- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #26399 üzenetére
Rákerestem hogy mire is gondolsz, olyat nem árulnak a Diegoba,így nem tudok árat.
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #26398 üzenetére
Hát úgy egy bő méter széles és úgy 4-5 milliméter vastag kehet, perforált hogy ne csússzon meg a vizes lábú kedves vendég.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #26397 üzenetére
Ha pontosan tudnám, hogy mire gondolsz mondanék árat!
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #26395 üzenetére
Fürdőbe ahová járok van műanyag szőnyeg nem vastag de azért van tartása. Perforált ezért biztonsági intézkedésnek tökéletes. Meg kell nézni műanyag boltban hogy mérik
-
twi452
senior tag
kövek + akváriumépítés témához
[Amano - Sumida Aquarium pt 2.] -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
farkas26 #26392 üzenetére
Nekem kb 10-20 kilós kövek vannak az akváriumba és nincs alatta jóformán semmi aljzat mert a halak állandóan körülássák, és félek, hogy elbillen a szikla.
Ha veszek követ próbálj olyat venni ami nem billeg, a földön állva stabilan áll.Ismerős a nagyobb szikláit úgy oldotta meg hogy a kövek aljára laminált padló alátét fóliát ragasztott fbs-sel. / olyasmi mint a polifoam, csak vékonyabb és olcsó, kb 150 forint négyzetmétere/
A köveket belerakta az akváriumba és utána helyezte be az aljzatot. Ez is egy jó alternatíva lehet.
-
farkas26
tag
válasz
bringasisti #26393 üzenetére
köszi a segítséget
-
farkas26
tag
válasz
bringasisti #26391 üzenetére
Én még az akváriumba helyezett kő alá kérdem,hogy ezek is jók ,nem ázik szét egy idő után a poliform?
-
farkas26
tag
válasz
bringasisti #26385 üzenetére
Poliform vagy hungarocell is jó?
-
bringasisti
őstag
Én többször felvetettem hogy mikor leírnak valamit mint földöntúli kinyilatkoztatást meg kell kérdezni hogy az illető milyen szinten műveli a kérdést. Én a 2 méteres kivételével minden medencét F.BS ragasztóval ragasztottam nem tegnap, úgyhogy nyugodtan. Egy nappal a ragasztás után már halakat lehet a medencébe tenni. ( élelmiszer minőség )
-
Exian
addikt
válasz
bringasisti #26387 üzenetére
Értem, köszi. Majd megnézem, milyen az enyém, lehet, hogy az is préselt, vagy perforált, hogy tetszik
FBS... tényleg
Vagy kimondott akvárium ragasztó, az FBS-ről hallottam, hogy igazából nem a legjobb akváriumhoz, mondjuk ennél a dolognál mindegy, csak az üvegragasztáshoz mást ajánlottak nekem régebben az FBS helyett, ami nem olyan kemény.
-
bringasisti
őstag
Szerintem a "perforált" szúnyogháló a megfelelő a szőtt az nem véd elégé. Idővel az üveg és a műanyag között egy vékony talaj réteg keletkezik ami párna szerepet tölt be és a nagyobb kövek éles szélei esetén is véd. F.BS ragasztó amivel a medencét is ragasztották a megfelelő rögzítés. A szélén kell leragasztani meg 1-2 ponton középen mert így mikor túrjak a halak a talajt nem fog a széle az égnek kunkorodni.
-
Exian
addikt
válasz
bringasisti #26385 üzenetére
Zseniális ötlet, köszönöm én is!
Én is szeretnék majd köveket rakni, van is egy nagyobb darab felesleges szúnyoghálóm.
De azért van kérdésem ezzel kapcsolatban:
"szúnyoghálót [...] ragasztok az aljára"
Mivel ragasztod, ami bírja a vizet és nem csinál semmi galibát? Miért kell ragasztani? Nem elég, ha le van fektetve az aljára és arra meg a kő, majd homok és/vagy kavics?
Huh már csak bő 1 hét és költöztetem az akváriumot haza, továbbra is erős félelem és kétségek vannak bennem
-
farkas26
tag
Ha nagy darab követ helyezek az akiba,mit érdemes alárakni,hogy ne az üveggel érintkezzen.
-
noxon
őstag
Hát nálam is sok apró izé lebeg, pedig a tetra1200 szívó része szívja be rendesen, de nem akarnak elfogyni. :/
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #26380 üzenetére
Én ma már a TM 30 méretet használom
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #26380 üzenetére
Ó, ezen barna zselés anyag volt, alig jött le. Gondolom baktérium telep milliárdjai. Kár volt kimosni
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #26379 üzenetére
A Tetra szűrőknek olyan ritka a szűrőszivacsa, hogy egy hónappal a szűrőtakarítás után is át lehet rajta látni.
Ezért gondoltam azt, hogy nem a szűrő fogja meg. -
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #26377 üzenetére
A szivacson keletkezik egy nyálkás réteg amin megtelepszik a hasznos baci, és úgy működik mint a légypapír megfogja a lebegő szmötyit
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #26377 üzenetére
Nálam folyamatosan kavarog az alja, ez nem tud leülepedni szvsz.
Vízcserekor vödörrel öntöm, az egész aljzat "repdes", régen is , most is, de régen megszűrte.. -
havri1
félisten
Amióta kitakarítottam a külső szűrőt (alsó tálcában lévő dupla szivacsot kézzel átmostam, a szűrőanyagot csak átlötyköltem), azóta tele vagyok lebegő szennyeződéssel. Hiába a perlon, a szivacs, az a réteg, ami fél év után lerakódik a szivacsba, annál jobb szűrőanyag nem létezik!
Törjön le a kezem, ha még egyszer 1 éven belül hozzányúlok akármelyik szűrőhöz is!
A videón van lebegő szennyeződés is (most volt vízcsere vödörből, felkavarta), és buborékok is, megy a porlasztó. -
farkas26
tag
Egy kis segítség,most jött meg a rendelt növényeim,de csak szombaton kerül az akiba,mert változott a beosztás. Mit csináljak,hogy szombatig kibírják?
Esetleg vízzel teli vödörbe rakjam addig? -
twi452
senior tag
válasz
Sirandrish #26371 üzenetére
Nem sok viszont az látszik egyből a tiszta vízben ha visszaköp valamit és viszi a sodrás
minimum fél évet nálam is simán megy piszkálás nélkül persze nyilván nem mindegy mennyi és milyen halak vannak.. Sőt még a garnélák is alapos mennyiséget tudnak termelni
-
Sirandrish
legenda
válasz
dugynok #26369 üzenetére
Nekem két külső szűrőm van jelenleg. Az egyikbe biológiai szűrés míg a másik tömve van szivaccsal.
Ez utóbbit fél év után néhány hete szedtem szét, és azt tapasztaltam hogy az alsó két szivacs már tele volt, viszont a felső kettő még szinte érintetlen volt. Ebből arra következtetek hogy a jelenlegi terhelésemmel, minimum 10 hónapig tud menni, és csak azután kell takarítani.twi452 Mennyi kosz jön vissza olyankor?
-
twi452
senior tag
válasz
Sirandrish #26368 üzenetére
Én akkor szoktam szétszedni az enyém amikor egy leállítás-indítás után látom h jön vissza kosz.. Akkor csereérett a perlon benne és akkor átlötykölöm a szűrőanyagokat is egy vödör akvárium vízben lazán h az úszó trutyit lemossa
Csöveket, üvegeket meg két-háromhetente -
dugynok
senior tag
válasz
Sirandrish #26368 üzenetére
Esetleg egy kosaras belső szűrővel?
De biztos van násnak jobb tanácsa.
Külső szűrőnél ti nem szoktátok a szivacsot kinyomkodni? Nem koszolódik nagyon össze ennyi idő alatt? Mekkora szivacsot használtok? -
dugynok
senior tag
válasz
Sirandrish #26366 üzenetére
Én nem mondanám az írás alapján, hogy feltétlenül a zeolittól algásodott. Azért az akváriumozás ugye összetettebb, főleg, ha már növényt is teszel bele. Elég sok tápoldatot használt az egyébként igénytelennek nevezett növényekhez. Nem vagyok akvakertész, a saját aksimon tapasztalok csak. Illetve ott talajnak használta, szűrőközegnek megint más, ahol a szűrőbe áramlik is a víz és cseréled is kb. havonta...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Silentfrog #26364 üzenetére
Az 5 kiló se megy bele egy kosárba. Szerintem az is elég lenne legalább 3 alkalomra. És mindenképp kipróbálnám mielőtt hozatnék pár mázsát belőle
dugynok Találtam egy tesztet macskaalmos buliról. Mondjuk az illető talajnak használta, de pont az algákkal lett baja, ami ellen én venném. Most akkor hogy is van ez?
SzerK: Van ám haszonkulcs
-
dugynok
senior tag
válasz
Sirandrish #26363 üzenetére
Nem, darabos. Van por része is minimális a zsák alján, gondolom törik azért szállításnál, de én pl. a chilijeim földjébe keverem lazítás gyanánt.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Sirandrish #26361 üzenetére
Akkor próbáld meg. A zsák tetején lesz a 2 centis az alján a 0.6-os. a nagyobbakkal próbálkozz elsőnek.
2500 ft körül van ez, de 25kg Mivel a zeolit kémiai szűrőanyag és ezt cserélni kell nem lenne jobb inkább nagyobb kiszerelést venni?
-
dugynok
senior tag
válasz
Sirandrish #26361 üzenetére
Esetleg nézz szét nagyobb bevásárlóáruházban vagy állatos boltban, keress Biolux zeolitos magyar macskaalmot. 5kg 7-800 Forint szokott lenni, hátha még jó a szemcseméret.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Silentfrog #26360 üzenetére
1K 5kilóért...nem tétel. Az jobban bosszant hogy a PK még ugyan annyi, mert itt még azt sem kapni.
Egyébként sajna nem dokumentáltam, de nekem a kis akvába is tele voltak a Nana-im ecsetalgával. Vettem bele 5 sziámit és gyakorlatilag megszüntették az ecsetalgát. A növények is gyönyörűek lettek. Csak ugye a Sügérek levadászták őket a 300asban, így most a kicsibe nevelgetem őket, de majd szeretném átrakni őket a nagyba.Amúgy 0,6-20mm...nem sokkal kisebb az mint a kerámiagyűrű..
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Sirandrish #26359 üzenetére
Nem a legolcsóbb de szerintem jó. Persze ha nagyon apró a zeolit akkor a szűrőt is lefogja. Azért ajánltam neked is mert már te is próbálkoztál mindennel az ecsetalga ellen sikertelenül.
-
Sirandrish
legenda
Egyébként én 1 kosár Siporax/Matrix combo helyére rakom majd.
Esetleg az alsó kosárban lévő kerámiagyűrűk helyére. Ez a Zeolit is meg tudná fogni a vizet nem? -
atos19881101
senior tag
válasz
Silentfrog #26357 üzenetére
Aktív szén párnát fogok rövidesen kivenni, annak a helyére tudnám rakni. Az gondolom nem zavarna sokat, mert elég kis mennyiség lenne.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
atos19881101 #26356 üzenetére
Szerintem csak akkor kark a szűrőbe zeolitot, ha nem az értékes szűrőanyagot kell kivenned érte, ha ven helyed akkor megrakhatod.
Én sima kerti tóba valót használok 1-3 centi átmérőjűt. -
atos19881101
senior tag
válasz
Silentfrog #26347 üzenetére
Köszi az infót. Akkor beszerzek ebből a zeolitból meg a halból is. Aztán meglátjuk mit tudnak vele kezdeni. A zeolitot hogy kellene raknom a külső szűrőbe? Egy Eheim 2213-am van.
-
Exian
addikt
Olvasgatok másik fórumokat is a témában, egyik helyen szemet szúrt valami:
"akvarista vagyok, tehát nem eszem halat"
Ezzel Ti hogy vagytok?
Én - mint írtam korábban - tízen jó pár évig üzemeltettem már akváriumokat, most 2 hét múlva újra belevágok, de bevallom, hogy a kedvenc ételem a hal... bármilyen formában és mennyiségben
Rossz akvarista vagyok, ha szeretem megenni a halak nagyobb példányait?
Mondjuk az igaz, hogy vannak lovasoktató ismerőseim, akikről nehezem tudnám elképzelni, hogy ennének mondjuk lókolbászt.
-
Emperor_
addikt
válasz
Silentfrog #26345 üzenetére
Annyival egészteném ki, hogy a Sziámi nem tünteti el teljesen, csak jó rövidre lerágja. Egyetlen lényt láttam, az Amano garnélát, ami tényleg megeszi. Mint egy kis mini kalász szedő, ette le az Anubias leveléről.
Sok sok éves tapasztalatom az, hogy növényes medencében teljesen vissza szorítani nekem sem sikerült, csak stagnálásáig jutottam el; egy két pamacs volt itt-ott. Nem volt profi CO2 berendezésem, az ingadozó élesztős CO2 is csak az algáknak kedvez.
A sügeresben a hátteret elborította, ledögleni csak a fény drasztikus csökkentése után kezdett.
-
havri1
félisten
válasz
Sirandrish #26348 üzenetére
De hogy a fenébe küldeném el?
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
atos19881101 #26346 üzenetére
Persze, a szűrőn még tudsz zárni, de én ezt is eljátszottam már. Amikor csökkent a vízmozgás az akváriumba akkor csökkent az alga száma is, de akkor meg már mulmos lett az akvárium aljzata. Most két külső szűrő nyomja a vizet és mégsem szaporodik az alga.
Pedig az áramlás a duplája lett, a korábbinak
-
atos19881101
senior tag
válasz
Silentfrog #26345 üzenetére
Akkor feleslegesen küzdök ellene? Az áramláson megpróbálok még lejebb venni. Meg megnézem ezt az algaevőt is.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
atos19881101 #26340 üzenetére
Csak egy hal eszi meg az ecsetalgát biztosan az a Sziámi algaevő.
Én is sokat küszködtem régebben az ecset algával és biztosíthatlak, hogy erre az átokra nincs befolyással a fény színspektruma, ereje,a megvilágítási ideje.
Amit szeret az a folyamatos tápanyagellátás, és ha e megvan akkor a nagy vízmozgás.
Nálam a nagy mennyiségű kémiai szűrőanyag fékezte meg. /zeolit/
Amióta 6-7 liter van az egyik szűrőmbe azóta csak a meglévő pamacsok nőnek,de nincsenek újak, pedig 3 éve mindegyik akváriumomban volt és bármit próbáltam ellene nem használt. -
jegenye77
addikt
válasz
atos19881101 #26340 üzenetére
Uv szűrő valóban nagyon jó!
Nekem is van és zöld pont algán kívül semmi nem volt! -
havri1
félisten
Szerintetek mennyit kérjek értük?
2H1N
Hímek kb 10-11cm, Nőstény 8-9cm.
Testvérek, az egyik hím el van nyomva, nem olyan szép színes..azért talán nem is kérek pénzt, ha valaki elviszi mindhármat.
Ritkítanom kell, mert eszméletlenül szaporodnak, és a 2 nagy hímem (nem ők) már verekszik folyamatosan. -
Emperor_
addikt
válasz
jegenye77 #26339 üzenetére
Az a lényege, hogy az algák nem tudnak olyan gyorsan reagálni a fény megjelenésre/eltűnésére mint a növények és ezért nem tudnak fotoszintetizálni, visszaszorulnak e miatt.
UKAPS -on meg az írják, hogy mese.
Ez egy tudományos munka az algák szaporodásról, ebben is említi a fény kihagyást.
Nehéz így okosnak lenni
.
-
bringasisti
őstag
válasz
atos19881101 #26336 üzenetére
[link]
Azonkívül le kell legeltetni valamilyen algaevő segitségével -
atos19881101
senior tag
válasz
jegenye77 #26337 üzenetére
Az áramlásra ügyelek. A kifolyó ág nincs is teljesen nyitva a szűrőn. Az a fura számomra, hogy pont a világítás alatt több az alga.
Köszi a linket, átolvasom.
(#26341) bringasisti
Igen ezt már egyszer néztem. De első körben olcsóbb megoldást keresnék. Algaevőm van bőven. Eszegetik is, de nem győzik. -
Emperor_
addikt
válasz
jegenye77 #26335 üzenetére
Ebben a könyvben olvastam a módszert, én alkalmaztam is sokáig. Most kevés növényem van, nincs fény szünet.
Azt ugye nem lehet megállapítani, hogy a módszerrel vagy nélküle milyen eredmények érhetőek el. Mert egy akváriumon egyszerre csak egyféleképpen tudsz világítani
.
-
jegenye77
addikt
válasz
atos19881101 #26336 üzenetére
Erős áramlás ami miatt szokott lenni de valamivel be is lehet juttatni az aksiba ha olyan helyről veszünk valamit ahol már jelen van.
Itt van egy leírás olvasd el és lehet meglesz miért került be a tiédbe : [link] aztán tudni fogod, hogy tudod kiírtani . Valakinek egyik valakinek k másik módszer válik be. -
jegenye77
addikt
Most így belegondolva totál hülyeségnek tartom.
Tényleg mi értelme, hogy napközben csökkentsük a világítást?
Nem csak az algát zavarjuk össze vele hanem mindennek a biológiai ritmusát. Alga meg álltalában olyan szívós, hogy ezzel aztán szerintem még össze se zavarodik. Pláne nem annyira, hogy ki is pusztuljon teljesen. -
Dealer95
őstag
válasz
Emperor_ #26330 üzenetére
Persze, ezt korábban posztoltam már ide, azóta kerültek bele halak, meg egy kis alga is
De majd teszek fel up-to-date képeket is.Pár napja kapott az Eheim 2075 egy JBL E1501-es szűrőt társnak, így már minden jó.
CO2 nincs.
8 Stendker diszkosz (10 volt de 2 csak úgy kipurcant, valami bélgondjaik lehettek, mert 1-2 napig nem ettek, fel voltak puffadva aztán kampec sajnos)
6db Cory Sterbai
2db L168 -
Dealer95
őstag
válasz
jegenye77 #26328 üzenetére
Pedig mi is ezt csináljuk, bár nem full sötétséget.
240 liter
1x T8 90cm + vagy 60 wattnyi LED (8520)
A T8 kikapcsol 13.30 és 16.30 között.
LED-ek reggel 7.30-8.30-ig 5 perces lépcsőkben fokozatosan be, este pedig fokozatosan halványodnak és estére egy kék LED bar világít, hogy a diszkoszok ne menjenek neki a fáknak -
Emperor_
addikt
válasz
atos19881101 #26326 üzenetére
Első körben a 10 órát levenném 9-re, de úgy, hogy legyen benne 2 óra szünet. Tehát:
3 óra fény, 2 óra fényszünet, 6 óra fény.Ebben az a tudomány, hogy az algák primitívebb lények, mint a növények és "összezavarja" őket a fény hirtelen hiánya. Az elosztást csak példának írtam, úgy állítsd be, ahogy Neked jó!
A tápozást kéne még körbejárni, de ez ügyben nem vagyok up to date, én a Sears - Conlin féle tápoldatnál és az élesztős CO2 reaktornál lemaradtam
.
-
Dealer95
őstag
válasz
atos19881101 #26324 üzenetére
Pedig vlószínűleg a LED lesz a ludas akkor.
Nálam ott ahol T8 növényes cső világít 0 alga van.
Egyszer a nagy meleg miatt levettem és tettem fölé (54 literre) egy 10W-os 50cm-es LED szalagot, 1 hét alatt volt mindenféle algám. Pont alga, ecset, a riccardia mohát is benőtte valamilyen alga stb. -
Dealer95
őstag
válasz
atos19881101 #26322 üzenetére
Esetleg kicsit magasabbra tenni a világítást?
Vagy rövidebb ideig világítani?
EasyCarbo adagolás?
Gyakrabb vízcsere?De csak tippelni tudok, mert nálam egyszer csak eltűnt az ecset
-
atos19881101
senior tag
válasz
bringasisti #26321 üzenetére
Azt ne mond, hogy sok.
Nem kértek még napkrémet.Szerk.:
A növények azok nőnek mint a bolond. Csak az ecsetalga is. -
bringasisti
őstag
válasz
atos19881101 #26320 üzenetére
A halak nem kapnak napszúrást a világítástól?
-
Emperor_
addikt
válasz
atos19881101 #26318 üzenetére
Vegyszerre gondolsz? Vagy egy komplexebb módszerre?
-
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
Ecsetalga ellen milyen hatásos ellenszer létezik?
-
Krisz79
őstag
Átkerült 1 oldalra a szívó és kiág is.
Kérdésem,hogy kell-e porlasztott levegő a vízbe? Mert jelenleg ez a Tetra csak vizfodrozást "gyárt"... -
Emperor_
addikt
válasz
bringasisti #26312 üzenetére
A medencében maradó talaj súlyát bírni fogja az akvárium? Kisebb medencéket én is talajostúl költöztettem, ilyen nagyot még nem.
-
bringasisti
őstag
Akvárium vizét talajig leengeded. A medence tetejét légmentesen leragasztod egy nejlon fóliával hogy a növények páradús környezetbe maradjanak. Két ember ekkora medencét lazán elbír. A halakat egy szemeteszsák segítségével ( nem használttal) kibélelt vödörbe teszed a szűrő dolgozik. Helyére teszed a medencét félig felengeded vízzel, kiszeded a klórt felőle iszol egy kávét elmész a halakért és beleteszed őket a medencébe. Egy óra múlva felengeded a vizet a végleges szintre.
-
Exian
addikt
válasz
bringasisti #26310 üzenetére
Az, hogy nekem kell megcsinálnom
Viccet félre: valószínűleg csak túllihegem a dolgot. Remélem semmi gond nem lesz majd. Amitől most így a legjobban félek, az a megfelelő mennyiségű, klórmentes víz "előállítása". De végül is ez csak megfelelő mennyiségű kanna kérdése, hogy a költöztetés/beüzemelés napjáig legyen klórmentesített víz. Csak kell szereznem elegendő kannát. Meg persze a jelenlegi vízből is átmenekítünk kannákban valamennyit, ahogyan korábban már többen javasolták.
-
Emperor_
addikt
válasz
Silentfrog #26298 üzenetére
A jobb alsó sarokban volt némi mulm, de nem okozott gondot mert a növények részben feldolgozták.
Most viszont több a kő és még kisebb a flow jobb oldalon, növény is kevesebb van, elég cudar mulm réteg van. Vízcserekor kézzel be szoktam terelni a szűrő befolyójához.
-
myk74
senior tag
válasz
Sirandrish #26299 üzenetére
Na ne gyerekeskedj! Elő a farbával!
-
Exian
addikt
válasz
Emperor_ #26297 üzenetére
Köszi Neked is, szuperek!
Megnéztük ma az akváriumot, nagyon ígéretes, bele is szerelmesedtem rögtön
Meg is állapodtunk és lefoglalóztam.
2 éve üzemel, csak folyamatos vízcsere volt és látszólag minden lakója, meg a növények is nagyon jól érzik magukat benne. Veszettül sajnálom is őket megbolygatni majd
De mindenképp eladják az akit, mert költözködnek, szóval valaki mindenképp felfordulást csinál nekik.
Viszont én azt hiszem teljesen máshogy rendezem majd be, meg a növényeken alapos ritkítás kell (kb. a fele növényt ki kell irtani (lehet majd rájuk jelentkezni)).
Aponogeton boivinianus van sok, amit tutira ritkítanom kell.
Meglepődtem, hogy CO2 nélkül ennyire szépek és egészségesek a növények, és hogy ennyire terjeszkednek!
Halak nagyrészt fekete mollyk vannak meg neonok, szaporodnak (a mollyk) ezerrel, sok kis példány úszkált.
Két hét múlva lesz nálam, de nagyon nagy fejtörést okoz és nagy felkészülést igényel a teljes költöztetés már most...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Silentfrog #26300 üzenetére
Tuti hogy nem