Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz S_x96x_S #1182 üzenetére
Ez szinte biztos volt, hogy marad TR platform kozottunk
Elobb kell nekik az EPYC-hez minden fullon mukodo 8 magos CCX, epp ezert nem kaptunk most 12 magnal nagyobb Zen2-ot sem.
Majd ha kiszolgaltak a vevoket az EPYC-el, onnan johet a TR 3xxx es kozben Intel kiadja ev vegen a 10 magos 1151 v3-as procit, akkor jon ellencsapasnak a 16 magos Zen2 AM4.
Kb ennyi...
-
Devid_81
félisten
válasz Petykemano #1184 üzenetére
Abu85 irt erre nekunk a multkor.
Bedobtam elozmenyekkel egyutt a valaszat[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Ebben nem vagyok 100%-ig biztos, bar a 2800X-et is dobta az AMD vegul.
Igazsag szerint ha a 12 magos eleg az intel 10 magos ellen akkor nem kell nekik a 16 mag AM4-en most meg.
Viszont AMD most mar egyel Intel elott jar, ha epp ugy adja akkor kidobjak ev vegere a 16 magost, hogy tovabb maradjanak tuti lepes elonyben a konkurenciaval szemben.Ugyan nem teljesen ide tartozik, de ha ilyen vagy hasonlo processzor/szamitasi teljesitmeny lesz a PS5-ben akkor az igen csak felkavarja majd a jatekokban levo, evek ota tarto allovizet. Ertem ez alatt a normalis AI-t stb, nem lesz fejvakaras fejlesztoi oldalrol a CPU ereje miatt (sem)
...
-
Devid_81
félisten
Tulajdonkeppen rajuk is fert mar, hogy profitot termeljenek.
Sajnos az Intel altal elinditott magasabb arazast azert AMD is koveti, de meg mindig olcsobb lesz ugyan az a teljesitmeny toluk.
Mindenesetre ha a procik tenyleg ennyit fognak tudni, akkor most nem sajnalok toluk egyetlen dollart sem, megerdemeltek mar hosszu evek utan, hogy vegre kicsit anyagilag erosodjenek....
-
Devid_81
félisten
válasz Petykemano #1195 üzenetére
Szinte 100%, hogy a lapok felvannak keszitve a 16 mag extrem OC-ra is, ezenkivul lehet, hogy a 7nm + TSMC miatt menni fog itt mindegyik 5GHz-et is akar, csak gyozzed majd etetni+huteni.
Szerintem enni fogjak ezek is az aramot ha kipattintod oket a gyari specifikaciokbol...
-
Devid_81
félisten
válasz Petykemano #1207 üzenetére
Ez valami nagyon durvan early ES cucc lehet (A0)
7nm 1.5volton...az milyen szep...
-
Devid_81
félisten
válasz NightGT #1209 üzenetére
Attol tartok ennek a durva VRM-nek meg is lesz a miertje hamarosan
Szerintem a 12 magos enyhe OC-ra siman 200W+ fog felvenni de nem akarok butasagot terjeszteni csak egy tipp.
Es akkor meg a 16 magos is jon.Mindenesetre remelem, hogy a 7nm+TSMC meghozta a kozos gyumolcset es marad ezekben a prociban meg vagy 10% OC tartalek ertelmes keretek kozott.
...
-
Devid_81
félisten
válasz #82819712 #1219 üzenetére
Tippre?
4.7GHz a szerencsesebb esetekben, 4.6GHz "atlag" all core OC.
Kb ennyi lesz nem tobb, viszont sok magnal mar majdnem mindegy, meg ha tenyleg hozza az IPC novekedest amit igernek es nem csak cinebenchben lesz erezheto.
Mivel AMD-rol beszelunk, Ok az egyik legnagyobb cherry-picked cim tesztelok a vilagon.
Ezenkivul meg nagyon nagy kerdes a memoria kezeles, azon fog mulni, hogy gamerek kozott sikere legyen vegre...
-
Devid_81
félisten
válasz Petykemano #1263 üzenetére
A videot nem lattam, hozzateszem
Ez sajnos teljesen vilagos volt, hogy kell majd az osszes valamire valo 8 magos CCX az EPYC-hez elobb.
Biztos nem lesz ettol fuggetlenul sz@r a Ryzen 3xxx de a jobb CPU-kra meg varni kell, jobb esetben karacsonykra mar lesz valami izmosabb belole.
Igy latatlanban azt mondom valamelyik 8 magossal kell kezdeni, lehetoleg a kisebbikkel, mert anyagilag a legjobb, es az eddigiekbol tanulva ugyan azt fogja tudni mint a tobbi OC-ban, majd amikor kijon valami izmosabb vegre akkor lehet valtani...
-
Devid_81
félisten
válasz S_x96x_S #1270 üzenetére
En inkabb arra gondolnek, hogy az a bizonyos 3GHz se mindegy, hogy pl 1.00Voltot ker, vagy jo esetben 0.975V
Ennyi magnal nagyon nagy segitseg lehet az is, ha csak egy picit kevesebbet ker a cucc, osszetetben a fogyasztas sokat csokkenhet.
Aztan lehet nincs igazamVarni mindenkeppen megeri annak akinek nem surgos a platform valtas, mert a kezdeti arak utan akar csak 1 honappal is mar lehet csokkenes.
Nem is gyarto reszrol, hanem kapzsi kisker reszrol
Vagy meg az esetleges pre-order lehet neha jo aron (pl nekem igy volt olcsobb 2080-asom, aminek az arat egyetlen nap alatt feltoltak es ott is maradt utana honapokig)...
-
Devid_81
félisten
válasz Cathulhu #1277 üzenetére
Ez mind azon mulik, hogy AMD mennyire tud raugrani a PCIe 5.0-ra + a DDR5 hogy fog allni.
Ha ezen mulik es minden meglesz iden evvegere akkor kapjuk az AM5-ot.
Viszont akkor hamarabb fog jonni a kovetkezo generacios Zen...Majus 5 lesz a release...tutira nem sz@roznak majd az 5os szamokkal most semDe olyan 90% os tippem van, hogy jon meg egy generacios AM4 jovore es csak aztan jon a nagy valtas.
...
-
Devid_81
félisten
válasz Petykemano #1284 üzenetére
Szoval ha jol ertem akkor ez egy csucs-csucs-csucs proci lesz?
Amugy tippre ez lesz vagy $699 kezdesnel abban az esetben ha Intel kettehugyozza, ha meg csak ugy siman jo lesz akkor max $599-re tippelnek.
Eloallitai koltsege semmivel nem tobb mint a 12 magose, csak annyi, hogy itt 2x8 mag lesz aktiv 2x6 helyett, mint irtad is....
-
Devid_81
félisten
válasz S_x96x_S #1289 üzenetére
Steven Walton az nagyon nagyon AMD-s amugy is, viszont jo teszteket csinal, szoktam nezni a videoit.
Sokszor olyan teszteket rak ossze mintha "semmi dolga nem lenne" es ki kellene talaljon valamit, mindegy mi az csak lehessen nyaggatni. Ilyenkor jonnek elo a regi cuccok vs uj stb stb...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz westlake #1345 üzenetére
Meg hivatalos teszteket nem latott senki, de ami eddig.jott leak azok alapjan az AMD talan jobb mint Intel.
Ebbe ne menjunk most bele.De pl az ASUS X470 ROG Crosshair VII Hero es X570 VIII MSRP-jet nezve $299-rol $359-re ugrott.
En most csak ezt neztem hirtelen, de a tobbi sem csokkent valoszinuleg.
De akkor ez szerinted rendben van es velem van a baj, hogy nem tetszik, hogy lassan HEDT arban lesznek a sima asztali lapok?
Es mindez csak azert mert talan picit jobb?
Eddig a generacio valtasok arrol szoltak, hogy ugyanazert a penzert egy jobb modelt kapunk stb.
De szepen atment minden oda hogy ami erosebb az mindig dragabb ezentul es kesz, es ugy latszik mar sokan meg is szoktak ezt, mert amikor en elohozom ezt akkor mindig en vagyok a h.lye....
-
Devid_81
félisten
válasz -FreaK- #1359 üzenetére
Egyetlen megoldas az X470.
Viszont nem tudjuk meg pontosan, hogy mekkora lesz a hatranya X570-hez kepest, akar ram tamogatasban vagy OC stb.
Erdemes megnezni a teszteket elobb, lehet az X570-es tenyleg csak akkor lesz elorelepes ha kell a PCIe 4.0
2021-re mar a PCIe 6.0 is kinn lesz, szoval a 4.0 sem lesz hosszu eletu...
-
Devid_81
félisten
Szerintem maradjunk a valosagnal, tippre 4.5GHz all core lesz kihozhato ebbol mielott kirobban az AM4-es foglalatbol Latok meg a varazsgombben par szerencsest aki 4.6Ghz-et is eler vele.
Ennyi magnal a hotermeles lesz az ami megallitja majd a mokat, de nezzuk a jo oldalat, 4.5Ghz-en ilyen IPC melett 16 mag+SMT nem lesz sz@r de nagyon nem
Ez egy olyan proci lesz amire azt lehet mondani, hogy megvan 5 evre a gep alapja...
-
Devid_81
félisten
Nah akkor tippeljuk meg mennyi lesz a max Zen2 OC, ez szol mindenkinek
- Atlag korulmenyek kozott, AIO/Viz/Levego, semmi extrem es ekzotikus hutes mellett.Zen2
12-16 core
En azt mondom 4.5GHz meglesz atlagosan all core, es lesz par szerencsesebb darab ami 4.6Ghz-en meg hutheto marad.Zen2
6-8 core
4.6GHz atlagban, szerencsesebbek 4.7GHz-et kitudnak majd taposni belole.Navi
2050MHz, de elborult fogyasztassal, 2100Mhz a brutal makosoknak, a keken izzas kuszoben...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz Sirandrish #1463 üzenetére
Ha sikerul akkor osszad meg a teszt eredmenyeket legyszives
En is igy jellemeztem a helyzetet tegnap......
-
Devid_81
félisten
válasz Sirandrish #1465 üzenetére
Sztem a 3700X lesz az igazi nagy durr, onnan majd meg kell varni az ev veget, hogy bealljon 12-16magosok ara
En kezdesnek nem mennek feljebb, maradnek a 3700X-nel mert anyagilag az jon ki a legjobbra a teljesimenyhez kepest...
-
Devid_81
félisten
válasz Petykemano #1538 üzenetére
Hatha abban a bizonyos 3950X-ben mar ket jobb CCX lesz.
16 mag 4.5GHz-en ilyen IPC mellett mar igen csak tudna valamit...
-
Devid_81
félisten
Ket uj chipset X590 es X599 a lathataron.
Mar ig varom az elso X599 lapot $699-es kezdoaronMi a franc lehet az az X590?Elgepelt X599 vagy tenyleg jonne meg uj chipset az AM4-hez?
...
-
Devid_81
félisten
Nem tudom mi a zsak lehet ez oszinten
Valoszinuleg az egyik AM4 (de minek?!) a masik TR platformos chipset lesz.
Tudom ezzel sokat nem segitettem, de en is elegge sotetben tapogatozok
Nehogy kitalaljak, hogy majd a 3950X-hez kell valami speci cucc mert akkor idesirok kbMindenesetre szerintem a Szeptember/Oktober eleg jo lesz megint uj hardwareben...csak kerdes kinek van ennyi penze elegetni ezekre
...
-
Devid_81
félisten
Max meg annyi, hogy HEDT 32 magig, UHEDT 64
Aztan ki tudja, meg a vegen ez is lehet, bar az Intelnek mar a mostani TR-re sincs valasza, szoval ezek utan 2x-esen nem lesz valaszuk
Ezzel csak az lesz a baj mint a VGA piacon ami kialakult, hogy az egyetlen versenyzo kedvere arazhat, es az altalaban nem szokot jol sikerulniAztan meglatjuk, lehet az lesz, hogy az X570-es kap egy price cut-ot es felere csokken, es X590 lesz az ami arban atveszi a helyet...nah szerintem innom kell egy kavet mert meg almodok
...
-
Devid_81
félisten
válasz -FreaK- #1679 üzenetére
Az egy hatalmas tevedes, hogy 168Wattal elvan barmelyik 9900K foleg 5GHz-en.
Ugyanis akkora szoras van kozottuk, hogy 1.20V tol 1.40Voltig "barmi" lehet az a feszultseg amin valoban stabil es mukodik.
Van kozottuk ami 168Wattal elmegy, de van kozottuk boven ami 200W felett fog enni.9700K detto foleg 5.1-en nezve.
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
The original leak from USB-IF listed three chipsets: TRX40, TRX80, and WRX80. We are unable to tell what these numbers mean at this time, but one could guess they are going to offer more memory slots or PCIe lanes depending on the chipset and processor used.
Mi keszul itt?!
...
-
Devid_81
félisten
AMD Ryzen 9 3950X Spotted at etailer - available September 30th
Tehat akkor nem minden jon 7.-en
...
-
Devid_81
félisten
That's Ryzen AF: Some Old AMD Chips Might Be Getting a 12nm Makeover
All of this begs the question: Why has AMD suddenly introduced 12nm die to the first-gen Ryzen processors? There are several theories, with the most obvious being that these are, in fact, 14nm processors that have been mistakenly programmed to identify as 12nm. Another likely explanation is that these are simply Ryzen 5 2600 die that didn't make the cut for that class of chip due to frequency targets, but because they meet the criteria required for a 1600 model, it is simply more economical for AMD to use the die in the older chips.
Erdekes, hogy 1600 Ryzen 12nm-en lenne gyartva, inkabb en is azt gondolom, hogy ezek selejt 2600-ak, nem feleltek meg az orajel eloirasnak, de 6/12 meg mukodott, igy lett belole 1600.
Csak kerdes, hogy ki veszi meg azokat, mert azert mar a 1xxx szeriat lassan mindenki "elfelejti", foleg amikor uj gep epitesben gondolkodik a user....
-
Devid_81
félisten
válasz S_x96x_S #2365 üzenetére
Ryzen 4000 rumors: Allegedly can offer an up-to 20 percent extra perf over Ryzen 3000
Guru3d is lehozta a cikket, kivancsi leszek en erre, hogy ebbol mennyi igaz.
Mindenesetre jol hangzik egy ujabb adag fejlodes....
-
Devid_81
félisten
válasz S_x96x_S #2367 üzenetére
Ugy latom ez Intel ellen lesz idozitve, elvileg varhato valami Intelektol is 2020 Q4-ben, talan az elso nem 14nm-es proci csalad erkezik ha minden jol megy, avagy a Zen 3 erre lesz idozitve ami makes sense, a mostani Zen 2 az teljesen jo lesz a 9xxx es 10xxx szeria ellen, nem kell nekik kapkodni most mar.
Intel oldalon viszont ez eleg gaz 10xxx szeria lesz, nem eleg, hogy uj tokozas de meg ev vegere jon a next gen is, eleg rovid eletu lesz igy a 10xxx
...
-
Devid_81
félisten
válasz Petykemano #2399 üzenetére
Majd par ora mulva jon a 7nm-es Ryzen 4xxx mobile, aztan lecsillapodnak a kedelyek
...
-
Devid_81
félisten
Itt van ez, azert ennyi ram mar eleg tud lenni, csinaljon a user barmit is.
G.SKILL Launches 256GB (8x 32GB) DDR4-3600 Trident-Z Neo Memory Kits
Pont a TR3990X-hez javasoljak.
CL16 es 1.35v, nem is olyan rossz.
Igaz csak Q2-tol elerheto, de teljesen mindegy, mert ennek olyan ara lesz amitol mindenki besir majdSzerk: oke a 2TB-hoz tenyleg nincs modul, nem is lesz egy darabig erre a piacra
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz Cathulhu #2766 üzenetére
(meg mindig kivancsi vagyok ki fogja elnyerni a brit meteorologiai szuperszamitogep ~1 mrd dollaros tenderet)
Mint 9 eve Angliaban elo megmondom neked az idojarast szuperszamitogep nelkul is, esni fog, de neha elal, majd ujra esni fog
Majustol Szeptemberig a valtozas annyi, hogy lesznek naposabb idoszakok is, de amugy esni fog...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest