- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Ivqkzy-: 2. gépem
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ivqkzy-: Eddig
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamikomac
aktív tag
A 7850K letiltott IGP-s változata.
-
Gézengúz
addikt
Tudom, hogy már nem ide tartozik, de hallottatok a 860K-ról?
Kaveris topicban már nem újdonság...
-
tamikomac
aktív tag
válasz
simongab #16597 üzenetére
Ne a Sandra érdekeljen, hanem a valós kép, az meg többnyire játék alatt jön ki.
Nem számít, hogy "hány lépésben tud mattot adni 10 mp alatt" vagy, hogy a Googolplex-ig lassabban számol el mint egy LGA1150-es Pentium.
Szintetikus tesztek, "semmit nem érnek".
Szoktam mondani, aki 3DMark alapján venne hardvert, hogy azzal játszani fogsz?Élvezd és játssz a 6800K-val, mert jó proci, "tisztességes" VGA-val
-
simongab
senior tag
Megjött az ASUS F2 A85V friss biossal, Patriot 2*4 1866 RAM, AMD6800K Gyors lett mint állat, de a Sandra néhol legörbült szájat ad. Van még benne tunningpotenciál?
Köszi
Gábor
-
patomi
őstag
válasz
Sandorbx #16594 üzenetére
Ha az atuning progival állítod be akkor ki kell pipálni,hogy alkalmazza a beállításokat plusz,hogy a progi együtt induljon a winnel.. Amúgy szvsz csak 1 magon(szálon) tud 3,8Ghz-et. szal meg kéne nézni Aidával mert a teszteknél van olyan ami csak egy szálat terhel(most meg nem mondom melyik) és akkor ki is írja,hogy annyival megy,ment a tesztnél.
-
Sandorbx
csendes tag
válasz
ittakary #16593 üzenetére
Jav: chieftec iarena gpa 400s8 am van, hogy tudja e a c6 ot ? Az inkább mobo és cpu fícsör, mármint ha jól tudom a nem használt magokat parkoltatja és energiát takarít meg. Most annyi változás van ha kivan kapcsolva a c6 state, akkor csak az asrock tunerrel tudom belőni a normál feszt és frekvenciát, és minden újra indításkor 3400 ra és 1.5 voltra áll be.
-
Sandorbx
csendes tag
Üdv!
Bekapcsolt core c6 nál a psu-m (corsair iarena 400s8) enyhén sípol rezonál=coil whine, és ha kikapcsolom akkor a proci lekorlátozódik 3400mhzra a feszültség pedig felugrik 1.5v ra. proc a10 5800k mobo asrock a75 pro4m. Mit lehetne tenni ? Köszi!
-
Stonerice
őstag
Egy thermalright macho 120 ül a fején és mégis megfele gyúl a picsája.
Legalább ha biztos lenne hogy az alaplap vrm-ét méri akkor vagy faragok rá valami bordát, mert az enyém pont nem olyan, vagy szerzek egy olyan alaplapot.
Akinek bordás alaplapja van, és álló hűtője azoknak meddig megy fel ez a hőmérő szenzor érték?
-
Stonerice
őstag
válasz
Balathruin #16583 üzenetére
Valóban?Cpu szenzor alá teszi a HW info. Akkor alaplap VRM lenne?
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
A10-5800k processzort szereztem be és érdekelne, hogy mindenkinek ilyen dögmeleg 4,5 gz-n?
Package hőfog HW monitorral hamar 100 fokra ugrik.
Pedig a hűtő tök hideg. Létezne hogy nem jól fekszik fel? Mivel lehetne még hőfokot mérni, ami valós is?Bár szerintem ez is valós lehet, mert Linx alatt leesik az órajel vagyis throttlingol.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
zolikaDB #16565 üzenetére
Szerintem ha ezt a három hozzászólást elolvasod kiderül, hogy melyiket vedd
http://prohardver.hu/tema/re_a_20_jubileumi_pentium_g3258_tesztje/hsz_92-92.html
http://prohardver.hu/tema/re_a_20_jubileumi_pentium_g3258_tesztje/hsz_129-129.html
http://prohardver.hu/tema/re_a_20_jubileumi_pentium_g3258_tesztje/hsz_142-142.html
A 7850K annyira drága (és épp ezért nem éri meg), hogy annak az árából kapsz egy Athlon X4 740+R7 250X-et ami bárhol, bármikor megeszi a 7850K-t, igaz összességében többet is fogyaszt. APU-t venni maximum 25-28k-ért szabad ha az ár/értéket nézem.
Egyébként a jelenlegi legolcsóbb "játékgép" amiben "tisztességes" VGA van szigorúan újként:
Asrock LGA1150 - 10k
Celeron G1820 - 9k
AMD R7 240 GDDR5 - 17k
-------------------
36kszemben a
Asrock FM2+ - 10k
A10-5800K - 24k
-------------------
34k
versenyzővel szemben.Én mégis inkább az AMD felé mennék a fizikai(!) 4 mag miatt.
Sokat agyaltam, hogy eladom a mostani konfigomat (Asrock FM2A75M Pro4+, AMD A10-5700) és visszafejlődök egy Gigabyte GA-H81M-HD3 + Celeron G1840-re mivel alig játszom. "Nyerek" rajta 8-9e Ft-ot, de valószínű nem az a 8-9e Ft fogja megmenteni az életemet, így jelenleg nem tervezem eladni az AMD lap+procit. Mégis van egy 4 fizikai magos proci plusz egy "tisztességes" VGA egyben, 65W-ban az A10-5700 személyében. Ezért is szerintem maradj az AMD vonalon. Volt fél évig i5-3470-em, baromi jó volt tényleg, de ár/értékeben az meg pláne nem éri meg az árát.
Egy új i5 árából veszel egy Athlon X4 740-et + NVidia GTX 750-et. És akkor még nincs az i5 mellett semmi.
Igen, sokkal gyorsabb mint egy Trinity/Richland/Kaveri 4 magos AMD, mint proci. De a játékhoz VGA kell (persze ha Pentium 166 MMX-ünk van, akkor ott az sem segít), így azonos árból egy X4 740 (750K) mellé mindig egy-két kategóriával erősebb VGA-t tehetünk mint egy i5 mellé és összességében játék alatt jobb lesz mint egy i5+dVGA. Mindez szigorúan ár / érték arányban! -
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #16578 üzenetére
Majd az lesz érdekes,hogy az új Delta Color Compression mennyit gyorsít a 40-50%-al jobb memóriahasználatával.Főleg ennek okán várom Carizzo-t,de ha csak Kaveri refresh lesz bem zavar-ha abba is beépítik majd.
-
Findzs
addikt
válasz
Vartanus #16575 üzenetére
"de ha tuningolod mint Oliverdáék a tesztben,akkor már kb 30%-at ráver"
na igen de a 6800k -t is lehet ám tuningolni nem is rosszul (nekem 1 évig az volt)"kevesebb fogyasztással"
5w -al eszik kevesebbet a 7850k mint a 6800k"ugyanaz a teljesítményt hozza mint a 6800K csak kisebb órajelen és kevesebb fogyasztással"
de a 6800k meg nagyobb órajelet hoz kb. ugyanannyi fogyasztássallátod nézőpont kérdése
a kaverinek a gddr5 kellett volna (mint ahogy arról első körben szó volt) és magasabb órajel
azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a kaveri árából egy radeon 250 -et + egy amd 750k -t lehet venni
[link] + [link]
[link]és ne vedd támadásnak, mint írtam is az egyik hsz -emben jó lenne ha neked lenne igazad, akár a carizzóval kapcsolatban is
na jó de én tényleg befejeztem az offolást
-
Vartanus
őstag
válasz
zolikaDB #16571 üzenetére
Tessék egy újabb ábra:
Ezek alapján az i3 4160 kb.20-22%-al nagyobb teljesítményre képes a PH! teszteken,ha pusztán az X86/X64-es CPU részt nézzük.
Az IGP teljesítmény pedig így alakul:
Látható,hogy ha nem lesz dVGA akkor CPU erőben kb 20%-al lesz lassabb a gép mint egy Haswell i3-al,de grafikában kb. 60%-al erősebb az 5800K az i3-tól.
Findzs:
Az a helyzet,hogy ha azt nézed hogy kb ugyanaz a teljesítményt hozza mint a 6800K csak kisebb órajelen és kevesebb fogyasztással,akkor szerintem,minden csak nem rosszul sikerült(bár ehhez biztos hozzátesz a 32nm>28nm váltás). IGP-ben pedig 17%-ot hoz ha nem csinálsz semmit de ha tuningolod mint Oliverdáék a tesztben,akkor már kb 30%-at ráver.ami már tetetmes fejlődés én úgy gondolom(ez akár már 10-15 minimum FPS-t hozhat,és ez akár épp az élvezhető játékszint különbség pl Tomb Raider esetén.
-
Findzs
addikt
válasz
Vartanus #16556 üzenetére
nem csak én csalódtam a kaveriben, és nem kellett ahhoz i5 teljesítményt várni
egyszerűen alig jobb sőt néhol rosszabb is mint az előző generációs richland és sajnos az árazása tovább rontott a dolgon.
gpu -ban jobb valamivel mint az előző generáció de valós esetekben játékokban alig számottevő az a pár fps"Ezek ugyan elsőre jól hangzanak, de nézzük a dolgok gyakorlati oldalát: az alacsony órajelek miatt az átlagos CPU-teljesítmény nem nőtt, illetve bizonyos helyeken igen, de van, ahol csökkent(!). A GPU átlagosan 16-17%-ot gyorsult, ami ugyan elsőre nem hangzik rosszul, de ennél egy kicsivel többet vártunk, nem alaptalanul"
egyébként a tesztet író oliverda sem volt a kaveritől elragadtatva
(#16560) tamikomac:
jaj dehogy szidom én az amd -t
most is az van és 15 ével ezelőtt is az volt, és valószínű 15 év múlva is az lesz
egyszerűen csak az van, hogy már nem tudom nekik elhinni amit mondnakegyetértek azzal amit az intelről írtál
nem offolom tovább a topikot
-
zolikaDB
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek
Az A8 6600K-val annyi a gond, h 1e HUF-al olcsóbb, mint az A10 5800K...
Van 2x2GB 1600-as HyperX, meg 2x2GB 1333-as Kingmax, akár utóbbit el is tudom passzolni és csere 1600-asra.
Gondoltam én, h az AMD lesz a jobb választás a Pentiummal szemben, ha már felmerül egy picike grafikai igény is.
Ez meg a legolcsóbb 1150-es i3: Intel Core i3-4160
A gond az, h ez igaz drágább pár ezressel, de gondolom nem veri pofán az 5800-at?! -
Vartanus
őstag
válasz
zolikaDB #16567 üzenetére
Én simán rádugtam az SSD-t a lapra és ennyi,nem kell már semmit állítgatni.
Ha kevés a kereted jobb az 5800K(főleg ha nem lesz dVGA-és ezen a Sims is röhögve elvan),bár egy Haswell i3 már jócskán ráver(mondjuk árban is).
Fejleszthetőség ma már korlátozott,mert egy foglalat max 2generációt ölel át(és jellemzően egy proci és a refresh kiadás, pl .
M2-nél 5800K és „refresh 5800K” 6800K). Szigorúan véve mostanság 1-1,5évente jön új foglalat.
-
válasz
zolikaDB #16567 üzenetére
Sims-re szerintem egy A8-6600K is elég, ez is húzható. (A10-5800K-val egyenlő kb cpu-ban, de picit olcsóbb, mert IGP-ben gyengébb valamivel)
Mérhető az i3-akhoz a teljesítménye.
Egy Pentium viszont valszeg nem elég, hogy szépen vigye a Sims 4-et. (ugye ha sokat lesz otthon)
RAM-ok milyen órajelen mennek? Min 1600-as kellene az A8/A10-nek.
Az i3-540 proci az kb az i5-650-nel van egy szinten, kicsit alatta. Az X4 980 az egy Phenom II X4 980, 3,7 GHz, vagyis pariban lehet egy A10-5800K(=A8-6600K) az alacsonyabb órajelű Phenomokkal.
Az SSD-s dolgot nem tudom sajnos.
-
zolikaDB
veterán
válasz
solfilo #16566 üzenetére
[link]
Annyi, h az SSD 80GB-os, elírtam!
Ja, egy kérdés: a fenti konfigban az alaplapon sokat kellett bűvészkedni, meg volt hozzá logout-os írás is, h hogyan kell normálisan belőni WIN telepítés előtt a BIOS-t, h az SSD tudja a sebességet. Ez a mostani lapokkal is így van? -
zolikaDB
veterán
válasz
tamikomac #16557 üzenetére
Értem, köszönöm válaszod.
Nos. Párom mondja mindig, hogy olyan gépet állítsak össze, amin megy a Sims... Mondjuk 6 éve nem játszik vele, de ha eljön az ideje, hogy "sokat lesz otthon" (), akkor. Jó, ha valami nem menne, majd "akkor" belökök valami VGA-t és menni fog - én így gondolom.
Amire a gépet használjuk, arra fölösleges az erőmű. Az meg, h mire lesz használva egyszer, megint fölös számolgatás, mert felfordul a hardverpiac 10x is....
Néztem ezt az i5-öt. 50k. Amit sohasem adnék egy komponensért sem. Igazából a 7850K is drága.
Amiket latolgattam... ->
Öcsém se játszik, anno 4 magosított AMD + Crossfire kombóról "jött le", és régóta van meg neki a mostani konfigja, egy alap Asrock 1155-ös mATX lapocska, meg egy Gxx Intel proci, és semmi VGA. És HD filmekre használja. Ő mondta párszor, h nyugodtan követhetem ezt az utat és még olcsó is. Meg annyira fölösleges bmit is húzni, nyúzni; minek?! (amit lehetett, azt is úgy húztuk, h "koppig", semmire sem volt jó persze, vigyorogtunk, a nagy Noctua meg vidáman dolgozott, utána vissza alapra minden, mert a Firefoxnak nem számított, h az E2160 éppen 2Ghz-en vagy 4Ghz-en ment...)
Végülis párszor átrágtam a dolgot. Igazából, ha valami enyhe "színvonalat" viszek is a dologba (aminek van értelme ezen a szinten??), akkor Intelből és AMD-ből hajszálra, forintra ugyanannyira jövök ki...
Igaz az Intel húzva se éri el egy core i3 tudását, meg mindig 2 mag marad egy 4 magos AMD-vel szemben. De egy core i3 meg nem tudom, h az 5800 szintjét hozná-eIlletve Athlon 760K-ba belemenni megint fölösleges, mert abból a pár ezresből, amit nyerek, semmilyen videókártyát nem veszek... (ami van VGA, azt akarjuk nyugdíjazni, a zaj és a teljesítmény kapcsán...)
Intel:
- ASROCK Z97M ANNIVERSARY
- Intel Pentium G3258AMD:
- Asrock FM2A88M Extreme4+
- AMD A10 X4 5800KBmelyiket választom, fejleszteni lehet, igaz vagy nagyon borsosan, vagy sokat várok, és használtan kevésé drágán.
Szóval, ezen dilemmázok... -
stratova
veterán
válasz
Vartanus #16556 üzenetére
+1 az optimizmusra
Adós voltam kollégám beszámolójával a laptrióról (mindegyikben A10-5800K dolgozik/dolgozott [Gigát váltotta MSI, Arsrock szülői gép]).
Továbbra is meg vagyok vele elégedve MSI A88XM Gaming-gel. De ez ugyebár kis mATX lap és a másik ami fantasztikus, az az USB. A Gigabyte F2A85X-UP4 azon is reszelhetne. Az MSI oldalán írják, hogy gyakoribb a poll rate-je.
Én ezt úgy értelmeztem, hogy kevesebb nagy helyett, több kis adatszeletet próbál mozgatni és ezzel egy kicsit gyorsabbnak érződik. USB 2.0-án Canon fényképezőgépről a másolás jelentősen gyorsabb.
Az MSI pedig tényleg árnyékolt, mert ha nagyon közel hajolok a laphoz, akkor ugyan azt a cicergést (azonos a mintája) hallani mint a Gigabyte , csak jóval halkabban és ebből én semmit nem hallok átjönni a fülesbe (Sennheiser 555).
Egy szó mint száz, az MSI lap hűvös. Semmije nem melegszik úgy, hogy egy vízhűtés van a procin és minden más termelődő hőt egy nagyon leszabályozott Noctua házszellőztető lehel el róla.
A déli híd langyos, még nem is kézmeleg. A tápáramkörök szép kis sárkányos bordái pedig konkrétan hidegnek tűntek, ahogy hozzáértem.
Azt hozzá kell tennem, hogy most a 2400-as RAM-ok 1600-on mennek. Egyszer majd tuningolunk. A Gigában volt profil, ott 2133-on pörgött. (Nem vagyok meggyőződve, hogy nem menne így az MSI-ben is. Ha én manuálisan állítottam 2133-ra, akkor azt két azonnali reboottal és előző állásba történő visszaállással jutalmazta)
→ I. A Giga profilja stabilabb.
→ II. Az MSI-n biztos jól írták meg a restore-t. :-PAsrock-FM2-A85X-ITX-szel sincs vele semmi gond. Két 1600-as RAM van benne, 4 GB. Megfelelően teszi a dolgát.
Egy hajszálnyit melegebbnek érzem mint a Giga volt, de lehet azért, mert azon a vízhűtés miatt nem tud átmelegedni a proci környéke, míg az Asrockra egy Gemini II M4 került, eléggé leszabályozva.
A hang az Asrocknál az egyszerűsége miatt lehet sokkal jobb mint a Giga UP4-en volt. Kevesebb áramkör kevesebb zaj.
Az ITX-es lap valahogy "érzésre" egy hajszálnyit lassabbnak _tűnt_ nekem. Ebbe bele illik számolni, hogy mind az UP4, mind az MSI egy minden hájjal megkent tuningra is alkalmas "szörny", míg a kis Asrock fele annyi tápáramkörrel egy más célközönséghez tartozik.
Az is lehet, hogy csak nem laktam be eléggé azt a rendszert.Gigánál pedig egy egyszerű görgetés a böngészőben masszív nyekergéssel lett jutalmazva a hangkimeneten. Nem lehetett zenét hallgatni böngészés közben. Az elején még próbáltam belenyugodni, hogy ez ilyen, de a végül visszavittem a lapot s levásároltam az árát.
Szerintem az én lapom nem csak a sima cicergő VRM-es hibát tartalmazta, hanem itt valami még rásegíthetett. A vízhűtés ugye kvázi hangtalan és hallottam ciceregni a lapot, a szoba másik felében is.Gigabyte vs. Asrock vs. MSI hang terén:
Amikor Turtle Beach chipes Videologic Sonic Fury hangkártyáról váltottam Gigabyte alaplapi integráltra, mellbevágó volt a silányulás...
Az Asrock ITX-nek én nem hallottam zavaró hangját. A lapról nem tudok mit mondani; a Gemini azért adott hangot, a szélzajon már nem jött át a cicergés.
Itt is figyeltem a böngészőben scrollokáskor, nem hallottam különösebben semmi zavarót.Azt azért tegyük hozzá hogy az előszobában a hűtő hangja ágyúlövés az MSI hangjához képest...
Szóval nem egyenlő esélyekkel indul a vizes MSI és az Asrock+Gemini. De a fülesben én nem hallható cicergés. Talán nagy hangerőknél volt zúgás, de nem mondanám zavarónak.Az MSI egy nagyon jó pozitív csalódás, egy kellő minőségű iparos munka a hangkeltő rajta, de ha komolyabb hangot akar akkor úgyis beszerez majd diszkrét hangkártyát.
Nem cicereg, nekem ez volt a lényeg. De ha rákötsz egy analóg erősítőt és feltekered, akkor azért ott, ott lesz a zaj. Sokat számít, hogy földelve van-e... -
tamikomac
aktív tag
válasz
Findzs #16555 üzenetére
Divat szidni az AMD-t és drukkolni, hogy menjenek csődbe (nehogy magadra vedd, mert nagyon kulturáltan írtad le a véleményedet), de komoly hatása van az árakra, hogy ketten vannak a desktop piacon az Intellel.
Ha nem lennének és az Intel egyedül lenne, akkor:
Celeron - 15k
Pentium - 25k
i3 - 45k
i5 - 60k
és ezek az induló árak lennének.
És nem lenne bennük IGP, így kellene még melléjük valami G210, HD6450 "csoda". -
tamikomac
aktív tag
válasz
Syklas #16548 üzenetére
A leírásodban ASRock FM2A88M Extreme4+ szerepel, de hiszek neked
Én is meg vagyok elégedve vele, teszi a dolgát, stabil, és tuning barát is lenne, ha húznám a procit, de nem teszem. Utoljára komolyabban egy 600-as Cerkát tuningoltam és 900-on ment. Illetve a korábbi Phenom II X4 960T ment egy ideig 6 maggal, de semmi változás nem volt a 4-hez képest, így azt is hagytam a gyárin, sőt a turbót is kikapcsoltam a BIOS-ban. -
tamikomac
aktív tag
válasz
zolikaDB #16544 üzenetére
Nekem A10-5700 van és ahogyan solfilo leírta az IGP miatt váltanék, bár a mostani is csak ritkán van használatban. Többek közt a kihasználatlanság miatt váltam meg az i5-3470+GTX 660-tól, pedig az a kombó egy állat volt. Meg szimpatikus, hogy egy 4 magos proci plusz egy "tisztességes" VGA 65W-ot fogyaszt full load alatt.
-
Vartanus
őstag
válasz
Findzs #16555 üzenetére
Olyan sok megkeseredett, hitét vesztett, pesszimista emberalkotja ezt az országot,én próbálom mindig optimistán nézni a dolgokat.
Ricsi is jól sikerült és Kaveri is szvsz én az 5800K-ban sem csalódtam 2év alatt.
Nem értem a kiábrándultságod,a Kaveri is igen jó proci,a teljesítméye is annak pofára esés aki olyan irreális elvárásokba bocsátkozott,hogy na majd most beéri az i5-öket.
Tudom,hogy Fiery min dolgozik,és elismerem a munkáját,de én azért a hivatalos zöld közleményt megvárom.
-
Findzs
addikt
válasz
Vartanus #16554 üzenetére
jó látni az optimizmusodat
én már sajnos kiábrándultam az amd apuk -ból
anno 5800k -m volt és, hogy vártam a richlandet, hogy majd az jobb lesz, biztos, hogy jobb lesz, aztán meg nem sokkal lett az
közben vártam a kaverit mint a messiást, fiery már akkor megmondta, hogy inkább ne várjunk tőle túl sokat
de én bizakodtam, és mikor jött akkor megint a pofára esés, a beígért teljesítmény sehola carrizo már csak annyira érdekel mint a napos csibét a focihírek
egyébként fiery mindig nagyon pontos infókkal szolgál, régóta olvasgatom a topikokat és az esetek nagyon nagy többségében mindig beigazolódik amit mond
de hát nem hiába hiszen az aida programokon dolgozik és jó előre megkapják az újítások specifikációit, esetleg tesztpéldányokat, hogy mire megjelennek addigra a teszt programjuk is fel legyen rájuk készítvede bárcsak neked lenne igazad
-
törölt tag
Ez alapján semmikor: [link]
"Amennyire barmi az lehet az AMD utitervevel kapcsolatban
Jelenleg az a helyzet, hogy az AMD nem tervez desktop Carrizot, mas lesz helyette, egy Richland-szeru Kaveri frissites. Kaveri Refresh, ha ugy tetszik, bar lesz kulon kodneve. A Carrizo meg csupan egy fele tokozasban lesz elerheto (FP4 BGA, integralt FCH-val, akarcsak a Haswell-ULT es Broadwell-ULT eseteben), es igy megy a mobil es az 1 utas szerver/workstation szegmensbe (Toronto)."
-
Vartanus
őstag
válasz
Stonerice #16551 üzenetére
Ahham én is tudom hogy ez mobil verzió!
Szerinted a desktop Carizzo mennyiben lesz másabb tudásban?
(ha utánanézel Kaveri asztali és mobil verziók közt is tudásban az eltérés=0,csak a TDP keret más,de ugyan ez igaz a Trinity asztali és mobil verziókra és LIano esetén is.)A dátum pedig AMD roadmapban benne van(ha jól emlékszem),ha valami érdekel és utánaolvasol,vagy utánakersel,nagy valószínűséggel találsz adatot
DE ajánlom figyelmedbe a Carizzo topikot is
(csak hogy ne a Trinity APU topikját offoljuk)
-
Stonerice
őstag
Carrizo asztali apu mikorra várható? Érdemes-e várni addig? December- Januárig talán kibirnám
-
Syklas
tag
-
stratova
veterán
válasz
Vartanus #16546 üzenetére
Najó. Ha megvolt az esti séta, fórumkompatibilis formába öntöm, kollégám véleményét az MSI A88XM Gaming-ről.
Igen elnézést, mint kiderült nem ATX van neki hanem mATX, de elvileg tudásban - a slotokat leszámítva - azonos képességű a két lap.
Én Carrizot legfeljebb mobilban várom, amiben tényleges újítást hoz az a fogyasztás és elvileg újabb GCN rev. (és oldják már meg azt a szerencsétlen PCI-e SSD-t! megafacepalm volt látni, hogy az Elitebook 745/755-ben egy gombelem tündököl, ott ahol 840-ben M.2 SSD slot mosolyog.).
-
Vartanus
őstag
válasz
tamikomac #16542 üzenetére
Jó áron eltudnám adni a PRO-t és érdekel az MSI,ahogy Borokafa is írta.
De más ok is van.
Én a modderek állatfajához tartozom és a készülő modomhoz színben,kialakításban jobban illik az MSI csúcslap-lehet hülyeség de zavart a PRO arany festése.Az integrált audio nekem fontos és azt olvastam,hogy az MSI Audioboost-ja elég jó.
Kaveri helyett kivárom már a Carrizo-t.
-
zolikaDB
veterán
Mit jelent ezeknél a prociknál az A8 és A10 jelölés?
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Balathruin #16537 üzenetére
Akkor ez olyan, mintha egy autón csak a csúcsgumit cserélem le egy másik csúcsgumira és nem a motort?
-
tamikomac
aktív tag
válasz
zolikaDB #16531 üzenetére
Asrock FM2A75M Pro4+
Lekopogom, nekem tökéletesen bevált. A10-5700 van benne. De már szemezgetek az A8-7600-al -
-
Vartanus
őstag
válasz
zolikaDB #16531 üzenetére
Hát nekem nem sok jó,másnál rendesen megy de nálam két lap is vacakolt,kifagyott a bios,vagy nem tudtam frissiteni..Azt a Home Cloud bigyót sem tudtam használni,a VRM nagyon durván melegszik(az a hűtőborda elég vacak).Asus PRO nagyon fasza,csak nagyon érdekel az MSI G45 Gaming ezért cserélek.
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16529 üzenetére
De itt szó sincs proci cseréről,csupán ki szeretném próbálni az A88X-es csúcslapok újabb példányát
(ASrock Extreme6+,Asus PRO megvolt most jön MSi Gaming ha jó visszajelzést kapok)
Amúgy egy 2x4Gb-os 2400-as HyperX ram KIT-em van,így azért elég jó a jó öreg 2éves 5800K-m is,bár most nagyon agyalok egy 7850K vásárláson.
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16527 üzenetére
Értékeltem a szándékot
de:
-kb elsők közt voltam 2éve akik 5800K-t vettem és legnagyobb megelégedéssel játszok vele 1680x1050-es felbontáson mediuomon(plusz adatlapomon is ott van,hogy 5800K és Asus A88X-PRO és ki próbálnám az MSi csucslapot,ezért kérdeztem)
-AMD fan vagyok Intelt elvből nem vennék xD
De azért tényleg kpszönpm,hogy segiteni akartál
-
válasz
Vartanus #16526 üzenetére
nehogy ilyet vegyél... ha mindenképpen lesz benne rendes VGA, akkor vegyél Intel CPU-t
Olcsóbban kijössz. Ennek a platformnak úgy van értelme, ha a beépitett GPUt használod. Ha nem használod, akkor kvázi öntöd ki a pénzt az ablakon.
Inkább vedd ezt, ha erős alaplapot akarsz venni de relative olcsón: Asus A88XM-Plus
-
Vartanus
őstag
Halihó!
Valaki használ MSI A88X-G45 Gaming lapot?
-
zolikaDB
veterán
válasz
Balathruin #16522 üzenetére
Koszonom!
Marmint, menjen mind a 4db modul 1600Mhz-en?
A masik: a fenti Asus lap jobb mondjuk egy Extreme 4-nel? -
válasz
zolikaDB #16519 üzenetére
Hát, elvileg tud, de inkább várj olyan véleményére, akinek van is Asrock deszkája.
Tuningot nem tudom hogy van, sosem volt még FM2 rendszerem.(#16520) F.B.I.:
A10-5800K (25k) vagy A8-7600 (27k) + 2*2 vagy 2*4 GB 1866/2133-as RAM (lassabb memóriával szerintem gyengébbek lennének a 6570-nél) + vmi normálisabb lap, pl ASUS A88XM-PLUS, de lehet más is.mod: Jah igen, a 6570 elvileg megy DG-ben az A10-5800K-val, néhány játékban biztos hozzá adna a teljesítményhez. De csodát nem szabad várni tőle.
-
F.B.I.
veterán
Üdv ismét!
Mivel nagyon megtetszett a barátomnak összerakott rendszer, ezért én is elgondolkoztam váltáson -bár lehet nincs értelme- Intelt váltanék le.
Elkapott a tuningolási vágy...ami van: G2020, HD6570, 2x2Gb Corsair 1333. Mi lenne ezzel partyban esetleg kicsit erősebb? Csak APU-ban gondolkodok, diszkrét kártya nélkül, esetleg a 6570 megmaradna, mert egyedi, passzív darab.
-
tom570
aktív tag
Sziasztok! Ha megemelem a memóriákat 1600-ról 1866-ra akkor károsodhat, vagy ez normális mértékű tuning ami hosszútávon maradhat?
-
válasz
Repsol600 #16508 üzenetére
Szie!
Ez lehet vmi Gigabyte sajátosság lesz.
Kaveri topic (FM2+ lap miatt)
Gigabyte FM2/FM2+ lapok -
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte F2A88XM-DS2 alaplapom + A8-6600K procim. Mivel nem szeretném tuningolni, szerettem volna kicsit alulfeszelni, de a lap nem engedi csak + irányban állítani a feszt. Ez valami hiba, vagy másnál is ilyen?
-
F.B.I.
veterán
válasz
Balathruin #16505 üzenetére
Van valahol egy frappáns, összeszedett leírás kezdőknek is erről az új amd APU rendszer húzásáról?
-
F.B.I.
veterán
Üdv ismét!
Egy kis segítség kellene, mivel már nagyon régen húztam procit , memóriát (még P4 korszak) ezért egy kis segítséget kérnék hozzá, a fenti összeállításhoz 2x2Gb 1600Mhz Kingston memóval kibővítve. Mivel kezdjem, mire figyeljek, teszteljem?
Hűtő csere nem lesz mostanában, zaj annyira nem számít. Egyáltalán van-e lehetőség ebben a lapban húzni? -
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo #16502 üzenetére
Szerintem is:
http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_a8_7600_apu_review,16.htmlBár az a 20 watt full load különbség napi 8 órában minden napra számolva egy év alatt 58.400 watt, ami éves 2336 Ft!!! Lehet védeni az fákat, de nem ettől fog teljesen elolvadni a Grönlandi jég
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo #16500 üzenetére
Igen.
A vinyók visszamentek a normális árszintre, ezzel egy időben meg a RAM-ok mentek fel.
Én kipróbáltam az A10-5700-at a gyári 3400 MHz helyett fix 1400/1900-on és esküszöm átlagos használattal alig vettem észre különbséget. Még az F1 2011 is csak 57/48-ról 46/38-ra esett vissza. A GPU maradt 760 MHz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest