Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: A sor végén
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus
üzenetére
Nem ezek szendvics szerűen egymásra rakott RAM modulok és mivel a csip belsejében vannak sokkal jobb időzítésekkel dolgoznak mint az alaplapi memóriák és nem kell a sok kivezetés sem ami drágítja az alaplapot, Intel is dolgozik rajta de ez az AMD számára sokkal többet hozna a konyhára csak kinyírnák vele a középkategóriás VGA piacukat de ha az Intel meglépi nekik is muszáj lesz.
-
atti_2010
nagyúr
A CPU fesz azért megy le mert olyankor az IGP-t használja, megnéztem nálam is ingadozik a CPU 2800-4000Mhz 1,15-1,3V között, máshol keresd a hiba forrását, ha van kedved futtass le egy Vantage tesztet és összehasonlítsuk az enyémmel.Ne agy neki 1,3V többet mert utána meg azért veszi vissza, az IGP menyi feszt kap?
-
atti_2010
nagyúr
Ha throtlingol az kiderül egyből és egy videó lejátszásánál nem szabadna, felteszed az AMD System monitor szoftvert és figyeled a procit miközben fut egy Prime 95 ha időnként visszaesik a teljesítmény akkor throtlingol, de ahogy már írtam a Turbót azt kapcsold ki mert semmi értelme.
-
-
atti_2010
nagyúr
Valami nagyon nincs rendben ott, nekem úgy játssza le a videókat hogy 10% a CPU használat és még sohasem volt baj ilyesmivel, és mindig 64 bites OP rendszert használok, kezd az alapoktól úgy hogy Win telepítés és semmi a VLC playeren kívül majd nézd meg a feladatkezelőben hogy alapból telepit e mindent a Win 7 vagy pótolni kell valamilyen drivert. Nekem legutóbb az Atheros LAN vezérlő szoftvere csinált ilyen beakadásokat és így szűrtem ki.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fabiandaniel
üzenetére
Nyerhetnél még úgy 10-15W ha egy Pico PSU tápot és egy +12V adaptert használnál, csak kérdés hogy neked megéri e.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
szabolcs77
üzenetére
Egy Bios frissítés nem árthat és a driverek (csipszett,IGP) is legyenek minél újabbak, ha úgy sem működik akkor hagyd bent a VGA-t ameddig veszel egy másik digitális monitort.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
szabolcs77
üzenetére
A monitor menüjéből húzd szét a képet hagyd a catalistot mert az jól van beállítva ha az 1 monitoron megfelelő méretű.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
Ejj, egy jó kis Asrock Fatal1ty deszka...
Egy házcserét megér.
Eleve nem szeretem a kicsi házakat mert nehéz hűteni és sohasem tudod holnap mi jön, pld. ha kihoznak egy Carrizot GDDR5 alaplappal és az csak ATX akkor szívás , persze ez csak feltételezés de attól igaz, másik hogy szabadon meggondolhatod magad és bármikor betehetsz egy dVGA-t. -
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Edward1981
üzenetére
Viccelsz velünk, egy 2 magos APU-n akarsz multizni, legalább egy 4 magos A10-6800 kellene és még úgy is jól le kell butítani hogy fusson 50 FPS körül.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
A Diablo 3 kimondottan CPU igényes a WOT meg vicc kategória de próbáld ki egy Crysis 3 vagy BF3-4 el azonnal elvérzik ameddig az AMD APU-n ezek a kemény játékok is elszaladgálnak 30 FPS lebutítva a grafikát, a WOT nálam 1920x1080 80 FPS-t megy ha közepesre teszem meg 40 körül.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus
üzenetére
Én nem is mondtam hogy befogja a HD 4850-et, de a téma a CS -ból indult ki arra pedig megfelel, szerintem HD 4850 nem szabad már venni akkor ott van a HD 7770 amit nagyon olcsón árulnak használtan és GCN, ha pedig APU akkor érdemes egy A10-5800K,A10-6800K választani, de ha így licitálunk felfele akkor hamar az R9-290X állunk meg de minden a felhasználó szokásaitól függ, ha vzsryl úgy érzi hogy a 6400 neki megfelel akkor minek rábeszélni egy dVGA-t, sokan ebbe a hibába esnek egyből dVGA-t javasolnak mert nekik az jobban megfelel de nem ők fogják használni, ráadásul sokan olyanok témáznak az APU-ról akik ki sem próbáltak csak olvastak róla.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus
üzenetére
Meg ha megnézzük a PH-s tesztet amit Oliverda csinált ott is minden esetben az Asus hozta a legjobb eredményeket.
Annak mondjuk hiszek de az a Tomhardveres dolog az elég kétes, az MSI lapok mindig jók voltak tuningban az AM2 óta de pld. a memória órajel sok mindentől függ, például van amelyik alaplap több feszt ad a memóriáknak alapból is mert nem lehet pontosan beállítani a tápáramköröket, szóval ez annyira nem zavar de úgy is akarok venni később egy G45 lapot majd megírom melyik a jobb, igaz lehet csak év vége fele lesz belőle valami mert most vettem tápot és vízhűtést is.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
aginor
üzenetére
Nekem 1 játékkal volt gondom az pedig a WOT, állandóan megszakadt a kapcsolat, kicseréltem a routert, a szolgáltató is tesztelt dolgokat de a hiba csak megmaradt, a killer LAN ezen segített de ha a szerver vagy a hálózat 80 Pinget tud azon nem segíthet egy csip ami a te gépedben van, a másik hogy nem a CPU foglalkozik a hálózati csomagokkal.
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
patomi
üzenetére
AIDA64 Engineer v4.30.2903 Beta a megoldás kulcsa, amúgy aki az Asrock Killer lapot használja a LAN vezérlőhöz jött új Beta szoftver csak még nem volt lelkierőm feltenni, amúgy az IGP-t még mindig nem méri jól de az hűvösebb mint a CPU így nagyjából lehet következtetni.
-
atti_2010
nagyúr

A mérő dióda minden prociban ugyanaz, ha nem jól mér valami az a szoftver, de eddig a CPU-t sem volt képes mérni, csak kupakhőt, pld, eddig nálam a CPU mag 6 fokos volt az AIDA szerint a GPU meg -5 fokos.
-
atti_2010
nagyúr
Ugye hogy megoldható a magok mérése, éveken át az AMD -re fogták hogy nem jó a szenzor:

-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus
üzenetére
Nem gyártanak K meg nem K procit csak nem mindnek nyitják ki a szorzóját amit egy szoftveres kód végez ha jól tudom, és pláne nem gyártanak gyengébb vagy erősebb vezérlőjű procit mert túlságosan megdrágítaná a gyártást sőt még a Mhz-re sem gyártanak külön csak letesztelik és a gyengébb darabokat (rendszerint az ostya széle) kisebb frekvenciára lövik be.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha eljutna odáig megmondaná de a catalist nem látja a 2 kártyát csak a Windóz eszközkezelője na meg ő ha belenéz a házba..
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
üzenetére
1,3V ne lépje túl és nem lesz gond.
Szaby59
A gyakorlat nem mutat semmit mert nem tudod hány lapot adtak el és miért vitték vissza stb, nagyon sok MSI lapot használtam egyikkel sincs baj és a tuning bajnokságokat is rendre megnyerik, valamilyen nagyon régi fórumot olvasgathattál mert a soc A idejében csináltak rossz lapokat de akkor sem a VRM -el voltak gondok. -
atti_2010
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem kell téríteni, mindegyik gyártó alkalmazza csak néha mellélőnek a Biossal és későn veszi vissza a feszültséget de ez minden gyártónál előfordul, sőt megsúgom hogy az MSI alkalmazta elsőnek és azt is ők találták fel hogy az alaplapon levő rézréteggel lehet hűteni a FETeket.
Balathruin Ha nem húzod a procit nem lesz vele gond, de a tuning felejtős inkább majd a feszültséget kell visszavenni egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3583, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Eleve nem szeretem a kicsi házakat mert nehéz hűteni és sohasem tudod holnap mi jön, pld. ha kihoznak egy Carrizot GDDR5 alaplappal és az csak ATX akkor szívás , persze ez csak feltételezés de attól igaz, másik hogy szabadon meggondolhatod magad és bármikor betehetsz egy dVGA-t.