- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lecseréltem az x4 740-et i5 2400-ra. Az eredmény ég és föld.
3dmark vantageben a cpu score 8441.0-ről 18720.1-re változott.
Ugyanazzal a vgaval, a Graphics Score 10517.5ről 19218.7 -re változott.
Lehet hogy a "kihajtsaje" topikba kellett volna írnom? -
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17898 üzenetére
Köszi.
Nem tudom próbálta e már valaki de a microsoft tól letölthető win10 nek sokkal szebb a grafikus felülete, élethűbbek a háttérképek színei. Még így is hogy nincs már 290x dvga csak az apu.
-
eastone1
senior tag
Sziasztok.
Grafikai gyorsításhoz melyiket érdemesebb húzni?
A procit vagy a déli híd frekvenciáját?
Jelenleg 4200mhz ill. 2400mhz. 3600mhz ill. 1800mhz ról. -
törölt tag
Sziasztok!
5800k-nak 1,55 Volt nem sok?
Asrock fm2A75 pro4-m lapom ennyit ad neki, minden auto-n van.
Vki tudna mondani pár értéket, minek mennyit adjak? Mondjuk hogy 4,4 körül is elmenjen. -
simos
tag
válasz
szili.tamas1 #17888 üzenetére
A gép nem az enyém, de még ennek utána járok......
Vagy akkor DVI -vel oldom meg tényleg !Köszönöm a válaszod és a segítséged !!!
-
simos
tag
válasz
szili.tamas1 #17883 üzenetére
Automata igazítás van. De nem használ.
Másik gépen pedig jó a monitor. Már eleve full hd-ban jelentkezik be.De itt csak 29 HZ-en bírja a full hd-t. Így viszont nézhetetlen.
És nem tudom induláskor miért mosódik szét a windows 7 logo. -
válasz
MasterMark #17882 üzenetére
Gondolom kéne mennie, de az lenne a tuti, ha benne lenne a listában.
Fentit abból gondolom, hogy az én lapom ASUS A88XM-PLUS, a proci meg az A8-7600. Sokáig 2013. novemberi BIOS-szal használtam a procit, elvileg nem is mehetett volna vele. Részletek errefelé.
-
válasz
MasterMark #17879 üzenetére
Váá, most nézem csak, hogy az A8-7650K bent sincs a support listában.
-
válasz
MasterMark #17879 üzenetére
Na igen, én sem örülnék, ha gond lenne BIOS update közben. De pont erre van elvileg a Dual Bios. Lap oldalán rákerestem:
"GIGABYTE DualBIOS™ means that your motherboard has both a 'Main BIOS' and a 'Backup BIOS', making users protected from BIOS failure due to virus attack, hardware malfunction, improper OC settings or power failure during the update process."
-
MasterMark
titán
válasz
solfilo #17878 üzenetére
Gigabyte F2A78M-D3H. F2-es BIOS van most rajta. [link]
Hát ez majd attól függ mennyim lesz rá.
szerk.: Ha viszont tönkre megy BIOS update közben, akkor annyira nem érte meg azt az 5k-t. Ha jól tudom ez nem garanciális.
Viszont azt nem tudom Dual BIOS-nál tönkre tud-e menni egy lap frissítés közben.
-
válasz
MasterMark #17877 üzenetére
Ha jól gondolom, most is használod a lapot. Mi is a típusa?
5k-t megér, hogy lefrissítse az ember a BIOS-t. -
válasz
MasterMark #17875 üzenetére
Az A8-7650K sokkal jobban megéri.
IGP egyezik, prociban meg van +100MHz, szóval gyakorlatilag ugyanaz a két APU, csak árban van vagy 5k difi (31k vs 36k). Igen, az A10 név megtévesztő a 7700K esetében. -
válasz
MasterMark #17871 üzenetére
Néhány infó a Godavariról: katt!
Az A10-8850K kivételével elég lehangoló a helyzet. -
-
törölt tag
válasz
MasterMark #17871 üzenetére
Ez így van sajna, én is fontolgatom, hogy 4 magos proci+vga csere lesz, de én APU fan vagyok, remélem addigra kijön valami keményebb apu, és akkor inkább arra csere
-
válasz
MasterMark #17867 üzenetére
720p-n, egy A10-es Godavari-val szvsz nem lehetetlen.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #17867 üzenetére
Hááát...
ha pl lent leszel egy városban ez nem biztos
100 másik npc-vel
kelleni fog egy jó vga, már csak az élmény miatt is
-
simos
tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék :
Lehet e a processzor a rossz, ha nem lehet full hd -ban üzemeltetni a monitort?
AMD A4 X2 6300 FM2 HD8370D
LAP : GIGABYTE F2A88XM-HD3
MONITOR : SAMSUNG 21,5" S22D300NY FULL HDMinden oké, működik a gép, de full hd felbontásnál kitolódnak balra az ikonok, és eltűnik a tálca.
Ja, és gép indulásnál a win 7 logó el van tolódva és szét van mosódva.
Videók és játékok sem mennek full hd -ban !
A monitornak nincs baja !!
Driverek , stb, minden rendben !Persze nem túl erős cucc ez, de ezt bőven bírnia kellene !!
Előre is köszönöm a tippeket és a segítséget !
-
MasterMark
titán
Én meg a Star Citizen-re gyúrok.
Amúgy most amikor volt az ingyen kipróbálási lehetőség, én is kipróbáltam A6-6400K-n, 8 GB 1866-os RAM-mal, és meglepően futott. Kb. 15-20 FPS-el.
Abban bízok, hogy egy A10 APU-val simán menni fog a dolog 30 FPS fölött, ami nekem elég.
-
-
törölt tag
Sziasztok. Frissült a lista akit esetleg érdekel, milyen játszani high beállitáson 1280×720P-ben, egy A6 6400K-val (Húzva) 8GB 1600Mhz- es Corsair rammal, és SSD vel felszerelt géppel. Az legutóbbi videó a Far cry 2 egy óra múlva lesz csak elérhető, (most megy fel) nem meglepő módon az fut a legjobban, néhol 40 fps-el is high beállításon, de az Alien: Isolation is egész játszható volt. (Fraps sokat levesz a gép erejéből felvétel közben, Kb 30%-ot, ezt vonjátok le belőle
Többet nem rakom ki ezt a linket, mert nem akarok balhét, akit érdekell dobja be egy könyvjelzőbe, további szép estét
[link]
-
zsola0518
tag
válasz
MasterMark #17855 üzenetére
Tud igen. Na megprobalom azzal. Koszonom a gyors infokat mindenkinek
-
zsola0518
tag
válasz
MasterMark #17851 üzenetére
Na csinálok egy bios frissítést meg egy memtesztet aztán jelentkezem, hogy mire jutottam
a játék eredeti ncore verzióA kis fesz emelés az mennyit jelent?
-
zsola0518
tag
válasz
MasterMark #17847 üzenetére
Az omega driver van fent. Visszavettem 1600 Mhz-re mert 1866-on hol folyamatos volt a játék hol megállt másodpercekre így inkább viszavettem 1600 mert akkor legalább folyamatosan volt lassú
sokáig nem teszteltem 1866-on, mert utána egyből visszaállítottam.
-
válasz
MasterMark #17847 üzenetére
Igazad lehet, gepigeny.hu-n azt írják a hozzászólók, hogy simán megy 5570-esen is fullHD-ban, meg 512 MB-os kártyán is.
"igen mert nálam hd5570 full hd-ba bőven birja"
De van lehangoló komment is:
"Nálam valami gond van a PC verzióval...
45 fps körül fut, de olyan mintha lassítva menne. Valami ötlet?" -
zsola0518
tag
válasz
MasterMark #17844 üzenetére
Talán 1680x1050 de pontosan nem tudom annyit tudok h a legmagasabb felbontáson de minden extra ki van off-olva. Ha meg lejjebb veszem akkor fekete csíkot rak alulra-felülre vagy a két oldalára. A proci nem támogatja csak 1866 mhz-ig. Próbáltam feljebb vinni a memot de 1866 fölött nem jött be semmi csak feketeség. Más játékot nem próbáltam nagyon nem szoktam játszani most volt egy kis időm és ajánlották ,hogy próbáljam ki.
-
válasz
zsola0518 #17840 üzenetére
Szia!
Akárhogy is nézzük, ezt a játékot Xbox One-ra írták. Szóval újgenerációs konzol a fő platformja. Ehhez képest még elég baráti a gépigénye.
Másrészt a minimumot teljesíteni nem jelent kifogástalan játékélményt, hanem csak annyit, hogy elindul a program kb és lehet vele játszogatni alacsonyabb felbontáson, alacsonyabb minőségi beállításokon.Az ajánlott gépigénytől egyébként is messze van a konfigod: katt!
Szóval a lehetséges okok röviden:
- gyenge az IGP a játéknak (minimumban megadott HD6570 kb olyan erős, mint az A8-5500-ban lévő IGP)
- kevés a RAM (4 GB-ból 1 GB valszeg az IGP-hez van rendelve, így csak 3 GB RAM-od van)
- a RAM-ok nem elég gyorsak (lehet 1866-on járatva őket javulna kicsit az élmény)
- esetleg túl magas felbontáson, beállításokon próbálod futtatni -
zsola0518
tag
Sziasztok!
Van egy AMD A8-5500, 2x2 gb ddr3 1600 gépem és mégis szaggat rajta meg lassú az "Ori and the Blind forest". Pedig annyira nem nagy gépigényú játék a minimumot teljesítettem. Mi lehet az oka?
-
kopidoo
senior tag
válasz
szili.tamas1 #17837 üzenetére
Szerintem kapcsold ki az energiatakarékosságot a VGA driverben. Ha jól emlékszem, akkor ott kell.
Ezután a VGA mindig maxon fog menni. -
MasterMark
titán
válasz
szili.tamas1 #17837 üzenetére
Omega van fent?
-
szili.tamas1
senior tag
Akkor szerintetek milyen irányba induljak? Drivercsere? Milyenre? :/
-
MasterMark
titán
válasz
szili.tamas1 #17834 üzenetére
Nekem most is ilyen van, és nincs vele ilyen probléma.
-
Balathruin
veterán
válasz
szili.tamas1 #17834 üzenetére
Nekem nem volt problémám vele.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
kopidoo #17833 üzenetére
Na, megvolt.
Azoknál a játékoknál, aminek kell(ene) az nvidia féle physx, szépen fullon van a memória ill. gpu órajel is. Amiknél nem kell, ott meg lomhán leskálázza, kivéve ha full hd-ben (vagy afelett) nyomom. Ilyenkor, ha alacsonyabb a felbontás, a processzoridőt eszi, nem is kicsit. Feltehetőleg akkor gondolom emiatt van a röcögés. Ha feljebb emelem a felbontást, a processzorkihasználtság lecsökken, ezzel párhuzamosan a VGA-ra kezdi fektetni a hangsúlyt. Nem rossz ez a GPU-Z
Magyarán az a6-6400K nemvaló játékra. Legalábbis nekem ez a konklúzióm. Nem szeretek full HD-ban játszani, mert kifolyik a szemem... -
kopidoo
senior tag
válasz
szili.tamas1 #17832 üzenetére
A gpu-z-vel monitorozd a GPU órajeleit. Lehet, hogy a driver nem emeli meg eléggé alacsony felbontáson.
-
szili.tamas1
senior tag
Hali, érdekes problémával fordulok hozzátok.
Adott egy konfig (A6-6400K; 2*4 GB 1866 MHz Ram, MSI a55m-e33 deszka, Radeon R7 250 VGA). Mi az isten nyilától van hogy csak full hd-ban hajlandók normális szinten futni a játékok?
Ha alacsonyabb felbontásra teszem, van hogy akad, és nem játékfüggő, még a ratyi eurotruck simulator 2 is beakad, pedig nem mai csirke... Full HD-ban meg megy mint kés a vajon. Ilyet nem láttam még, esküszöm. -
zsola0518
tag
válasz
Balathruin #17830 üzenetére
Rendben. Köszönöm mindenkinek
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Van egy AMD A8-procim. Van mellette 2x2 Gb dualban 1600 mhz ram. Mivel járok jobban, ha az egyiket lecserélem egy 4 gb -ra vagy, ha így hagyom ahogy van. Köszi előre is.
-
törölt tag
Sziasztok. Korábban linkeltem már, de most frissült. Kipróbáltam pár játékot 6400k APU-n (gép leírás is van a videók alatt) high beállításon, és meglepően jól futottak, főleg fraps nélkül, mert felvétel közben jelentősen leesett az fps. Tegnap kipróbáltam az Alien: Isolation után egy régebbi játékot is, a Lost Planet 3-at, magas beállitáson 720P-ben (Plazmán tolom, ott szép a kép ebben a felbontásban is) 45 fps el futott fraps nélkül.
Teszt videók erre: [link] -
zsola0518
tag
válasz
MasterMark #17806 üzenetére
Kipróbáltam haverom HD5670 kártyáját és azon jobban futott a játék, mint az APU-val, de lehet csak én állítottam be vmit rosszul. A biosban hogy lehet/érdemes a memórián állítani? Ezeken lehet vmit állítani?
-
zsola0518
tag
válasz
solfilo #17803 üzenetére
Köszi szépen. Sajnos ennyit nem tudok rászánni. Nagyjából (~10k) körüli összeg az amit rá tudok szánni használtan. Mindenképpen Ati-ban gondolkodom csak nem tudom h érdemes -e a kicsit olcsóbb 4-es szériába gondolkodni vagy inkább csak 5-től felfelé ,de az meg drágább.
-
válasz
zsola0518 #17802 üzenetére
Inkább külön VGA, játékonként változik, hogy a dual megy e, vagy sem, s ha megy, akkor bugos e, vagy sem. Szóval ezzel kár erőlködni szerintem, annyit úgysem tud egy gyenge kártya dualban az A8-5500-al, hogy leverjen mondjuk egy 7750-et.
Mennyi a keret egyébként? Így látatlanban ezek között nézelődj: 7750 < 7770 = R7 250X < 7790 (= R7 260X-et kerüld, sok velük a gond, ha minden igaz)A link egyébként nem mutat sehová.
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Van egy AMD A8-5500 procis gépem. Videokártya vásárlás előtt állok, de csak használt jöhet szóba. Ezen az oldalon azt írják, hogy elvileg dualba lehet tenni a prociba épített procival. Erről van valakinek valami tapasztalata? Érdemes ezzel foglalkozni vagy inkább külön vga?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vicces képek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged