Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2944) Petykemano válasza solfilo (#2941) üzenetére


Petykemano
veterán

Azt mondják, mindenki a saját keresletének rabja.
Ezzel magyarázzák, hogy az OEM gyártók eladásai a benchmarkokra kevésbé rugalmasan reagálnak. Merthogy reagálnának ők, csak hát a polcokról az intel terméket viszik el, azt keresik.

Én nem tudom, nem vagyok szakértő, de biztos van benne valami, hogy nem fogják a Media Marktban úgy keresni a notikat, hogy "hé, szakikám, az AMD Renoirral szerelt notebookokat merre találom?" Ha ilyen mégis megtörténne, akkor a szaki lehivatkozza, hogy hát egyféle érhető el a beszállítóknál, de annyira kicsi rá a kereslet, hogy nem szokták megrendelni, meg kis tételben drágább is. ("Financial horsepower")
Ajánlatok esetleg valamit?

Ahhoz, hogy váltás történjen, annak kellene történnie, mint az autóknál a SUV-ok esetén. Azért válik most minden autótípus/kategória SUV-vá, de legalábbis ilyen Cross-izévé, mert az első SUV-ok megjelenése esetén azt tapasztalták, hogy 2-3x akkora a kereslet "ugyanarra a nevű autóra", ha az előző sedan, vagy egyterű helyett valami SUV kivitelt hoztak. És most szinte minden SUV-vá válik, abban a reményben, hogy hozni fogja ugyanazokat a 2-3x-os keresleteket.

Tehát akkor dobna piacra az MSI és a többi több AMD-s notit, ha azt látnák, hogy az Asus Zephyrus G14 bankot robbant.

De miért robbantana bankot, amikor nem az ömlik ránk a médiából, hogy "Pszt, figyu, ne vegyél már ilyen intellel szerelt szart, mert az AMD halkabb, hűvősebb, kisebb és 2-3x annyi ideig bírja az aksi", hanem azt, hogy "az intel új megoldása 5%-ot ver az AMD amúgy remek próbálkozásnak számító Renoir termékére. Ha biztosra akarsz menni, vegyél intelt"

"Csókolom, bácsi, és az aksi meddig bírja?
Jaj, kisfiam, karantén idején, amikor úgyis konnektorrol használod a notidat, ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel. Élvezd, hogy +5% és hogy melegíti a kezedet"

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.