Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után.
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
AgFRjkUZT_3 #15396 üzenetére
Simán, nekem HDMI-re és DVI-re van kötve két monitor.
-
AgFRjkUZT_3
tag
2 monitor csatlakoztatható egy APU-hoz? Az egyik megy a DVI-be, a másik a DSUB-ba?
-
konci79
őstag
Én csak megnéznék egy driverfrissítő progit,,mint írta is valaki,meg látszik is lejjebb,a kártyát látja a gép.
Nekem is talált frissítést a slimdriver(friss win7 64 & catalist) ,addig vacakolt az usb és egyebek is,azért írtam külön a chipset drivert,vagy ezt próbáld ki ,hátha...
-
-
lm83
őstag
válasz
diablo1984 #15382 üzenetére
Az előző oldalra már beraktam képet róla.
Lehet, hogy a gond, hogy ddr5-ös a kártya, nem ddr3? De azzal is kellene menni. Meg ezzel a kártyával nyomatják az asus oldalán is...A88XM-ALehet ez a lap kellett volna...
Vagy csak a memória kevés neki, vagy lassú... -
atti_2010
nagyúr
válasz
diablo1984 #15380 üzenetére
Ha eljutna odáig megmondaná de a catalist nem látja a 2 kártyát csak a Windóz eszközkezelője na meg ő ha belenéz a házba..
-
lm83
őstag
válasz
diablo1984 #15378 üzenetére
Na azt nem látom igen.
kopidoo
Hát én is úgy érzem már, csak mindenképp meg akartam nézni, tényleg lesz-e javulás pluszban.
Vagy még inkább annyi sem és akkor felesleges az egész. -
lm83
őstag
válasz
atti_2010 #15373 üzenetére
Ez lenne a lap:GA-F2A88X-HD3 (rev. 3.0)
A8 6600k procival.
KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3/4G
EAH6670DIS1GD5A kártya a legfelső PCI_E 16x-osba van rakva.
-
atti_2010
nagyúr
-
törölt tag
válasz
nindzsavagyo #15370 üzenetére
Nálam a CPUTIN mutatja a helyes értéket.
-
törölt tag
válasz
nindzsavagyo #15368 üzenetére
Mint kiderült pontosan mér az is, csak jó értékeket kell nézni.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #15365 üzenetére
Az első linken a táblázatban: [link] a Known issues-nál, az AM3+ lapoknál 14 különböző típushoz van regisztrált VRM hiba (High VRM fail rate )
A "VRM Protection?" részen azt írja, hogy van e valamilyen védelmük MSI lapoknál a legtöbbnél "None" van.
Nem hülyeség, egyszerűen gyenge alkatrészeket használnak és jóval gyakoribb a meghibásodás, mint egy ASUS vagy Giga lapnál. -
törölt tag
válasz
atti_2010 #15363 üzenetére
AMD Motherboards - VRM info database
[Confirmed VRM-related issues and incidents] - Avagy MSI termékkatalógus
A linkelt videón egyébként egy FM2-es "gaming" MSI lap "üzemel".
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#66403328 #15362 üzenetére
1,3V ne lépje túl és nem lesz gond.
Szaby59
A gyakorlat nem mutat semmit mert nem tudod hány lapot adtak el és miért vitték vissza stb, nagyon sok MSI lapot használtam egyikkel sincs baj és a tuning bajnokságokat is rendre megnyerik, valamilyen nagyon régi fórumot olvasgathattál mert a soc A idejében csináltak rossz lapokat de akkor sem a VRM -el voltak gondok. -
atti_2010
nagyúr
válasz
#85552128 #15359 üzenetére
Nem kell téríteni, mindegyik gyártó alkalmazza csak néha mellélőnek a Biossal és későn veszi vissza a feszültséget de ez minden gyártónál előfordul, sőt megsúgom hogy az MSI alkalmazta elsőnek és azt is ők találták fel hogy az alaplapon levő rézréteggel lehet hűteni a FETeket.
Balathruin Ha nem húzod a procit nem lesz vele gond, de a tuning felejtős inkább majd a feszültséget kell visszavenni egy kicsit.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
#66403328 #15355 üzenetére
Igen azok az induktorok, mellette párokban tranzisztorok, ez a lap 3+1-es.
Egyébként a TMPIN3 néhány lapon a VRM hőmérsékletet mutatja, de itt nem nagyon változott a két állapot között.
1 modulos procihoz jó a 3+1 is, illetve Giga vagy Asus lapokból a 3+2 még 2 moduloshoz is elég lehet ha nem lesz oc, de érdemes 4+2-es bordázott lapot venni.
Hűtésnek berakhatsz egy ventit is ha a házon van oldalt hely kb. pont a VRM főlé hogy egy kis légáramlat legyen. -
törölt tag
válasz
atti_2010 #15354 üzenetére
Értem, akkor hagyjuk. Annyit még kérdeznék, hogy merre találom a cuccost? FM2A55M-DGS R2.01. lapom van.
A 4 bigyusz az a proci felett, kondikkal körbezárva? -
Bander78
tag
OK, köszönöm, erről gyorsan lebeszéltetek, a lap ASUS A88XM-PLUS lesz.
A memórián és a hűtőn még gondolkozok. -
Goose-T
veterán
válasz
ittakary #15346 üzenetére
Én megfogadtam, hogy VRM hűtő nélküli ASRock alaplapot nem veszek többet, miután két FM2A75M-ITX is elfüstölt nálam egy A10-5700-zal (ráadásul ráfújós hűtővel, nem toronnyal). Így a mostani gépvásárlásomban ki is esett az ASRock FM2A88X-ITX+, lett helyette Gigabyte GA-F2A88XN-WiFi.
-
törölt tag
3+2-es VRM-hez - ráadásul ha az Asrock lap - nem raknék 2 modulos procit, főleg nem a csúcsot...
-
Bander78
tag
Az alábbi cuccokat néztem ki:
AMD A10-6800K
ASROCK FM2A88M-HD+
ADATA 8GB XPG V1.0 DDR3 2133MHz CL10 KIT AX3U2133W4G10-DR
Tuning, videokártya nem lesz.A lap támogatott (tesztelt) ram listájában nem szerepel a memória. Ez jelenthet gondot?
A lap 13.7 k-ból megvan, viszonylag olcsó. Esetleg valakinek van ezzel a típussal tapasztalata?
Még az A10-6790K-n is gondolkozok 1866-os rammal, nem lehet túl nagy difi (igaz árban se ~5k). -
gilfoyle
őstag
-
gilfoyle
őstag
Összeraktam egy 5800k-s gépet Asus A88XM-Plus alaplappal. Költséghatékony megoldás, szimpatikus.
Viszont a proci 60 fokos WoT alatt a gyári hűtővel. Meg olyankor már van is hangja a hűtőnek.
Kinéztem egy Arctic hűtőt, emlékeim szerint még régebben az inteles gépeimet csendben és jól hűtötték a cég termékei. Mi a véleményetek erről a hűtőről? -
lm83
őstag
válasz
El Kebir #15336 üzenetére
Elvileg a win7 felrakott mindent.
Vagy mire gondolsz?
A lemezen nem találtam semmi pluszt.A kártyára van dugva, azt írja arra kell.
De alaplapiröl sem megy.Viszont ami még érdekes, dvi-hdmi-vel befagy ha BIOSba akarok lépni.
Ha vga kábelt használok akkor van kép, de a kártyára ilyenkor is a dvi-re dugom csak vga adapterrel. -
lm83
őstag
válasz
konci79 #15330 üzenetére
Nem. Win7 van fent.
Most megnéztem hogy a IGD legyen az elsődleges, az sem használ.
Persze mindig van reset telepítés után.
Lehet a kártyával van a baj?
EAH6670GDIS1GD5/Ez kicsit értelmezhetetlen:
A telepítés után a grafikus kártya, telepítse a legújabb AMD grafikus vezérlő. Után illesztőprogram telepítése, a lehetőséget, hogy az AMD Radeon ™ Dual Graphics váljon elérhetővé az AMD VISION Engine Control Center.Most itt mire gondol?
Vezérlőt is telepítsek, utána illesztőprogramot. Csak Catalystot rakok fel, mást nem kell nem? -
konci79
őstag
válasz
konci79 #15329 üzenetére
Van ott 4 menüpont,egyikben sincs a lenti javaslat?
Esetleg nem xp-t használsz,az nem támogatja talán a dual-t.
Vagy nézegesd át a bios beállításokat(kézikönyv írja mi van alapból ki/be kapcsolva) ,volt már valakinek gondja hogy frissített és 1-2 dolgot ki/be kapcsolt neki.Szerk: mikor felraktad a legvégén a drivert akkor is újraindítottad? csak egy ötlet,mert azt nem írtad 1x se.
-
konci79
őstag
Ezt is nézted(gugli fordítós):
Hogy kihasználják az AMD Radeon ™ Dual Graphics, akkor kell egy kompatibilis AMD A-sorozatú APU párosítani a támogatott AMD Radeon ™ HD 6000 sorozatú kártyát. A telepítés után a grafikus kártya, telepítse a legújabb AMD grafikus vezérlő. Után illesztőprogram telepítése, a lehetőséget, hogy az AMD Radeon ™ Dual Graphics váljon elérhetővé az AMD VISION Engine Control Center.
A telepítés után, menj be a "Teljesítmény" részben az AMD VISION Engine Control Center, és jelölje be, hogy azt mondja, "Enable Crossfire ™ '- ez lehetővé teszi, hogy az AMD A-sorozatú APU grafikus dolgozni párhuzamosan a select AMD Radeon ™ HD 6000 sorozatú GPU telepíteni a nagyobb grafikus teljesítmény.
-
_SPD_
tag
6600al megy dualban a 6670? Az nem a trinityvel dualos?
-
atti_2010
nagyúr
Drivert leveszed mindenestől és restart.
Kártya be monitor bedug a kártyába és Biosba beállítod a FORCED opciót majd adsz az IGP-nek 500-1GB memóriát és lemented.
Újraindítod a rendszert és feltelepíted a Drivereket, újraindítod és a ccc -ben bejelölöd a dual grapics opciót majd megint újraindít, a monitor végig a dVGA -ban marad. -
lm83
őstag
Szervusztok.
Abban kérnék segítséget, hogy kell Ezt A Dualizmus graphic dolgot előhívni.
Tegnap vettem egy A8 6600k procit gigabyte GA-F2A88XM-HD3 lappal. Beraktam mellé az Asus 6670 1B ddr5 kártyát. Ccc-ben nem jelenik meg a menüpont.
BIOSban engedélyeztem az integrált vezérlőt.
Valami tipp? -
törölt tag
válasz
ittakary #15303 üzenetére
Remélhetőleg nem lesz gond, a ház hűtése huzatosra lett megcsinálva. Elölről kap egy nagy ventilátortól rendesen (noname tápból lett kiszedve), hátulról egy kisebb segíti. Ha nem lesz jó, akkor beüzemelem a régi ventit is, az lehet, hogy kicsi, de 3500-as fordulattal pörög. Elég erősen tud fújni.
-
törölt tag
válasz
ittakary #15301 üzenetére
Nem, nem gyári. Xigmatek hűtő van a procin, közvetlen érintkezésű hőcsövekkel (3 db) és 1 120-as ventivel, meg még ott a ház utólag összetákolt hűtése. Lehet valami jóféle pasztával, vagy más hatékony cuccal (pl. lekvár) kéne még kipróbálni.
Szerk.: Gyárival (ha egyáltalán gyárival kaptam) már 80°C körül lennék, alap 3,9GHz-n is 70 fölé tudott menni. Ez a hűtés úgy tűnik, hogy 60 fölött kezd el igazán hőt vezetni.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Blabok nyakrögzítő M méret
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera 5 zoommal,120 Hz ProMotion,100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest