- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Balathruin #15297 üzenetére
Nem rossz egy IDE-s HDD-től
-
Balathruin
veterán
Új mérés: bekapcsoló gomb után 21 másodperc és már az asztalon vagyok.
-
Balathruin
veterán
Most kezdem érezni (nem csak tudni), hogy tényleg nagyon jó vétel volt a konfig (lap+proci+ram 26000-ért, +4GB ram 6000-ért)! A tuningot nagyon jól kezeli, Windows 8.1 pedig nem okozott csalódást, tényleg jól megy a gépen.
Mostani felállás: ASRock FM2A55M-DGS R2.0 lap a legfrissebb, 1.6-os UEFI-vel. A6-6400K proci. 4GB Kingmax + 2GB Hynix RAM (mind2 1333MHz CL9 1,5V)A tuning: Proci FSB 112, szorzó 38, 1,275Volton (még tesztelem, de 1,3V biztos stabil), RAMok 1600-ra (ami FSB miatt 1792-re ugrott), CL9 marad, biztonság kedvéért megadtam az 1,6Voltot (most alap, 1,56V teszt). Power Management, Core C6, Cool 'n' Quiet bekapcsolva, IDE mód a vinyóknak.
Eredmény: 4256MHz-s processzor, 6GB 1792MHz DualChannel CL9 RAM (1GB osztva), gyors bekapcsolás (legutolsó mérésen 18 másodperc volt a Windows betöltése, asztal teljes felállásával, IDE-s HDD-ről, SATA átalakítóval) -
pootty
csendes tag
válasz
diablo1984 #15293 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
konci79
őstag
válasz
masterful87 #15290 üzenetére
Én feltettem az f6b biost,semmi gond vele(eddig semmivel se volt gondom),ad plusz opciókat is a biosban.
#15294) nindzsavagyo:
Szerintem 40-45 az jó lesz,nálam Macho120-al szintén annyi, hwmonitornál is azt hozza,csak ott van többféle cpu hőm. is:terhelésnél jól írja,alapon valami 13-at ír nekem. -
nindzsavagyo
tag
válasz
Balathruin #15264 üzenetére
Próbáltam tesztet Aida stressz teszt 100% cpu terhelés alatt:
A CpuID HWMonitor szerint 60-65 fok és lehet hogy még emelkedett is volna de leállítottam pár perc múltán mindez idő alatt az Aida és az EsyTune6 csak 40-45 fokot mutatott.
Asztalon alap felhasználás közben 20-25fok a cpu a CpuID HWMonitor szerint ilyenkor 40fokos a cpu..ekkor megfogtam a hűtőbordát és az egyáltalán nem volt meleg,a hűtő borda alján a réz csöveknél sem volt meleg(Scythe Mugen 4)Ugyanígy megnéztem a borát a teszt alatt is és akkor éreztem a meleget.Előző cpu mit ezzel hűtöttem egy I7 920 volt ami a 130W tdp-vel fűtött rendesen és mikor az 40-50 fokos volt lehetett érezni a bordán a meleget.
Most akkor nem jó a pasztám vagy mi?Át kellene adnia ezt a hőt paszta nélkül is,egy vékony réteg paszta van a cpu-n.Az a paszta 1800ft volt már meg nem mondom hogy ilyen nem a leg gagyibb van rajta az biztos. -
-
pootty
csendes tag
Sziasztok!
Remlem hogy jó helyen érdeklődök.
A Lenovo G505s laptopban van egy A8-4500M és egy HD8570M. A kérdésem az hogy ez képes-e Dual Graphicsban működni? -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #15290 üzenetére
Közben utána néztem, az első, januári gépen F1-es BIOS volt, a mostani márciusban vásárolton F4 van, és a közte lévő februárin nem emlékszem milyen lehetett!
De talán szintén F1, mert akkor is felvetődött a frissítés, de az F4 a leírás szerint csak az FM2+ procikhoz adott valami pluszt, így nem frissítettem.Van egy 6 éves gépem, 8800GT-vel, ugyanerre a TV-re van rákötve, DVI-vel indul a géptől, és a HDMI(DVI)-ben végződik a TV-n, annál még nem láttam ilyen jelelvesztős, felbontásváltós, hülye képet dobós dolgot, de elhiszem hogy HDMI-n ez így néz ki, és így működik jól!
-
masterful87
senior tag
válasz
atti_2010 #15288 üzenetére
Igaz!
Ezen F4 van (úgy rémlik a másik kettőn is), de az F5 igazság szerint csak memória kompatibilitást javít, az F6 meg még béta, olyannal meg nem játszok.
És _SPD_ megnyugtatott, hogy nincs miért mérgelődnöm, együtt lehet vele élni, én is így fogok tenni!(#15289) El Kebir
Ebben lehet valami! Csak egy DVI-s monitoron tudtam még letesztelni, ott is jól látható volt, hogy egy pillanatra nincs jel (talán pont a felbontás váltás miatt) de ott semmi extra képet nem dobott! -
El Kebir
őstag
válasz
masterful87 #15286 üzenetére
Nem lehet, hogy a rózsaszín kép a tv reakciója a felbontásváltás pillanatára?
(és mondjuk rendes monitor a windows betöltésénél abban a pillanatban fekete képet rak ki... és azért nem "látod" furcsának?)
próbáltad más megjelenítővel ugyanazt a kimenetet?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Biost nem próbáltál frissíteni.
-
_SPD_
tag
válasz
Mindegy mit teszel rá. Ilyen. Én ezt már végigjátszottam. Nem lehet vele mit kezdeni. Én úgy gondolom hogy a driver rápróbál a kimenetekre és amelyiken érez valamit arra tolja a jelet. Másra nem tudok gondolni, de én már megszoktam
-
masterful87
senior tag
válasz
atti_2010 #15285 üzenetére
Félreértettél! A gép remekül működik! Elindul, bejelentkezés előtt bevillan egy rózsaszín képernyő, jelet elveszíti a TV, de aztán visszajön a jel, és megy a Win7!
És az eddigi két gép hibátlanul működik is már 1-2 hónapja, szóval nincs akkora baj, csak a szememet bántja indulásnál ez az izé! -
atti_2010
nagyúr
válasz
masterful87 #15284 üzenetére
Ha csökkentet módban elindul akkor majdnem 100% hogy driver hiba, ha úgy sem indul akkor máshol keresd a probléma okát.
-
masterful87
senior tag
válasz
patomi #15283 üzenetére
Windows rendszervisszaállítás, arra gondoltam, úgy tapasztaltam, hogy az tökéletesen visszaállítja a gépet a driver telepítés előtti állapotra, drivert leszedi maradéktalanul, és még az azóta a C-re másolt fájlokat is letörli. De attól tartok ha máshogy csinálom az se segít. Biztos hogy nem egy előző driver telepítés maradéka a gond, mivel teljesen friss Win7 esetén is ezt csinálja.
AHCI alapból engedélyezve van, a SMART-ot nem találtam, de a HD Sentinel ki tudja olvasni a meghajtóból a SMART adatokat.
Az IGP beállításokkal már játszottam, beállítottam a memóriát is, de ugyanúgy megkapom azt a bizonyos rózsaszín nyitóképernyőt!Most rádugtam a 3-ik gépet is a TV-re, és pontosan ugyanazt produkálja, szóval mind3 gép, mind3 A8-5600K-s, ugyanúgy csinálja a fesztivált a bejelentkezésnél.
Már csak egyet tehetek, fogok egy régi, gyári SP1-es Win7-et, arra felteszem az alaplap lemezén található drivert, és ha akkor se lesz jó, akkor végeztem vele!
-
patomi
őstag
válasz
masterful87 #15282 üzenetére
"Aztán rendszervisszaállítás" ezt nem is értem,,, tessék leszedni rendesen a drivert, aztán mehet fel az új.
"BIOS alapon, memória profil kiválasztva, meg a ventilátorok sebessége, és kész!" Gondolom AHCI mód és (ssd esetén) smart engedélyezve,,, elsődleges megjelenítés is kiválasztva, hozzá rendelt memória is beállítva.. -
masterful87
senior tag
Mi-mi... az, hogy erről nekem mindig a memória hiba ugrik be, és ezért bántja a szememet, meg a kicsi lelkemet!
(legutóbb direkt próbálgattam a memóriákat is, nem volt változás, így most ezzel nem is vesződök)BIOS alapon, memória profil kiválasztva, meg a ventilátorok sebessége, és kész!
Most felraktam az összes frissítést a Winhez, és újra megpróbálkoztam a Giga féle megoldással, semmi változás.
Régebben próbálkoztam még két driverrel, az éppen aktuális AMD bétával (14.1-es 1.6-os béta), meg az alaplaphoz adott lemezen lévő Giga driverrel (13.152), semmi változást nem hozott!Még annyit kipróbálok, hogy a 3-ik gépet gyorsan kipróbálom ebben a felállásban, a TV-re kötve HDMI-vel (most DVI-n csatlakozik egy monitorhoz) és ha az is rózsaszínen indul, akkor kész, feladom, már meg se próbálkozok egy gyári SP1-es Win7-tel, mert nincs értelme, ez ilyen és kész. (Most egy 2013 augusztusig kiadott frissítésekkel teletűzdelt telepítőt használok)
-
_SPD_
tag
válasz
masterful87 #15279 üzenetére
Az enyém is ugyan ezt csinálja. Nekem nem pink hanem szivárvány színű és a tv el is veszti a jelet. Majd visszajön. (ASUS F2A85V-Pro+ 5800k+Toshiba 40") A kezdetektől ilyen... mi ezzel a baj?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
masterful87 #15279 üzenetére
És mi van ha csökkentet módban indítod ha működik szedd le a drivert és próbálkozz másikkal, gondolom a Biosban minden alapon van.
-
masterful87
senior tag
Könyörgöm valaki adjon magyarázatot a gondomra! Ennyire elfelejtettem volna telepíteni? Vagy csak az AMD szívat?
GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H
AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9BA harmadik ilyen gépet rakom össze (szinte minden alkatrészük egyezik) és a friss, 64 bites Windows 7 után kettő ugyanúgy meglep egy rózsaszín kezdőképernyővel, a 3-ikban nem vagyok biztos!
Először feltettem az AMD honlapjáról a hivatalos 13.12-es drivert!
Aztán rendszervisszaállítás, és a Giga honlapjáról telepítettem a 13.25-ös drivertAz eredmény ugyanaz:
videó
(és a tévé azt is jelzi, hogy egy pillanatra elveszíti a jelet, majd rögtön vissza is jön!)A tévé jó (40C650), a kábel jó(HDMI), más fajta géppel nem történik ez, a számítógépek szinte kivétel nélkül ugyanazokból az elemekből állnak, és amíg nem kapta meg a hivatalos AMD drivert a gép, addig nem is csinált ilyet!
Mi lehet a gond, hogy egy szűz Windowsra elsőnek felrakva az AMD drivert hibát produkál???
(a 13.12-es AMD driver telepítéskor az AMD Accelerated Video Transcoding telepítése sikertelen volt, viszont a Giga driver packjában ilyen nincs is, nem szerepelt a feltelepített elemek között, hiba nélkül zárult a telepítés) -
_SPD_
tag
Sziasztok!
Egy kis help kéne: újrahúztam a wint, és semmi köze nem lehetne hozzá, de nem tudok rendesen tuningolni.
A10-5800k +Asus f2a85v pro+ geil evo 2400
Nem birom 4600 fölé vinni. Elötte 4800at suroltam alulról.
Ötlet? -
El Kebir
őstag
válasz
marcus1 #15270 üzenetére
felesleges... egyáltalán nem a cpu számít... nálam is csak 20s kell a post screen-től a windows asztalig... és tutira nincs "négymag"
, mert egy A6-os van most az alaplapban.
szerk.: az usb-s egéren kívül minden usb-s cuccot lehúzva mértem... (a biosban első a boothelyen az ssd, várakoztatási idők levéve, gyors boot)
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok, most készülök egy gépet összerakni 6800K vagy 5800K procival.
Megéri a 6800K a felárat at 5800K-hoz képest? A tesztek szerint nincs egetrengető különbség.
Milyen alaplapot ajánlanátok mellé? -
Sanyi.mTs
addikt
Asus A88xm-plus + A10-6700T + 2x4GB RAM + 120GB samsung evo
a gép indítása után pár másodperccel megjelenik az post screen, ahol a merevlemezeket is felsorolja. innentől kezdve 45 másodperc kell, h felálljon a rendszer. ez alapján kicsit soknak találom, igaz, h nem i7 van alatta, de akkor is.
mi lehet a gond?
CrystalDiskMark-kal ilyet mértem:
-
Balathruin
veterán
válasz
nindzsavagyo #15258 üzenetére
CpuID HWMonitor kiírja rendesen.
-
embike10
csendes tag
válasz
diablo1984 #15262 üzenetére
Most néztem meg de semmit nem találtam, hogy egyáltalán lenne rajta Turbo
Most nézem a kézikönyvét hátha van valami. -
embike10
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni abban az ügyben, hogy van egy Asus F2A85-M és egy 750K.
Szerettem volna alulfeszelni a kis procit, hogy kevesebbet egyen, de abba a galibába ütköztem, hogy pl:
3,4 Ghz-en van a proci és beállítom 1,3V-ra erre fel ad nekem 1,45 Voltot...
Ez most normális?
De itt próbálkoztam még, hogy feltettem 4Ghz-re és akor a megadott feszültséget adta....
Most akkor a mit csináljak? Miért csinálja ezt pl 3,4Ghz-n?Mert én tehetem 3,5-re 3.6-ra egészen 3.9-ig ezt csinálja.... 4Ghz-től meg normális....
Segítségeteket előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz
Nekem is ilyen van csak 5600K-val: amit AIDA 21-25 foknak mutat ahhoz adj kb 10fokot, ez a "korrekció" kb. 35-40 fokig szükséges onnantól már jól mutatja.
Vagy nézheted a Giga Easy Tune6-ban is ott már eleve "korrigált" értékeket mutat. -
konci79
őstag
válasz
Üdv!
Csinálj stressz tesztet ott jól mér elvileg,vagy HWINFO64.
Idle csal mindkettő,de terhelésnél jól mutat,valahol olvastam is erről.
Amúgy ET6 is mutatja(bár az random leáll).
Én megnézegettem,játék & stressz teszt,ha nem melegszik nagyon akkor sztem felesleges tovább nézegetni (én legalábbis nem szoktam,de az én vagyok).
Max 74 C lehet ,ha az alatt van jó lesz
Nekem A85600K játéknál macho 120-al 42-43 körül mozog.Szerk: Megelőztelek kicsivel Szaby59
-
nindzsavagyo
tag
Üdvözletem
Egy A10 6800K-t használok egy GIGABYTE GA-F2A88X-D3H lapban F1-es bioszal, 4G rammal(tudom kevés de na..)Win7 ultimate 64bit
Ennek az APU nak hány fokosnak kellene lennie?
Scythe Mugen4-el hűtöm az aida64extreme 21-25 fokot mutat de a magok külön 0 fokosak ez hogy van?Azt is olvastam már hogy az aida nem valós értékeket mér..Továbbá semmi mással nem tudom mérni Cpu-z,Core temp,Speed Fan,nem méri vagyis nem mutat csak 0 fokot. Bioszban mutatja normálisan ott 40-45fok.Mivel tudnám mérni?
Köszönöm -
Novics
senior tag
Ahojj totyiklakók!
Egyelőre úgy néz ki, hogy egy ASUS A88XM-PLUS laphoz keresek procit. Még nem Kaverit, sima FM2-es jó lesz. Amiket eddig kinéztem:
A10-6790K DDR3-1866, 30 pénz
AMD A10-6800K DDR3-2133, 33 pénz
AMD A10-6700 DDR3-1866 (Ez a 65W miatt szimpatikus, még ha egy kicsit drágább is.) 36 pénz
Vidkari nélkül megy majd a cucc, szóval jó lenne a magasabb ram freki, viszont az alacsony fogyasztás is szimpi.
A 6700 és az x4 6700 között mi a különbség? Nem találtam, viszont komoly árkülönbség van köztük.AMD-khez kell másik hűtő, mert a gyári nem elég. Milyet ajánlatok? Tuning nem lesz a gépben, tehát csak az alapot kell hűteni, de azt jó lenne csendesen, hatékonyan.
-
BigSlim
csendes tag
válasz
realmadrid92 #15251 üzenetére
Van ahol egy fórumon azt olvastam hogy az A8-5600k-al jol megy dualban a radeon 7750! Valami infó róla?
-
BigSlim
csendes tag
Hali! Szeretnék gépet fejleszteni és arra gondoltam hogy most AMD-s proci legyen ami APU-s és dualban menne a Radeon 7750-el! Nézegettem neten de nem nagyon találtam róla infót hogy egyáltalán valamelyik prociban lévő GPU együtt működne a 7750-el! Melyik proci lenne nekem jó? Max 30 ezer forintra gondoltam rászánni a procira plusz minusz egy két ezres! Ideje lenne már leváltanom a 2.2 Ghz-es Core2Duo-mat
) persze új lappal meg memóval! Előre is köszönöm!
-
Vartanus
őstag
válasz
zgyorik #15245 üzenetére
jja ez itt nem az FX-e topikja így nagyon OFF,itt Trinity/Richland APU-kkal foglalkozunk
ittakary:
nekem volt eset mikor a dVGA lehalt és nagyon jól jött az akkor még 790GX chipsetbe dobott IGP,ez APU-knál is igaz,VGA-t cserélsz vagy gariztatni kell akkor is tudod használni.
-
válasz
SSJPiotr #15243 üzenetére
Na ez itt a nyerő kérdés, ezt már számtalanszor be akartam írni...
Totttttttális idiótaság ezt a CPU-t (v inkább APU) választani ha egyszer dVGA-t rak mellé az ember.. Persze sokan mondják, hogy egyelőre csak erre volt pénz először, és később gyűlt össze a pénz a VGA-ra, ezesetben megmagyarázható. De aki egyben megveszi az szerintem rosszul vásárol
(#15245) zgyorik: Ennek a kérdésnek itt az égadta világon semmi helye
Fáradj át a CPU-d / alaplapod topikjába
-
zgyorik
tag
szép napot az Mestereknek.
Egy kis Tuningolásba szeretnék kérni segítséget.Lenne egy Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap és benne egy AMD FX-8120 3.10GHz AM3+ proci és szeretném egy kicsit az alap 3.1-et felhúzni.sok mindent olvastam már róla de nem vagyok benne biztos meddig is húzhatom,hogy még stabil legyen.
Ilyeneket kikapcsoltam:
-AMD Turbo Core
-AMD Application Power Management
-Spread Spectrum
"Load Line Calibration meg legyen Enabled-en, különben fel-fel rángatja a feszt 1.4V-okra"
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm,
Gyári Hűtés van még csak rajta egyenlőre megy 4giga DDR3 1600-as RAM -
Vartanus
őstag
válasz
GeneraL_XTX #15242 üzenetére
Ha lenne egy 7870-em én se 5800K-val hajtanám hanem mondjuk FX 8320,már 35K körül kapni és némi tuninggal hozhatja az FX 8350 i5 3570K szintjét.
SSJPiotr
Pl azért mert először megveszi az APU-t rájön mégis kevés az IGP és szeretne durvábban játszani,vesz hozzá egy dVGA-t,vaagy mivel nincs annyi pénze,előbb csak APU-t vesz addig azzal el van,majd ha engedi a keret vesz hozzá mondjuk egy HD 7770/7790-es karit ami azért már elég jó és azokat még tökéletesen kihajtja a 4Ghz-re húzott 5800K is.
-
SSJPiotr
csendes tag
Én személy szerint sose értettem hogy VGA mellé miért vesznek az emberek APUt (vagy fordítva)
-
válasz
GeneraL_XTX #15235 üzenetére
Gyengék ezek a CPUk.. De nem is arra valók, hogy izomtibi játékokban küldjed neki
Ez pont arra jó, amire kitalálták: 40W komplett fogyasztású irodai gépeket lehet belőle építeni, amikhez jár életképes iGPU. Ennél többre egyszerűen nem hivatottak...
-
Vartanus
őstag
válasz
mindent maxon használsz fHD felbontáson?
-
Shamy
tag
válasz
Így van, mert az a cpu kb egy i3-as, i5 kicsit erősebb kategória, még a régi is többet hoz játékban, de ezzel nincs is semmi baj, mert az i5 35k, az 5800k meg 21k használtan.
5800k teteje valahol 7790 és 7850 között lehet.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #15222 üzenetére
WOT??? Ne viccelj már annak akkora hulladék motorja van mindegy mit raksz alá úgyis sz@rul megy.
-
-
válasz
patomi #15230 üzenetére
Persze, hogy nem érzel... 1333as RAMokkal is ugyanolyan gyorsnak éreznéd.
Aki nem tömörít / konvertál napi X órát, annak csak fitymacsattogtatásra jók ezek az értékek... Persze adnak valamilyen referenciaértéket a sebességről, de gyakorlati jelentőségük igen nagyon konvergál a nullához.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Kérdésem a következő lenne, lap asus a88x-plus proci egy 6800k. Biosban érdemes kikapcsolni az amd power now funkciót? és az apm master funkciót? a proci részen.
A másik problémám hogy a gpu-t nem veszi vissza hanem állandóan 844-en pörgeti legyen az kézi beállítás vagy a bios általi beállítás. Legfrissebb bios van rajta, gondoltam az majd segít, tuti valami beállítási problem mert volt hogy szépen visszavette magát, de nem tudom mi!.
Epu-t érdemes használni egyáltalán vagy nem? Az alaplapon van egy külön kapcsoló gpu boost néven, tudom hogy plussz kakaót ad manuálisan az integrált gpu-nak, de szerintem biosból is éppen eléggé meglehet zavarni. Használjam vagy nem?
Ennyi egyelőre új még a lap ismerkedem vele. -
Apollo_21
addikt
válasz
fRooStzzZ #15223 üzenetére
Nekem felpiszkált 750K-m[4,5Ghz] volt kb fél évig..a mostani Intel elött, elégnek éreztem túlnyomó többségében minden ment vele amit kiszerettem volna próbálni.
Akkor talán a proci volt néhol limitáló tényező mostpedig a 7870-el tűnik úgy h nem egy kimaxolt grafra tervezett cucc(élsimítás..és társai).
Én azt mondom hajrá! -
fRooStzzZ
senior tag
válasz
Apollo_21 #15221 üzenetére
Termeszetesen +-s a lap. [link]
A lap is adott, meg a proci is.
Multiba cod2, mas nem nem nagyon megy.
FC, Crysis, BF stb nalam felejtos.. Cod kesobbi szeriai is egy rakas ... valami. (ez csak az en velemenyem)
Akkor ugy kerdem.. Ha adott a lap, lsd fentebb, es abban van egy 760k- Az eleg, vagy abba kellene nagyobb procit eszkabalni. De mivel nem szeretnek lapot is cserelni, meg procit is ha par ezer kulonbseggel tudok venni masik fm2+ os procit ami elfogadhato lenne a 7870-hez, (persze nem 10-20 fps miatt) akkor maradna minden a regiben.
Az e8500 es a 6950 parosban nekem 333-600 fps-em volt (1080p dx7). Tobb minek?
Ha fix 333-at ki tudom hozni belole, akkor mar ok minden.GeneraL_XTX
Az a baj, ha bele lendulok megint akkor r4e (esetleg black) 290x alatt nem allok meg.
1,5 eve is ugy voltam, na meg ez na meg az.. Lapot bizniszeltem overlocker-el, vga, vinyo, meg a sallangok nelkul +170-et meg hozza csaptam, majd eladtam 3 honaposan (kulfoldi melo miatt) bukoval, hogy ne bukjak rajta tobbet). De pont ezt szeretnem elkerulni, mert nem tudom iden is ki tudok menni kanadaba vagy sem.
Azert nem dobok ki 100 ezreket, hogy vagy eladjam vagy itt menjen el az ara az asztalom alatt, mig en kint melozok. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
fRooStzzZ #15220 üzenetére
Régebbi játékoknál amik 1-2 szálat tudnak csak kezelni necces, ott gyenge nagyon az amd, jóval mint az intel.
Én R9 270-et használok 5800k-val, és sok esetben nem vagyok meggyőződve arról, hogy rendesen ki van-e hajtva a vga-m. Leginkább multi gémek alatt elég xar a helyzet (WoT, TitanFall,BF4)
Én épp i5 cserén gondolkodok, kerül amibe kerül.
-
Apollo_21
addikt
válasz
fRooStzzZ #15220 üzenetére
Ha nem multizol akkor a legtöbb játékba jólesz azzal a kártytával.
Nemlesz mindenhol maxon hajtva de ez mind1..a levázolt pár játékban bőven meglesz az élvezetes játékmenethez való erő, bár inkább Fm2+os lapot nézték ha ez a vonal fekszik anyagilag neked.
Oda még jöhet proci vagy apu a jövőre tekintvén..fm2-be már nem. -
fRooStzzZ
senior tag
Koszi.
Bar azert kerdeztem, mert a lap is egy FM2 lenne, es ahhoz lenne valami (esetleg ha keves lenne a 760k)
Ha ugy van, nem szeretnem elpasszolni, csak hogy mennyire tudja kihajtani.
Mivel ha vennek egy i3-i5-t, akkor ugye az jar mindennel.
Lap, proci stb, az meg ugye 35-be nem allna meg akarhonnan is nezem.
Annyira nem szamit, hogy most valami 100 fps-el megy, vagy 118-al.Egy e2140-rol valtottam e8500-a. A kicsi proci nem tudta a 6950-et rendesen meghajtani, a 8500 mar jobb volt.
De arrol meg mar r4e, i7 3820-ra valtottam ott mar nem volt akkora kulonbseg az e8500 es az i7 kozt legalabbis ami a jatekot illeti.. (amikkel jatszottam)
Azert is kerdeztem, hogy a 760k mennyire tud egyutt mukodni a 7870-el, mert most 60-100ezret nem koltenek meg lapra meg procira. Ha mar intelt veszek, nem i3-at. Ha i5, akkor meg mar nem sok van az i7-ig.
Tobbnyire cod2, TR, FS2013 stb-re lenne. Semmi extrem dologra, vagni vele konvertalni stb.
Csendben mukodjon, es ne az legyen, hogy 1080p-ben nem ad cod2-ben 180fps-nel tobbet, mert a 2140 elegge necces volt.Tehat ha FM2-be lenne egy masik proci (nem muszaj igp) amire nem kene +30 ezret ratennem 10% tobbletert, akkor meg is felel(het)ne a dolog.
Most nincs hangulatom 300 ezrekert epitgetni gepet, mert lassan kezdek kinoni az ilyesmibol.
Csak a HD4000 utan (lapos) kellene mar valami pici szabadsag. -
Audison
senior tag
-
válasz
varmi2 #15211 üzenetére
dVGA-nál még az 1333as RAM is elég. Ez nem az a platform, ahol látszódna az FPSeken ha csak 1333as RAMokat raksz a VGA mellé. Mondjuk egy 4770k + GTX580/680/780-nál már meglátszik a grafikonon (persze ott sem olyan húdejelentősen).
Komolyan mondom kétféle RAMot éri meg venni: 1333as vagy 2400as. Kettő között csak ha nagyon jó áron találsz egy alkalmi vételt.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
Audison #15210 üzenetére
Ajánlott az a memória sebesség, de a felett már nem. A 5800k-hoz az a max ami működik stabilan, a 6800K-nál már megy tuningal a 2400MHz is. Illetve akkor ajánlott, ha nem lesz dedikált vga a gépben, és játszani is akarsz vele. Ha van külön vga, akkor az 1600MHz-s memók is tökéletesek.
-
Audison
senior tag
Sziasztok, átirányítottak ide, mert itt vannak az APU tulajok, így felteszem a kérdésemet itt is.
Ha a processzor (amd a10 5800k) max az 1866Mhz ramot képes támogatni, akkor érdemes hozzá venni 2133Mhz-est? EZ az alaplap lesz hozzá, és húzás nélkül max a 2133-at támogatja. Olvastam pár tesztet és ott igen is ajánlják a gyorsabb ramokat az APUk.-hoz, csak egy kis megerősítést kérnék.
Egyébként KIT-ben 2x4GB (2133Mhz) ramot szemeltem ki neki.
-
törölt tag
Ha integrálod a telepítőbe az USB3 drivert akkor látni fogja, de felesleges mert úgyis 10p alatt fenn van.
-
Goose-T
veterán
Összedobtam egy A10-es konfigot SSD-vel, HDD-vel és egy Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI alaplappal. Pendrive-ról szeretnék telepíteni Win7 X64-et telepíteni, elvileg integráltam is RT Seven Lite-tal a SATA AHCI drivert a telepítőbe, valamiért mégis meghajtót keres a telepítő, miután elindítom. Van valami trükkje ennek? F6-ot kéne nyomnom vagy ilyesmi? Sajnos tallózással sem tudom kikeresni a drivert, mert csak a boot image-et látja a W7 installer, a pendrive teljes tartalmát nem. Ötletek?
-
Shamy
tag
válasz
fRooStzzZ #15203 üzenetére
Az a cpu kb i3-nak felel meg ivy vagy haswell, 7870 alá én már komolyabb cpu-t raknék.
AMD vonalon legalább fx6300, de inkább fx8xxx, ha játékra kell fixen, akkor i5 3xxx,4xxx.Persze nem lehet tudni, hogy a piac merre mozdul el, mert az új konzolok alapján lehet a legközelebbi nagy nevek már jó fogják magukat érezni 8 mag társaságában, és akkor az fx8000-es tulajok igencsak jól fognak járni.
-
fRooStzzZ
senior tag
Udv sracok.
Egy 760k eleg lehet egy giga 7870 oc-hez?
Vagy ahhoz mar keves? Ha igen, akkor mit lenne erdemes venni? Vagy kukazzam az amd alapot, es valtani kene intelre? IGP nem lenyeg, arra nincs szuksegem.
Sajnalom, de amd oldalon eleg rosszul allok proci ugyben.. vilag eletemben intelparti voltam.Koszi
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest