- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
válasz
tamikomac #18099 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta, hogy felrakom a 6002-t, na de a frissebbekben meg megszűnt volna a támogatás?
Az nagy szívatás volna, hogy ha valakinek egyébként olyan procija van, használja, egyszer meggondolja magát biost frrissít és onnantól se kép se hang...??
Mindegy, vadászok tovább 5800 vagy 6800K-ra, (értelmes áron)
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Gézengúz #18092 üzenetére
És ha felrakod szándékosan a 6002-es BIOS-t?
Onnantól támogatja a lap a 6800B-t.Ha azzal nem, akkor 6102, ha azzal sem akkor 6402, ...6404, ...6501, ...6502, ha azzal sem akkor 6506, ha azzal sem akkor sajnos passz.Esetleg mindent lehúzol a gépről, csak lap, cpu, ram (1db), táp.Hátha beindul...Most nézem, már nincs nálad akkor tárgytalan.
-
tom570
aktív tag
válasz
Hori0007 #18091 üzenetére
A sípszóknak határozott jelentésük van, csak tudnod kell, hogy melyek vonatkoznak a te biosodra. Tehát ha tudod az alaplapod és a bios típusát akkor az annak megfelelő irányban keress rá a neten és biztosan fogsz találni leírást.
Pl:https://www.thomas-krenn.com/en/wiki/AMI_BIOS_Beep_Codes -
Hori0007
csendes tag
A mai nap vettem észre hogy ramok a gépbe forrók, ez nem okozhatja az újra indulást? Amikor újra indul akkor csipog 5-ször. Ez mit jelent?
-
Gézengúz
addikt
Nincs semmi extra processzorcserénél FM2 platform esetén igaz?
750K ki, bios reset (legújabb bios fent van) 6800K be, ennyi igaz?
Ezen kívül?
-
Hori0007
csendes tag
válasz
Balathruin #18081 üzenetére
De most például úgy indult újra hogy nem csipogott.
-
Hori0007
csendes tag
De amúgy miért csipog amikor újraindul (4-et 5-öt)?
-
Hori0007
csendes tag
válasz
Balathruin #18081 üzenetére
Mert azt hittem az lesz a baj, de ezek szerint nem.
-
Hori0007
csendes tag
válasz
Balathruin #18078 üzenetére
Chieftec iARENA GPA-400S 400W
A bios-bol tudom hogy 800mhz-en van
És bioszba lett vissza véve ram. -
Hori0007
csendes tag
Újra indul a gépem de nem tudom miért.
-AMD a6 5400k 3,6Ghz-4,0Ghz
-integrált videokártya
-Kingston hyperx 2x2gb 1600mhz(de nem 1600mhz-en van hanem olyan 800mhz-en van)
-ASRock FM2A88M-HD+ alaplap
-400 wattos táp
Internetezek és egyszer csak újra indul (egy héten kb. 2-szer) és amikor újra indul elkezd csipogni 5-szőr egymás után. És amikor bedob a Windowsba nem reagál a billentyűzet se. -
törölt tag
válasz
MasterMark #18066 üzenetére
Szia!
Ez a konfig: (AMD A6 6400K APU
Kingston 120GB HyperX Fury SSD
2×4GB DDR3 1600MHZ Corsair)Egy 400W-os FSP táp van még benne, a legujabb Catalyst van fent, és ott húztam a konfigot, 4000mhz-ről 4500-ra, engedélyezve a cpu overdrive funkciót.
a vga-nak 2gb ram-ot adtam a biosban, semmi mást nem állítottam.Itt vannak még új videók, vedd figyelembe, hogy ha a fraps amivel a videókat rögzítettem ki van kapcsolva 30% jobban futnak a játékok, mint ahogy a videóban látható
lista 1[link]
Lista 2[link]
-
tamikomac
aktív tag
http://www.techspot.com/review/781-amd-a10-7850k-graphics-performance/
"Currently, Kaveri APUs can only be paired with one of two discrete GPUs: the Radeon R7 240 and R7 250."
Szóval csak az R7 240 és R7 250-el megy.
Üdv.
-
lao
tag
válasz
MasterMark #18070 üzenetére
Nagyon köszönöm ,akkor felejtős.Ki kapcsolom az igp-t.
-
lao
tag
válasz
MasterMark #18068 üzenetére
Én nem igazán vágom ezt, biztos igazad van.Sajnos nem sok info van erről a dual graphic módról.Azért köszönöm.
-
lao
tag
Üdv !
Van egy A10-7870K proci ,hogy tudnám rávenni arra,hogy az IGP-je ( crossfirebe) működjön a HD7850 OC video karival? A ccc látja, de a információ-hardver: azt írja ki az igp-re kapcsolt hardver.Nem tudom ,hogy jó helyre írtam a kérdést ,ha nem akkor sorry. -
Hori0007
csendes tag
Most megint előjött ez a újra indulás probléma. És nem tudok rájönni hogy mi okozhatja.A hőmérsékletek rendben vannak.
-Amd a6 5400k 3,6ghz-4,00ghz-ig
-Chieftec iARENA GPA-400S 400W
-Ram kingston hiperX 2x2gb
-Alaplap asrock fm2a88m-hd+
-hütő cooler master tx3 evo
-videókártya AMD Radeon HD 7540D (integrált) -
válasz
Gézengúz #18061 üzenetére
Vedd az A10-5800K-t szerintem, hiába jobb az A10-6800K, vagy akár az A10-6790K, nem érik meg az árkülönbséget.
mod: Ha játék annyira nem lényeg, akkor az A8-asok között is szét nézhetsz szerintem, prociban nem sok lemaradásuk van.
mod2: ahogy így elnézem, az A8-5600K az még lehelettel erősebb is, mint a 750K.
-
simongab
senior tag
Gyerkők 6800 mellé milyen vidikártya az max optimális amit még a proci ki tud hajtani?
-
0xmilan
addikt
Üdv!
1.) NB stabilitást mivel teszteltek? Alulfeszelni szeretném, laptopon nagyon más lehetőségem nincs. Azt olvastam, hogy Prime95 512K-s FFT méret mellett terheli a legjobban a memória vezérlőt.2.) Ha nem elég neki a fesz., akkor itt is kékhalálozni fog, mint az APU esetében?
3.) NB PState-t / szorzót hogyan tudok lockolni (nyilván a legmagasabbra)?
Szerk: 4.) Külön NB hőmérsékletet tudok mérni? Milyen program mutatja, ha van hozzá külön szenzor?
-
Ant@
senior tag
válasz
Balathruin #18054 üzenetére
Köszönöm
Játék nem számít, dual channel alap.
-
Ant@
senior tag
Mennyire számít hétköznapi használat mellett a ram órajele ezeknél a prociknál. (1333 vs 1866 MHz). Nagyobb az eltérés 5%-nál?
-
Dan-szan
senior tag
Az AMD A8 mellé betettem egy vga-t,kell biosban,vagy máshol beállítani valamit,vagy érzékeli magától és a vga lesz az elsődleges alapból?
-
Hori0007
csendes tag
válasz
Balathruin #18038 üzenetére
Én a hőfokot aida 64-el néztem
Általános használat közben: pl. skype, steam, spotify, youtube, 40 °C alatt van.
Játék közbe (battlefield 4) 60°C alatt van.
Most 2 napja nem fordult elő hogy leállt. (levettem a gép oldalát) -
magic2
tag
válasz
Balathruin #18045 üzenetére
Pontosan erre gondoltam.
Azt olvastam korábban a nagyobb FX cpuknál, hogy az olcsóbb alaplapokban alulteljesítenek stb. Adott esetben az alul-méretezett elektronika miatt nem kap elég kakaót a cpu. Azt hiszem még 20es alaplapot is szidtak. Bár az már lehet selejtes széria volt. Itt is meg ott is 100W a hőkeret még ha nem fordítható egy az egyben valós fogyasztásra. -
kopidoo
senior tag
-
magic2
tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy egy Asrock FM2A75 Pro4-m be érdemes e belerakni egy A10-5800K-t?
Jelenleg egy A6-5400K van benne. A másik kérdés, hogy mennyire igényes a tápra? Most egy noname táp van a gépben. -
Hori0007
csendes tag
Egy éve össze rakattam egy gépet.És a 2 hónappal utána előjött ez probléma hogy random újraindul. Utána olvastam és sokan mondták hogy a proci túlmelegedett és ezért indul újra, vettem is egy cooler master tx3 evo-t. Egy 4 hónapig semmi baja nem volt, a napokban megint előjött ez a újraindulás probléma.(naponta 2-3szor újraindul)
-Amd a6 5400k 3,60-4,00Ghz
-integrált videokártya
-2x2gb kingston ram
-chieftec iarena 400wattos táp
Mi lehet a gépnek a baja? -
törölt tag
Üdv! Lett pár új játék teszt videó, friss játékokból is, régiekből is, ha valaki játszik közepes APU-n érdekes lehet. Nemsokára váltok nagyobbra, lehet készítek majd arról is pár videót, még nem 100% Magamnak dobtam fel, egyfajta naplónak, hogy később össze tudjam hasonlítani, egy komolyabb APU-val. Remélem nem zavar senkit ez a pár sor
AMD A6 6400K APU Workstation PC Gameplay Test Videos: [link] -
simongab
senior tag
Nem dicsekvésképpen, de mostanság egy hosszabb projektet vágtam a gépen (A10 6800), és mind a renderelés mind a szerkesztés sokkal de sokkal gördülékenyebb volt, mint bent a "gyárban" a 16 GB ramos diszkrét GeForce 9600GT i7 950... Úgyhogy a szintetikus tesztek nem sokat érnek...
-
Új kollégám a héten új gépet kapott egy alap Thinkcentre formájában
Gondoltam megnézem mi van benne, erre: A8-6500, 1*4GB RAM... -
válasz
thefreeman #18030 üzenetére
Igen, XMP-t kell beállítani, bár mellette én manuálisan is beállítottam a feszt Extreme4+-on.
-
válasz
thefreeman #18028 üzenetére
RAM: 1.65V
GPU: ehhez a NB voltage-et kell emelned, de nekem elég volt minimálisan, pár századnyi értékkel meghúznom, és ment 1.000 Mhz-en. -
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Leírná valaki, hogy mekkora feszültségekre van szükség ahhoz, hogy a GPU 1086Mhz-n és a RAM-ok 2400Mhzn menjenek? (gép a leírásomban) -
törölt tag
válasz
AxBattler #18025 üzenetére
Én mér nem bírnék vissza szokni hdd-re akárhány tányéros is
épp eleget szívtam velük korábban. Inkább az a baj, hogy mivel videózom is, sokszor fullra teleírom az ssd-t ezért nem nagyon szoktam oda játékot telepíteni.
(Nem is beszélve Star Citizen-ről ami kb 120gb lesz alapból)
-
válasz
#58450688 #18023 üzenetére
Nem kell annyira félteni az SSD-ket, ezt elég sokszor kitárgyalták már a vonatkozó topikokban. Nyugodtan mehet rá játék!
Nagyobb baj szvsz, hogy drámaian nő a játékok tárhelyigénye: 40-50-60+ GB, stb.
Egy 120-as SSD-re felmegy a rendszer mellé max. 1-2 komolyabb játék, aztán annyi. Érdemes elgondolkodni SSD helyett egy gyors, egytányéros HDD-n, pl. WD Black. -
válasz
#58450688 #18018 üzenetére
Nagyon kafa, még 720p-ben is!
(#18019) zsola0518
Több FPS-ed nem lesz, de sok esetben eltűnhetnek akadások, különösen amikor hirtelen sok új textúrát kell a programnak betöltenie. Pl. Diablo3-ban amikor teleportál a játékos egy teljesen más környezetben, na ott szokott lenni némi lag. Ez egy SSD-vel jócskán csökkenthető. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
zsola0518 #18019 üzenetére
Az ssd nem hoz több fps-t! Csak maga a játék fog gyorsabban betöltődni.
Az hogy mennyi fps-sel megy az adott játék, az a proci + vga/igp + videómemória mérete ( persze a különböző vga-k közül több vram-os vga nem mindig jobb ) + vram sebessége (igp esetén a rendszer memória sebessége). A rendszermemória mérete is közrejátszhat.Persze vannak olyan vga-k, ahol gyenge core mellé pakolnak sok vramot, és fordítva és stb. Ezeket most ha ne kelljen leírnom.
-
törölt tag
Jó hír ha valaki ki szeretné próbálni a Wolfenstein: The Old Blood játékot, egy AMD A6 6400K APU masinán simán ment mediumban 40 fps-el (A videón kevesebbnek tűnik a fraps miatt!) [link]
-
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
thefreeman #18008 üzenetére
Erre kíváncsi leszek, hogy mire jutsz, mert nálam is özönlenek a celziuszok bőséggel. Jártunk már 100 fok fölött is. Mondjuk akkor lekaptam a gép oldallapját, hogy ne főjön szét az egész.
Most egy Thermaltake Big Typhoon szerűség van fönn (teljesítmény szerint azonos lehet a Tieddel, ránézésre), de amint egy kicsit terhelem (3d application design) rögtön 70-en jár.
Valószínűleg ezekhez komolyabb hűtő kellene... -
válasz
thefreeman #18008 üzenetére
CPU-ra szvsz jó lesz az 1.275V is.
(#18009) zsola0518
Arctic Alpine 64 Pro Rev.2 tökéletes a gyári helyett arra a 65W-os APU-ra, ha semmi extrát nem akarsz. -
zsola0518
tag
Sziasztok!
A8-5500-re milyen hűtőt javasoltok ami halk és ár/érték arányban verhetetlen ?
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok az A10-6800k-nak mekkora feszültségekre van szüksége az alapbeállításokhoz? Most vettem egy Deepcool Gammaxx 200-s hűtőt de ha az alaplapon mindent deafult-ra állítok akkor játék alatt még mindig átlépi a 70 fokot. Az GFX Voltage 1.35V a CPU voltage 1.4V vagy 1.45V
-
törölt tag
-
Dan-szan
senior tag
válasz
Vartanus #18004 üzenetére
A tartósságot úgy értettem,hogy a másik gépbe egy nem mai gyerek Sandy i5-2400 proci van és nincs ilyen gond,talán még az árát is jobban tartja. Lehet most beruházok egy 1150 proci-lap kombóba és sokáig kiszolgál,persze vga csere valószínű szükséges lesz ott is előbb-utóbb.
-
Vartanus
őstag
válasz
Dan-szan #18003 üzenetére
Intelnél kb évente van foglalatváltás, szóval az sem tartósabb, pláne hogy mindkét cég a heterogén éra elején valami igen újszerű dolgon munkálkodik. Intel a Skylake és utóda kapcsán tevékenykedik lázasan(Tehát ha most veszel egy Z97-es alaplapot abba már majd nem fogo udni belerakni az év végén, jövő év elején érekző igazi újításokat meglebegtető Skylaket) míg AMD-nél ott a készülő teljes váltást igérő ZEN architektúra és HBM-s IGP.
Rendkívül izgalmas lesz a 2016-os év -
válasz
Vartanus #18000 üzenetére
Ok, akkor megvárom a hármaskákat, hátha addig gyengül a dollár és erősödik a forint.
Végül is decemberig ráérek válogatni.
Szívem szerint teljes gépfelújítás lenne a legjobb, egy kicsit beleragadtam a FM2A85X-as platformba. Érdemben erősebb proci nincs bele, az 5800K lecserélése értelmetlen, ha játszani szeretnék valami frissebb játékkal, akkor kell egy vga, mert az igp ezekhez már kevés.
Vagy maradok, a Metro2033-nál, a SW Battlefront lassan 10 éves előző részénél és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest