- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #15099 üzenetére
Itt a megoldás:
[link] -
xmaas
őstag
válasz
gordonfreemN #15097 üzenetére
Milyen procid van neked? En x4 760k val es r7 260X de nem szaggat be egyaltalan 10-13 % korul van a kihasznalas amugy az is igaz 50 MB netem van
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #15096 üzenetére
Amúgy nagyon tekeri a CPU-t ez a videó nekem, 60-80% átlag és sokszor 100 is, mikor akad.
-
válasz
gordonfreemN #15093 üzenetére
Melyik drivereket raktad fel? A cd-n lévőket, vagy a gyártó honlapjáról?
Flash player friss? -
törölt tag
Van olyan program ami normálisan tudja tuningolni az IGP-t ?
Ha BIOS/Overdrive/ET6/MSI AB állítom akkor utána nem áll vissza a normális 2D órajel és feszültségekre, CCC-ben csak a CPU-t engedi, nem értem miért nincs ehhez is valami PowerPlay féle. -
törölt tag
válasz
FoLey-v #15085 üzenetére
A package nálam is hülyeséget ír, viszont nálam a giga lapon van egy ITE8620E érzékelő, ami ugyanazt mutatja mint a BIOS/Alaplaphoz adott program, csak 10C-al kevesebbet idle-ben
load alatt már rendesen mutatja.
De a szakik a HWiNFO fórumon azt írták, hogy a CPU-ban nincs szenzor, ezek a Socket/CPU melletti értékek. -
válasz
gordonfreemN #15083 üzenetére
No, megnéztem, és nálam egyáltalán nem akadt.
Az a rendőrségi buggy nagyon ott volt... -
Tutu7030
veterán
válasz
gordonfreemN #15088 üzenetére
Persze. Opera, firefox és chrome alatt is próbáltam. Mindegyiken folyamatos volt a lejátszás.
-
Tutu7030
veterán
válasz
gordonfreemN #15080 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj (pedig a másik fülön is nyitva volt a youtube (zene hallgatás))
/AMD A10-5800K APU with Radeon(tm) HD Graphics × 4 /
Ubunut 12.10
Flash 11.2 r202 -
válasz
gordonfreemN #15083 üzenetére
Általánosságban értettem, majd este megnézem konkrétan ezt a videót.
-
válasz
gordonfreemN #15080 üzenetére
Inkább a flash player-nek köszönhető a jelenség szvsz.
Ha megnyugtat, nekem az A10-zel is akadoznak a FHD youtube videók... -
törölt tag
Sziasztok! Létezik olyan, hogy a Richland procik nem úgy kezelik a ramokat, mint a Llano-k?
Nekem volt régen egy Llano 631-es Athlonom, 7,5 volt az élményindex 2x 4 gb memóriára, most meg a 6600K óta 7,3. Tudom az élményindex nem sokat jelent, de mégis fura
Két darab FM2-es alaplappal is 7,3 szóval nem az alaplapja válogatja meg szerintem. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #15079 üzenetére
De még mindig nem az igazi.
Ez a videó fll HD-ba nektek is be-beszaggat időnként?
[link]
A netem 30megás -
törölt tag
Nektek a HWiNFO jól olvassa ki a CPU hőmérsékletet ?
Ma raktam fel erre load alatt 100 fokot, idle-ben 54-et mutat, az alaplaphoz adott program viszont ugyanakkor load alatt 57-et, idle-ben 27-30 között, BIOS-ban sem ment 63 fölé: kép (Lent a CPU 0 Package a HWiNFO-s cucc)
(A8 5600k + Giga F2A88X-D3H) -
gordonfreemN
addikt
-
Goose-T
veterán
válasz
gordonfreemN #15073 üzenetére
Jó kérdés, nem tudom. De próbáld csak ki, nézd meg, hogy az UEFI-ben milyen gyorsan felmegy a proci hőmérséklete, amíg csak állsz ott, és nem csinálsz semmit. Egyébként szerintem nem az IGP adja a TDP nagy részét, különben nem lenne a letiltott IGP-jű Trinity-nek (Athlon II X4 750K) is 100W a TDP-je.
-
gordonfreemN
addikt
-
válasz
gordonfreemN #15071 üzenetére
Na, azt nem tudom, ezzel nem igazán játszottam, csak az órajelet vettem le CCC-ben.
-
válasz
gordonfreemN #15069 üzenetére
Úgy értettem én is... velkám!
-
válasz
gordonfreemN #15066 üzenetére
Egy Intel -> AMD csere után talán nem árt egy reinstall...
HD6870-et is leváltottad? -
gordonfreemN
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
Asus A88xm-plus + A10-6700T + 2x4GB RAM.
asus honlapján azt írják, h az igp 2GB-t is lecsíphet a rendszermemóriából (jelenleg 768MB-ot).
állítható ez bios-ban, vagy automatikus az igp memória méret meghatározása? -
tankal
tag
Sziasztok!
FM2 alaplapba milyen cpu-t és ram-ot ajánlatok ha a gép csak netre és office progikra lesz használva a legolcsóbb érdekelne ja és nincs VGA! -
gordonfreemN
addikt
Van valahol valami uptuning/downtuning öszefoglaló?
-
Aslan
aktív tag
Kiegészítés 2:
Hogy mitől, ne kérdezzétek, már nem értek semmit:
Újra bekapcsoltam a gépet, és most adott képet, méghozzá ezt:
The Main BIOS is corrupted. The system will be recovered from the Backup BIOS. Please DO NOT turn off power or reset the system, This may take few minutes.
Updating the Main BIOS.... %.
Megörültem ennek láttán, bár marhára nem értem az okát. Mégis mi történhetett a BIOS-al?
Mondom, király, helyreállítja a DialBIOS a Main Biost aztán minden jó lesz reménység szerit. Jaja, csak hogy miután a % eléri a 100-at a gép újraindul és előröl kezdi ezt. Egész pontosan már ötödször csinálja.
-
Aslan
aktív tag
Kiegészítés:
A HDD le van húzva most. Bekapcsolás után, mint írtam csippan a speaker egyet,ahogy kell. Majd kiírja, hogy nincs rendszerelmez, bla bla bla. Oké. De mikor újraindítom és be akarok lépni a BIOS-ba már semmi sem történik. Ergo a BIOS felülete a képernyőn már nem jelenik meg. 2 monitorral is próbáltam. Egy régi CRT-vel és egy Full HD LG Cinema 3D 23"-os LED monitorral is. A CRT-nél, amikor be akarok lépni a BIOS-ba DEL-el, ugye képet nem ad, de a monitor furcsa "erőlködő" hangot hallat magából. Gondolom a képcső, mintha próbálná kitenni a képet, de nem tudja. LED monitornál csak simán fekete képernyő.
Hmm...
-
Aslan
aktív tag
Itt valami tuti nem kóser vagy az APU-val vagy az alaplappal. Leszedtem a bordát. A CPU-t kivettem a foglalatból majd óvatosan újra bele tettem, újra pasztáztam (mint ahogy már ezerszer más procikat a tizen X év során) ... eredetileg is jól volt felfeküdve a borda az APU-ra és a gyári paszta is rajta volt. Szóval eredetileg is minden jó volt. A venti meg valszeg azért sivít, mert fos minőség, hogy írtátok is.
Ami viszont fura, hogy mikor újra bekapcsoltam már nem adott képet sem. Bekapcsolás után a speaker csippan, ahogy kell, de kép nincs. Már a tököm kivan. Érdekes, Intellel sosem szívok így.
Igen, a 2 GIGA RAM nem sok, egyelőre ennyire volt lé. Majd javaslom a családnak a bővítést rövid időn belül. És tudom, hogy az Update fogja a gépet. De bakker, ennyire? Azért ez már természetellenes volt.
Igen, mindenből a legfrissebb volt fent a gyártói honlapból. Verziónak megfelelően!
-
varmi2
nagyúr
Lehet, hogy nem fekszik fel jól a borda az apu-ra, ezért sűvít ennyire a cooler, de még is hűvös a borda. A biosba azért olyan forró fejű, mert még nem kapcsolnak be az energiatakarékos funkciók, és a bios maxon pörgeti az aput. A többi lassulás, meg ilyesminek a 2GB rendszermemória az oka. Amiből, ugye az igp is lecsíp magának.
-
BIOS nem tudja szabályozni az energiagazdálkodást.
Szerintem egyszerűen fos a gyári hűtő attól van a sivítás. Vagy cseréld le a ventijét egy normális pwm-es 80mm-es ventire, vagy vegyél rá egy új hűtőt.
A Windows update le tudja tehelni az ilyen kis kétmagos APU-kat (különösen ilyen alap ram mennyiséggel), legalábbis az én volt notim (HP 4545s, A4-gyel) is belassult a masszívabb telepítések alatt. Szerintem várj, amíg minden naprakész lesz.
A gyártó hivatalos oldaláról letöltötted/telepítetted a legfrissebb driver-eket, illetve a megfelelőeket választottad a lapod kiadásához (rev1.0, 1.2, 3.0)?
-
Aslan
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy kedves ismerősömnek (és családjának) raktam össze ma egy új gépet. Nem voltak magas elvárásaik és így túlzottan sok pénzt sem tudtak a projectre fordítani. Gondoltam, hogy AMD-ben kellene gondolkodni, így esett a választásom az A6-5400K-ra. Korábban is raktam már össze gépet ilyen procival, de semmi gond nam volt akkor, de sajnos most nem ez a helyzet.
Az APU-t egy Gigabyte F2A55M-DS2 alaplapba tettem (egyelőre) 2GB DDRIII 1333MHz-es KingMax RAM társaságában.
A jelenség a következő:
Már rögtön első indításnál furcsa, sivító hangot hallatott a CPU venti (gyári hűtő). Belépve a BIOS-ba fel is pörgött a hőfok 45 fokra, aztán atom stabilan ott is maradt... BIOS-ban!! Már ekkor furcsán néztem és vakartam a fejem.
Aztán jött a telepítés (Windows 7) minden jól ment nem vettem észre semmi különöset, a sivító hang maradt végig. A rendszer felpakolása után jöttek az igazán érdekes dolgok. Mind a Speccy nevű program, mind az Aida 64 és az EasyTune6 is más értékeket mutatott egyszerre megnyitva is. A Speccy volt a legdurvább... 58 és 72 fok között ugrált a CPU hőfoka de a háttérben csa a Windows Update futott, semmi más. Az Aida 64 már emberibb értékeket mutatott de ott is éles volt az ingadozás rövid időn belül (értsd: másodpercek) mutatott 22 és 42 fokot is. Az EasyTune6 mutatott viszonylag stabil értéket kb 38 és 44 fok közöttit.
(A hűtőbordát kézzel megfogva viszont nem érzem, hogy olyan irdatlan forró lenne, sőt... hűvösnek érzem.)
További furcsaság, hogy a proci százalékos kihasználtsága ugyan nem pörög százon, de nagyon ingadozik és továbbra is csak a Windows Update megy a háttérben, de most már ott tartok, hogy az egérmutató meg meg akad és egyre lassabb az egész gép működése és a Windows Update már lassan 2 órája megy... (vagy több). Van egy olyan érzésem,hogy ez az APU nem egészen kóser.
Ötletek?
Előre is köszönöm!
-
Értem én, hogy kell az alsó kategóriába is valami, de nem lenne jobb inkább 45W-os A6-osokkal kijönni, ezt meg meghagyni az OEM rendszerekbe?
Bár, ha az Atom/Celeron vetélytársának szánják, akkor még jó is lehet..
-
válasz
kopidoo #15037 üzenetére
Izé, most nézem - annyira mégsem lesznek jók ezek az új, AM1-es Athlon-ok:
Memory controller
The number of controllers: 1
Memory channels: 1
Supported memory: DDR3-1600, DDR3L-1600Míg egy A10-esnél:
Memory controller
The number of controllers: 1
Memory channels: 2
Supported memory: DDR3-2133Szóval kicsit para.
-
Goose-T
veterán
válasz
Sanyi.mTs #15044 üzenetére
Igen, csak azok kellenek, amiket írtál. Sőt, ha nem akarsz semmi hangkeltőt rákötni a hátsó jackdugókra vagy az optikai kimenetre, akkor a hangkártya drivere sem kell, ki is kapcsolhatod az UEFI-ből. A HDMI-n keresztül a VGA adja ugyanis a hangot, nem a hangkártya, így némi erőforrást lehet spórolni.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Goose-T #15026 üzenetére
nincs vga bemenet a TV-n, csak: hdmi, scart, komponens, kompozit és S-video
ccc névjegye alapján: 2013.0830.1944.33589
majd kipróbálom a 13.12-tha újra telepíteném a gépet és nem asus drivereket használnék, akkor csak a következők kellenek, ugye? amd chipset, amd ccc, lan és hangkártya driver?
-
válasz
patomi #15040 üzenetére
Ja, ha csak notebook hdd-id vannak, akkor bőven elég egy netezős géphez, és a táp is elég kell, hogy legyen, mivel általános használatnál kb. 50W lehet a rendszer fogyasztása.
Nekem a LianLi tetszik a legjobban, főleg mivel gyorsan és könnyen lehet usb3-ra bővíteni.
-
Goose-T
veterán
válasz
gordonfreemN #15034 üzenetére
Az az Antec ISK110 talán már elbírja, de hosszú távon nem biztos, hogy jó megoldás. Szerintem a paneltápok nem "normális" processzorokhoz valók. A "normális" processzor szerintem az, amelyikhez nem csak ITX alaplap létezik. A paneltápos házakat eredetileg az Intel Atom, Brazos és társaihoz találták ki, az ITX specifikációjában is az 5 liter űrtartalom alatti házakhoz ajánlják a paneltápot. Ilyen kicsi házba rendes hűtő sem fér el, és ha nem tiszta rács az egész, akkor lehetetlen is 20-30W hőteljesítménynél többet elvezetni belőle.
-
kopidoo
senior tag
válasz
gordonfreemN #15036 üzenetére
Heteken belül lehet kapni a 4 APU-t és hozzá a lapokat.
-
válasz
gordonfreemN #15027 üzenetére
Az a ház egy mellényúlás, inkább válaszd az alább említett Chieftec-ek közül egyet, de azokba is max. 65mm-es hűtő fér.
Én lecserélném a gyárin a ventit egy SWIF 80P-re, illetve a bordát egy EKL-re - a kettö kijön 2,5k-ból.
A6-5400K logout teszt szerint a gyári is elég lehet, ha nem hajtod agyon, vagy még inkább ha alulfeszeled. Azért egy Brazos-t még így is állva hagy...
Szerk., házak apróról:
Chieftec FI-01B
Chieftec BT-02B
Lian Li Pc-q07
Silverstone SG05B
Antec ISK 300-150 -
kopidoo
senior tag
válasz
AgFRjkUZT_3 #15032 üzenetére
Nekem egy Brazos van benne, annak jó, de egy komolyabb ITX-et nem tennék bele. Max az új Kabini-t.
-
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
Ez a ház zseniális!
Írd majd meg, hogyan fért bele a cucc, meg tegyél fel képeket is. Kíváncsi leszek rá! -
Goose-T
veterán
válasz
Jó nagy melléfogás a ház, mondd vissza a rendelést, amíg lehet. Azt ugye tudod, hogy a TDP 20-30%-kal alacsonyabb a processzor valós maximális fogyasztásánál? Nem fogja sokáig húzni a cucc, az is lehet, hogy be sem indul, mert induláskor maximumon pörög a proci, csak utána veszi vissza a teljesítményt, így lehet, hogy el sem jutsz addig, hogy alulfeszeld. A CPU valós maximális fogyasztása 80W körül lehet, és ebben még benne sincs az alaplap, a RAM és a háttértár fogyasztása. Az meg már csak ráadás, hogy a paneltápok 12V-os ága általában nem szokott erősebb lenni 4-5A-nél. Egy kis olvasnivaló a kis tápokról itt.
Az LC-Power helyett inkább innen választanék egy FI vagy BT szériás házat.
-
kopidoo
senior tag
válasz
30mm a borda + 20mm a venti. Nem fog elférni a házban!
-
konci79
őstag
válasz
Én használtam a gyári hűtőt(a8 5600k),nekem nem volt hangos,volt már akinek igen.
BF3 multi már sok volt neki,akkor cseréltem,de ha nem játszol sztem elég.
Roppant alacsony,centire nem tom ,valahová elraktam -
diablo1984
veterán
válasz
hát ha csendességre törekszel, akkor cseréled valami réz vagy hőcsöves cuccra meg egy csendes ventire, mert a gyári hűtők tekernek mint egy kawasaki!
-
gordonfreemN
addikt
Vegul megrendeltem aqua-tol. A6-6400k lesz benne egyelore koltsegtakarek okokbol. Ha eleg lesz a feladatokra, akkor marad, ha nem akkor cserelem. Az alaplap a fentebb emlitett giga fm2+-os lap lett, 1866-os kingston hyper 2x2 ram es egy LC-1370Wmi lc power haz. Ugy gondolom, a hazban levo paneltap eleg lesz neki. A gyari huto hasznalhato tuning nelkul? Elvegre ugyis alulfeszelni szeretnek. Milyen magas a ventivel egyutt?
-
Goose-T
veterán
válasz
Sanyi.mTs #15025 üzenetére
Ha van VGA bemenet a TV-n, akkor kösd rá azzal is, ott biztos jól fog kinézni az UEFI. Nekem pl. nem is ad képet HDMI-n keresztül ASRock FM2A85X-ITX + A10-5700-zal. Az 1366x768-hoz pedig egyrészt telepítsd a legújabb Catalystot az AMD oldaláról, és ha még akkor sincs, akkor pipáld be a monitor beállításainál, hogy "kijelző által nem támogatott felbontások megjelenítése". Nekem van 1366x768, viszont HD tévém van.
-
Sanyi.mTs
addikt
összeállt a gép (htpc):
asus a88xm-plus
a10-6700t
8GB ram
asus xonar dgx hangkártya
w7 hp 64bita gép hdmi kábellal van összekötve a HD ready TV-vel.
1) a tv nativ felbontása 1366x768, de csak 1280x720-at (720p-t) enged beállítani a gép. így viszont fekete keretes az asztal. a ccc-ben tudtam kicsit csökkenteni a keret méretét, de nem az igazi: az egyik oldalt még van egy kis csík, a másikon már a képből vesz el. sőt kicsit a betűket is nehezebb olvasni. van a nativ felbontás beállítására vmi megoldás? (ha jól rémlik, ez mintha laptop felbontás lenne)
2) ha a gép tv-re van kötve, akkor a bios érdekesen jön be: majdnem fekete a teljes képernyő, ha mozgatom az egeret, akkor az egér útján "megvilágosodik" a bios azon része, ahol az egér járt. de ez akkor se segít, mert a bios képének jobb és alsó részéből hiányzik kb a kép harmada. most még van monitorom (másik szobában) és dvi kábellal tudom konfigurálni, de majd el lesz adva. mi lehet a gond? (amúgy ez az UEFi bios nekem új dolog)
3) a driver cd-ről telepítettem a chipset drivert, ami catalyst (nekem ez új, bár jó régen volt már ati/amd alkatrészem) ott a hang menüben állítható, h hol szóljon a hang: tv (hdmi-n), alaplap, hangkártya, hangkártya optikai kimenet. lehet ezek váltására parancsikont létrehozni? -
válasz
gordonfreemN #15022 üzenetére
Az már nagyon nem időtálló, ha sokáig akarod használni, akkor egy takarékos A8-ast válassz inkább.
-
gordonfreemN
addikt
Az E-450 nagyon gyer? Netezesre olvastam, tetu lassu.
-
varmi2
nagyúr
válasz
gordonfreemN #15017 üzenetére
HA tényleg fontos a fogyasztás, akkor nem az fm2-t ajánlanám, hanem az am1 platformot, hamarosan megjelennek a procik, és az alaplapok hozzá. ÍME
-
törölt tag
válasz
A8-ból jelenleg 5600K a "best buy", ezt is ugyanúgy vissza tudod venni mint a 6500-at.
Hogy mennyire az változó, függ az alaplaptól is, de itt jó páran írták, hogy A8/10-ek alulfeszelve 4.2 GHz-en is működnek, alacsonyabb órajelen még lejjebb lehet vinni.
Egyébként itt vannak fogyasztás értékek: [link] -
patomi
őstag
válasz
Ha nagyon kicsi kell akkor esetleg ez [link], kicsi cserébe nem nagyon bővíthető és a tudás is korlátozott..
-
diablo1984
veterán
válasz
gordonfreemN #15014 üzenetére
azt nem tudom, de nem hinném, mert nem nagy grafikai tudás, így szerintem nem gyúrnak a driverre sem. én inkább amd-t választanék, olcsóbban kijössz!
-
gordonfreemN
addikt
Igen, mini ITX lesz a gep, egy nagyon kis gepet szeretnek osszerakni a leheto legkisebb fogyasztassal es azert hasznalhato hardverrel.
Az egesz onnan indult, hogy nagyon megtetszett a sapphire edge vs4. De idovel belattam, rettento draga a gep. A mini meret azert kell, mert tobb helyisg kozott hordoznam a gepet. Ha valakinek van hirtelen jo otlete mini ITXes hazra, szivesen fogadom.Egy A8-6500-nak mennyire lehet visszavenni a fogyasztasat idleben/videozas koben?
-
Gainka
őstag
válasz
gordonfreemN #15014 üzenetére
Jobban jàrnàl egy a8-al. A pentiumnak nagyon gyenge az igpje.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
diablo1984 #15013 üzenetére
Ok, es driverproblemakkal nem kuzd az intel? Valahol olvastam ilyesmit.
-
diablo1984
veterán
válasz
gordonfreemN #15011 üzenetére
hát az intel igp nem akkora grafikai tudást képvisel, képminőségben nem hiszem, hogy difi lehet, de teljesítményben igen! az intel filmet nézni, irodai cuccokra jó, néhány régebbi játékra is, de az amd csúcs apuai az még új játékokra is jó komprumisszumokkal, fogyasztása net mellet egy komplett gépnek asszem 25W is lehet, ha jól rémlik ahogy mértem...
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #15011 üzenetére
ald=amd
-
xmaas
őstag
válasz
gordonfreemN #15009 üzenetére
Ehez ami neked kell ezerszer jobban jarsz intel oldalon g3220+olcso lap kijonn kb 25 ezerbol es sokkal erosebb mint amit amd oldalon kapnal ebben az arkategoriaba
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok. Full HD filmekhez es nternetre, kis szovegszerkesztes es aramkortervezes. Ehhez keresek egy jo alternativat.Gigabyte f2a88-xn wifi alaplapot szemeltem ki. APUban kernem a segitsegeteket. Fontos lenne, hogy a fogyasztas netezes kozben akar a 15W-ot se erje el. Ezt akar alulfeszelessel is jo nekem. Esetleg frekvencia csokkentessel, ha lehet ilyet. Melyik APUt javasoljatok? Amikkel szemezgettem a6-6400 a8-6500. Arban ez a ket szelsoseg, a richlandhez kisse ragaszkodok, mert nyilvan kepalkotasban es kodolasban ugyesebb az IGP.
-
-
Shamy
tag
válasz
realmadrid92 #15004 üzenetére
Mivel akarsz játszani?
Ha olyan nevekkel, amik régebbiek, arra elég A8, ha újakkal is, és az érkező nagyobb címeket is ki akarod próbálni, akkor dVGA.
Csak akkor vegyél APU-t, ha a felhasználási területet kiszolgálja legalább 1 évig.
Én pl csak League of Legends-el játszom, nem érdekelnek az új 40 órás címek, egy A10 5800k bőven viszi. Nem veszem észre a dVGA hiányát (7870-et adtam el).Ha esetleg befut valami, ami nagyon érdekel, dobok mellé egy 7770-et, vagy 7850-et, és szépen menni fog. Ha visszaállok régi nevekre, akkor meg eladom. De mivel elkövetkező 1 évben nem valószínű, hogy teljesítményhiánnyal fogok küzdeni, nekem nem éri meg avultatni egy dVGA-t.
Ha tényleg játszani akarsz, akár kis felbontásban is, akkor használtan cpu+dVGA. fx4100 16k + lap alá tuning nélkül ua, mint bármi más alá. 7750-et kapsz 16-17kert, és kb 2x fps-t hoz az A8-nál. De ha találsz 750k-t, az is tökéletes, illetve i3 is bőven jó CPU-nak, nagyjából egy teljesítményt fognak tolni.
-
válasz
Memória órajel skálázódása egy A6-os APU-val a logout-on - ebből következően én minimum egy 1833Mhz-es kit-re szavaznék, de a 2133Mhz-es sem elítélendő.
LeC-től jó kis TeamGroup kit-eket lehet venni...
-
törölt tag
válasz
A8 5600k (7560D) / A8 6600k (8570D) vs. R7 250 GDDR5 (a 7750-el kb. egy szinten van): [link]
Nem 100% pontos, de ettől jobb összehasonlítás nincs és nem pár FPS a különbség, hanem komplett grafikai lépcsők.
Ha az APU-t választod, akkor Dual Channel 1600 MHz-es RAM a minimum, de inkább 1866 MHz-es KIT ha nem sokkal drágább. Fölé menni nem nagyon érdemes, az A8 is hivatalosan eddig támogatja ill. nem hozza az elvárt teljesítménynövekedést. -
realmadrid92
tag
válasz
AxBattler #15003 üzenetére
esetleg erről van teszt is, összehasonlítva? mert én sehol sem találtam..
ugye ilyen kis felbontáson az hogy hoz 80 vagy 130fpst, az teljesen mindegy
és egy A8 kijön 24k körül, míg egy 750k+7770 jóval drágább lenne, és szerintem is elegendő lehet az A8 magában, csak szeretnék meggyőzödni.. -
válasz
realmadrid92 #14999 üzenetére
Dgpu-val biztosan jobb erdményt tudsz elérni, mint IGP-vel, de az adott felbontásra 2*4GB gyors rammal szerintem elég az A8 is, önmagában.
-
janati
őstag
válasz
realmadrid92 #14999 üzenetére
én A10-5800K -ról váltottam 750K + 7770-re....
sokkal jobb az egész rendszer...kiegyensúlyozottabb. a 750K pedig semmiben nem lassabb mint az A10 volt...
a játékok pedig hát ég és föld....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged