- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alapvetően amúgy ez egy marha nagy para. Nem akarom egy szolgáltatónak adni az adataimat, meg nagyon fizetni se, tehát vagy itthon fut a környezet, vagy itthon fut. Ha itthon fut, akkor kell egy DDNS, azzal már meg lehet találni, és bárki jöhet. És nem tudod úgy védeni, mint egy nagyobb helyen (kéne tudniuk).
Lekopogom, nem standard portok vannak, fail2ban van, meg alapvetően az IP is mozog, de azért nem megnyugtató. Meg amikor a gépek nincsenek használva, akkor vagy alszanak, vagy offban vannak, és WOL-al ébreszthetők, kivéve a home szervert. -
Pikari
veterán
Nekem évtizedek óta lóg ez-az a neten. De a legdurvább támadás, amit folyamatosan 4 éve kapok 24/7, az az ftp szerverem ellen irányul, ami eleve nem is hostol semmit, hanem azon keresztül szoktak nekem ügyfelek anyagokat feltölteni, ezért van mindig online, és konkrétan üres. Ez tehát nem ddos támadás, hanem egy szótáras jelszótörés, 2 próbálkozás egy ip címről (2 másodperc alatt), aztán ip cím csere egy látszólag teljesen random ip címre. Főleg kínai és amerikai ip címekről. De ez nem célzott támadás, hiszen nincs semmi, amit ezzel elérhetnének. De már négy éve megy, és na az iptables ez ellen tényleg nem jó.
Ha ddos kölyköt haragítasz magadra, az általában favágó egyszerűségű támadásokkal tolja, valami vérpistike szintű szkripttel, amin nem módosít semmit, pl megpróbálja a tcp protokollt támadni valamivel (iptables rate limit megoldja), esetleg valami faék egyszerűségű szkript betölt egy-egy generált oldalt, hogy elzabálja a cpudat és ramodat (iptables rate limit ezt is megoldja).
Az ICMP-t már régóta tiltom minden eszközömben, hogy legalább azon keresztül ne tudjanak semmit megtámadni.
De lehet, hogy csak én vagyok szerencsés, hogy botnet kaliberű szereplő még sose támadott meg, de ha esetleg megtámadna, akkor se hiszem, hogy a cloudflarehez futnék könnyes szemmel, hanem inkább valami nálam okosabb emberrel konzultálnék, akivel át tudom szakmailag akkurátus módon beszélni a támadás formátumát a megfelelő védekező stratégia kialakítása érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Xbox Series X|S
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest