scrupulously collected by AnandTech. Whether that’s the case, we will see in a month’s time when their launch review goes live."
https://videocardz.com/newz/intel-core-i7-11700k-retail-cpu-tested-in-the-first-comprehensive-review -
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #4696 üzenetére
Ez csupán ilyen érzelmi kérdés, tudom.
Megpróbálom máshogy megfogalmazni.Amikor bemész a boltba és látod, hogy másfélszeres áron kapható, aminek 1 hónapja nagyon örültél, hogy milyen jó, mert x% fejlődést hoz, gyorsabb lesz a géped, stb,
akkor (Érzelmi szempontból) nem mindegy, hogy ha megveszed, annyiért, akkor úgy veszed meg, hogy a terméket előállító céggel együtt vagytok bukóban - a körülmények áldozatai: neki ellátási gondjai vannak, drágultak vagy nem érhetők el alkatrészek, lassabb a logisztika, nem tud annyit eladni, ezért sajnálatos módon neked drágább, neki meg nincs annyi eladása.
Vagy valójában csak Te vagy bukóban: mert neked drágább, de ő köszöni szépen rekord bevételt és nyereséget ér el.
Utóbbi esetben lehet, hogy azt mondod:anyád!köszi szépen, nekem ráér.Ez kicsit ugyanaz a szitu, mint amikor földrengés vagy miatt jelentik a memória/merevlemezgyártók, hogy a "termelési kapacitás 1%-a kiesett", ezért sajnos 2x-es áremelkedés várható.
-
awexco
őstag
válasz
solfilo #4696 üzenetére
Eleve a vga részleg le volt szarva , mert nem volt rá pénz . Veszik fel a fejlesztőket .
CPU fronton szép látható fejlesztések jönnek . VGA részlegen nem látom igazán . Lehet idő kell , hogy beérjenek az elindult folyamatok . Navi 2 lényegében egy duplázott navi+cache.
CDNA meg egy pár egységtől megfosztott Vega . Lehet vga fronton nem is a hw ben van a nagy varázslat hanem a software-ben .Én részemről a lapos dvga-kat hiányolom a piacról .
-
-
TRitON
aktív tag
válasz
solfilo #4587 üzenetére
Kezdenek teljesen összezavarni.
Eredetileg Lucienne jött volna desktopra (forrás: [link] ), aztán egyszercsak felbukkan egy Cézanne 5700G (ami egyébként gyorsabbnak tűnik, mint a 3700X és csak ~5%-kal lassabb az 5800X-nél; riszpekt), amiről szintén a következőt írja a Techspot:
"...there's a good chance that the 5700G will be exclusive to OEMs. Given how unconventional it is, that would be a disappointing outcome though. If any of the above are coming to shelves, they'll probably be announced on Tuesday during the AMD CES 2021 keynote." (forrás: [link] )
Remélem, hogy nem így lesz. Azt is el tudom képzelni, hogy 5700(X) nem is lesz, hanem annak a helyére ugrik be az 5700G.
Miért nincsenek publikus roadmap-ek? Kockázatossá vált előre megosztani a terveket a potenciális vásárlókkal?
Annyira keveset tudnak gyártani belőle, hogy a DIY piacra nem jut? Vagy annyira kicsi a DIY piac, hogy nem éri meg dobozosként kiadni? Miért nem árulják tálcán? -
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #4587 üzenetére
Lehet, hogy nem
[link]De én nem zárnám ki azért teljesen. Az U és H valójában egy lapka, csak binnelve van.
Nyilván az nem mindegy, hogy mi van benne a lapkában, de a 9W-ra tervezett változatból még akár lehet ilyen max 25W-os BGA tokozású minipc.
De ez nyilván nem jelenti azt, hogy 9W-től 100+W-ig mindent le fog fedni RDNA2 igpvel -
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #4550 üzenetére
> A kérdés már csak az, hogy az AMD termelése (kb mindent eladnak gondolom)
már a Microsoft is az AMD-hez könyörög .. "Microsoft to AMD: Please help us!"
https://edition.cnn.com/2021/01/04/tech/xbox-amd-console-shortages/index.html"Microsoft Executive Vice President of Gaming Phil Spencer acknowledged the Xbox shortage in a podcast interview last week with Xbox Live programming director Larry Hryb, and said he has sought help from chipmaker AMD (AMD) in making more units available. AMD makes the processor and graphics chips for the Xbox consoles.
"I was on the phone last week with (CEO) Lisa Su at AMD (asking), 'How do we get more? How do we get more?,' So it's something that we're constantly working on," Spencer said. He did not go into detail about how AMD might help make more units available more quickly, and AMD did not immediately respond to CNN Business' request for comment.
"We got the consoles launched — wish we had more of them, we're selling out too quickly," Spencer added.
" -
-
TRitON
aktív tag
válasz
solfilo #4479 üzenetére
3400G-t használok itthon (home office) és a munkahelyemen is 3440x1440@100 monitorral, 95%-ban munkára (elektronikai CAD). Az itthoni gépem GPU-jának adtam +200MHz PBO-t, így gyakorlatilag fix 1.5GHz-en működik, ha terhelve van. Régebbi játékok (2013 előttiek + WoT) gyönyörűen mennek Freesync-kel, van, ami full grafikán. Szerintem hibátlan (pláne ~40W-ból - már ami a GPU-t illeti); persze mindig lehetne gyorsabb.
Vártam én is a 4-5000-es széria APU-it, de most úgy látom, hogy legközelebb DDR5-ös cuccot fogok venni, a DDR4-es APU-k (pl. 4700G) nem nyújtanak sokkal többet; de persze meglátjuk, milyen lesz Lucienne. Diszkrét GPU-t pedig valószínűleg soha többet nem veszek.
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #4429 üzenetére
Hm, értem a kérdés élét.
Miért gondolod, hogy az Apple sajátos hardvermegoldás csak akkor lehet fenyegető a hasonló termékkategóriában induló x86 processzorra, ha a végtermék nem Apple márkával jelenik meg? A kérdésedből azt olvasom ki, hogy úgy véled, az Apple és nem Apple termékek vásárlói között nincs átjárhatóság és nem lehetséges, hogy valaki azért vásárolja be magát Apple készülékbe, mert - ha most még nem is , de idővel - objektíve jobb hardvert kap, mint amit más nem Apple gyártóktól kaphatna.
Jól értelek? -
-vitya-
őstag
válasz
solfilo #4423 üzenetére
A cég érdeke, hogy a legkevésbé jó ár/érték arányú procikat adják el nagy számban, míg a vásárlók érdeke ennek az ellenkezője
- ezt úgy tudja a cég befolyásolni, hogy nem adja ki az 5600-at az elején
- gondolom egyre nagyobb arány lesz azért az 5000-es széria a jövőben, hónapról, hónapra
-
yagami01
aktív tag
válasz
solfilo #4304 üzenetére
Igen, Linusnál én is néztem, hogy nála az 5600X is veri a 10900K-t. Nem tudom TPU-nál mit csináltak vagy ha másnál is különbözik akkor miért. Mondjuk nem néztem ki milyen ramokat használt, már ha írják. Ez lehet különbözet-ok talán itt-ott. AE is érdekes. Techspot és Linus szerint abban is vezet, de tomshardware szerint messze nem. Bár lehet más méréseket csináltak vele, nem tudom.
-
yagami01
aktív tag
válasz
solfilo #4302 üzenetére
hja. Ahogy nézem ott se mindenhol tudja átvenni a vezetést játékok terén és ez a csúcs. De van jó pár ahol igen. Szóval a gyakorlatban még nem biztos az e területen lévő "egyértelmű" fölény. Ezt csak azért mondom, mert akinek csak ez a fontos és azt látja, hogy Intel van elől akár csak 1 FPS-el is, lehet azt fogja venni. Mert akkor is jobb. Biztosan sokan vannak vele így. Úgyhogy remélem a kövi jobban eltud majd húzni ebben a szegmensben is, de mindenképp jó az irány és ez is nagyon nagyon f_sza.
Mondjuk az igaz, hogy összesítésben Ryzen jön ki győztesen, szóval zsír.
Fenn vannak a videós tesztek is, pl.
Linus: [link]
Jó a kezdés, haha. -
yagami01
aktív tag
válasz
solfilo #4300 üzenetére
Igen, azt én is néztem. 1-3% az intel előnye játékokban a tesztjeik szerint. Pedig ugye egy szálas teljesítményben is most jelentősen jobbak, ezt láthattuk a fenti teszteken is. Na mindegy, még ha ez is a helyzet, ott van még a 5950, ezt a 3%-ot csak átlépi.
Guru3D-nél van 5950X is. Ami érdekes, hogy náluk olyan játékokban is az élen van az 5900X, aminél TPU-n hát nem volt ott. És azt írják a végén, hogy a Zen 4 fog jönni még ebben a foglalatba, mint Zen 3 frissítés. Ezt nem tudom most honnét vagy mi van, én úgy tudtam, hogy azzal jön az AM5.
Guru3D link: [link] -
HSM
félisten
válasz
solfilo #4120 üzenetére
Asztali fronton nincs tudtommal a Tau-nak megfelelő paraméter AMD-n, csak a notebook vonalon. Asztalon erről a cikkről tudok a témában: [link] , sajnos a hivatalos datasheet nem elérhető a Ryzenek esetén.
A saját Ryzen 3600-asommal sincs sok gyakorlati tapasztalatom, mert kb. a hajam égnek állt a gyári precision boost működéstől az én alaplapomban, így az első napon megkapta az allcore manuális "OC"-t 4,2ghz-re, azóta is úgy működik. -
HSM
félisten
válasz
solfilo #4117 üzenetére
A cikk leírása akkor nem felel meg a valós működésnek. Ez a hivatalos működés: [link] . Gyakorlatban is tudom igazolni, hogy így működik.
Pl. a laptopomon beállítva 28 másodpercet, PL1-nek 15W-ot, PL2-nek 35W-ot, kb. bő 10 másodperc 35W után ugrik vissza 15W-ra.
(Egy i5-8250U-n próbálva.)
Valahol olvastam is, hogy a rendszer az elfogyasztott energiát próbálja számolni, és ez alapján szabályoz, tehát ha szükség van rá, és a terhelés lehetővé teszi, szakaszosan kb. akármeddig elérhető lehet a turbó, ha az átlag fogyasztás nem megy a PL1 limit fölé, nem úgy van, hogy lejárt a TAU, és búcsúzhatsz a turbótól. -
HSM
félisten
válasz
solfilo #4112 üzenetére
Igen, de azokat csak 28 másodpercig, és mivel csak 65W, amibe átlagosan bele kell férjen, ráadásul egy rövidebb időablakban, így praktikusan ezek kb. 10 másodpercig mehetnek ilyen értékeken....
(#4113) Petykemano: Rosszul értelmezed. A 28 másodperces ablakon belül átlagosan kell 65W alatt maradjon. Tehát nem fog fél percig 4X-es TDP-vel menni.
Inkább szűk 10 másodperc lesz az, ha kimaxolod a magasabb limitet.
És ahogy írod, ez a fajta működés remekül gyorsít valós felhasználásokat, hiszen rengeteg felhasználás esetében csak impulzusszerűen van szükség a processzor teljes erejére.
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #4112 üzenetére
Nem csak arra kell odafigyelni, hogy egy benchmark mekkora cache méretbe fér bele, amely esetben drasztikus (irreális) gyorsulás következhet be.
Hanem ennek megfelelően arra is, hogy egy-egy benchmark meddig terhelheti a procit. Az órajelet és hozzá a Tau időtartamát érdemes úgy meghatározni, hogy a tesztekben legkedvezőbben szerepeljen.
fél perc 4x-es túlhasználat egy 65W-os és eképp hűtött proci esetén talán még nem jármeltdownnalthrottlinggal.Persze korántsem szeretnék egyoldalúan cinikus lenni, ezzel mindenki játszik és meg is van a magyarázat rá: a felhasználók többsége impulzusszerű igénybevételnek teszi ki a gépet. Megnyit egy programot, lefuttat valamit.
-
S_x96x_S
addikt
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #3469 üzenetére
Próbálom én is értelmezni.... még mindig...
Kevésbé lett volna szemfényvesztés, ha nem nem úgy számolják, hogy "performance gains" / "ETEC efficiency"
A performance nagyjából az, amit az ember gondol. Nagyjából az, hogy mennyivel nőtt a teljesítmény egységnyi TDP-n belül (persze a 15W-os raven kilóg a sorból)
Nem állítom, hogy felhasználói élmény szempontjából az ETEC szám nem érdekes. Az ugye az az energiahatékonyságot adja ki, hogy amikor nem használod, akkor milyen, mennyit bír az aksi, ilyesmi. Ez persze nyilván sokkal inkább egyenesen arányos a gyártástechnológiai előnyökkel.
Szóval számomra igazságosabb lett volna, ha inkább valami átlagot számolnak belőle. És az is meglenne:
5x nagyobb teljesítmény egységnyi TDP-ből, amikor használod
6x kisebb fogyasztás idle, amikor nem használod.
átlag 5.5x nagyobb energiahatékonyságEhelyett van egy hülye nagy szám, ami nem igaz és senki se érti.
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #3367 üzenetére
Nyugtával dícsérd a napot!
Van az AMD-nek ez a 25x20 vállalása, vagyis hogy 2014-hez képest 2020-ra 25x jobb perf/W értéket érnek el.
A footnotes-ban ez van:
"Based on AMD internal testing as of 8/15/2019.Relative energy efficiency based on a 50:50 weighted average of CPU+GPU performance (variable “C”), as evaluated by Cinebench R15 nT and 3DMark 11 P scores, divided by typical energy usage (variable “E”) as defined by: ETEC (Typical Energy Consumption for notebook computers), Energy Star Program Requirements Rev 6.1 10/2014.
AMD “Kaveri” (2014) represents the baseline of 1.0X for CPU, GPU, and ETEC.
AMD “Carrizo” (2015) efficiency 1.23C/0.35E=3.51X.
AMD “Bristol Ridge” (2016) efficiency 1.36C/0.34E=3.97X.
AMD “Raven Ridge” (2017) efficiency 2.47C/0.44E=5.66X.
AMD “Raven Ridge 2018” efficiency 2.76C/0.26E=9.86X.
AMD “Picasso” (2019) efficiency 2.88C/0.25E=10.88X.Scores in order of Cinebench R15 nT/3DMark 11 P Score:
“Kaveri” 232/2142 (100%),
“Carrizo” 277/2709 (123%),
“Bristol Ridge” 279/3234 (136%),
“Raven Ridge” 667/4425 (247%),
“Raven Ridge 2018” 754/4877 (276%),
“Picasso 2019” 772/5191 (288%).AMD Reference Platform: “Kaveri” AMD FX-7600P, 2x4GB DDR3L-1600, Crucial CT256M4SSD2, Windows 8.1 x64 9600, Graphics Driver 13.350.0.0, 1366x768 / AMD Reference Platform: “Carrizo” AMD FX-8800P, 2x2GB DDR3-1866, Crucial CT256M550SSD1, Windows 10 x64 10586, Graphics Driver 21.19.137.514, 1366x768 / AMD Reference Platform: “Bristol Ridge” AMD FX-9830P, 2x4GB DDR4-2133, Crucial CT256M4SSD2, Windows 10 x64 10586, Graphics Driver 21.19.137.514, 1366x768 / AMD Reference Platform: “Raven Ridge” AMD Ryzen™ 7 2700U, 2x4GB DDR4-2400, Samsung 850 Pro SSD, Windows 10 x64 15254, Graphics Driver: 22.19.655.2, 1920x1080 / AMD Reference Platform: “Raven Ridge 2018” AMD Ryzen™ 7 2800H, 2x8GB DDR4-3200, Samsung VLV2560 SSD, Windows 10 x64 16299, Graphics Driver 23.20.768.0, 1920x1080 / “Picasso 2019” AMD Ryzen™ 7 3750H, 2x4GB DDR4-2400, Samsung 960 PRO SSD (512GB), Windows 10 Pro (17763), Graphics Driver 21.19.137.514, 1920x1080. Results may vary with configuration and driver versions. RVM-108"
2020 van.
Az, hogy nem verik a nyálukat erre a vállalásra három dolgot jelenthet:
a) elfelejtették (Akkor azért leszedték volna a honlapról)
b) nem sikerült
c) Nem a Renoir-ral tervezték elérniA picasso ~11X-es eredményéhez képest azért még mit fejlődni.
A Renoir CB R15 eredménye a 1300-1800 között mozoghat valahol. Majd biztos kiszámítják, hogy 15-35W között hol a legmagasabb a hányados és azt fogják figyelembe venni.
Ha a picasso ~11X-es eredményt ért el és ehhez képest a Renoir CPU része tud 2x jobb lenni (márpedig ott akkor a 3750H-t mérték, ami 35W-os, tehát nyugodtan lehet számolni 1700-zal), akkor a CPU rész pipa.Azt viszont tudjuk, hogy a Renoir GPU nem fejlődött nagy mértékben a PIcasso-hoz képest. Ennek megvan a maga oka, ebbe most ne menjünk bele, a lényeg itt, hogy a vállalás teljesítéséhez valamit a GPU oldalon is fejleszteni kell.
Ha be akarják tartani a vállalást, akkor bizony valahogy még 2020-ban ki kell adni egy olyan apu-t, ami
vagy a számláló GPU részét emeli
és/vagy a számláló CPU részét emeli tovább
vagy a nevezőben található energiahatékonyságot növeli. -
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #3323 üzenetére
elsőként elnézést ... félrefordítottam,
helyesebben "következő negyedévekben 135 új notebook jelenik meg"> nem túl nagy a Renoir ...
a német/osztrák/lengyel árúkeresőn
még csak "129 Produkte" -van ..
de ebben sok duplikátum és még szinre is megbontjákjelenlegi bontás gyártóként:
Acer (26) ASUS (62) Dell (1) HP (14) Lenovo (17) MSI (2) Schenker (7)https://geizhals.de/?cat=nb&xf=6763_Ryzen+4000
https://geizhals.de/?cat=nb&xf=9690_Renoir -
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #3207 üzenetére
Az, hogy a Naples nem lett átütő sikersztory nem lep meg. Érthető a vonakodás, bizonytalanság. "Noone was ever fired for chosing intel" és nem is nyújtott olyan kiemelkedő teljesítményt (perf, perf/W)
Tehát a 0.8% => 3.2% tökre érthető.
A Rome viszont igazán jól sikerült, mármint sikerült kézzelfogható előnyöket felmutatni. És így is kisebb lett a növekedés mértéke. 3.2% => 4.5% Nem vártam persze én se egyből nagy átpártolást, látom, hogy még épp csak most jelenik meg a szervergyártók kínálatában, de azért azt vártam, hogy ilyen kézzelfogható előnyök mellett azért növekvő mértékű lesz a adoptáció. Tehát annál a 2.4%-nál legalább nagyobb, mint az azt megelőző 1 éves időszakban. (Ráadásul mindezt úgy, hogy megjelent a Rome pár cloud hyperscaler kínálatában is)A másik kissé érthetetlen a desktop.
12% => 15.8% - ezt sikerült elérni a zen1 és zen+-szal
A zen2 már igazán versenyképes lett. Ennek ellenére itt is kisebb mértékű növekedést sikerült elérni, mint korábban:
15.8% => 18.3%Persze tudom, hogy piac nagy részét az OEM-ek tartják kézben és náluk is pont ugyanolyan lassú a reakció.
Mit gondoltok egyébként - ez most egy marketing kérdés -
Az OEM-ek gyakran hivatkoznak a kínálatuk kritikájával kapcsolatban arra, hogy azt kínálják, amit a vásárlók keresnek. Tehát nem építenek AMD-re, mert a vásárlók nem keresik, vagy azért drágább az, mert a vásárlók kisebb példányszámban veszik.
Ugyanakkor már ezen a fórumon is többször elhangzott, hogy milyen bénaszar az AMD, mert hát ha valaki venne is Rome-ot, az nem elérhető és hogy hát így nem lehet.Szóval mit gondoltok, a vásárlót, végfogyasztót kell meggyőzni és majd kiköveteli magának a megfelelő termékkínálatot, vagy az OEM képviselőjét, mert a vásárló többnyire azt veszi meg, amit kínálnak neki?
(Amúgy döbbenet, hogy a legnagyobb növekedést a mobil szegmensben érték el, pedig szerintem a Raven Ridge és a Picasso nem is volt annyira versenyképes az intel mobil kínálatával szemben.)
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #3197 üzenetére
Lassúbb.
Nem gondolnám, hogy 1-2 év alatt át lehet venni a piacot, de azért legalább a desktop piacon lehetne kétszámjegyű az emelkedésÚgy emlékszem, hogy amikor az AMD-nek nem voltak fogyasztásban versenyképes termékei, elég gyakran elhangzott, hogy milyen elképesztően fontos a fogyasztás az OEM-eknek és hogy őket tökre az érdekli, hogy minél olcsóbb lehessen az alaplap, meg a hűtés, meg a táp, mert milliószámra adnak el és a profitjukat jelentheti az, hogy ezen-azon spórolnak $1-$2-$5-t hűtésen, tápon, szellőzés-kialakításon, alaplapon, alaplapi VRM-en.
Most itt lenne a lehetőség a milliószámra eladott termékeken dollármilliárdokat spórolni és nem. És nem és nem. Mert hát a performancia... azért hát mégis.... na. Ezt keresik a vásárlók.
Persze nyilván csak erről van szó. Simán lehet egyszerű mennyiségi kedvezmény.
Lehet, hogy ha egy oem X% felett értékesít AMD-t, akkor elesik olyan kedvezményektől, ami viszi a profitját. -
Dhampir
félisten
válasz
solfilo #3126 üzenetére
15,6" méretben szimpatikus a Lenovo ThinkPad E595 is AMD Ryzen 7 3700U procival, ebben még megvan a két memóriamodul (ha jól tudom, az E15-ös már nélkülözi) és az alaplap is erős, rollcage-szerű aljzatra lett rögzítve. Nyilván ez nem teljes értékű ThinkPad, de ha AMD kell honi piacról, akkor ilyen gép elérhető.
HP esetében a ProBook 455 G7 bukkant fel idehaza; Ryzen 3 4300U és Ryzen 7 4700U procikkal.
-
Simid
senior tag
válasz
solfilo #3128 üzenetére
Végülis igazuk van! Az intel már évek óra nem szivatja azzal a vásárlóit, hogy az újabb generációkkal elértéktelenítik a korábbi procikat...
Azért jó nagy idióták dolgozhatnak ott, ha szerintük az, hogy kiadnak alsóbb kategóriás termékeket kevesebb maggal az elismerése annak, hogy nem kell a több mag. Mintha azt mondanák az Nvidia az GTX1650 kiadásával elismerte, hogy az RTX tévút volt. -
Tanisz
senior tag
válasz
solfilo #3126 üzenetére
Igen azt én is így láttam, de ugye most volt egy kis durcáskodás a dell és a intel között, ugye az intel nem tudta teljesíteni a beígért szállítmányokat és perre vitte a dell a dolgot.
Szóval logikusan valamivel a kieső bevételt kompenzálni kell a dellnek, hátha jön egy pár ryzenes üzleti lapossal.
Bár ugye ez csak fikció.Egy HP EliteBook-al is megelégszem
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, ha jól értelmezem senki sem futott bele konkrét infóba üzleti laposok kijövtelének dátumval kapcsolatam
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #3082 üzenetére
> Érdekes ez az ábra,
ami érdekes ( és nekem fájó ) ,
hogy a B550 megjelenésekor
nincs "támogatott" Desktop APU ( "Ryzen Renoir Desktop")
amit be lehetne tenniRemélem, hogy igazak a pletykák és júliusban már lesz ..
ici - pici NUC szerű gépre vágyom ...
és sajnos - valószínüleg az ASROCK "DeskMini A300" már ugrott ;
és nem lehet tudni mi lesz helyette ...
Azért Reménykedem. -
paprobert
őstag
válasz
solfilo #3082 üzenetére
Remélem ebből lesz botrány ha pl. nagyban megveszed az 1600 AF-et a B550 lapodba, kivárásra játszva, ami nem fog működni a lapodban.
(#3083) Petykemano
Hát igen, nem vagyok meggyőződve hogy a PCIe4.0 BIOS-ban való engedélyezésén kívül változatattak-e bármin is. -
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #3039 üzenetére
Ez eléggé elszomorító ahhoz képest, hogy az Intel milyen bevételnövekedésről tanúskodott ugyanebben az időszakban. (ha jól emlékszem)
Hihetetlen, mennyire nehéz az áttörés. Pedig talán a sebezhetőségek miatti kapkodásszerű kapacitásbővítés időszakának vége. Persze világos, hogy ez el is odázta az epyc-kel való kísérletezgetést, ami valószínűleg tavaly év vége felé indulhatott meg. -
Petykemano
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
solfilo #2959 üzenetére
Igazándiból arra akartam rámutatni, ha van egy cég, ahova tipikus irodai felhasználásra kellenek gépek (az ilyen jellegű felhasználás szerintem számottevő) akkor az AMD-nek nem igen van ajánlata, egyedül a 3200G a $100-os árával nyerő, de ez egyetlen teljesítmény osztály. De amúgy mindenhol ott van az intel konkurens a nyakán. R3-3200G vs i3-9100 R5-3400G vs i5-8400, felette pedig csak intel.
A felvetés onnan jön, ha megnézem melóhelyen a hardver katalógust akkor csak intel processzort találok benne, és ezen nem is csodálkozom a fent jelzett dolgok miatt.
Reménykedtem benne, hogy az I/O csipbe bele rejtenek egy 1 CU-s VGA egységet, így simán tudnának jó áron nagy teljesítményt irodai gépbe ajánlani, a mostani fejlesztéseknél a GPU sok szilíciumot leköt, ami nem minden felhasználásnál van kihasználva.
Lehet ez még nem célterület.
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #2945 üzenetére
Teljesen értem a kérdésed.
Én is azért legalább 3-4 gyártótól egy 8 és egy 6 magos designra számítottamLehet, hogy "csak" arról van szó, mint mindig, hogy elkészítik a gyártók az intelre szabott designokat, aztán abba a kaszniba (=külső, belső minőség és felszereltség, képernyő méret és minőség, akksi), amibe az intel 4 magos kerül, betolják az amd 8 magosát és 50%-os feláron kínálják, merthát mégiscsak jó. Viszont hiába jó, mert elbukik, mert azon az áron már nem ezt a külső-belső minőséget várja a vásárló.
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #2941 üzenetére
Azt mondják, mindenki a saját keresletének rabja.
Ezzel magyarázzák, hogy az OEM gyártók eladásai a benchmarkokra kevésbé rugalmasan reagálnak. Merthogy reagálnának ők, csak hát a polcokról az intel terméket viszik el, azt keresik.Én nem tudom, nem vagyok szakértő, de biztos van benne valami, hogy nem fogják a Media Marktban úgy keresni a notikat, hogy "hé, szakikám, az AMD Renoirral szerelt notebookokat merre találom?" Ha ilyen mégis megtörténne, akkor a szaki lehivatkozza, hogy hát egyféle érhető el a beszállítóknál, de annyira kicsi rá a kereslet, hogy nem szokták megrendelni, meg kis tételben drágább is. ("Financial horsepower")
Ajánlatok esetleg valamit?Ahhoz, hogy váltás történjen, annak kellene történnie, mint az autóknál a SUV-ok esetén. Azért válik most minden autótípus/kategória SUV-vá, de legalábbis ilyen Cross-izévé, mert az első SUV-ok megjelenése esetén azt tapasztalták, hogy 2-3x akkora a kereslet "ugyanarra a nevű autóra", ha az előző sedan, vagy egyterű helyett valami SUV kivitelt hoztak. És most szinte minden SUV-vá válik, abban a reményben, hogy hozni fogja ugyanazokat a 2-3x-os keresleteket.
Tehát akkor dobna piacra az MSI és a többi több AMD-s notit, ha azt látnák, hogy az Asus Zephyrus G14 bankot robbant.
De miért robbantana bankot, amikor nem az ömlik ránk a médiából, hogy "Pszt, figyu, ne vegyél már ilyen intellel szerelt szart, mert az AMD halkabb, hűvősebb, kisebb és 2-3x annyi ideig bírja az aksi", hanem azt, hogy "az intel új megoldása 5%-ot ver az AMD amúgy remek próbálkozásnak számító Renoir termékére. Ha biztosra akarsz menni, vegyél intelt"
"Csókolom, bácsi, és az aksi meddig bírja?
Jaj, kisfiam, karantén idején, amikor úgyis konnektorrol használod a notidat, ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel. Élvezd, hogy +5% és hogy melegíti a kezedet" -
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #2406 üzenetére
Egy pillanatig nem vitatom, hogy a kék csík hosszabb.
Csak szeretem, ha a csík hossza megmagyarázható ilyen szempontokkal és nincs elintézve annyival, hogy "We're just better"Természetesen nem gondolom, hogy egálba hozná a csíkokat, ha a ryzen 3750H is 45W TDP-t kapna. Az talán inkább igaz, hogy ha az intel konfig is 35W lenne, akkor lehet, hogy kisebb lenne a difi. De ahogy mondtam, az 9k-s intel 14nm elég jó alulra-fölülre is.
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #2404 üzenetére
A táblázatban, amit linkeltél, a Ryzen 7 3750H-nek van 35W TDP-je. Annak épp pluszosnak kéne lennie. Vagy legalábbis magyaráz egy részt abból, hogy a 6 magos hogy tud annyival gyorsabb lenni, mint a 4 magos. kiváltképp,ha tudjuk, hogy az a ryzen 4Ghz fölé nem szívesen megy.
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #2231 üzenetére
Szerintem valami olyasmiről lehet szó, hogy változik a benchmark pontösszesítő szabálya.
Régebben mintha nem lett volna 4 szálas pont.
most meg úgy tűnik, mintha igyekeznének mindent megtenni, hogy a sok magos procik sok magból származó pontelőnyét elinflálják a pontozással.Most már van 1, 2 szálas, 4 és 8 szálas és 64 szálas pont is és lehet, hogy az sem állandó, hogy melyik milyen arányban számít bele.
Vita tárgyát képezheti, hogy ez a szabálymódosítgatás helyes-e, hogy milyen tesztek és milyen arányban való beszámítása jelképezi a "real world" helyzetet.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #2151 üzenetére
> Igen, szerintem is valahol az OEM-eknél van a kutya elásva.
az AMD szerint ...
"Intel Corporation’s dominance of the microprocessor market and its aggressive business practices may limit our ability to compete effectively."
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/dss6eu/amds_10_q_statement_on_risks_from_intel/ -
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #2134 üzenetére
A "milking"-et nem egyszerű és nem is triviális tetten érni. Mármint persze objektíven nem is lehet, mert nem tudjuk az adatokat. Akkor beszélhetünk milkingről, szerintem, ha az ember azt érzi, hogy a cég tudna jobbat, és/vagy olcsóbban is.
Milkingről szerintem nem csak akkor lehet szó, ha azt csakis egy cég csinálja. Vagyis attól, hogy az intel eddig bődületesen drágán tartotta (megfejte) a legnagyobb teljesítményszinteket attól még az nem válik nem azzá, ha cégek elkezdenek nem versenyezni egymással, hanem kiegyeznek. egy bizonyos - relatív magas - margin szintben ami alá nem mennek - akár megegyezés nélkül, akár úgy is, hogy az a margó csak a részvényesek felé tett vállalás.
Valamiért a tőzsde úgy működik, hogy a magas margóval dolgozó cégeket tartják sikeresnek, azoknak az árfolyama megy föl. Szerintem ennek nem is feltétlenül kell összefüggésben lennie a piaci részesedéssel.
A milking mögé persze mindig bele lehet tenni kapitalista, céges érdekeket. Például, hogy a legmagasabb teljesítményszinteken jogos a felfelé hajló árgörbe, mert az prémium, vagy pont az, hogy hát a részvényesek érdekei, vagy akár pusztán az is, hogy kell a mani az AMD-nek, hogy tovább tudjon versenyezni. Ezek a maguk perspektívájából nézve természetesen jogosak.
Na mindegy, oda akarok kilyukadni, hogy attól ,hogy az intel bődületesen drágán adta eddig a 16-24-32 magos portékáját, attól az még vásárlói szemmel nézve unszimpi, ha ebbe a sorba az AMD is beáll. (Persze mindig elmondom, a részvényesek nyilván tapsolnak)
Én abban egészen biztos vagyok, hogy az új 24 és 32 magos TR sokkal jobb eredményt fog produkálni, mint a korábbi 24 és 32 magos. Hiszen lényegében minden olyan esetben elszenvedett performance-regressiont javít, ami a memóriaelérés gyatraságára volt visszavezethető.
Talán annak fényében tűnik mégis borsosnak az ár, hogy az intel bejelentette, hogy lényegében megfelezik a cascade lake X árait.A zen2 árai is magasabbak voltak picit a várakozásnál és most a TR is. Azt gyanítom, hogy az AdoredTV féle szivárgás afféle kutatás lehetett az AMD részéről, hogy mit szól a nép az árakhoz.
Azt meg látjuk a mindfactory eladásokból, hogy így is viszik mint a cukrot. Üzleti értelemben jogosak az árak, nem valószínű, hogy tudnák növelni az eladást, ha alacsonyabb áron árulnák.Tartok tőle, hogy ebben a kérdésben az intel kezeiben vagyunk.
Ami a több pénzt illeti, tökre jogos a megjegyzésed a Q3 eredményekkel kapcsolatos fanyalgással kapcsolatban. Én a mindfactory adatokból és az epyc sikertörténetekből kiugróbb eredményre számítottam. Ott van az intel által lefedett $80b-os piac, amit remek marginnal szolgál ki. Az AMD-t illető jóhírek hatását az intel meg se érezte. Ha pénz kell a részvényesek elégedettségéhez, akkor nemá azokról a piacokról próbálja azt beszedni, amik épp örülnek a fejlődésnek, versenynek, hanem furakodjon be azokra a piacokra, ahonnan az intel szerzi a sok pénzt.
A remek DIY eredmények, Rome hírek ellenére nem lényegesen változó üzleti eredmény nekem arra utal, hogy az AMD a zen2-vel a remek eredmények ellenére sem tud betörni olyan piacokra (még) ahol az intel szokott aratni.
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #2100 üzenetére
Én szkeptikus vagyok.
A 6-8 mag persze vonzón hangzik, de a BXX jelzés a CUk számára vonatkozik.
B12 a top 11.helyett és 1500mhz 1100MHz helyett. (Legalábbis ezeket hallottam)
Ez nem hangzik rosszul (+50%, de egyrészt azért kérdés, hogy a 4ch LPDDR4 kb ~33%-kal magasabb sávszélkínálata mellett ebből mi fog realizálódni.Ez a 12CU 6-8 mag mellé képadáshoz Kicsit sok, játékra meg a tisztességes előrelépés ellenére is sovány.
(Közben ugye azt mondják, hogy az inteltől jön a HBM-es saját cpu emibbel, meg interposerrel)Persze ez a 6-8C/B12 mobilba nagyon jó lehet.
A szkepticizmusom ott van, hogy mire ez notiba bekerül és kapható is lesz, az fél év.
Sajátmárkás minipcként tűnne a Legjobb színben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged