- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez pl a Hetzner volt. Redditen írták, hogy ritka eset (általában nem tartom kredibilisnek a redditet, de ez most egy repr. komment): [link]
Velem viszont sajnos megtörtént. Azóta lehet fejlődtek, nem tudom. Ez még COVID előtt volt. Sajnos túl jó konfigokat adnak ár/érték arányban, hogy váltsak és a szimmetrikus gigabit uplink is pozitív (ha épp nincs nullrouteolva).
Egyébként elfelejtettem megköszönni a gondolatokat, köszi a véleménykifejtést/fejtágítast!
-
Engem egyszer térdeltek le úgy, hogy a hosztingnál gigabites portot fizettem, amit teljesen elszaturáltak, aztán a szolgáltató küldött egy emailt, hogy akkor most egy ideig nullrouteolják az összes forgalmat, ami a szerverem felé irányul, mert nem tudnak ennyi adattal mit kezdeni. Akkor volt az, hogy kerestem alternatívát. Hamar rájöttem, hogy nem vagyok szolgáltató ahhoz, hogy anycast címeim legyenek, nem akarok /24-et venni minimum, hogy egyáltalán legyen, DNS szervert sem akarok üzemeltetni, a BGP-hez se értek (és egyedül nem is biztos, hogy kéne erőltetni), szóval marad az, hogy keserűen ugyan, de bekötöttem CF mögé mindent. Azóta nem igazán kapok semmi támadást. A JS challenget élből tiltom, csak kínára szoktam rakni. Szomorú, de ez van. És sokan vannak hasonlóan, mint én. One man projekt, ami nem feltétlen termel hatalmas hasznot, aztán marad az, hogy az ember vagy megtanul mindent és mélyen a zsebébe nyúl, vagy megy egy AWS-hez, ahol megoldják neki talán olcsóbban a skálázást, vagy megy Cloudflarehez, ami meg megoldja ki tudja miért cserébe...
Ha egyébként tud bárki jobb alternatívát, ami kifizethető kisebb projekteknek is, szívesen veszem a javaslatokat!
-
Mondanám, hogy igazad van, de én is csak félinformatikus vagyok, nem lenne hiteles.
Cloudflarenek pont a JS alapú challengét utálom nagyon én is, amiről te is írsz. Szerintem a legnagyobb probléma vele, hogy konkrétan úgy lett megírva benne a böngésző ellenőrzés, hogy fogták az ismertebb böngészőket, kerestek bennük egyedi működési mintákat és ezekkel detektálják, hogy valóban az a böngésző van-e használva, ami a User-Agentben kimegy a szerver felé. Elvileg ez GDPR kompatibilis, szóval sok adatot nem visznek ki, aztán persze ki tudja. Viszont új böngészőnek így esélye sincs belépni a piacra... Nomeg nem kellemes egy JS-ben implementált virtuális gépet futtatni, ami ki tudja miket csinál ahhoz, hogy hozzáférj a kedvenc hírportálodhoz pl.
Azzal a kevés tapasztalattal, amit hobbi OSS projektek hosztolása alatt felszedtem, nekem is az volt a tapasztalatom, hogy megfelelően üzemeltetni nehéz. Hibákat keresni sokkal egyszerűbb, mint jól csinálni valamit (erről szól a cikk is). Viszont egy hobbi usernek is lehetnek pl olyan igényei, hogy csinál egy blogot, vagy kirakja az otthoni homeassistantot az internetre, aztán nem feltétlen lesz kapacítása saját CDN-t építeni, meg máshova routolni a forgalmat, ha épp DDoS-olnak. Iptables szépen megvéd egy vérpistike ellen, aki elkezd DoS-olni, de amint betalál egy botnet/VPN/proxy halom és elszaturálják a linked, nem tudsz mit csinálni. Én se találtam eddig jobb megoldást, ezért maradt a Cloudflare. Nem örülök neki, hogy egy monopólium kezében van az oldal sorsa és adatai, de saját zsebből és tapasztalattal nem tudnám ugyanazt hozni.
Én úgy látom egyébként, hogy sajnos ha akarjuk, ha nem, egyre többen térnek át cf-re. Telex is azt használ pl. Amerikában a szavazásokat CF-en át nyomták... Egyszerűen annyi bandwidth van a kezükben, amivel egyszerű ember álmodni sem mer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest