Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) Csongor_B


Csongor_B
újonc

Sziasztok! Egész véletlenül nem tudja valaki, hogy hogyan engedélyezhetem rendereléshez a CUDA-t? GTX 1060 6GB-os grafikus van az msi laptopomban. Tulajdonképen ez a gépem, annyi különbséggel, hogy az enyémnek 4k display-e van. Elég zavaró, hogy ha dolgozok, akkor a proci pörög maxon, de a grafikus meg sem mozdul. A raytracer_supported_cards txt fájlba hiába írom be az én kártyámat is, az After Effects a CUDA-t így is csak unsupported-ként kínálja fel, és nem lesz tőle kevésbé laggos a preview. Előre köszi, ha tudtok segíteni. :)

(#1802) Roachy válasza Csongor_B (#1801) üzenetére


Roachy
senior tag

Hello!
Azt még megpróbálhatod, hogy csinálsz egy új cuda_supported_cards.txt nevű fájlt és csak a te kártyádat írod bele.
Egyébként meg After Effects alapból sem igazán támogatja a cudát, annyira mint a premiere. Szóval ne várd, hogy a preview folyamatosabb lesz. Van összesen 3 effekt ami gpu gyorsított, meg a ray-tracer renderbe segít be. Mindent a mást cpu intéz.

(#1803) MrChris válasza Roachy (#1802) üzenetére


MrChris
nagyúr

After Effects nem támogatja a cuda-t? Kb csak azt érdemes hozzá használni, különben lemondhatsz teljes egészében a raytracing-ről!

(#1804) Csongor_B


Csongor_B
újonc

Köszi a válaszoka srácok! :)

Roachy igazad volt, csináltam egy új fájlt, amibe csak az én kártyámat írtam bele, és ennek köszönhetően eltűnt az „unsupported” felirat a GPU mellől. Ki is választottam a GPU-t (CPU helyett), de nem lett gyorsabb a preview, sőt sokkal lassabb lett. Míg CPU 25fps-sel csinálja, a GPU csak 2-3 fps-t produkált. Kinyitottam az msi dragon centerét, ahol nyomon tudtam követni, hogy a hardwarek hány százalékon pörögnek. Ide kattintva látjátok majd ti is. A GPU nem ment 6% fölé…viszont amikor visszaraktam az AE-ben a Ray-tracinget CPU-ra, ugyanúgy 6%-ot használt a grafikusból, de a proci már jobban pörgött, és a preview is újra 25fps volt. Az NVIDIA vezérlőpultban is szinte már minden beállítás kombinációt kipróbáltam, de semmi nem jött be. Arról itt találtok egy screenshotot, ha esetleg van valami ötletetek ezzel kapcsolatban, akk azt kérlek ne tartsátok magatokban. :)

Főleg Premiere pro-t használok, az működik fainul, szinte soha nem kell renderelni, mindent kiszámol realtime-ban, de fejleszteném magam After Effects-ben is, viszont elég kiábrándító, hogy néha még quarter minőségben sem bírja. Pedig elvileg elég erős ez a gép, sőt. Ha igazad van Roachy abban is, hogy csak a CPU-ra lehet számítani, akkor ez azt bizonyítja, hogy nem elég erős a négy magos Intel® Core™ i7-6700HQ (2,6GHz, max. 3,50 GHz) procim?

Bármilyen hozzászólást, észrevételt, tanácsot szívesen fogadok. Köszii :)

(#1805) Roachy válasza MrChris (#1803) üzenetére


Roachy
senior tag

Nem írtam hogy nem támogatja... :F
Csak hogy koránt sincs olyan jelentősége mint a Premiere-nél.
A raytrace pár éve került csak bele, nem mondhatni alap funkciónak. Hasznos amúgy, nekem is jól jött már párszor, de vannak erre sokkal alkalmasabb progik is ha valakinek ez kell. És szerintem megy gpu nélkül is, csak nyilván jóval lassabban.

(#1806) MrChris válasza Roachy (#1805) üzenetére


MrChris
nagyúr

2-3 éve akartam raytraces dolog és csak egy ős amd vidkarim volt. Próbáltam cpu-val (xeon4350), végül 320x240-esig nyomtam le a méretet, mert sehogy sem boldogult vele, de így is 10 másodpercet 30 percig csinált és nekem úgy tűnt, hogy bizonyos grafikai műveleteket nem is csinál meg, mit az élelmosás. Amint kapott alá egy ős nv250gts-t már ettől megtáltosodott, pár perc alatt lenyomta fhd-ban. Ezért írtam, hogy nem sok értelme van cuda nélkül a reaytracnek, nekem csak arra kellett az AE. Vagy én voltam ügyetlen :D

(#1807) Roachy válasza Csongor_B (#1804) üzenetére


Roachy
senior tag

Azért az After Effectsel jóval könnyebb megfektetni a gépet mint Premiere-rel.
De úgy tűnik nálad valamiért nem használja ki a gpu-t, nem 6%-on kéne mennie.
Ahol választani lehet gpu és cpu között, van alatta egy opció. Azt pipáld még ki, ha eddig nem volt. "Enable untested, unsupported GPU for CUDA..." szöveg mellett.

(#1808) Roachy válasza MrChris (#1806) üzenetére


Roachy
senior tag

Raytrace-re kb minden valamirevaló 3D progi alkalmasabb mint az AE.
Mivel mindig is Nvidia kártyám volt, fogalmam sincs milyen anélkül. De nyilván ha valakinek kell a raytrace is és nem akar egy másik 3D alkalmazást használni, annak elengedhetetlen lesz a CUDA.

(#1809) Geresics


Geresics
addikt

Nem tudtok valami jó linket, ahol szabadon lehet zenéket letölteni, és azokat YouTube videókban felhasználni?
Eddig csak a Bensound-ot találtam, de ennek nagyon gyér a kínálata, és itt sem mind ingyenes (értsd: elég feltüntetni, hogy innen van a zene)...

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#1810) MrChris válasza Geresics (#1809) üzenetére


MrChris
nagyúr

Van a jutubnak sajátja, ezekért semmit sem kell csinálni.

(#1811) Geresics válasza MrChris (#1810) üzenetére


Geresics
addikt

Köszi, ezt is ismerem, eddig ebből gazdálkodtam. :K
Reméltem, hogy van még más olyan, mint a Bensound... :U

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#1812) qnadam


qnadam
veterán

incompetech?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1813) mihulino válasza Geresics (#1809) üzenetére


mihulino
tag

péduál

http://freemusicarchive.org/faq/

http://www.freesound.org/home/login/?next=/home/

(#1814) demeterf2 válasza Geresics (#1811) üzenetére


demeterf2
tag

Több csatorna direkt ilyen zenéket tölt fel.
Pl.: No Copyright Sounds.

Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ

(#1815) Geresics


Geresics
addikt

Köszi srácok, a következő videómhoz lesz honnan válogatnom végre! :R

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#1816) kleinguru


kleinguru
addikt

Sziasztok!

Xdcam ex 25p forrásból szeretnék DVD-re a lehető legjobb minőségben a lehető legkisebb minőségromlással exportálni.

Ti milyen beállításokat használtok ehhez? Hogyan méretezitek le a képet?

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#1817) Roachy válasza kleinguru (#1816) üzenetére


Roachy
senior tag

DVD-nél sokat nem lehet trükközni. A formátum adott, azon belül a bitrate-tel tudsz variálni, egészen addig amíg el nem fogy az általában 4,7Gb. Illetve ha asztali lejátszóba kell, akkor 9/10 mbps fölé nem is nagyon érdemes menni, mert fölötte már kérdéses hogy megbirkózik e vele a készülék. A felbontás meg többnyire sima SD, kivéve ha HD DVD-ről van szó.

(#1818) Watt25 válasza kleinguru (#1816) üzenetére


Watt25
veterán

Ha szabványos video DVD-ről van szól, akkor konkrét határétékek vannak, azokat be kell tartani, sokat nem lehet variálni.

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#1819) kelna91 válasza szabog4 (#1750) üzenetére


kelna91
senior tag

Szegény ember! Átérzem a fájdalmad, így pár hónappal később is. Azért az nem semmi, amit vállaltál egyhetes renderidővel... :W

Ennek én valószínűleg nem ugrottam volna neki, hanem keresek valami más utat. Pl. ami most eszembe jutott, az hogy fel lehetne darabolni a feladatot több kisebbre. Mondjuk az idősávot felosztod 7 egyenlő részre, képkockára pontosan vigyázva arra, hogy egymást kövessék, és úgy rendereled ki, naponta egyet, aztán összefűzöd a fájlokat, már ha olyan konténerrel dolgozol, ami ezt lehetővé teszi. MP4 tud ilyet. Windowson az MP4Joiner egy rendkívül egyszerűen használható eszköz. Ha esetleg nem válna be, akkor a minden videós svájci bicskája, az ffmpeg megoldja parancssorból, akármilyen platformon.

De remélem, azóta sikerült megoldanod...

SZERK: Most olvasom, hogy megoldódott. De azért a fenti tanács szerintem még jól jöhet.

[ Szerkesztve ]

(#1820) kelna91


kelna91
senior tag

Egy új gépet rakok össze 4k videóvágáshoz, és azon tanakodok, hogy mekkora VGA-ra van szükségem. Egy AMD Ryzen 1700X lesz a CPU. A kérdésem az, hogy ez mennyire lenne elég a teljes felbontású élőképhez? Kell mellé nagy teljesítményű VGA CUDA-s gyorsításhoz, pl. egy 1060 6GB? Vagy elég egy 1030, csak hogy kép legyen?

(#1821) Roachy válasza kelna91 (#1820) üzenetére


Roachy
senior tag

Vga kelleni fog alá. Erősen meghatározza az élőkép valós idejűségét. Minimum az 1060, az alá ne menj. 4k-hoz legalább 3-4 Gb grafikus memória is kell.

(#1822) Falovas


Falovas
aktív tag

Sziasztok!

A videószerkesztés topikban már volt egy hozzászólásom, amiben mp4 audio importálási probléma megoldásáról írtam. Korai volt az öröm, mert az általam oly nagyra becsült program továbbra is hozza a hibát.
Történetesen egy meglévő project megnyitásnál nem hajlandó felismerni a hangsávokat, vagyis nem nyitja meg, pedig előtte felismerte és el is lett mentve a project.
A kérdésem ezzel kapcsolatban tenném fel: Létezik valamilyen végleges módszer arra, hogy abba hagyja végre a program azt, hogy néha felismeri az audio sávot , néha nem, sőt akár több órás project esetén is , újranyitva eltünteti a hangsávokat?
Jelenleg is .m4v formátumban látja a hangot. Új projectet nyitottam, de az csak egy dolog mert lehet, hogy holnap már nem fogja látni a hangot ugyanebben a projectben.
Előre is köszi a választ!

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#1823) qnadam válasza Falovas (#1822) üzenetére


qnadam
veterán

van elég hely a cfa fájloknak?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1824) kelna91


kelna91
senior tag

Van itt olyan, aki próbált már wacom táblával vágni? Sokkal jobb, mint egérrel? Profik nagyon ajánlgatták, ezért gondolkodom egy ilyen vágódeszka beszerzésén. :))

(#1825) Falovas válasza qnadam (#1823) üzenetére


Falovas
aktív tag

Sikerült megtalálni a megoldást : [link]

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#1826) qnadam válasza kelna91 (#1824) üzenetére


qnadam
veterán

legjobb, nem is használok egeret. de egy napba beletelik, mire kb megszokod, és jóval hosszabb idő, mire rendesen precíz leszel vele. és több monitorhoz az a6 tábla már kicsi.

falovas: elég extrém hibának hangzik, lassan 15 éve használok premiere-t, de ilyenbe még nem csúsztam bele.
ugyanakkor a cc2017 bekaphassa, amiért kivették belőle a gyengébb vga-k támogatását, a quadro 1000m tény hogy nem egy izmos kártya, de még így is sokkal gyorsabb, mint a szoftverből. és ezt már nem lehet átvágni mindenféle szövegfájlokkal

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1827) kelna91 válasza qnadam (#1826) üzenetére


kelna91
senior tag

Köszi a választ! Milyen táblát használsz? Egy ilyen pl. jó lenne nagy/több monitorhoz?

(#1828) adam0913


adam0913
tag

Sziasztok!

Egy kicsit komolyabban szeretnék belemerülni a videóvágás és szerkesztés világába, a kérdésem az lenne hogy melyik programot ajánljátok hozzá, (Az adobe premiere-t sokan szidtátok mostanában) illetve megéri beszerezni egy komolyabb kamerát a célra, vagy egy Samsung S7 Edge megfelelő egy bizonyos szintig a feladatra? :R

(#1829) Geresics válasza adam0913 (#1828) üzenetére


Geresics
addikt

Mivel ez egy Adobe Premier topic, ezért gondolom itt ezt fogják ajánlani! :DDD
Én Vegas-t használok már évek óta, de ki akarom próbálni a Premiert - csak még nem jutottam el odáig! :DDD

A kamera kérdés pedig szerintem csak attól függ, hogy mik a céljaid! :K

[ Szerkesztve ]

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#1830) adam0913 válasza Geresics (#1829) üzenetére


adam0913
tag

Egyenlőre csak vágások, esetleg rotoscoping, tracking és egyéb effektekkel való szórakozás. Arra elég az S7e vagy komolyabb felszerelést igényel már?

(#1831) Geresics válasza adam0913 (#1830) üzenetére


Geresics
addikt

Vágni lehet a Nokia 6230i felvételét is. A kérdés az, hogy a végtermékkel mi a célod? :U
YouTube videókhoz, családi emlékekhez, stb. szerintem elég. Ha pénzt is akarsz vele keresni, akkor már nem biztos - persze ez függ a témától, az utómunkák eredményétől, stb. De ezek már túlmutatnak az én tudásomon, innen én már csak okoskodni tudok! :B

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#1832) Falovas válasza adam0913 (#1830) üzenetére


Falovas
aktív tag

Töltsd le ezt:

Adobe Premiere Pro CC 2017 v11.0.2 (x64) Incl Crack + Portable [SadeemPC]

A portable részét azonnal használhatod. Jelenleg ezt használom, mert a telepített verzió az én gépemen összeomlott, és már újra telepíteni sem lehet. Egy Win. újratelepítés lesz belőle.

A portable teljes értékű program, csupán annyi a hátránya, hogy nem lehet feltelepíteni hozzá semmilyen kiegészítőt, pl. BCC csomagot, vagy NewBlue Titler Pro-t.
Bár legutóbb úgy csináltam, hogy mivel a Titler Prot külön önmagában is meg lehet nyitni, hogy a betű animációt megcsináltam egy .mov fájlba, majd behúztam a portable Premierbe.

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#1833) MrChris válasza adam0913 (#1830) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ahhoz, hogy kitanuld a mesterséget és a programot tökéletesen elég az a teló.

(#1834) qnadam


qnadam
veterán

a telefon nem teljesen egyenletes képkockasebessége azért probléma lehet néha.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1835) kelna91 válasza qnadam (#1834) üzenetére


kelna91
senior tag

Nagyon igaz! Én szívtam már meg emiatt, mint a torkosborz. De miért nem egyenletes, tudod?

Továbbá megtudhatom, hogy milyen digitalizáló táblát használsz? :U

(#1836) Falovas


Falovas
aktív tag

Sziasztok!

Kérdéssel fordulnék hozzátok. Hogyan lehet a timelinén egyesíteni a videószakaszokat, hogy azután egyszerre tudjam esetleg a kontrasztot vagy bármi mást változtatni.
A választ köszi előre is!

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#1837) qnadam válasza kelna91 (#1835) üzenetére


qnadam
veterán

csak tipp: valószínűleg ahogy épp a proci tud foglalkozni a problémával, úgy írogatja a képkockákat.

bocs, elfelejtettem :) legolcsóbb alap wacom intuos (korábban azt hívták bamboonak). olyat semmiképp ne vegyél, aminek a ceruzájába elemet kell tenni.

Falovas: közvetve :) egy snitten megcsinálod az effektet, kiteszed vágólapra, kijelölöd a többi snittet, ctrl-v.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1838) Roachy válasza Falovas (#1836) üzenetére


Roachy
senior tag

Lehet úgy ahogyan qnadam írta, de azt is lehet amit te írtál. Jobb egér sequence-en belül klipre és nest. Csinál egy új sequence-t ahol a teljes anyagot egy klipbe fűzi. Ha közben változtatsz valamit az eredeti sequence-ben az itt is változni fog, miközben az egészet egyszerre effektezheted.

(#1839) Falovas


Falovas
aktív tag

Köszönöm a válaszokat, már csak este tudom kipróbálni, mert már a portable sem működik..... :R

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#1840) MrChris válasza Falovas (#1839) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nálam ebben a melegben rendszeresen megfingatja a warp stabilizátor a gépet. Annyira, hogy újra indul, míg máskülönben elmegyeget.

(#1841) Roachy válasza MrChris (#1840) üzenetére


Roachy
senior tag

Akkor a gépednek rossz a hűtése, nem kéne hogy újra induljon.

(#1842) MrChris válasza Roachy (#1841) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ami nekem furcsa, hogy más programot is használok ami folyamatosan pörgeti (főképp resolve), de ha a warppal kezdek bíbelődni 5-10 perc után újra indul. Most beteszek cpu, gpu, hdd hőmérséklet figyelőt.

(#1843) DavidPetson válasza Falovas (#1836) üzenetére


DavidPetson
csendes tag

Az előző hozzászólókat kiegészítve van még egy alternatíva. A vágott videó sávok fölé kell tenni egy "Adjusment layer" - t és ha arra pakolod az effekteket, akkor az kihatással van az alatta lévő layerekre.

(#1844) qnadam válasza Roachy (#1838) üzenetére


qnadam
veterán

tény. de fényelésnél ritka, hogy elmegy egy beállítással :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1845) Roachy válasza qnadam (#1844) üzenetére


Roachy
senior tag

Nyilván, de az eredeti kérdés az volt, hogyan tudja egyesíteni a klipeket, hogy egyszerre módosíthassa. Erre való a nest.

(#1846) Falovas


Falovas
aktív tag

Norton Ghost-al újra raktam a c meghajhtót, most működik a telepített Premier is.....

qnadam : Köszi , működik a ctrl-v

Roachy : Köszi , a nest is remek

DavidPetson : Az Adjusment layerrel sehogy sem boldogultam, de azért köszi Neked is....

Végre ezt is tudom a későbbiekben használni.... :C :R

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#1847) MrChris válasza Falovas (#1846) üzenetére


MrChris
nagyúr

Miért van, hogy időnként nem engedi a Media Exportot?
Várni kell, de van hogy még az se segít és egy külső lejátszóval el kell indítanom azt a videót amin áll és utána már lehet exportálni.

(#1848) Falovas válasza MrChris (#1847) üzenetére


Falovas
aktív tag

Szerencsére ilyen problémával még nem találkoztam, igaz nem is olyan régen használom. Ezt a külső lejátszós "barba trükköt" nem is értem....Timelinén lévő anyagot külső lejátszóval ??? Micsoda? :F

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#1849) MrChris válasza Falovas (#1848) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nem. Azt a fájlt ami a timeline-ra tettem egy fájlkezelőből (Total Commander) meghívom egy lejátszóval is (Pot Player). Tehát a video.avi-t beteszem a Premiere-be és nem engedi exportálni, ekkor a Pot Playerrel lejátszom a video.avi-t, elég akár elindítani és ez után engedi exportálni.

Viszont a komolyabb problémától nem tudok szabadulni, hogy lehalasztja a gépem. Akkor jelentkezik a hiba mikor már egy ideje dolgozik és megfogom a Media Browser csúszkáját. Ekkor újraindul a gép. Most áttettem egy ssd-re mindent, ezen megy a rendszer, program és videófájl, nem a warp-ot, hanem csak a riolling shutter szűrő effektet használom, de ekkor is ezt csinálja. Ilyen hiba semmivel sem fordult elő. Hőmérsékletek is rendben vannak.

[ Szerkesztve ]

(#1850) Falovas válasza MrChris (#1849) üzenetére


Falovas
aktív tag

Sajnos passzolom, lövésem sincs hozzá .... :F

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.