- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ide is berakom az új Intel GPU Epyc összehasonlító képemet.
Potty. intel_talalgatos_topik
jöhettek át szakérteni mi mi rajta[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jaj emlékeztek még arra a CPU-ra aminek most nem jut eszembe a neve nem Cyrix volt hanem az a szerverchip és úgy tudtad upgradelni a rendszered ha kifűrészeltél a nyákjából egy picit elvágtad az egyik pinjét és fóliát ragasztottál oda?
Vaterán jól megélt valaki abból hogy CPU-t fűrészelt őrület
Ez jutott eszembe mikor néztem Linusnak a Pinekről szóló elmélkedését. Is AMD Stuck In The PAST?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem is furcsa volt ez a ZEN3-as bejelentés.
Inkább tűnik a negyedéves jelentés előtti "befektetők megnyugtatására" féle dolognak.
És már a ZEN4-ről beszélnek 5 nm-en aminek a próba gyártása már februárban indul is. Nehogy lekéssétek a ZEN 3at
ahogy itt száguld minden...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz S_x96x_S #3018 üzenetére
Ez így van 7/3-ra nyer az Amd de ide csak olyanok járnak akik csak játékra használják és overclockolnak
Nem mindegy hogy EPYC Gaming Rig vagy
EPIC Portable Gaming Rig[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz joysefke #3007 üzenetére
Határozottan nem mém. Ez Kína
RYZEN laptop hirdetés sárkányokkal Kínából.
16 szálas laptop csak odavág. angolul cikk
Van benne ráció mert nem mindenki profi és nekik a nagyobb szám a behúzó erő.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz S_x96x_S #2992 üzenetére
Az iparág azért mozdul el mert jön az AI AGE. és az EPH-k vele a többszörös felhasználású chipek.
És ehhez szimultán bedobják az Arcturus-t ami CPU is GPU is memóriai is ,"mindenreisjó", kesselhetsz a HBM-el.
A CPUknál hiába csak a licenszek fogják meg a mag számot és a chippek szépen kommunikálnak a hálózati topológiákon, a GPUknál ez nem így van. Az OS nem fejlődik eléggé a hardverrel. (nem jött a Directx 13 aminél a chipletes gpuk memóriakoherens elérést és külön puffert kapnak)
...és ha már van 32 GB HBM-ed +Cpu-d Gpu-d ráteszed egy pcbre ami neked pénzt spórol akkor már ott a szabványos vagy nem szabványos PCI E![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Petykemano #2967 üzenetére
4900H1N1
-
törölt tag
-
törölt tag
Na és a 96 magos CEA LETI-ről mi a véleményetek ?
-
törölt tag
-
törölt tag
Megjelent a Process Lasso 9.7 verziója - Processor Group Extender
Ez az új algoritmus lehetővé teszi a processzorcsoport számára ismeretlen alkalmazások számára a teljes CPU használatát. Ezt úgy valósítja meg, hogy megfigyeli a célfolyamatok szálait, és szükség esetén dinamikusan hozzárendeli a szálakat a kiegészítő processzorcsoportokhoz.In the case of AMD’s 3990x, for a CPU bound group unaware application with 128 threads, the performance boost would be nearly 100%.
Ez kegyetlen jól hangzik. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz S_x96x_S #2671 üzenetére
APU-kkal szerintem az a baj hogy nincs 4900G és ha lehet alaplapra integrálva. A G vonal teljes elhagyása fájó pont a 4000-es sorozatban. (Anélkül hogy tisztában lennék a HBM2E árával...)
Intel előáll most ezzel a TILE-vel, csempe mozaik kinek hogy esik.
A dokumentáció azt mutatja, hogy az Intel Xe GPU-k „csempe” modulokat fog használni.(4) Az Intel nem nevezi ezt „chiplets” -nek a dokumentációban.
"Xe cards would use a multi-die system, packaged together by Foveros 3D stacking"
Ezen nagyon filózok mi lehet ez???
Létezik hogy a HBMhez hasonlóan már egymásra tudják pakolni a chippeket? vagy AMD szerűen elő a GLUE és 4-et egymáshoz tudnak már ragasztani???[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz S_x96x_S #2664 üzenetére
Ettől clickbaitesebb címet nem mutatsz Redditen ma egy 2001es cikkről beszélgetnek:
3...
"Ha a fiad új "processzort" kért egy AMD nevű társaságtól , ez valódi oka a riasztásra."
"AZ AMD egy harmadik világban működő társaság, amely alacsonyabbrendű, "knock-off" másolatokat készít az amerikai proceszorokról."[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem vagyok benne biztos hogy volt e itt már mert pörög a szoba...
De Linus videója látványosan mutatja be a különbségeket.
(és mellesleg ritka a 2 millió feletti nézettségű IT videó)
It's hard to watch, but I can't look away - Threadripper 3990X -
törölt tag
válasz S_x96x_S #2642 üzenetére
Egy ideje már heggesztgetik az AMRszos windowst, a chiplet szemlélet elterjedése GPUban is jelentősen előnyhöz juttathatja őket, kérdés majd mi üt be előbb az 1nmnél a grafénra való átállás vagy a ARM igazán nagy teljesítményű változatai.
De ha így drágul minden akkor 5- 3 nm-en már alig valamit kapunk a pénzünkért (mm^2).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha a 3990X 3990 dollárba kerül akkor én félek az 5900 kiadási árától
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
R7 4800H + RX 5600M vs i7-10750H + New 2060 Max Q
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Petykemano #2561 üzenetére
Lisa Mém-et ismered ?
-
törölt tag
válasz Petykemano #2539 üzenetére
"A VMWare lényegesen megkétszerezi a cég szoftverének licencét azon processzorok számára, amelyek több mint 32 magot tartalmaznak.
Az új lépés a VMWare összes szoftverére vonatkozik, és mivel a Dell tulajdonában lévő vállalat a szerver virtualizációs piacának kb. 75% -át birtokolja, a változásnak messzemenő hatása lesz az adatközpontok processzoraira, ahol magas a magszáma, mint például az AMD EPYC Rome . "Ez borzasztóan gusztustalan húzás AMD ellen,, de közben jövőromboló is, már ha azt a jövőt majd nem az Intel építi fel ugye.
Amikor azt hallod hogy Intel rekordévet zárt mert az OEMeket lefizette hogy Intel CPUkat vegyenek ugye az is a Dell volt ?
Mert így érteném.
Még azt lehetne hogy minden proci amire A van nyomtatva környezetszennyezési díjat fizessen mert az "I"-ben mégis csak kevesebb a festék.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mivel nincs ilyen fórum ide teszem
The MYSTERY Chinese CPU Explained -
törölt tag
válasz S_x96x_S #2465 üzenetére
Ez jobb mert egymás mellett mutatja jobban meg lehet érteni a 3700U Vs 4700U -t
-
törölt tag
ATOS szuperszámítógép amely az AMD Epyc 7742 (64 magos, 2,25 GHz) processzorokat használja itt európában.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Petykemano #1722 üzenetére
Mostani VGAkban 100 fokos a Gddr6.
Első gondolatom hogy nem lesz az nagyon meleg ?
Notebookokban mivel hűti le a memóriát ? -
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Petykemano #1707 üzenetére
De ezt lehet optimalizálni az által hogy a föld gömbölyű és mindig alszik valaki nem? IP alapján vagy valami más előszelekcióval.
-
törölt tag
Az én hazugságvizsgálóm azt mondja minden attól függ hány nulla van az egyes és a dollárjel között a csekken. De szerintem mindenkit szerződés köt, csak nem biztos hogy IT-ben időre szól inkább fejlesztésekre. Zen 3 után max.
I/O -ról egy gondolatmenet:
AMD's I/O Dies and Their Limitless Future[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
6950 dollárt szorozzátok be ezzel: LINK
-
törölt tag
"IBM ??? "
Ezeken a szinteken nincs min melepődni, Bőrkabátos Huang meg AMD-s volt és ?
IBM miatt kapta meg amúgy az AMD az x86 licenszt annó, mert IBM kapott egy zsíros katonai megrendelést és nem engedték meg csak úgy ha más is gyártja. -
törölt tag
Mit jelent pontosan ez a Hybrid CPU architecture Milyen két dolog van ?
-
törölt tag
válasz Petykemano #1559 üzenetére
Ó nem is tudtam hogy a raspberry PI4 és a mini itx között van még két méretszabvány.
De hogy mikor nézegeted az árakat és belegondolsz hogy a PI4 10ezer forint alatt van ... -
törölt tag
ZEN2: CHIPLET QUALITY EXAMINED BY COST
Epyc költségeit elnézegetve igencsak jó móka ilyet gyártani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Asus kapja az ívet a Biosz frissítések miatt
-
törölt tag
válasz Sirandrish #1465 üzenetére
Az élet néha nehéz választások elé állít mindenkit
-
törölt tag
válasz Sirandrish #1459 üzenetére
Nekik jelent jót pénzben
-
törölt tag
CPU eladások Japánban . Van az AMD meg az az öt betűs.
NO COMMENT[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz S_x96x_S #1332 üzenetére
Ha erre gondolsz 64-core / 128-thread Threadripper példányt készít AMD 2019 negyedik negyedében.
Van az a pénz amiért lehozza Amd a szerverszintet csak legyen aki megfizeti, én ezeknek a hűtésére leszek kiváncsi. A régi vicc jut az eszembe:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
egy CPUnak látja
Do the dual-chiplet Ryzen 9s still have the NUMA vs local access differences as Threadripper?Robert Hallock🌹
No. From the view of memory access, two chiplets behaves as though it were a single monolithic die. Common latency access from any core to any destination in memory.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Petykemano #1318 üzenetére
Az Kína miatt bukott meg nem mert rossz volt a konstrukció.
Mennyire jó lenne már egy gép ami egybekezeli az alaplapon a gddr vagy HBM memóriát és abból futtatja az OS-t is, rég várunk már ilyesmit, a semi custommal ez elérhető cél..
Na de adománygyűjtésből nem lehet egy konzolt összehozni az emberfeletti mennyiségű pénz hogy neked exclusive játékokat csináljanak csak mint PC meg kijöttek E3-on ilyen állólapos PCvel, hirtelen meglátva arra is gondoltam hogy ez az.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Petykemano #1263 üzenetére
Adored-et félreértelmezik az emberek. Egyáltalán nem AMD fan és nem kell szó szerint de főleg ténynek venni amit mond, de egy nagyon jó elemző és GONDOLATÉBRESZTŐ. És pont.
Ami engem ebben megragadott az ez a kép és amit Lisáról mond.
Nincs itt szó semmilyen Gamereknek szánt mennyországról.
Ez egy nagyon jó összehasonlítása a 8 magosoknak csíkszéleséggel, órajel emelkedésekkel, fogyasztással és az árral.
A fogyasztásban ennyit kellene csökenni? Az árban ennyit kellene csökkenni ?
24:00-nál jól elmondja Lisa milyen CEO és az árakat is.
Nem kell itt félni amint felfut a termelés stabilabban szivárgásmentesebben gyártanak majd lesz egy 3950 meg 3850 +200 órajellel ez a készlet meg ennyit tud, az meg hogy a 16 magos Threadripper lesz e már szinte oly mindegy.
Azok az Intel alaplapok meg amik MHZben gyorsabb órajeleket támogatnak esetleg, drágábbak is lesznek, nem tudom ez mitől a játékosok álma.
HP főnökét nem olvastátok ?
HP boss: Intel shortages are steering our suited customers to buy AMD[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kellett már ide mint a falat kenyér
Ryzen 3000 Series Announcement Analysis (Adored Tv) -
törölt tag
Robert Hallock megerősíti, hogy a harmadik Gen Ryzen forrasztva van
-
törölt tag
forrás chiphell -
törölt tag
válasz Petykemano #1217 üzenetére
Én meg a másik szobán ajánlottam neked a Linus videót
Na és mire számítotok a 3900X-nek átlagban mi lesz a vége ilyen szuper alaplapokkal?
már nem nitrogénnel...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
APISAK mosolyog ,valamit már tud ,ami jó hír , de mit ? mogyi csokit mernék rá tenni hogy megvan az 5 GHz.
-
törölt tag
AMD nyilatkozta hogy nagy hangsúlyt fektet az MI-re. Feltünt egy új termék ami erre van kihegyezve, állítólag nagyon gyors LINK
Szerintem a computexen váható a megjelenése...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Láttátok ezt a videót ?
Nagyon szemléletesen mutatja be a gyártástechnológiákat.
Samsung MBCFET -
-
törölt tag
New Ryzen 3000 Stepping Emerges, AMD Adds Support With Updated BIOSes
B0-ba lépett, a nyár közeleg ![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Magyarán most lesz egy 12 magos 5 ghz en minden gamer nagy álma.
Meg egy 16 ami megöli a régi threadrippert, de ez miért jó neki piacilag?
Annyival több fog ebből fogyni vagy miért nincs idén új Threadripper ??? esetleg azt már új gyártás technológián akarja majd kihozni ?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Dadacenter egy jó piac Jó tudni Lisa
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
AMD grows Intel falls
Önmagában nincs szerintem semmi furcsa abban amt a PH tegnapi cikkében is ír hogy elcsúsztatnak dolgokat.
Van egy adott termelése a gyártóknak amit jó előre le kell foglalni, ha valahol szűk keresztmeszet keletkezik túlrendelés miatt akkor próbálják a fontossági vagyis a szerverigényeket kielégíteni, minden mást meg utána.
Az IO cserélhetőségének máris hatalmas a szerepe.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Petykemano #1047 üzenetére
vakmerő főleg abba a pólóba... amikor olyan cikkek jelennek meg amiben arról beszélnek használhatóak e még valamire a 10nm-es fejlesztések. Sokan elmentek AMD oldalról lehetne egy csoportkép ilyen áthúzásokkal.
De Intel CPU-jához tudunk valakiről aki átment ? Oké hogy Intelnél a 10nm nem ugyanaz amit itt annak hívnának de akkoris jön a 6 meg jövőre már jelenik meg az 5nm... az ember nyála meg alig várja hogy kibuggyanjon egy chipletes megoldásra. ECO EPYC-et akarok a diszkrétben[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"FP16-tal számolva 50000 Vega 20-at kellene beépíteni"
Egyrészt Abu már meglebegtette egy nem annyira meglepő mindig megjelenő Navi Pro létezését majd kitért a dupla GPU-s duora is, másrészt egyetértek azzal hogy az IO egyik legjobb tulajdonsága ha olyan dolgokat belepakolsz ami célspecifikusan máshol nem kell csak kicseréled és nem csak a memóriavezérlőre gondolok ...egy sorozaton belül is, másrészt ha kapsz 2-3 ilyenre pénzt szóval miért egyre számoltok.
AMD híres a több dologhoz jó termékeiről amiben a fejlesztési költsége megoszlik
(szerintem nem 300M , kevesebb)
tehát ha előre dolgozol akkor eladhatod később máshova is hasonló területen.
Viszont itt már nem rajtad múlik embargók és más csúnya dolgok is beleszólnak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Expected World’s Fastest Supercomputer Powered by AMD EPYC CPUs and Radeon Instinct GPUs
komment :AdoredTV So I heard this was pretty fast?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz joysefke #994 üzenetére
Én máshonnan indítanám:
mai PH hír PS5:
az "AMD nyolc darab Zen 2 processzormaggal támogatja meg a gép, Navi architektúrára épülő grafikus vezérlőjét."
El tudod Te azt képzelni hogy konzol kijön 8 maggal egy durva SSDvel amivel sávszélességbajnok lesz.
CPU-kba meg marad a 6 mag a mainstream-ban ?
A közös fejlesztésekbe mi történne CPU limittel indít a PC és még a portból való lassulás ?
én a 3600G-t várom legjobban
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest