- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Pajac: tpm.msc
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Gainka #16898 üzenetére
X4 740 + R7 265 vs 5800K + R7 260X
csatából hardverigényes játék alatt minden esetben az X4 740 kombó jönne ki győztesen, erre 20 évet adok az életembőlArra próbáltam csak rávilágítani, hogy játék alá (főleg) VGA kell és már eleve IGP nélküli prociban gondolkodott Joe.36, akkor legyen egy akár használt X4 750K (kis szerencsével 13k-ért megkapni), eladja az 5800K-t 19k-ért, és egyből van plusz 6e Ft VGA-ra.
Eredetileg egy 33e Ft-os 260X Giga lett kinézve, ehhez hozzápakolva a 6e Ft-ot, már 39-nél vagyunk.
40k: GTX 750Ti
42k: R7 265
44,5k: R9 270
45k: GTX 660Tanácsokat adhatunk, de a pénz Joe.36-nál van...
-
Gainka
őstag
válasz
tamikomac #16897 üzenetére
A sima 740 nagyon gyengusz.
Az asus 260x-el meg sok a gond topikjaban keresovel lehet utana jarni.
Szerk:
Esetleg meg egy olyat tud csinalni hogy alaplap cpu ram parost eladja es vesz egy 760k-t olcsobb ramot es tobb love marad vga-ra.Atgondolva az egeszet nem is eri meg eladni egyrszt olcsobban adja mint vette alig sporol vele. Plusz veszit egy igp ami barmikor jol johet.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Joe.36 #16888 üzenetére
És mi lenne, ha lecserélnéd az 5800K-t egy Athlon X4 740 vagy használt Athlon X4 750K-ra, és az így összejött plusz 5-6-7k-t is beletolnád a VGA-ba és vennél egy eleve erősebbet mint az R7 260X?
Pl. GTX 750Ti-t vagy a már említett R7 265-öst?
Játék alá fontosabb a VGA mint az a pár 100 MHz amit nyerhetsz az 5800K-val ha megtartod... -
Joe.36
addikt
KÖSZÖNÖM a válaszokat
Akkor marad a proci csak VGA nézek....
Én erre gondoltam [VGA]
-
Joe.36
addikt
válasz
Balathruin #16889 üzenetére
Sajnos a R7 265 már nincs keret. Procit érdemes lecserélni ?
-
Joe.36
addikt
Üdv, jelenleg van egy A10 5800 K procim DDR3 2100 MHZ 8 GB memóriával.
Sajnos nem vagyok megelégedve vele.
FM2+ Lapom van.Erre cserélném.
AMD Athlon II X4 760K + R7 260X
Memóriám elmenne így is ? Jó ez a párosítás ? Érdemes a procit lecserélni ? Vagy elég lenne a + VGA ?
Joe
-
-
mmdms
addikt
válasz
Apollo_21 #16885 üzenetére
Melegedéssel nincs problémám, hajnalban még szórakoztam vele egy keveset, 1,5 v-on +0,060 v offset-el értem el 1,488 v-os vcore-t a bios szerint, aida stabilitásteszt ~15 percig futott 4,5 ghz-en 51 fokos cpu-val (magokat egyszerűen semmi se jelzi megfelelően), de prime alatt 3 sec alatt hibázik a 2. és 4. mag, gondolom az egy modul.
Azt viszont megfigyeltem, ha 1,45 v felett akarok feszt adni, a tápom iszonyatosan elkezd ordítani, előfordulhat hogy az nem bírja már. Amekkora kalap szar ezen nem is csodálkoznék. 4,2 is szép eredmény persze, ~25%-os oc, de asszem eladó lesz ez a konfig nagyon gyorsan, tudva azt hogy nem lesz bele erősebb proci.Vartanus: úgy nézem frissült a lista mióta utoljára néztem, már csak egy eredmény van, a 6. Tisztában vagyok vele hogy csak validálásig elért eredmények, de nagy valószínűséggel ezek gond nélkül futnak 24/7-be 4,5 ghz-en.
-
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #16881 üzenetére
Egy dolgot figyelmen kívül hagysz(ami nem csekély különbség)neki Trinityje van neked Richland..próbáld elérni egy A6 5400K-val..garantálom,hogy örülnél ha a 4400-at tudnád stabilizálni
-
mmdms
addikt
válasz
Apollo_21 #16878 üzenetére
A c&q kivételével én is mindent kikapcsoltam, és csak szorzót meg feszt emeltem. De fix 1,5 volton se stabil 4400 mhz-en, ami azért már igencsak combos feszültség. Azt megfigyeltem, biosba belövöm a 1,5 voltot, 1,428-ot ír minden monitorozóprogram terhelés alatt, valamint a biosba lépve is annyit mér. Droppolhat ennyit a lap?
-
mmdms
addikt
válasz
Apollo_21 #16876 üzenetére
Tudnál írni egy bios beállítást arra a 4,5 ghz-re? Vagy akár =HG= kolléga beállításait is áttanulmányoznám, 4,3 fölé egyszerűen nem tudom vinni az enyémet, és így egy kicsit csalódás nekem ez a proci. Az összes aktív gpu-s proci többet megy, ez meg elvileg arra lenne (és arra is vettem), hogy jól meghajtsa az ember, így viszont jobban jártam volna egy cerkával. Energiagazdálkodást kilőttétek ti? Ramok, nb, feszek, ilyesmik érdekelnének.
-
Apollo_21
addikt
válasz
ironman44 #16872 üzenetére
270X CF-et inkább vmi Intel cuccal hajtanám meg...az fm2+ba nincs értelmes cf képes "meghajtó motor".
Persze lehet Cf-ezni..csak akkor max a 250et tenném annak meg nemsok előnyét látom...
Veszel szépen egy X4 750K-t, feltolod 4,5re mellédobsz egy 7870XT-t és kész a konf.
Vagy akár erősebbet de azt már biztos nemhajta ki.
Vagy ha ennyire kell a CF mert kiakarod próbálni..akkor minimum egy FX8350 és esetleg úgy 2db 270X -
ironman44
csendes tag
válasz
Balathruin #16873 üzenetére
irtam neked pivátba .légyszives válaszolj
-
ironman44
csendes tag
válasz
Balathruin #16871 üzenetére
A vga támogatja a procit hivatalos oldalon néztem és más oldalakon sok konfigban ezzel gyurták a játékokat van aki 280x el nyomja ugyanezzel a procival.
-
ironman44
csendes tag
Sziasztok.Tanácsra lenne szükségem,szerintetek melyik proci jobb játékra tuning nélkül mert ahoz béna vagyok.amd a10 6800k vagy amd a10 7850k.a 6800k 4100mhz a 7850 meg csak 3700 lehet buta kérdés de mennyire számit ez?Ez egy aASUS A88X PRO lapban fsp raider 650s táp (késöbbi crossfire miatt)2133mhz 8gb ram.Tavasz körül egy SAPPHIRE R9 270X 2GB VGA val megtámogatva.
-
törölt tag
Hello.
Volna egy, A6 6400k, 8gb 1600 ram, és mellé egy külső vga, amit még nem vettem meg, Sőt még ki sem választottam milyet lenne érdemes. A kérdésem az lenne, hogy érdemes próbálkozni az uj játékokkal, vagy valóban el sem indulnak 2 magos procin?
Mert akkor kuka az egész konfig, és Nvidia proci, vagy esetleg csere 4 magos amd-re. Sajna első körben erre a konfigra volt pénz, és kellett photoshop miatt az APU.
De ha már vennék bele külső vga-t játszanék is valamivel(Far cry 4 Dragon Age Inquisition, stb..)
Köszönöm előre is a választ! -
lajtika
aktív tag
Üdv, egy egyszerű kérdésem lenne. Játékra melyiket használjam. Az A8 6600K HD 8570D vga-ját. Vagy a külső HD 5750 1 GB GDD5, videó kártyámat? Melyik az erősebb? Előre is köszönöm.
-
Toby888
senior tag
üdv.Milyen deszkát meg ramot meg vga-t érdemes venni egy x4 750k_hoz, hogy szépen menjenek a mai játékok ??? pl : crysis 3 , bf4, far cry 3 stb... ??
-
Apollo_21
addikt
válasz
Balathruin #16860 üzenetére
A nagy "guru"k azt mondják h ez AMD betegség...bár én először az X2 370K-m nál láttam , aztán az X4 750K-m nál
-
Apollo_21
addikt
Kb nekem is ilyen fesszel hozta anno ezt a frekit..simán vállalható ha rendesen megvan hűtve.
Monitorozási gond idle állapotban volt olyan 10-15fokot mutatott, de amint kapott terhelést beállt egy nagyjából valós/hihető értékre. Tehát amint indítottam vmi progit ami terhelte 45-50köré mozdult fel..ami hihető is kb. -
=HG=
addikt
válasz
Balathruin #16857 üzenetére
Másik topikba írtam, félig-meddig tévesen..
Nálam drop nincs, tök stabil, de szenzorok nagyon el vannak tévedve... Lehet nem szereti a lap a "régebbi "procit ? -
=HG=
addikt
Sziasztok!
750K-val volt valakinek monitorozási gondja, vagy csak én szívok az FM2+ -os lappal ?
Egyébként 1,44V 4,5GHz-en mennyire számít jónak tuningban? (Több már nem igazán van a prociban szerintem) -
MC Pite
veterán
válasz
BlueAthlon #16854 üzenetére
Hát, a 4 modul tuti nem okés, de kettővel se sokat javult.
Asusból soha nem volt még (igazán) jó lapom... talán KT600volt az utolsó értékelhető. Mindegy, van pár... sajátossága a lapnak. -
BlueAthlon
senior tag
válasz
MC Pite #16853 üzenetére
Ja, hogy 300-as FSB-vel nem megy mindig a cold boot elsőre ! VIA ! Hány reset gombod is kopott el ebben ?
*-*-*
4 modullal ? 4x2 ? Én szigorúan kettővel játszottam idáig (2x4), elképzelhetőnek tartom hogy a 4 modult már nehezen viseli a szerencsétlen memvezérlője.
Asrock FM2A85 Extreme-4M volt a lap anno 1.80-as biossal..
NB 1,4V volt, mivel a NB / GPU domain együtt kapja a feszt mindig ( nem kell bedőlni azon biosoknak, ahol külön állíthatónak látod a kettőt, egyszerűen a kettő közül a magasabbra állitott értéket fogja alkalmazni ), és ennyi kellett az 1169-es IGP-hez.
Vizzel hűtve még ebben a relative normális de nem túltervezett tápellátású lapban egyszer se jött elő a throttling jelensége a 6800K-nál. 5800K-val ellentétben sziklaszilárdan tartotta az irt órajeleket , dadogásnak nyoma sem volt kombinált szopatásra sem.
Értsd : linpack + crysis egyszerre. Elődje ( 5800K ) egy ilyentől csuklott össze-vissza, bármit is állítottam a BIOS-ban. Csak a trinity control interface nevű kis progival lehetet szoftveresen kikapcsolni az amd master power mode opciót, hogy végre abbahagyja. Bár az 5800K még nem volt sehogy sem stabil 2400-as rammal IGP használata esetén. 6800K-val már ez nem volt probléma.
-
MC Pite
veterán
válasz
BlueAthlon #16852 üzenetére
Üdvözöllek Tiborom
A baj az, hogy -főleg asus lapban- kevés stabil 2400-es (IGP-t is használó!) eredményt látok, többen írják hogy csak alatta stabil Richlanddel. Hogy min kéne lazítani, mennyi NB fesz kell, jó kérdés.
Friss biosszal 2 napot szórakoztam hogy a 2133 CL9 moduljaimat (4db) legalább 1866on stabilan hajtsam, sikertelenül; egyelőre 1600on mennek. Ilyen szopókát nem akarok, így ha egyenértékű sebességben a 2133CL9 meg a 2400CL11 (árban dettó), akkor előbbit veszem. Azt már tapasztaltam hogy ennek a memprofilja meg a lap nem szeretik egymást, kézzel kell beállítani.Ha gyorsabb, akkor Kaveri/Carrizo még többet fog profitálni belőle, inkább azt veszem. G.SKill Ares 2133CL9 úgy tűnik egyébként elketyeg 2400CL11-en is, úgyhogy ha fekete péntek alkalmával nem lesz jobb ajánlat, sztem benevezek erre. (Trident X-es CL10es 2400ast néztem még, de általában nem viszi a névlegest Richland mellett.)
Nem cserélnék egyébként memóriát ha nem 1600on menne most és nem IGP-t használnék.Ja, ha már értekezünk, jól látom hogy A88X-Plusban a hőmérséklet miatti óra órajel visszavétel nem kikapcsolható? Mert akkor az alapórajelen is annyit tud mint 4500ön (@1,425V, amiből hamar 3800 lesz, de a gyári turbóval szinte végig megy a 4×4200, masszív IGP használattal alig-alig megy le 3800-ra).
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
MC Pite #16850 üzenetére
Péterem
6800K esetében 1GHz+ IGP órajel fölött kezd szépen látszani, hogy jó dolog a dual-2400.
Ahogy emlitettem is Neked korábban, volt 6800K-m ami 24/7-ben , kompakt vizzel 4,5 GHz CPU / 1169 IGP / 2400NB / 2400 CL11-13-13-30-2T ram -on futott. És a dual-2400 is fogta már valamennyire..
Egyébként próbáltam 2400 Gskill CL9-et poénból ( 9-11-11-31-1T ), de bajban voltam a gyárti XMP profil által beállitott értékekkel, mert nem volt stabil. Valamelyik harmadvonalbeli subtimingen lazitani kellett, hogy jó legyen, de kb 1-2%-ot hozott az előbbi lazábbhoz képest a végén
-
MC Pite
veterán
Sziasztok!
Memória upgrade előtt állok, 2×4Gb modult néznék 6800K-hoz, IGP-hez, később Kaverihez vagy az utódjához.
2133 CL9 egy árban van a 2400CL11-el, és hasonlóan is teljesítenek.
Vegyem a 2133at, hátha az asus lapban szívni fogok 2400on hogy stabilizáljam (bár gondolom 2133on kéne vigye a CL9-et), vagy kicsit rakjak hozzá egy 2400Mhz-es CL10 kithez, mert most is gyorsabb, a következő APU meg legalább ennyire meghálálja?
Konkrétan (tuningolt) IGP-vel ezt vizsgáló tesztet nem találtam, tudtok segíteni? -
tamikomac
aktív tag
válasz
MiklosSaS #16846 üzenetére
A 7600-as VGA erősebb a 6800K-tól. 6600K-tól meg pláne.
Prociban kicsit gyengébb, de itt most arról beszélünk, hogy egy konvertálás pl. 42 vagy 45 mp lesz
Míg a játékélmény azért nem mindegy.
Bár ami a 6800K-n szaggatna az valószínű a 7600-on is fog, de akkor is erősebb és fejlettebb a VGA rész a 7600-ban.Nagyon jó a 6800K (6600K is, de ott csak 256 db Radeon mag van, míg a 6800K-ban 384 db), de én biztosan a 7600-at venném meg. Engem a 65W (45W) fogyasztás is motiválna a 100W-hoz képest (6800K, 6600K), bár az is biztos, hogy nem azzal a mínusz 35W-al mentjük meg a brazíliai esőerdőt...
-
törölt tag
Egy pozitív vélemény, egy közép kategóriás APU-ról! Nagyon örülök, Gép: fm2-es 6400k apu single 4gb 1600 corsair rammal, (biosban huztam picit) mass effect 3-at 27 fps el hajtotta maxon, 720p-ben. Vettem bele egy ugyan ilyen ramot, így most dual 8gb ram van benne, és hihetetlen, de 60-70 fps-el fut ugyan ezen beállítások mellett! Kipróbáltam maxon full hd-ban és úgy is megy 30fps-el. Számomra ez mindenképp pozitív, főleg, hogy én csak mass effectel játszom, gépen. Nem hittem volna, hogy ez a kis proci ilyesmire képes, és még nem is vettem bele vga-t.
Egyébként munka gépnek szántam, meg photoshop videó szerkesztő ilyesmik.
Ezt még a single rammal készitettem, most sokkal simábban menne fraps ellenére is: [link] -
tamikomac
aktív tag
válasz
MiklosSaS #16841 üzenetére
Szia,
Egy szigorúan netezős/letöltős/filmezős gépbe elég a legolcsóbb A4 APU is. Anyós/Apósnál egy A4-4000 van 2 GB RAM társaságában, és azt mondom "netezős/letöltős/filmezős" gépbe pont elég, nem kell több. Esetleg a 2 GB RAM lehet több, de erősebb proci nem kell.
Ha már "komolyabban" játszanál vele (esetleg konvertálnál, tömörítenél is), akkor más a helyzet, akkor (nem kötelező, de) erősen ajánlottA8 vagy A10 APU.
Nekem A10-5700 van és "mindenre" jó.
Driver szinten eddig nem volt gond vele, bár én nem használok catalyst-ot pluszban, csak only driver van a gépen szándékosan.A8-7600-at nem fogod tudni tuningolni. A legkisebb fsb emelésre is instabil lesz (lehet) a rendszer, de 105-106 MHz-nél biztosan. Annyit meg nem ér.
Egy dolgot lehet megpróbálni, ha az alaplap BIOS engedi, az IGP órajelet megemelni, vagy ezt a catalyst-ban babrálni.
Esetleg ezzel párhuzamosan a proci órajelét csökkenteni, hogy beleférjen a 65W TDP keretbe.
VGA rész többet, proci rész kevesebbet fog fogyasztani, de jól tudjuk, hogy a játékhoz főleg VGA kell.
Na persze 1400 MHz-en ez már nem igaz
Érdemes lépésről lépésre haladni, de a proci órajelét a windowsban is lehet csökkenteni, lehet "trükközni".http://prohardver.hu/tema/azonnali_vga-s_kerdesek_oraja_2/hsz_43145-43145.html
Ha ezt nem akarod akkor célszerű az IGP MHz emelésével legalább a proci turbót kikapcsolni a BIOS-ban.
A10-5700-on próbáltam és működik, "jobban" megy a játék fix 3400MHz (proci) / 800MHz (IGP) mellett, mint 3400/3700MHz/760MHz-en.De attól tartok, ha egy játék 720 MHz-es IGP-nél (A8-7600) szaggat akkor 756/800/844 MHz-en is szaggatni fog, szóval szerintem nem sok értelme van ennek, de próbálkozni persze mindig lehet
-
Balathruin
veterán
válasz
torreador22 #16842 üzenetére
mik a lehetőségek gyári hűtővel,?
Hűtőcsere.
Amúgy 60 fok körül még OK, de figyeld a melegedést. -
torreador22
senior tag
Sziasztok! A kérdésem a következő lenne hogy adott egy AMD Athlon X4 750K porci amit szeretnék kicsit tuningolni mik a lehetőségek gyári hűtővel,? Köszönöm a hozzáértök válaszát!
-
MiklosSaS
nagyúr
Udv. mindenkinek.
Elso korben szerettem volna kiprobalni egy 7700K APU-t, de mivel itt inglandban olcsobb helyett dragabb lett, ugy dontottem hogy inkabb maradok a 6600K/6800K APU melett. Tudnatok par velemenyt irni rola? Driver szinten milyen? Mennyire jol vegezne a dolgat egy netezos/letoltos/filmezos gepben egy 6600K vagy egy 6800K. A88X-es alaplapba kerulne.
Es egy OFF kerdes: a kaveri 7600-ast lehet valamennyire tuningolni>?
-
tamikomac
aktív tag
Legolcsóbb alaplap FM2+os, ne zavarjon a fotó már a 3.0-ás van forgalomban.
https://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=67549
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4782#ov
-
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo #16835 üzenetére
Pontosan.
És persze, hogy az emberek inkább az 5800K-t meg a 6800K-t vették, mert olcsóbb volt mint a 65 W-os társaik.
Nem néztem a külföldi oldalak árait, így erről nem tudok nyilatkozni, de ha a hivatalos ár egyenlő, akkor ott a magyar nagykernél lehet valami kavarás. Aztán onnan elindul a lavina.Ha gondolod elcserélem veled a 7600-at egy garis 5700-ra és kapsz még mellé minimum egy gróf Széchenyi-t
-
válasz
tamikomac #16834 üzenetére
Azaz, pár nappal a hír előtt vettem, meg százalékosan elég sokat esett az A8-7600 ajánlott ára. Nem voltam ideges miatta.
(Főleg, hogy még be sincs szerelve, mert hiányzik még egy két dolog a konfigból)Egyébként szerintem begyűrűzik majd ide is az árcsökkentés, a kérdés csak az, hogy mikor.
Mondjuk én sem értem azt, mi miatt felárasak nálunk a takarékos modellek a simához képest.
Az A10-7800 is csak mostanában esett be az A10-7850K alá, pedig nem is ugyan az az ajánott áruk. -
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo #16833 üzenetére
Olvastam a másik topikban, hogy 25500-ért vettél, gondoltam, hogy Sipi volt az eladó.
A hivatalos árcsökkentés meg nagy kérdés ide fog-e érni majdnem 250-es USD/HUF-nál.Meg a mi kereskedőink...
Érdekes, hogy pl. hivatalosan a 6500/6500T, 6700/6700T, 5700/5800K, ára megegyezik, de nálunk a takarékos(abb) változat mindig drágább nem is kevéssel.
Intel fronton is pontosan ez a helyzet, hivatalosan a T-s modellek annyiba kerülnek mint a nem T-s, nálunk meg... -
válasz
tamikomac #16832 üzenetére
Igen, még annyi nála, nemrég vettem. És ez még a hivatalos árcsökkentés előtti ár (119$ ---> 92$), úgyhogy ez megy még lefelé elvileg idővel, hacsak el nem szabadul a forint.
Gyorsan bestbuy proci lesz ez az A8 az APU-k között, már most is versenyképes mindegyikkel szemben, ha az új árakat nézzük.
-
válasz
tamikomac #16829 üzenetére
Persze, nem mondom, hogy vegye a drágábbat feltétlen, csak arra reagáltam, hogy 4k-val ugrott volna az ára.
általánosságban: Egy előnye van az A10-5800K-nak az A8-7600-hoz képest, hogy lehet belőle kapni használtat, így olcsóbb tud lenni. Boltban nincs 2k köztük. (na jó, kettő, lehet tuningolni
)
Egyébként meg többet eszik, nincs konfigurálható TDP, nincs HSA és gyengébb IGP-ben. -
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo #16828 üzenetére
Vagy használtan egy garanciás 5700, 5800K 20k körül.
Bár játék alatt ezek gyengébbek lesznek kicsit mint a 7600-as, de ha fontos a keretösszeg nincs mit tenni.
Korábban még 50k volt a keretösszeg, az A8-7600-al már 56k-nál tartunk. Ha így haladunk ebből i3 (i5) + R7 260(X) leszDe egyébként 27-28k fölött szerintem már nem éri meg APU-t venni.
APU párti vagyok, de ott már jobb lehet külön-külön megvenni a komponenseket.
HA-n volt 10k-ért X4 750K, ehhez egy Radeon R7 240 GDDR5 és mehet a móka, később meg mehet bele erősebb VGA ha igény van rá. -
FoLey-v
addikt
válasz
tamikomac #16825 üzenetére
Mai világban már csak a márkák,leginkább a belső számít,de szerencsére vannak 10k alatti jó tápok is.
Régen egy AMD 64-es gépen Acorp 300W-os táp hajtotta és máig is megy és 12 éves lesz,volt Chieftec-em is 360W-os és 3 év után a kondija elpukkant benne,azért a márkásabb tápoknál is előfordulhat,hogy pár évet mehetnek. -
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #16823 üzenetére
Lassan a tápvásárlás összetettebb dolog lesz mint egy konfig összeállítása
Régebben mennyivel egyszerűbb volt a dolog.
Volt durván a Vargáné és tsa, Mercury, Codegen, Chieftec, és Enermax.
Ennyi. Mára meg...-------------------
(#16821) Gézengúz
Akkor csökkent a terhelés
Gondolom megvolt az oka a váltásnak, de jó az a X4 750K. -
tamikomac
aktív tag
Ha A8-7600 a kiszemelt akkor 55k-ban sem áll meg a konfig...
Jó az A8-6600K is, de abban 256 db Radeon mag van, néha jól jöhet a 384 db (játék alatt), amik az A10-ben vannak Trinity/Richland fronton. De nem életbevágó.
Trinity / Richland:
A8 APU - 256 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 720-844 MHz
A10 APU - 384 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 720-844 MHzSzerintem elég oda az A8-5600K is, de amelyiket megszerzed jó áron azt vedd.
A lényeg, hogy A10, A8 alá ne add ha teheted. -
FoLey-v
addikt
válasz
tamikomac #16819 üzenetére
Végül is mindegy milyen táp én csak a másik topicból szedtem össze ezeket a listákat amikre rálehet bízni az alkatrészeket,nekem jelenleg FSP350-60APN 85+ tápom van jól teszi a dolgát,de mellette van Cooler Master iGreen Power RS-500-ASAA 500W tápom(megsúgom,hogy ez nehezebb is mint az FSP-m),de ezt nem javasolták,mivel AcBel belseje van,nem értem régen ezt is ajánlották mára meg nem?
-
rewolt
csendes tag
Hát ezt nagyon sajnálom ,
De azért nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek. -
tamikomac
aktív tag
A RAM nem KIT, hanem 1-1 darab. Így olcsóbb. De Dual és ez a lényeg.
PCX-ből néztem mindent.
Ha valaki ír egy keretösszeget (nálad 50k volt), azt igyekszem betartaniA tápon meg nem kezdek el "vitázni" senkivel
, nálam volt idő mikor a
Chieftec GPS-450AA-101 A
hajtott egy Phenom II X4 960T-t hatmagosított procit egy Gainward GeForce GTX 460 768MB társaságában majd egy MSI N660-2GD5/OC-vel. Majd a 960T helyett egy Intel i5-3470-et hajtott az N660-2GD5/OC-vel. Mai napig a fent írt tápot használom, hibátlan.Egy 100W-ot (full load) fogyasztó procit simán elvisz egy iArena főleg úgy, hogy nncs külön VGA.
Igen, vannak ettől jobbak valóban, de az 50k-s keretbe ez fért beleMegy a privát is.
-
rewolt
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, processzor és alaplap választása terén.
Szeretnék AMD alapu .mitx-re váltani, a mostani gép lelke egy hathengeres Phenom II 1090t ami 4X2GB 1600 -as rammal van megtámogatva.Segítségeteket előre is köszönöm.
Azért írom ebbe a topicba mert ahogy néztem csak FM2/FM2+ tokozással van használható amds itx lap.
-
3800+
őstag
válasz
tamikomac #16802 üzenetére
Szinte ugyanezeket néztem én is, a RAM-ok KIT-ben értendőek? Mindenképp Dual Channel-be szeretném pakolni őket.
És igen... a chieftec tápot szinte biztosan nem venném meg, de plusz 3-4 ezerért már jó minőségűt is kapok azon már nem múlik semmi.
A használt A10-es áráról meg dobj egy privátot, ha gondolodKöszi a tippet, nézelődök majd hogy mi honnan a legolcsóbb, talán még lehet belőle faragni.
-
tamikomac
aktív tag
Ez így jó?
Asrock FM2A55M-VG3+ 10,526 Ft
AMD A8-5600K 20,808 Ft
Crucial 2GB DDR3 1600MHz CT25664BA160BJ 5,243 Ft
Crucial 2GB DDR3 1600MHz CT25664BA160BJ 5,243 Ft
Chieftec 450W iArena GPA-450S 12cm OEM 8,480 Ft
--------------------------
50,300 Ft
Minden alkatrész újonnan.Vagy ha esetleg érdekel egy még több mint 2 év garanciás A10-5700-as lehet eladóvá válik az enyém.
-
torreador22
senior tag
Sziasztok! A kérdésem a következő lenne hogy adott egy AMD Athlon X4 750K porci amit szeretnék kicsit tuningolni mik a lehetőségek gyári hűtővel,? Köszönöm a hozzáértök válaszát!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- sziku69: Szólánc.
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged