- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
Stonerice #16551 üzenetére
Ahham én is tudom hogy ez mobil verzió!
Szerinted a desktop Carizzo mennyiben lesz másabb tudásban?
(ha utánanézel Kaveri asztali és mobil verziók közt is tudásban az eltérés=0,csak a TDP keret más,de ugyan ez igaz a Trinity asztali és mobil verziókra és LIano esetén is.)A dátum pedig AMD roadmapban benne van(ha jól emlékszem),ha valami érdekel és utánaolvasol,vagy utánakersel,nagy valószínűséggel találsz adatot
DE ajánlom figyelmedbe a Carizzo topikot is
(csak hogy ne a Trinity APU topikját offoljuk)
-
Vartanus
őstag
-
-
vedini
őstag
válasz
Stonerice #14063 üzenetére
lehet azért nem húzták az IGP-t mert elhanyagolható lett volna a teljesítmény növekmény
én annyira akartam hinni a kaveri-be, remélem carizzo orvosolja majd a ram szűk keresztmetszetét mondjuk ddr4 se lesz vadrepülés, pci-e 3 se akkora durranás sávszélben, jó lenne 2015-re valami integrált/féilg integrált ddr5-ös deszka
-
Razermazer
őstag
válasz
Stonerice #14066 üzenetére
Én inkább egy g.skill-t vennék, de ennyiért még azt sem. Egy mostani 2400mhz-es és az is a jobb fajtából(trident x), esetleg elmegy 2500-2600-at tuninggal. De az is 20k vagy a felett van, egy éve 10k-val olcsóbb volt.
A 3000-et meg szerintem a memvezérlő sem bírná még a kaverinél sem. A 2400 jobb esetben a 2600 amit el lehet érni. Nagyon jó memóriák kellenek hozzá.
Az én g.skilljeim ahogy betettem 2400-on mennek pöcc-röff xmp 1.3 profillal brutál dögök.
Az asrock bios meg nem is enged többet, ahhoz egy olyan lap kellene legalább 8+2, 6+2 fázisos, hogy a 2600-at engedélyezze. Amit eladtam extreme6 abban lehetett volna tekerni de mivel kaverire vágyom majd egyszer, így most beruháztam egy lapra, és csak egy extreme 4+ sikerült majd ha lesz egy kicsit több zsozso akkor lesz komolyabb lap. Nem rossz lap ez sem, de a memókat cserélni kellett, mert ami eredetileg benne volt nem komálta. -
stratova
veterán
válasz
Stonerice #14066 üzenetére
Gyárilag A10-7850K-ban 1700 MHz az NB O_L_I példánya alapján.
A10-5800K-ban 1800 MHz, de a tesztben ezeket és a RAM-okat azonos órajelre húzták:Overclocked Specs:
A10-5800K @ 4450Mhz / DDR3 @ 2544Mhz / NB @ 1900Mhz / IGP @ 1151Mhz.
A10-7850K @ 4556Mhz / DDR3 @ 2544Mhz / NB @ 1900Mhz / IGP @ Stock.Játékra csak Kaverit venni úri hóbort.
-
stratova
veterán
válasz
Stonerice #14063 üzenetére
Tegyük hozzá itt az NB és a RAM is azonos órajelen megy A10-5800K és A10-7850K esetében, viszont előbbi CPU-ja 4450 MHz-en utóbbinak 4556MHz-en ketyeg az IGP Trinitynél húzva van Kaverinél alapon.
De ez a grafikon nekem is szemet szúrt. Ahogy az is, hogy CB 11.5-ben nagyobb az előrelépés mint CB 15-ben.
Tesztrészlet a dVGA-s mérésből. -
Televan74
nagyúr
válasz
Stonerice #13808 üzenetére
A konklúziót elolvasva, ez sem döntötte le a falakat.A Intel CPU erőben még mindig nyerő.De erre számítani is lehetett.
Remélem később még több program jelenik meg, ami kihasználja a benne levő tudást.És nem csak az "első fecske" Libreoffice lesz.
És hiába a 2133Mhz memória, nem hoz annyi pluszt mint a 1866Mhz a 1600Mhz -l szemben.De ez még csak egy teszt. Jó lenne majd a prohardveren is olvasni egyet.
-
Vartanus
őstag
válasz
Stonerice #13692 üzenetére
Nincs 7800K,a 7800 az egy non-K-s 65W-os A10-es Kaveri amin visszafogottabb órajelek vannak a TDP miatt,azt pedig hogy játékban egy 384shderes IGP tök ugyan olyan teljesítményt tud mint egy 512-es azt nem hiszem.
Annyi ember leírja már most a Kaverit,hogy így úgy szar,semmit nem ér bezzeg az Intel i5 az mennyire húúhh de király,szerintem addig ne mondjunk ki ilyesmiket hogy ez meg az fölösleges erre meg arra amíg hivatalosan el sem rajtoltak a Kaveri APU-k és még egy normális teszt sincs róla sehol sem.
-
diablo1984
veterán
válasz
Stonerice #13444 üzenetére
freezer 64 proval 5600k húzva tomb raider alatt 55-60 fok volt!
így ezzel a hűtővel még ez a 65fok is jó szerintem! és a hűtő bár hallható, de csendes, főleg hogy a hűtő full fordulaton olyan légszállítású, hogy 35 fokra is képes a procit hűteni! csak akkor a hangja olyan mint egy porszívónak, de erőre a kondikat lefújná a lapról!(igaz ennek az ára kis fordulaton az, hogy búgó hangja van halkan....)
-
Apollo_21
addikt
válasz
Stonerice #12406 üzenetére
Ezt nemtudom neked megmondani..fél napos a cucc..
De sajnos az a temp package mozog csak látványosan terhelés hatására..ugyh az lesz a reális...
Vmit elb..tam felrakáskor..vagy a pasztázás elégtelen. Viszont ha ezígy van elég gáz..mert biosba is hibás a mérés..és minden progival..kivéve hwmonitor... coretemp, bios, hwinfo, stbstb..mind 35ről indít max 40et mutat ezt az értéket nemképes meghaladni...ha leveszem a szorzót axtuval..akkor coretemp elis megy negatívba. -
válasz
Stonerice #12373 üzenetére
Erre a hozzászólásra reagált Vartanus kolléga ,és arra válaszoltam.... A10-5800k és Sapphire R9 280x kártya egyébként...
varmi2: nem akarom lecserélni sem a procit ,sem a vga-t ,csak elgondolkoztam rajta...
Arra apellálok,hogy jövőre már lesznek olyan erős fm2+ tokozású procik ,amik teljesen kihajtják ezt a kártyát...De így is jó, hisz teljesen megfelel a 65 -70 fps is nekem.. -
válasz
Stonerice #12284 üzenetére
Hm, ezekkel az értékekkel játszottam, de nem tudom most hogy van, ha az AMD a cr2-t szereti, átrakom, hátha.
1,7V nem sok, 1,65 a gyárilag ajánlott annak a ramnak ami most benne van, bírja az
RAM órajeleket nem bizergálja, IGP órajeleket viszont igen. Lehet van összefüggés, volt már olyan Radeon nálam ami alacsony órajelen hasonló tüneteket produkált. -
válasz
Stonerice #12265 üzenetére
mindkét esetben XMP profilt töltöttem be, és utána még lazábbra is vettem, plusz az órajelet is csökkentettem, adtam már feszt is a ramoknak 1,7V-ig.
a 2133Mhz-hez tartozó időzítésekkel mennie kéne 1333-on.
Egyébként a ramok bírják, most az 1600-as corsairek az én i5-ös gépemben csont nélkül muzsikálnak.
Az IGP környékén lesz valami gebasz, de fogalmam sincs mi.(#12269) AxBattler: 1,7V-on van a memória, 2133-on el sem indul a windows, azonnal fekete képernyővel vár. 1333-on is bevillantja a feketét 3-4 alkalommal.
Viszont mindezt csak akkor produkálja ha AMD driver van feltéve, ha szabványos VGA akkor pöpec, csak ugye úgy használhatatlan
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Stonerice #12265 üzenetére
Hát közel azonos de 0,05-0,06v miatt melegszik jobban a proci igp esetén, gondolom annyival kér többet.
Hirtelen ennyit akartam megnézni, tegnapi 4,7ghz-t akarom stabilizálni, most inkább.De 1-2 fok elenyésző gondolom hosszabb nyúzás alatt kijönne a feszből adódó hőtöbblet, de sok idő kéne neki.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Stonerice #12260 üzenetére
Ez is igaz, most kiváncsi vagyok ha ugyan az a 2 akkor minimális ablakos módba majd futtatok valamit és úgy nézem meg, de az a gond hogy a dvga hője alulról hamarabb felmelegíti szerintem a procit.
De eddig a teszt úgy áll hogy a DVGA alatt a proci hűvösebb hamarosan dobom fel a képeket róla.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Stonerice #12244 üzenetére
Én is erre gondoltam.
Csak azért kérdezem mert 2 hűtőm van hozzá jelenleg, egy AC Alpine 64 Pro rev2 és egy EKL Cold Tower.
A ColdTower gyönyörűen lehűti a procit jelen állapotában is, nem úgy mint az AC, ahol a 70-75 fokot is verdeste terhelés alatt. Viszont mivel tervezek venni egy R7 260X-et, lehet a venti kialakítása miatt (lentről fújja a levegőt felfelé) nem lenne szerencsés a Cold Towert tovább használni, így arra gondoltam, hogy mivel az IGP már nem lesz aktív talán elég lesz a Alpine 64 pro a proci lehűtéséhez.
-
Leslie67
tag
válasz
Stonerice #12102 üzenetére
Igen eléggé az ... A hőmérséklet 65 fok és ilyet csinál a képernyőn. Bocsi a "minőségért" egy Nokia X6-tal csinálta, de, ha kellene akkor van S4 a fiamnak az full hd-t tud. Rátettem a telót az usb-re és azonnal lefagyott a gép. 5 percenként fagy le.
http://data.hu/get/7094358/20131103061.mp4
Megnézem a progit csak előtte elküldöm ezt. -
Leslie67
tag
válasz
Stonerice #12077 üzenetére
Nem csak neked válaszolok!
Most telepítettem újra a gépet. A biosban alapra tettem mindent. A ramokat automatára, az igp-t szintén automatára. Megnézem, hogy így csinálja-e? Az az igazság, hogy mélységében nem vágom a "szakmát" ezért, ha valami gebaszvan akkor újra teszem az oprendszet. Az SSD-nél ez nem is olyan nagy feladat mert sitty-sutty megy a telepítés. Délután 13-kor kezdtem neki és már 80%-ban kész vagyok.
Egyébként a külön vga-ban reménykedtem, hogy, ha az APU-ba épített vga ki van kerülve akkor egyenesbe kerül a gépem, de olvasva, hogy külön kártyánál és ráadásul az új Intelnél is vannak fagyások és problémák, hát ...Teljesen elbizonytalanodtam, hogy merre tovább.
-
válasz
Stonerice #12089 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom pontosan...
Egy dolog biztos...
Az én alalplapomon a cpu hőmérséklet figyelés ,biztonsági szint 40!!!! fokra volt beállítva az alap disabled helyett....
Tudom szarvashiba ,de elsiklottam felette...A másik a ramok időzítése 9-9-9-24 volt ,az én ramjaim pedig gyárilag 9-9-9-27 időzítésűek...
Meg még egy két dolgot állítgattam (forced módban adtam neki 2 gigát a rendszerből) stb.
Igazából még most ismerkedem vele... -
Dilikutya
félisten
válasz
Stonerice #11887 üzenetére
Nem értem, hogy miért kéne a pontszámoknak azonosnak lennie erősebb géppel is. A pontszámok rendben vannak, oc nélkül is az i5 kapott volna többet, mivel erősebb processzorról van szó. Számítási teljesítményben az APU-k inkább az i3 szintjén vannak, viszont a +2 mag és a komolyabb IGP miatt azoknál jobb vétel. Mindent a helyén kell kezelni, jó dolog az APU, igen költséghatékonyan kínál korrekt számítási és 3D teljesítményt, de mégiscsak olcsó megoldásról van szó, nyilván nem veheti fel a versenyt egy i5 processzorral. De ilyet nem is akar senki, nem egy kategória, nem egy célközönség.
-
Leslie67
tag
-
Leslie67
tag
válasz
Stonerice #11809 üzenetére
"Megjavult"
Áhh ... Az 5750-es kártyánál akkor volt ennyi, ha füstbe szaladtam. A 6.6 fps-nél csak meghalltam ... Muhaha ... Inkább bosszantó. Érdekesség(legalább is nekem, de nektek infó), hogy napi szinten legalább egyszer lefagy, ha több mindent szeretnék vele csinálni. pl. írok ide, a youtub-ról töltök mixeket(a garageban jó az kondizni), közben megy az u torrent. Amikor a 13. mixet illesztettem a youtube downloaderbe lefagyott.
Resetelni kellett. Ilyen az Intelemnél ismeretlen volt ... -
Leslie67
tag
válasz
Stonerice #11779 üzenetére
Nah itt lőn a képek.
Van pár érdekes dolog. Utolsó emlékeim szerint 2G-át rendeltem a a videórészhez, de 1G ír. Jól értelmezem a memória kártyák alacsony sebességgel üzemelnek?
Mindjárt csinálok a bios-ról is képeket.
http://kepkezelo.com/images/g7grcfoawnvm9yiz0w.png
http://kepkezelo.com/images/7tgngqbbq3g6eqcq45d9.png
http://kepkezelo.com/images/rfay4btb344xrw11v3d.png -
-
Leslie67
tag
válasz
Stonerice #11762 üzenetére
Kinulláztam a biost. Letöröltem az ATI Catalystot és feltettem a 13.9-es-t(ismét). Kipróbáltam a régebbi tv-met és van kép!
Ha klónozom a képet a két kimenet között, akkor a korábban linkelt videón is látható 1 csík vándorol fentről lefelé(vagy fordítva ...). Ha megosztom a két kimenetet akkor nem. A CF játék továbbra sem megy feljebb 40 fps-nél.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Stonerice #11762 üzenetére
Nekem Intel G530-am volt, annál gyorsabb az A8 5600k az biztos
Na ma kicsit játszottam az NFS Hot Pursuittal, háááát csak néztem. Egy órát játszottam, kilépésnél látom hogy a CPU 68 fokos, az SSD 30 (szokásos), a 250-es hdd-m (ez szokott 42-44 fokos lenni) az 48 fokos, az 500-as meg 44 fokos (39-40 szokott lenni).... Fedig egy Artic Cooling Freezer 64 van rajta, ami a gyárinál sokkal jobb... bele se merek gondolni hogy a gyárival mi lenne most... -
Vartanus
őstag
válasz
Stonerice #11248 üzenetére
Ha meg vesz egy X79-es deszkát fejleszthet majd i7 4990X-re is ennyi erővel.
Máskülönben meg,ha szerver oldalon az AMD leváltja az 1P-s Opteron 3300-as szériát [amiben van 4modulos Vishera(8mag)] a Berlin Opteronokra(kvázi a Kaveri szerveres driverekkel és támogatással) amiben van 2 Steamroller modul akkor elképzelheted mit tudhat majd egy esetleges 4 Steamrolleres, IGP-nélküli proci FM2+ban.
-
Vartanus
őstag
válasz
Stonerice #11141 üzenetére
Ezen hírből:
"A termékekről meglehetősen sokat lehet tudni, hiszen ismert, hogy két darab Steamroller modult kap, amit egy 512 shader részelemmel rendelkező GCN architektúrára épülő IGP egészít ki. Ez lesz az első olyan APU, amiben közös címtartományt és teljesen koherens memóriát használ majd a CPU és az IGP, és az eddigi adatok szerint ez a felépítés az új generációs konzolokat másolja, vagy éppen fordítva gondolva erre a konzolok másolják a Kaveri koncepcióját."
Ezen kívül..az már látható(mivel kijöttek az FM2+-os deszkák),hogy 4 DDR3 memória foglalat lesz,ami már a 256bites memóriavezérlőről szóló pletykarészt teljesen kizárja. Na már most szerinted egy 13CU/832számolóegységes IGP-nek mégis mii a fene értelme enne 128bites DDR3-as ramok mellett ?(amivel max 40-42Gb/s-os lenne a memória sávszélesség,de ehhezminimum 2800-3000Mhz-es DDR3-as ramok kellenének,ami most csillagászati árakon mozog). 128bites DDR3-as ramok mellett még a 8CU-s 512-s 7750-es VGA kari is elbukja a teljesítménye 30-40%-át...ennek fényében pazarlás lenne 13Cu-t rakni 128bit DDR3 mellé.
-
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #11134 üzenetére
Nagyjából azt olvastam ki a német szövegből, hogy a kép amit linkeltem az egy májusi infóból származik.!?
Ezzel szemben pedig most megjelent a 832 Sp/13CU. Jól értem?
Most akkor nemtudom, hogy sírjak, vagy nevessek?
256 bitből lett 64 (ami duál ch-el lesz gondolom 128 bit), vagy örüljek, hogy 512sp/8Cu ból lett 832sp/13Cu. -
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #11133 üzenetére
De nagy lett a csend! Semmi vélemény ezzel kapcsolatban?
Pedig van egy-két érdekes dolog.
Pl: HD7770 (10CU/640 Shader) und einer HD7790 (14CU / 896 Shader) ezekkel szemben "13 Compute-Units – was 832 Shader"
Ott van még ez is!Mi az a 256 bit? És ez egy gyengébb változat 512SP-vel?
-
KingBradley
csendes tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Stonerice #10691 üzenetére
Van ám.
Ezért is érdekelne ez a dolog, hogy most akkor, pontosan, hogy is működik ez a dolog.. Szóval, ehhez szerencse kell, vagy lényegében mindegyik HD8670D gpu-val rendelkező apu tud DG-ben menni egy HD7750-nel?
Gondoltam jövök ide kérdezni, mert ez nem éppen a Catalyst topic-ba való kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged