- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz79
őstag
válasz
bringasisti #26199 üzenetére
Helyzetjelentés...
Összeraktam, a tálcákba mindent kicsomagoltam, vákumot képeztem és elindult az átfolyás
Tesztüzemben megy a szűrő...
A kiág csapot finom átfolyásra állítottam,hogy az élővilág ne "pezsegjen" szét a sok bubitól...
A szívó ág viszont teljesen nyitva...
Amit nem látok,hogy akkorát szívna,hogy a halaknak izomlázuk lesz kiúszni a szívósugárból...
A szűrőszivacsot rajta hagytam.
Nem vágtam még semmit,tesztelek.
Egyéb tanácsot szívesen fogadok Tőletek! -
Krisz79
őstag
válasz
bringasisti #26196 üzenetére
-Most kezdtem hozzá, illesztem össze a szivó és vissza ágat.
-54l aksiba , a szivó ágon az összetolható közdarabot ki kell hagynom,mert elég az u alakú szár és a szivó szűrő...
-A legnagyobb gondom, az aksim tetején a tető mindenhol illeszkedik az akvárium tetejére, hol érdemes kibarkácsolnom a tetőt?
-Belekukkantottam a szűrőbe, ha jól láttam,ki kell csomagolnom a tálcára a szűrő közegeket...? -
bringasisti
őstag
válasz
Krisz79 #26195 üzenetére
A szűrő teteje a talaj magasságágában legyen lehetőleg, mert így nem levegősödik le és a hosszú cső sem csökkenti a víz sodrását. A szívó cső a talaj közelébe érjen le és a visszatérő cső ugyanitt vezesse vissza a vizet a hosszú oldallal párhuzamosan. A gázcsere miatt a vízfelszín fodrozodjon vagy az esőztető használata vagy a kanyarcső megfelelő billentésével
-
Krisz79
őstag
válasz
bringasisti #26194 üzenetére
Igazából az érdekelne,hogy ,hogy helyezzem el a be és a ki ágat,illetve milyen mélyen tegyem be a legjobb áramlás és szűrés érdekében...
-
noxon
őstag
válasz
Silentfrog #26191 üzenetére
Hát a tetra esőztetője kell hogy fodrozza a vizet. Max annak az esőztetőnek az egyik felét forgatom úgy, de majd kitapasztalom.
-
noxon
őstag
válasz
Silentfrog #26189 üzenetére
37.900, egyelőre a gyári szűrőanyagokkal használom.
Esőztetővel most nem annyira erős hosszában a flow, max majd kipróbálom a nélkül átlósan.Most a két szűrő esőztetője egymással szemben nyomja a vizet, majd próbálgatom még máshogy.
-
noxon
őstag
Nah beüzemeltem a tetra ex 1200 plus szűrőt, eddig nekem elnyerte a tetszésem, külön dícséret, hogy átlátszó a cső meg a kifolyó, befolyó ág. Csak azok a fekete tapadókorongok csúnyák rajta így.
Meglátom hosszú távon milyen. Hát tényleg jó lenne az eheim 2215 helyett is egy ilyen. -
tepenzed
őstag
Szerintetek mennyire jó ez a nano set?
Amazonon is elég jó az értékelése, de ezek a szettek általában gyenge felszereléssel érkeznek, persze ehhez nem is kell profi szűrő.
-
jegenye77
addikt
Igen még az (45 liter) Sikerült megszívnom megint a riccia val. Úgy elterjeszkedett, hogy sehogyan se tudtam kiírtani.
Buce, anubias, trident, bolbitis, pinnatifida, parvula. De ez még nem biztos.
A fák alá tropica talaj lenne alá táptalaj. Előre meg dekor homok. ADA ba van a sárgás nagyon apró kavics ami tetszik.
Illetve a fehér dekor homok is de azt nem merem bevállalni. Gyorsan koszolódik. -
tepenzed
őstag
Sziasztok, mivel már egy ideje koleszben vagyok, így a nagy akváriumom sajnos eladásra került, de nagyon hiányzik egy kicsi az asztalomról, amivel nem lenne sok gond, 1 hal bőven elég lenne. Itt nem nagyon van lehetőségem nagyon gondozgatni, szóval tényleg egy picike, 1 halas, minimális növényzetes, de szép akvárium kellene, heti egyszer tudnám gondozni.
Nézegettem szetteket, de nem úgy volt, hogy pl a gömbakváriumokat betiltották, mert meghülyül benne a hal? Ahhoz képest én nagy boltokban most is találok:
http://centrumzoo.hu/spd/centumzoo_834903/Tetra-Cascade-Waterfall-Globe-White-akvarium-szettMost akkor ez hogy is van, megdőlt az elmélet?
Egyébként az első képen látható díszítés pont tökéletes lenne számomra. -
Krisz79
őstag
Tetra ex 600 plus megrendelve...
Van valami tanács az összeszereléshez? Hova helyezzem el az akiba?
0-ra szedtem,tisztitottam az aksim.
50%-viz már benne pihen... -
jegenye77
addikt
Próbálkozom:
[link] -
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti #26164 üzenetére
Otthon megnézem majd , köszi
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #26167 üzenetére
Beteszed az almáspite mellé a sütőbe
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #26166 üzenetére
Egyfajta sóval szokták regenerálni nem?
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #26165 üzenetére
Regenerálni lehet ugyanúgy mint a hydraffin szenet. Nekem egy gondom volt vele hogy kicsit porlik es a fürdőkádat elbassza ha állandóan használom nagy tömegben a tisztitásnál
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #26159 üzenetére
Pontosabban nem dobtam ki a régi szűrőanyagokat az a 8-10 liternyi most is benne van, csak egy másik külső szűrővel bővítettem amibe beleraktam kb 8 liternyi zeolitot.
Cserélted a zeolitot? Mert kb 3 hónap és kémiai szűrőanyagból átalakul biológiaivá.
noxon Sokan használják, nyugodtan vehetsz te is ha szeretnél. De nézd meg , hogy mit veszel, mert a por állagú nem jó, lefogja a szűrőt. Én kerti tóba való zeolitot vettem. 150ft/kg
-
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish #26163 üzenetére
[link]
Mindenkinek ajánlom -
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti #26159 üzenetére
Hol lehet annyiért venni?
-
Sirandrish
legenda
válasz
Silentfrog #26158 üzenetére
Hat sok fa van benne az tuti , azok mindenhol megtörik az áramlatot.
-
noxon
őstag
Tuti jó ez a zeolit? Ezt találtam.
Zeolit
A zeolit az ammónia és a nitrit eltávolítására alkalmas a szűrőkben. Jól használható sürgős beavatkozásoknál, de hosszú ideig történő alkalmazása nem ajánlott. Mivel, amikor a zeolit eltávolítja az ammóniát a vízből, a baktériumok állománya összeomlik, ez önmagában még nem lenne baj, amíg a zeolit képes megkötni az ammóniát. Azonban ha a zeolit idővel telítődik és nem képes több ammóniát megkötni, a baktériumok viszont már hiányoznak, és nincs ami hasznosítsa a halak által leadott káros anyagokat. A zeolit önmagában vagy aktív szénnel keverve egyaránt alkalmazható.
-
noxon
őstag
válasz
Sirandrish #26157 üzenetére
Akkor csalok én is
és elég lesz
Nekem is csak pár kő van benne.
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #26158 üzenetére
A Te szűréseden az is dob nem keveset hogy azeolitra tértél át ( 5 kg 990 Ft) és nem az eddigi anyagokat használod. Sokáig én is zeolittal szűrtem, kicsit macerás de a leg hatékonyabb
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Sirandrish #26157 üzenetére
Igen mert nekem van középen 5 kő, neked meg tele van harckocsiakasztóval az egész akvárium!
-
noxon
őstag
Megnéztem ezt a tetra ex 1200 plust, lehet az lesz végül. Plusz az eheim 2215 ha elég, ha nem most ez van
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #26152 üzenetére
Eheim 2215 az 100 literre elég
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Dealer95 #26153 üzenetére
A 2 méter hosszú akváriumomat / 600 liter / egy JBL e 1901-el szűrtem régebben és egy Eheim 2213 tudású külső volt mellette. /Fluval/
Mulm nem volt sehol,jó is lett volna minden, ha nem lett volna ecsetalga.
Így kiraktam a Fluvalt és beraktam a helyébe egy Tetra 1200-at. Ebbe jó sok hely van és megtömtem zeolittal.
Most 3-4 hete így meg és úgy néz ki, hogy a zeolit megköti azt ami az ecsetalgának kedvez, talán az ammóniát.Érdekes módon látszólag egyáltalán nem lett nagyobb a vízmozgás.
Ha így nézem 4db Tetra 1200 se lenne sok egy ekkora akváriumba.
-
Dealer95
őstag
válasz
bringasisti #26151 üzenetére
Igen, tudom.
576 literhez még 2db Eheim 2075 is kevés lenne.
2db JBL E1901 vagy Eheim 2080, ami pont elvinné.#26152 Silentfrog
Eheim 2215 az kb 120 literig jó. Szóval azt el kellene adni és 2 nagyobbat venni, mert akármilyet is vesz mellé, szerintem kevés lesz.Nálam JBL E401 + Eheim 2075 megy egy 240 literesben, de nagyon necces...
-
noxon
őstag
Jah benéztem, nem tudtam, hogy van e901 meg e1901 ami sokkal erősebb, amit néztem meg gyenge
Marad akkor az atman cf1200.
-
noxon
őstag
jbl e901 most elég szépen akciós, most akarok szűrőt venni.
Asszem silentfrognak van ilyen? Jó ez a szűrő 576 literhez?
Vagy jobb az atman cf1200?
-
jegenye77
addikt
válasz
twi452 #26141 üzenetére
Nekem meg 25 magas és nem is lett jó bele. Vágni akartam belőle ( inkább nem írom le milyen módszerrel
) de eltörtem. Így csináltam egyet savállóból. Tökéletesen működik.
Ping pongnak írtam, hogy : hé ez törötten érkezett és fotót is mellékeltem neki. Aztán írta, hogy ez előfordul. A pénzt küldje vissza vagy küldjön másikat. Mondom a lét visszana jó erre nem vagyok büszke, csak egy próba volt aztán bejött
-
twi452
senior tag
válasz
flegga92 #26139 üzenetére
[Ő lenne az, én a 13mm-est vettem]
Nekem egy 50x30x30-as akváriumom van szóval örültem volna ha létezne ebből kisebb mert ez épp határeset.
Le kellett ültetnem hátul a sarokban az aljzatra így fért csak el és az eredeti tappancsokat nem használom hanem eheim karmossal fogattam fel az üvegre és így be tudtam fordítani a sarokba.
Szóval 30 cm magas akváriumhoz kicsit nagy de még használható.Kell hozzá egy izmosabb külső szűrő nálam egy eheim 2224 (új nevén exp 250) üzemel és hát ez is épphogy elég. Levegőt tuti nem fog szívni mert nem maradt akkora kraft
Mondjuk az úszó fej miatt amúgy sem tudna.
A beszívó csonk alján van egy betét amivel lehet szabályozni, hogy alul mennyit szívjon ezt nálam teljesen rá kellett fordítani, hogy a legtöbb bevágást elfedje. Így fent finoman de szív..igazából nem gond mert nem is kell, hogy 1 perc alatt lerántsa a felszínt úgyis megy folyamatosan..
Nálam kb húsz perc alatt szépen lassan leszívta így is és bőven van akadály a felszínen mindenféle úszónövények személyébenCsináltam egy rövid videót telefonnal... azért valamennyire látszik, hogy lassan de gyűjti a cuccot.. meg a növényeket
-
MrTwister
őstag
válasz
Sirandrish #26133 üzenetére
Hát mostmár nem kicsi nekik mind a kettő meghalt.
Bóciám remélem túléli ezt a hőséget, ha nagyobb lesz kikerül ebből az aksiból.
-
noxon
őstag
válasz
Sirandrish #26135 üzenetére
az macerásabb, most ahhoz lusta vagyok
-
noxon
őstag
válasz
Sirandrish #26126 üzenetére
-
MrTwister
őstag
válasz
bringasisti #26127 üzenetére
Esténként van mérsékelt etetés, külső szűrőm mivel bőven túlméretezett Eheim Classic 600-as a 80 L-esben, melette belső Eheim szűrő+gazdag levegőztetés kompresszorral. Nem hinném, hogy gond lenne az aksim vizével, legalábbis remélem.
-
Tarill
őstag
üdv! tengeri akváriuma van itt köztünk valakinek?
(vagy ezt kérdeztem már 1x? :/ )
-
Dealer95
őstag
válasz
turbulencia8 #26128 üzenetére
Sajna nem jöhet szóba, mert ha párolog, akkor az utána kell tölteni, napi több litert
-> garnéláknak 2 hetente csinálok csak 10% vízcserét, gyakrabban nem szeretik, sok volt az elhullás a heti 20%-nál stb. (Blue Rusty Tiger, TiBee és egyebek, a Neocaridináknak mindegy lenne) -
noxon
őstag
Jaj hopsz... rosszul írtam, középen fent van kereszt merevítő, bocsi
Azt hittem az oldalsó üvegre gondoltok, hogy ott nincs olyan mint a hosszantin,
-
havri1
félisten
válasz
bajtokarpi #26112 üzenetére
Facebookon van 1 tag, akin keresztül lehet kintről hozatni halakat, egy próbát megér (brekkfish.com - Orosi Zoltán). Őt merem ajánlani, profi, minőségi halai vannak.
Esetleg még kék frontosa, de ők szerintem csak Malawi és tanganyika tóval foglalkoznak. (Sinkó Gábor) -
MrTwister
őstag
Szoba T 31,3 fok pillanatnyilag, akvárium 33 fokos.
Én is szenvedek, de a halaim is, már a második torekátumom pusztul el, lehet a túl meleg víz az oka? Szifók, bócia, ancik, törpeharcsák egyelőre jól bírják. Kopp-kopp. Remélem hamarosan véget ér ez az extrém hőség.
-
noxon
őstag
Mióta megvan az 576 literes aki méregetem mindig. Az alsó részeknél figyeltem meg, hogy a hosszanti és a rövidebb üveglapok között 2 mm már a ragasztás, felül csak 1 mm. Ez gond lehet vagy normális, hogy így kitágul az üveglapok között a fekete?
-
havri1
félisten
válasz
Sirandrish #26110 üzenetére
Igen, sokan hirdetnek még.
-
havri1
félisten
válasz
bajtokarpi #26108 üzenetére
Én passzolom, afrikai sügerekben már futottam pár kört, de amerikai halakból elég ritka a kínálat úgy vettem észre.
Akvarista.hu? -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Tudtok esetleg valakit, aki megbízható sügeres? Szeretnék vásárolni Rocio octofasciata - Nyolcsávos gyöngysügéreket. Elég sok halas boltot végig böngésztem, de nem igen van a listájukban.
Köszi
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #26106 üzenetére
Persze. A másikat amik már kész vannak, beszereltem
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #26104 üzenetére
Kb ugyanaz. Csak egy közbetét. menetes, és csöcs is van a csőnek, azonos belmérettel.
A csapok is nagyon fojtanak, ~fele akkora a belső átmérő, mint aminek kéne lennie.. -
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #26102 üzenetére
Én nem veszek, kiiktatom a fenébe. Ma raktam össze az UV szűrőt az új csatlakozókkal, semmit sem fojt.
A régiek 3 méretűen voltak, és a legkisebb méret határozta meg az átfolyást. Felére csökkent, azzal ment 1 évig.. -
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #26100 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest