Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) mufi válasza mufi (#1200) üzenetére


mufi
senior tag

Nem csinalna meg nekem ezt valaki? :( egy haverom meg akarja kerni a baratnoje kezet es kellene ez a kis video de b******* nem tudom ilyen gyorsan megtanulni/megcsinalni...igazabol harom rovid (10-15mp-es kivagasokrol van szo)...fizetni sajnos nem tudok erte mert en is szivessegbol (rabeszelesbol) csinalom meg, csak megkoszonni tudom...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#1202) rlazol válasza mufi (#1201) üzenetére


rlazol
addikt

őszintén sajnálom, de nekem most nem fér bele az időmben. Sokórás munkát kérsz + render + amíg magyarázat. :( remélem, más segít, vagy összekapod magad és megcsinálod! Hajrá! Csak egyszer kell megérteni, mit akar... :K

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1203) mufi válasza rlazol (#1202) üzenetére


mufi
senior tag

En ertem o mit akar, csak nem tudom azt megcsinalni...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#1204) rlazol válasza mufi (#1203) üzenetére


rlazol
addikt

úgy értem, h a premier, AE mit akar, mit hogy kér, mi a logikája.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1205) afrojack1


afrojack1
senior tag

Hali
ma úgy döntöttem hogy frissítem a premiere prot 2014-re ehez le kellet szednem a legújabb creative cloud-ot és miután frissült kiírta hogy nyissam meg ezt az e-mail-t h_tomi2000@vipmail.com címet. de ez már meg sincs ! mondom uninstalálom és letöltöm újra erre megint ezt írja ki és hiába regisztrálok másik adobe-s fiókot csak ezt írja ki! :W valakinek valami ötlet? :F

SC: Herczku_Death

(#1206) mufi


mufi
senior tag

Az miért van, hogy némely filmdarabkában van alul felül fekete csík vagy az un mozicsík, míg a másikon nincs, és minden 1080p felbontásban van? Nézem a metadata-t a premierben az egyes darabokon, de én nem látok semmi eltérőt...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#1207) NorbixD


NorbixD
tag

Helló

Egy Nikon DSLRel készült videókat tervezek premierrel szerkszteni. De bárhogy is álítom be a export->media beállításokban a codec beálításait a kapott videó valahogy mindig világosab és talán kevesebb részletet is tartalmaz mint az eredeti, feltöltök róla pár képet.

Jópár beálítást kipróbáltam már(Maximum depth, maximum render quality,stb...) de mindig világosabb képet kapok a bitrateval is csak a részletességet sikerült módosítanom. Itt épp a H.264 HD1080p 29,97 "gyári" beálításokat jelöltem ki.

Nincs valakinek ötlete hogy kerülhetnék legközelebb az eredeti videóhoz(nekem az valahogy jobban tetszik)?


[ Szerkesztve ]

(#1208) Mikeee89 válasza afrojack1 (#1205) üzenetére


Mikeee89
senior tag

Keress az adobe premiere-re utaló fájlmaradványokat, pl az application data mappában (rejtett) vagy próbálj a regeditben keresgélni adobe premiere kulcsszóval. Végső esetben windows újratelepítés...

Vagy keresgélj adobe uninstallereket, hátha van egy a premiere-hez is és az lepucol elvileg mindent.

[ Szerkesztve ]

(#1209) afrojack1 válasza Mikeee89 (#1208) üzenetére


afrojack1
senior tag

Közben mególdódott! :) De azért köszönöm!! :R :R

SC: Herczku_Death

(#1210) looser


looser
addikt

Sziasztok, APE11-et használok, és szeretnék egy effektet többszáz kép közé betenni. Van lehetőség ilyen 'apply to all' -ra?
Valamint keresek egy effektet, ami egy képbe vagy képből ki-be zoomol, lassan, mintha egy részletre(-ről) közelítene-távolítana.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1211) rlazol válasza looser (#1210) üzenetére


rlazol
addikt

azt a verziót nem ismerem, szerintem apply all nincs, ha zoomolni kell egy képbe, én manualisan, motion effectből szoktam megoldani

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1212) looser válasza rlazol (#1211) üzenetére


looser
addikt

Ez igazából egy létező effekt, valami egyszerű slideshow makerben láttam; úgy képzeld el, hogy a kép tetszőleges pontjáról ki- vagy éppen befelé halad, de nem sokat, 10-15%-ot kábé és lassan.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1213) looser válasza looser (#1212) üzenetére


looser
addikt

Hát sikerült rábukkanni :-)) Ken Burns effect a neve, elképesztően feldob bármilyen slideshow-t. Esküvői videókat és képeket rendezgetek APE11-ben és szerettem volna ezt az effektet. Ott egyébként Pan & Zoom-nak hívják.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1214) rlazol válasza looser (#1212) üzenetére


rlazol
addikt

nem ismertem, köszönöm!

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1215) metrichye


metrichye
csendes tag

Sziasztok!

Kérlek segítsetek nekem, kezdő vagyok Adobe Premiere Pro CC 2014-ben, de azért az informatikához konyítok; a problémám az, hogy Nokia Lumia 920-al készült Full HD mp4 videókat (20Mbit/sec, ~29,97 FPS-es variable frame-rate kép, 48Khz, 256 kbit/s stereo hang) szeretnék összevágni gyengécske PC konfigommal, ami amúgy tökéletesen játssza a full HD videókat (Pentium Dual Core E6600 3,06 GHz, 4GB DDR2 1066 MHz, Nvidia GT430, 3TB SATA3).
2 db forrás mp4 videót minden gond nélkül be tudtam importálni Premiere-be, játszotta is a progi a képet és a hangot folyamatosan, de a vágás és a videók vége felé észrevettem, hogy csúszik a hang a preview ablakban, ezt a gyenge gépemnek tituláltam, de a renderelés után rájöttem, hogy más a probléma, ugyanis a kész videón is csúszik a hang. Az elején még alig, de később egyre több a csúszás mértéke, tehát nem lehet egy konstans értékkel eltolni a hangsávot, ezekkel nem is akarok kísérletezni.

Utánaolvastam külföldi fórumokon, azt írják, hogy az Adobe nem szereti a variable frame-rate-et, megpróbáltam az ajánlott Handbrake szoftverrel constant frame-rate-re konvertálni, de az így létrejött videók meg akadnak a preview ablakban! Hogy tudnám elérni, hogy ne akadjanak; proci terhelés nincs 100%-on, csak 80 körül!? Érdekes, mert ha bármilyen lejátszóprogrammal kipróbálom, nem akadnak sem az eredeti file-ok, sem az újrakódoltak, csak az Adobe-val. Hiba elvileg nincs, timeline-on sárga csík van.
Az igaz, hogy a handbrake program is csak mp4-be tud kódolni, meg mkv-be, viszont mkv-t nem támogatja az Adobe :(

Szeretném elérni, hogy lehetőleg ne legyen minőségvesztésem az Adobe miatti előzetes formátum-újrakódolás miatt, kérlek ajánljatok egy programot és formátumot, ha máshogy nem megy! Egy videóvágással foglalkozó barátom az Emicsoft Total video converter-t ajánlotta, azzal lekonvertáltam szintén mp4-be a videókat, de pontosan 30 FPS-be mindkét videót, viszont azokat az Adobe-ba importálva még jobban csúszik a hang, mint eddig, már az elején!

Már napok óta ezzel szívok és dolgozok potyára, kérlek segítsetek nekem!

Előre is köszi a segítséget!

"Könnyű valakit ügyessé nevelni, de nagyon nehéz valakit a saját viselkedésére tanítani."

(#1216) rum-cajsz


rum-cajsz
őstag

Nekem egy rendkívül primitív kérdésem lenne.
Felépítettem egy projektet, amiben van több sequence is. Van egy csomó (100+) fájl importom, és most szeretném megtudni, hogy melyik fájlt melyik szekvenciában használtam. Vagy legalább annyit, hogy melyik fájl nincs használva egy szekvenciában se. Tudom, hogy van a Remove Unused, de mielőtt azt a parancsot kiadom, szeretném megtudni melyek azok a fájlok, amiket törölni fog.

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#1217) rlazol válasza rum-cajsz (#1216) üzenetére


rlazol
addikt

metrichye - ne zavarjon, h akad a preview ablak, erős leterhelésnél előfordul, ettől még a végtermék lehet hibátlan.

rum-cajsz: én nem tudok olyanról, h kilistázná. Törli oszt jónapot. Persze lehet rá kattinta egyesével és reveal, de miért zavar, ha van a projectben olyan, amit végül nem is használsz?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1218) rum-cajsz válasza rlazol (#1217) üzenetére


rum-cajsz
őstag

Animációs filmet csinálok, és próbálgatom kideríteni, hogy az egyes jelenetek verzióit mindenhol lecseréltem-e a legújabbra.
A reveal csak a fájlrendszerben nyitja meg a projektet, a sequence-t nem tudom meg belőle sajnos.

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#1219) Roachy válasza rum-cajsz (#1216) üzenetére


Roachy
senior tag

Van erre is megoldás a premiere-ben csak nem alapból.
A project ablakban a clip infók közé be lehet tenni. A panel beállításaiban a metaadatok között kell keresni, olyat hogy video usage és audio usage. Ha ezeket kipipálod, akkor bekerül az oszlopok közé. Ott meg tudod nézni hány és melyik sequence-ben szerepel az adott klip.

(#1220) Roachy válasza metrichye (#1215) üzenetére


Roachy
senior tag

Próbáld az Adobe Media Encoder-rel konvertálni egy másik formátumba. Az a baj, hogy a hangelcsúszás egy tipikusan olyan hiba, amit sok minden okozhat. Próbálgatni kell, hogy végül mi segít, látatlanban nehéz kitalálni. Gyanítom hogy nálad valami frame rate eltérés lehet és azért csúszik el.

[ Szerkesztve ]

(#1221) rum-cajsz válasza Roachy (#1219) üzenetére


rum-cajsz
őstag

Ezt kerestem, köszönöm!

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#1222) trialboj


trialboj
őstag

Remélem tud valaki segíteni mert lassan megőrülök hogy ezek a videóbeállítások nagyobb rejtélyek mint a DaVinci kód. Grafika egyetemen a tanár nem tudtam normálisan megmagyarázni mit hogy állítsunk be, hogy a lehető legjobb eredményt kapjuk.

Van egy 30 fps el készült 1080p ben felvett videóm, amit szeretnék megvágni mielőtt a nagyérdemű elé kerülne, na most nyitok neki egy új projektet, de már itt szopat.

Mi az hogy 1440h és 1080v? Magasság és szélesség? De ennek nem fordítva kellene lenni? De mondjuk mind1 mert még úgy sem 1920x1080!

Ha valaki tudja mi a hiba és felhomályosítana azt rendkívül értékelném mert kezd idegesíteni ez a dolog.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1223) Roachy válasza trialboj (#1222) üzenetére


Roachy
senior tag

Rossz beállításban vagy. Ne a HDV-t válaszd, mert az teljesen más formátum mint ami neked kell. HDV az a miniDV szalagra rögzített HD felvétel. Nem tudom mivel lett rögzítve a nyersanyag, de az ahhoz legközelebb eső formátumot kéne választani. Általában az AVCHD, vagy Digital SLR a legalkalmasabb a különböző HD anyagok vágására.

[ Szerkesztve ]

(#1224) Roachy


Roachy
senior tag

Ja igen, még annyi, és ez a legegyszerűbb, hogy a már beimportált videóra jobb egérrel kattintva ki tudod választani, hogy csináljon új sequence-t az anyagból. És akkor automatikusan a jó formátumba teszi.

(#1225) afrojack1


afrojack1
senior tag

Sziasztok
Beakarnék importálni egy videòt (avermediával rögzítettem) mp4-be
De ezt írja ki: the file has no audio or video streams
Mi lehet a baj?

SC: Herczku_Death

(#1226) Roachy válasza afrojack1 (#1225) üzenetére


Roachy
senior tag

Valószínű, hogy olyan codec-kel készült, amit a premiere nem támogat. Próbáld meg más formátumba rögzíteni, vagy átkonvertálni.

(#1227) trialboj válasza Roachy (#1223) üzenetére


trialboj
őstag

A vendégem vagy egy sörre /idd meg és megadom :) / Hát mióta szenvedek már vele. Nem tudom miért nem próbálgattam az elejét, csak a közepétől lefele nézegettem és egyik sem passzolt.

Végül a Digital SLR 1080p 30fps-t választottam, mert ez ennyiben különbözött az AVCHD-től hogy nem 29.97fps volt hanem kerek 30.

Nagyon sokat segítettél. Jó pár videót mentettem ki HDV-ből, és igaz annyira nem látszott a minőségen hogy gyengült volna, de már a tudat is megőrjített hogy nem tudom rendesen beállítani.

Még annyit szeretnék majd kérdezni ha elkészülök, hogy milyen kimentési beállításokat ajánlasz, hogy 10 perc 1080p-s tartalom ne 2 GB legyen.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1228) agika kerdez


agika kerdez
csendes tag

Sziasztok!

Szűz gépre lett telepítve adobe premier és after effects. A videófájlok hangját a gép amúgy remekül lejátszotta (pl: vlc-vel, quick playerrel), de premierben és AE-ben nincs hang :/

Elvileg kodek probléma - tippek? :F

Előre is köszi!!! :R

(#1229) rlazol válasza agika kerdez (#1228) üzenetére


rlazol
addikt

-hangsávban megjelenik a hangkép?
-a sequence hangbeállítása megfelelő?

mik a bemeneti file és mik a SEQ hangbeállításai?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1230) orko


orko
tag

Sziasztok! Premiere cc-ben hogy lehet a videó/audió sávokat mozgatni?Fel szeretném cserélni a video1 nevű tracket a video4-el..

(#1231) qnadam


qnadam
veterán

helló,

használt valaki premiere cc-t nvidia quadro 1000m vga-val? hivatalosan csak a 2000m támogatott, viszont a gép amin használtam, inkább a kisebbikkel szokott előfordulni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1232) pöcpec


pöcpec
csendes tag

Sziasztok!

A timeline ablakban szeretnék klippeket egyesíteni, de kijelölésük után is inverz marad a nest parancs, bármit csinálok nem megy.
Mi lehet a gond?

CS6, Win7 64bit

Segítségeteket előre is köszönöm!

(#1233) balint107


balint107
aktív tag

Van valakinek ötlete, hogy 4k videot mivel készítsem el, hogy aztán meg is tudjam szerkeszteni adobe premierrel? Shadow Play a legjobb opció eddig, viszont én csak mp4-be tudok vele felvenni, amit a premiere nem támogat.

(#1234) rlazol válasza balint107 (#1233) üzenetére


rlazol
addikt

most konkrétan mi a kérdés?

[ Szerkesztve ]

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1235) aldebaran


aldebaran
őstag

Ti jártatok már úgy, hogy AE-ben csináltatok videót, export to mp4, majd ezt az mp4-et, amit simán szépen lejátszik a bs player és a mpc-hc, a PP-ba behívva, fekete fehér és visszafelé játssza... :Y :W
Van erre valami megoldás? :F

Szerk: elmentettem a projectet, majd újra megnyitottam és most már jó... eszméletlen... :W

[ Szerkesztve ]

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#1236) robertho


robertho
tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. APPCS4 el akarok egy nyaralás videót szépen összerakni (kevés effekttel, képek össze mosásával, fotók beúsztatásával stb) Az a gondom, hogy rendereléskor egy egy videó részletet vagy beúszó képet feketében renderel.

(A gép elég alap: win7 32bit, 2gb ddr 800, dualcore E3400 (2,6ghz), radeon x800 gto, hdd 7200 rpm)

Ez mitől lehet?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#1237) rlazol válasza robertho (#1236) üzenetére


rlazol
addikt

a kérdéses anyagok ott vannak, ahol lenniük kell?
előnézet rendben van?
videósáv láthatósága be van kapcsolva?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1238) robertho válasza rlazol (#1237) üzenetére


robertho
tag

Szia!

Igen, ezek rendben vannak.

Példa: V1 sávon megy végig egy snit, V2-n beúszik egy kép (vágva, pozicionálva, mozgással). És van, amikor úgy rendereli le, hogy ezen a részen csak fekete kép van, utána minden folytatódik rendesen...

Kicsit igazgatom a képet, és akkor meg megcsinálja rendesen :(

Video anyagok, képek, egy könyvtárban vannak, nincsenek elmozgatva.

(#1239) rlazol válasza robertho (#1238) üzenetére


rlazol
addikt

a beúszást beéptett effekt csinálja vagy az opacity handle-t mozgatod?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1240) robertho válasza rlazol (#1239) üzenetére


robertho
tag

Közben meglett a hiba:) a képek videok ugyanazon a helyen vannak, csak volt amit átneveztem :)))
A beúszásokat nem efekttel csináltam. Kép méret, útvonal, és átlátszóság állítása kulcspontokkal.

Köszönöm a segítségedet!

(#1241) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Sziasztok!

Adobe Premiere CC render probléma, amit nem nagyon értek:

Rendszer: i7 930 3.8-ra húzva, MSI GTX770 Lightning, 16GB DDR3 RAM.

A project létrehozásánál be lehet állítani, hogy Cuda magok végezzék a munka egy részét a kész anyag renderelése során, tehát részben hardveres legyen a renderelés, ami leveszi a proci válláról a terhet.

Leteszteltem h.264 anyaggal, aminek az eredetije is ez volt, tehát same as source beállítás mellett, akár a fenti hardveres módot, akár a szoftvereset választom, teljesen ugyan az történik.

Monitorozom a processzor paramétereit, töltöttségét, hőmérsékletét is, ahogy a VGA-t is. Minden adat megegyezik mindkét féle renderelés során. A proci 100%-on pörög, miközben a GPU max. 5-7%-ot emelkedik töltöttségileg, tehát elhanyagolható mértékű a változás.

Pedig igen sokat jelentene, hogyha a Cuda magok is be tudnának szállni a buliba...

Van valakinek tapasztalata, tudása esetleg ezen a téren, hogyan tudnám munkára bírni a VGA-mat is, hogy valóban besegítsen a procinak a renderelés során?

(#1242) qnadam válasza sellerbuyer (#1241) üzenetére


qnadam
veterán

legyen benne sok átméretezés, meg egyéb gpu által számolt effekt ;) a gpu nem enkódol, hanem effektet számol.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1243) Rruuer


Rruuer
senior tag

Hello azt hogy lehet megcsinálni hogy van egy adott hanganyag és az én hangomat rátenni mintha én mondanám

(#1244) orko válasza Rruuer (#1243) üzenetére


orko
tag

A kép hanganyagán mute,behúzod egy külön hangsávra a te hanganyagod,és szinkronizálod a képhez.

(#1245) dnsgaby


dnsgaby
csendes tag

Adobe Premiere CS6 - hoz milyen VGA - t ajánltok

Adobe Premiere

(#1246) rlazol válasza dnsgaby (#1245) üzenetére


rlazol
addikt

elég régi az már... következésképp a mai VGAk közül a jobbak, de még a közepesek is simán jók neki. Legyen benne legalább 1ggb ram.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1247) dnsgaby válasza rlazol (#1246) üzenetére


dnsgaby
csendes tag

Köszönöm a választ, és az hogy, Nvidia vagy Quadro..... van különbség az áron kívül :R

Adobe Premiere

(#1248) rlazol válasza dnsgaby (#1247) üzenetére


rlazol
addikt

Nvidia elvileg a hivatalos támogatott a CS6hoz

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1249) dnsgaby válasza rlazol (#1248) üzenetére


dnsgaby
csendes tag

:R

Adobe Premiere

(#1250) whited


whited
addikt

Sziasztok
az adobe premiere mennyire összehasonlítható az apple által támogatott final cut X-el?
egyenlőre még csak ismerkednék a videóvágással, de nagyban befolyásolja, hogy milyen pc / iMac -t szerzek be ha legalább tudom mik az alapvető gyengeségei / erősségei egyiknek a másikkal szemben.

Előre is köszönöm a választ :R

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.