Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
Új hozzászólás Aktív témák
- 

S_x96x_S addikt > Mennyivel adnátok többet egy ugyan olyan chipsetes lapért, 
 > ami tudja az 5.0-s pci-e -t egy 4.0-s hoz képestHa nekem dönteni kell hogy 
 A.) 24+2+1 Phase Power Design + x16 PCIe Gen 4.0
 B.) 14+2+1 Phase Power Design + x16 PCIe Gen 5.0
 Akkor én a "B" felé hajlok.
 ( vagyis 5.0 PCIe és semmi extra és csicsa .. )
 megj: én főleg munkára használnám és nekem számít az I/O sebesség és gen5.0 RAID0-val tesztelgetni nagy élvezet; És az AI/ML miatt a jövőbeli Gen5 GPU-t is ki tudom hajtani ..amúgy az alapos döntéshez mindig meg kell várni a független teszteket. 
 (meg az Intel ajánlatát - mert a verseny jó! )A sávszélesség egy dolog .. 
 de a Gen5-ben a sokkal alacsonyabb "latency" a lényeg,
 ami lehetővé tesz sok új dolgot .. ( CXL, Infinity Fabric next )Az alacsonyabb Latency a játékosoknál "besegíthet" 
 - az "AMD Smart Access Memory"-ra ( CPU <-> GPU )
 - és "AMD SmartAccess Storage" -ra ( GPU <-> SSD )
 (De csak akkor hogyha ott van az alkalmazás szűk keresztmetszete )A Gen4-nek a legnagyobb problémája, hogy hiába adott dupla akkora sávszélességet, a latency ugyanolyan gyatra volt.. 
 És a gyanúm az,
 hogy az AMD-nek nem a sávszélesség miatt kell
 az "M.2 gen5 SSD" a "AMD Smart Access Memory"-hoz,
 hanem a jóval alacsonyabb "latency" miatt.És a jövőben szerintem az "M.2 gen5 SSD" -t az általános alkalmazások is ki tudják használni. 
 ( Gen5 és alacsony latency .. minden adott a CXL.memory-hoz is. )
 pl. akár egy nextGen - Lowlatency "~ 3D XPoint" memóriát belerakni;
 ( Z-NAND, Kioxia's FL6 Optane-class, ... )vagyis 
 - az "M.2 gen5 SSD" amolyan Intel Optane memória alternativa is lenne ( lehetne )
 ( és akkor ez egy újabb Intel technológia a listában, amit az AMD később de jobban valósít meg )
 - De az M.2 Gen5 -be akár GPU-t is gyárthat az AMD ( Nuc-okba ideális )
 - az M.2 Gen5 -be később lehet rakni Xlinx FPGA alapú "AMD's Artificial Intelligence Engine (AIE)" -it is.Amúgy: valami erős oka kell hogy legyen az "M.2 gen5 SSD" követelménynek, amit nem csak a játékosok használhatnak ki. pl. ez egy M.2 GPU ; de M.2 -ből van sok más accelerator is. És szerintem lesz Xilinx FPGA is!  
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1255U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Logitech Laser egér - Multi Device K380 Bluetooth Billentyűzet- Logitech Bluetooth Audio Adapter
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe magyar vbill IR kam gar
- szinte új 14 hüvelykes MacBook Pro M4 512GB SSD space black asztrofekete Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16e 128GB black fekete független Apple garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest