Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Petykemano #6378 üzenetére

Nagyon szépen teljesít az 5700G. Az egyébként szintén asztali APU, éppen mint a 12700, bár fizikailag azonos a mobillal, míg az Aldernél a lapka is más, nem csak a paraméterezés.

Nekem amúgy ez villant be látva a 4 E mag tempóját a 8 P-hez képest: "Does the “E” then really still stand for “Efficiency” and not rather “Error” or “E-Waste”? Wouldn’t a CPU with only P-cores and AVX-512 be the far more economic and ecological approach?" [link]
    :DDD

#6379 S_x96x_S: "van belőle mobil is (12700H )"
    Ne tévesszen meg a hasonló elnevezés, az asztali 12700 egy 8P + 4E magos CPU, míg a 12700H egy másik, kifejezetten mobil piacra tervezett lapka, erősebb IGP-vel és 6P + 8E maggal. [link]

" ...(12700H ) és a Ryzen 5800H -t teljesítményben veri "
    A linkelt hír alja alapján ~95W-ból veri a kb. 50W-os 5800H-t... :W
    80W-on már az 5800H is megcsinál 6100 pontot R20-ban [link] , épp mint a 12700H [link] .
    Azért ez igen szép teljesítmény szvsz egy már egy éve piacon lévő terméktől, egy friss, ráadásul lényegesen több magot felvonultató konkurenciával szemben.

#6382 S_x96x_S : "szerintem inkább a kevésbé hatásos hőelvezetés lehet a probléma"
    Én is erre tippelnék. Főleg egymagos BOOST órajeleken eléggé ki van centizve a 7nm hőleadó képessége, szívtam is vele rendesen a 3600-as Ryzenemen. :K Egy 5800X is eléggé forrófejű hírében állt. Komoly hővezetési gond egyébként szerintem nem lehet, mert akkor a hővezetés szempontjából kedvezőbb, két CCD-s modellek jöttek volna, ahol két CCD-re oszlik el a ~140W-os fogyasztási limit.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés