Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
bringasisti #27699 üzenetére
Most van egy érdeklődő, 4 db-ot vinne, 2000ft, és még vigyem be neki pestre..höh.
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #27698 üzenetére
Az az igazság hogy néha itt is volt rá példa hogy írta valaki hogy van hala és leviszi a sarki boltba becserélni 100 Ft tubira. Nem lesz értelme vele foglalkozni. Múltkor mutattak nekem egy gyönyörű halat. Olyan áron vették amennyiért nem lehet felnevelni.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #27697 üzenetére
Igazából ezt még nem figyeltem meg mert annyira sok halam nincs ami eladó és ha nem novemberbe vitték el azt a párat akkor januárba. Nyakamon nem maradtak még soha.
Sirandrish Egyszer csak járok már felétek és akkor viszek!
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #27694 üzenetére
Teljesen le van fagyva a piac, pedig ilyenkor szokott meglendülni.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Engem mindkettő érdekelne...de tudod hogy hogy tudnánk megoldani
-
havri1
félisten
válasz
Most vannak pici Cobue, Super Red Selected ifjoncok is, de nem kezdek bele úgy döntöttem..
(#27693) MrZidi: Milyen színre szeretnéd? Fekete/kék -re az öntapadós fólia szvsz a legjobb.
-
Silentfrog
Topikgazda
-
MrZidi
tag
Sziasztok
Van egy régi 200L akváriumom és háttérre rá férne egy kis festés felújítás címszó alatt. Van ötletek milyen festéket használjak, hogy ne legyen semmi gubasz ? -
havri1
félisten
Ó, szegény neon elég kalandos események sorozatának áldozata, de tűri
Ez egy neveldés akvárium, császároknak. Van mellette egy 54l-es, és egy 20 literes. Ezekből kerülnek át sorba a halak, ahogy nőnek.
Az 54l-es fateré volt, pár neon és pár guppy-val. Bejött a hideg, fater sokat nincs otthon, fűtés semmi, akváriumban a vizek hűltek. Össze kellett rakni a 2 fűtőt a 130l-be, viszont így az az egy szem neon is átkerült. egyelőre bírja
Most számolom fel, nem fogok felnevelni több kishalat, mert nem kell senkinek. Tömeghalak. A ritkább, drágább fajokra talán volna igény, de sokkal többe kerül a felnevelésük, mint amennyit behozna a végén. Deficit, nem kicsit, nagyon. Még eleségnek se mennek. Havernak ragadozói vannak. Vitt a múltkor 10-12 2-3 cm körülit, nemrég hívott, mind megvanA nitrátot? Nálam a SZAT illetve a vödör. Erre nincs megoldás más. Heti 30-50% vízcsere.
-
Exian
addikt
válasz
havri1 #27690 üzenetére
Üdv!
Az az egy szem neonka hogyan keveredett a csapatba?
A következő projektem a növényes (úgymond biotóp) akváriumom mellett nekem is egy hasonló akvárium lesz, hasonló lakókkal.
Buta kérdés, de felteszem: az ilyen növénymentes sügeres akváriumokban mi oldja meg (a szűrőn kívül) a nitrát felszívást? Mert növényesben ugye nagyban segítenek (főleg felszínen úszó növények, pl. békatutaj). De amiben nincs növény, nincs gond a nitráttal és a többivel?
-
havri1
félisten
válasz
Steve660104 #27689 üzenetére
-
Steve660104
újonc
Sziasztok!
Közel 30 év után keztem újra "halazni". Egyelőre még csak a belerázódás szakaszában vagyok.
Régebben mindenféle halakat (elevenszülők, lazacok, dél-amerikai sügérek, labirint kopoltyús stb.) tartottam, de most a nagy szerelem az afrikai sügérek.Valaki esetleg foglalkozik Firefish tenyésztéssel?
-
toldy
őstag
Sziasztok, jó régen jártam erre, de ha már itt vagyok megosztanám veletek a jelenlegi felállást.
Egy 30x30x30-as 27L kocka.
A technika;
denerle 5w led világítás
eheim 2211 külső szűrő a gyári esőztetővel ( benne egy szivacs majd, kis siporax majd ada bio rio illetve egy perlon vatta)
co2 folyamatban még palackot kell szereznem illetve a fűtést is szeretném lecserélni egy külsőreA berendezés;
tropica táptalaj, denerle általános talaj valamint ada coloraldo sand, dragon kő és mangroove gyökér. -
mdk01
addikt
válasz
Silentfrog #27619 üzenetére
A nikecell van összenyomodva valahol ami a falap alatt van? Vagy hogyan kell ezt értelmezni?
-
Exian
addikt
válasz
bringasisti #27682 üzenetére
Jah értem. Akkor nálam annyira még nem volt vészes a helyzet, mert a felső része (ahol van hőfokszabályzó, meg a led, meg a többi), az még egyáltalán nem volt meleg. Csak a fűtőszálas rész.
-
bringasisti
őstag
Hiába van a fűtő és érzékelő külön választva az üveg mikor melegszik akkor az érzékelőt melegíti. Egy márkás nagy teljesítményű fűtő működés közben annyira melegszik fel hogy a csiga lazán mászkál rajta. Ezért mikor az üveg felviszi a hőt az érzékelőhöz kikapcsol. Volt hogy ilyen állapotban ráengedtem a vizet és kibírta
-
Exian
addikt
válasz
Salex1 #27680 üzenetére
Nekem is ez lenne a logikus, hogy a nem izzó részen lenne egy érzékelő, ami érzékeli, ha nincs víz. Igazából tök egyszerű, talán nem is drága cucc kellene ehhez, valami, ami vízre kapcsol.
Az enyémben nyilván való, hogy nincs ilyen, mert gyönyörűen működött víz nélkül is, mint egy kis hősugárzó
Mondjuk ez egy olcsóbb melegítő volt, szerintem beruházok majd egy olyanra, amiben van többszintű biztonsági cucc, ami érzékeli, ha nincs víz, meg esetleg azt is, ha víz kerül bele (mondjuk megreped), akkor is kapcsoljon le, mielőtt még a kismegszakító vágna le.
VAGY ahogy írták korábban, a legjobb megoldás egy külső lenne.
Ezek a külsők hogyan működnek? A szűrő csövére kell ráapplikálni? Na, majd utánanézek.
-
Exian
addikt
válasz
bringasisti #27678 üzenetére
Az oké, de szárazon nem érzékeli, mivel nem a fűtőszálaknál van a termosztát, hanem az elején. Az meg szárazon a szobahőmérsékletét érzékeli, ami ilyenkor 23-25 fok, tehát szegény próbálná felfűteni a szobát a beállított értékre
(27 fokra van állítva) Ráadásul víz nélkül nem tudja leadni a hőt rendesen (nincs hőelvezetés), így forrósodik az egész.
Emiatt az enyém konkrétan olyan volt, mint egy rezsó... ráolvadt a rögzítő bilincs és ráégtek a növények, amik rákerültek, ahogy a víz elfogyott alóluk.
Nagyjából ugyan az a szitu, mint amikor egy autóból elfolyik a hűtőfolyadék, ami elvezetné a hőt. Szétég az egész.
-
jegenye77
addikt
Külső vízmelegítő és nincs ilyen probléma. Nem törik, nem kell kikapcsolni.
+ nem rontja az összképet a medencében. -
Exian
addikt
válasz
Sirandrish #27668 üzenetére
Hát én most visszaraktam. Ki-be kapcsol, szóval szerintem nem lett baja. Ráadásul néhány hete vettem...
Silentfrog: és ilyenkor mi történik? Nem rázza meg a halakat?
-
Exian
addikt
válasz
Silentfrog #27665 üzenetére
Bingó, Öné a piros hangszóró!
Szóval, más is járt már így? Én eddig mindig kikapcsoltam, de most valahogy... kapkodtam, siettem és rájöttem, így nem szabad az akváriumhoz nyúlni... sok jó nem "sül" ki belőle!
Konkrétan teljesen szétolvadt a melegítő műanyag rögzítője. Veszettül forró lett az egész. De én utána visszaraktam, nem repedt meg, eddig úgy tűnik, hogy működik. Ti mernétek így használni tovább? Nem látszik rajta sérülésre utaló nyom, sem kívül, sem belül.
-
Exian
addikt
Valaki nyugtasson meg, hogy már más is csinált ilyet, mint ma én
Mai vízcserém kalandos volt... kezdtem a szokásos módon, engedtem le szépen a vizet. Aztán a 4-5. vödör után furcsa szagot éreztem... szolid, de még is erőteljes égett szagot, mint amikor valami műanyag kezd olvadni valami forróhoz érve. NEMSOKKAL FÜSTÖLNI is kezdett valami!
Na, mai találós kérdés: vízcserekor, ahogy fogy a víz a medencéből, kezd égett szag lenni, majd füst, mi az?
(Segítség: valamit nem kapcsoltam ki, amit ki kellett volna...)
-
Csabee.
nagyúr
Jbl901e szűrőre mennyi gari can? Nem látom feltüntetve sehol.
-
farkas26
tag
válasz
ftamas0201 #27657 üzenetére
Én kb fél évente szoktam,pont most fogom takarítani és kiveszem az előszűrő szivacsokat és rakok a helyére kerámia gyűrűt és az alsó kosárba rakok több szivacsot. Az esőztetőt pedig víz alá kell helyezni és felfelé állítani hogy fodrozza a víz felszínét így nem sípol.A csőre nem kell csap,az adapternél lévők tökéletesen megoldják.
A légtelenítés egyszerű elsőként a szívó ág csapját nyitod meg vársz egy picit utána meg megnyitod a nyomó ág csapját is és a levegő kifog jönni,ha marad benne a többit kidolgozza a szűrő esetleg egy kis rázogatás segít rajta.
Én is ilyesmivel szemezgetek.
[link] -
ftamas0201
senior tag
válasz
farkas26 #27656 üzenetére
Köszönöm az infót, akkor nem fogom használni.
Milyen sűrűn takarítod amúgy? És hogy oldod meg az indítást légtelenítés nélkül? Tettél csapot a csőre? Én nagyon hiányolom a csapot róla. az esőztető csövei meg iszonyatosan sípolnak
Jelenleg csak az egyszerű befúvás van rajta amíg nem veszek üvegeket, azok nagyon tetszenek
beszívás oldalra meg skimmereset akarok venni majd
-
farkas26
tag
válasz
ftamas0201 #27653 üzenetére
Ha használja az ember előbb vagy utóbb tönkre megy benne a tömítés,és utána hajlamos lesz a szűrő szivárogni,hiába jó a fejtömítés.
Ez típus hiba ennél a szűrőnél,és személyes tapasztalat.
De amúgy tökéletesen teszi a dolgát,már lassan 5éve megy nálam szüntelen,és fejtömítésen kívül még mást nem kellet cserélni rajta. Ezt a hibát meg kiküszöböltem,nem használom és beragadt így nincs szivárgás,mert nem szív be levegőt.
. -
ftamas0201
senior tag
válasz
Silentfrog #27654 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, Természetesen új, igen
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
ftamas0201 #27653 üzenetére
Ha majd takarítod a szűrőt akkor a forgórészt ne takarítsd ki, alig hoz valamit a vízmozgatásba viszont a hangba sokat javít a biofilm réteg. A külső szűrő egyre halkabb lesz minél koszosabb.
Ez ugye új szűrő? -
ftamas0201
senior tag
-
farkas26
tag
válasz
ftamas0201 #27649 üzenetére
Nálam sincsen hangja a jbl-nek,a leghangosabbak az időzetők.
Nem tudom,neked írtam e a jbl-nél a légtelenítőt ne nagyon használd
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest