- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alapvetően amúgy ez egy marha nagy para. Nem akarom egy szolgáltatónak adni az adataimat, meg nagyon fizetni se, tehát vagy itthon fut a környezet, vagy itthon fut. Ha itthon fut, akkor kell egy DDNS, azzal már meg lehet találni, és bárki jöhet. És nem tudod úgy védeni, mint egy nagyobb helyen (kéne tudniuk).
Lekopogom, nem standard portok vannak, fail2ban van, meg alapvetően az IP is mozog, de azért nem megnyugtató. Meg amikor a gépek nincsenek használva, akkor vagy alszanak, vagy offban vannak, és WOL-al ébreszthetők, kivéve a home szervert. -
Pikari
veterán
Szivesen, de azt hozzáteszem, hogy én is a saját káromon voltam kénytelen kitanulni mindent, én se értek hozzá különössebben. Szóval vak vezet világtalant tipikus esete.
Nálam ahogy múltak az idők, egyre komolyabb vérpistikék jöttek, egyre komolyabb módszerekkel kirúgni a sámlit. De mindig megtaláltam az ellenszert. Volt, hogy egyből rájöttem, hogy mit kell tennem. De volt, hogy hetekbe került, mire rájöttem, hogy egyáltalán mit és hogyan csinálnak. Volt olyan is, amire sose jöttem rá. Voltak nagyon cifra dolgok. Pl olyan támadás, ami akkora kernel terhelést okozott, hogy 1 fps-en mozgott tőle az egér, és fél fps-en írta be a betűket, ahogy lenyomtam a billentyűzetet
de a lényeg, hogy mindig egyre erősebben jöttem ki a szituációból.
-
Pikari
veterán
Sok szervertermi szolgáltatónak annyi a szolgáltatás, hogy bedug egy kábelt valahova, és akkor ő a szolgáltató, meg valami gagyi szaros 30 éve elavult amcsi varázsfelületen betanították őket, hova kattintsanak a dolgokért, és ennyi, nincs meg a mögöttes kútfő. Így aztán te hiába is állítanád be jól a dolgokat, ha maga a szolgáltató már nem állít be semmit a hálózati eszközein, így a szolálgtató főbb eszközeit úgy tudják terhelni, hogy mire hozzád megérkezne az adatcsomag, addigra az irányodba jövö link már általánosságban eltömődik. (eleve nevetséges, mert ha nullrouteolni tudják, akkor tudniuk kellett volna szűrni is source alapján). Tudni lehet, hogy melyikek voltak ezek a gagyi lovagok, hogy biztosan elkerüljem őket?
-
Pikari
veterán
Nekem évtizedek óta lóg ez-az a neten. De a legdurvább támadás, amit folyamatosan 4 éve kapok 24/7, az az ftp szerverem ellen irányul, ami eleve nem is hostol semmit, hanem azon keresztül szoktak nekem ügyfelek anyagokat feltölteni, ezért van mindig online, és konkrétan üres. Ez tehát nem ddos támadás, hanem egy szótáras jelszótörés, 2 próbálkozás egy ip címről (2 másodperc alatt), aztán ip cím csere egy látszólag teljesen random ip címre. Főleg kínai és amerikai ip címekről. De ez nem célzott támadás, hiszen nincs semmi, amit ezzel elérhetnének. De már négy éve megy, és na az iptables ez ellen tényleg nem jó.
Ha ddos kölyköt haragítasz magadra, az általában favágó egyszerűségű támadásokkal tolja, valami vérpistike szintű szkripttel, amin nem módosít semmit, pl megpróbálja a tcp protokollt támadni valamivel (iptables rate limit megoldja), esetleg valami faék egyszerűségű szkript betölt egy-egy generált oldalt, hogy elzabálja a cpudat és ramodat (iptables rate limit ezt is megoldja).
Az ICMP-t már régóta tiltom minden eszközömben, hogy legalább azon keresztül ne tudjanak semmit megtámadni.
De lehet, hogy csak én vagyok szerencsés, hogy botnet kaliberű szereplő még sose támadott meg, de ha esetleg megtámadna, akkor se hiszem, hogy a cloudflarehez futnék könnyes szemmel, hanem inkább valami nálam okosabb emberrel konzultálnék, akivel át tudom szakmailag akkurátus módon beszélni a támadás formátumát a megfelelő védekező stratégia kialakítása érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged