- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #4430 üzenetére
Valóban, hajlamos vagyok élt rakni a kérdésbe, de most nem volt benne.
Mikor írtátok itt, hogy konkurencia, már görgettem is tovább.
A második része talált, tényleg úgy vélem, nem nagyon van átjárhatóság. Legalább is nem nagyon találkoztam még olyannal, hogy egy írásban vesézgetve lenne egy Apple számítógép belseje egy nem Apple termék belsejéhez képest. Aztán ez persze simán lehet csak azért van, mert nem követem máshol sem az almás dolgokat, így nem is találkozhattam ilyennel. De azt mondjuk el tudnám képzelni, hogy ha ennyire jól sikerül(t), esetleg vehetnek a procikból mások is, vagy közvetve mások is eljuthatnak ARM alapon ilyen szintre, s az már veszélyeztetheti mondjuk a noti szegmenst, ha teljes értékűen lehet rajtuk Win-t használni.
Ez az átjárás amúgy érdekes dolog, aki ismerős almás, azt nem nagyon izgatja a hardver, ellenben más szóba sem jön kb. Egy kivétel volt, egy Iphone tulaj haver megkért, segítsek neki 70k-ért notit venni, ajánlottam neki AMD Brazos netbookot, a boltban persze rábeszélték egy Atom-osra. Mondani sem kell, akadt a net, youtube, stb. Mondja ez szar, vett 3x pénzen egy Ipad-et, azzal már persze elégedett volt, azóta se próbált meg többet nem Apple cuccot venni.
-
válasz
Petykemano #4430 üzenetére
Mac és PC között nem igazán van átjárás, mert nem minden szoftver elérhető mindkettőre. Az érdekes az lenne, ha Apple processzoros gépre valahogy fel lehet heftülni windows-t. S habár az x86 menne simán, de az IGP-hez ugyanúgy kéne valamilyen driver, anélkül cseszheted. De ha esetleg mégis lenne valahogy windows driver akkor megint jön egy probléma: nincs eGPU support. Habár ez utóbbit lehet utólag megoldják. Szóval sok a feltétele annak, hogy igazán veszélyes alternatíva legyen.
Az a kérdés, hogy saját Apple processzort meddig fogják (tudni) skálázni. Mert ez mégiscsak egy ARM. A mostani 10-15 wattos TDP-szint az elvileg már eléggé teteje az ARM-nak, tudják vajon ezt tovább tolni? Mert akkor lehet igazán veszélyes. De jelenleg "csak" az ultramobil piacon tűnik úgy, hogy tarolnak (perf / watt arányban).
Érdekesebb téma az, hogy mit indít ez el az ARM-támogatás terén. Ugyanis ez eléggé az AMD malmára hajthatja a vizet. Az AMD skálázásban nagyon-nagyon durván elszaladt. És ott a K12 projekt, amit befagyasztottak, azaz hatalmas előnyben vannak, ha a teljesítmény-orientált piacokon is magára talál az ARM. Persze ehhez lehet lesz egy-két szava az ARM-ot felvásárló NV-nek. Már ha tényleg fel tudják vásárolni az ARM-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Captain Blood teszt
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Cyberpunk 2077
- Dell notebook topic
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest