- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mondanám, hogy igazad van, de én is csak félinformatikus vagyok, nem lenne hiteles.
Cloudflarenek pont a JS alapú challengét utálom nagyon én is, amiről te is írsz. Szerintem a legnagyobb probléma vele, hogy konkrétan úgy lett megírva benne a böngésző ellenőrzés, hogy fogták az ismertebb böngészőket, kerestek bennük egyedi működési mintákat és ezekkel detektálják, hogy valóban az a böngésző van-e használva, ami a User-Agentben kimegy a szerver felé. Elvileg ez GDPR kompatibilis, szóval sok adatot nem visznek ki, aztán persze ki tudja. Viszont új böngészőnek így esélye sincs belépni a piacra... Nomeg nem kellemes egy JS-ben implementált virtuális gépet futtatni, ami ki tudja miket csinál ahhoz, hogy hozzáférj a kedvenc hírportálodhoz pl.
Azzal a kevés tapasztalattal, amit hobbi OSS projektek hosztolása alatt felszedtem, nekem is az volt a tapasztalatom, hogy megfelelően üzemeltetni nehéz. Hibákat keresni sokkal egyszerűbb, mint jól csinálni valamit (erről szól a cikk is). Viszont egy hobbi usernek is lehetnek pl olyan igényei, hogy csinál egy blogot, vagy kirakja az otthoni homeassistantot az internetre, aztán nem feltétlen lesz kapacítása saját CDN-t építeni, meg máshova routolni a forgalmat, ha épp DDoS-olnak. Iptables szépen megvéd egy vérpistike ellen, aki elkezd DoS-olni, de amint betalál egy botnet/VPN/proxy halom és elszaturálják a linked, nem tudsz mit csinálni. Én se találtam eddig jobb megoldást, ezért maradt a Cloudflare. Nem örülök neki, hogy egy monopólium kezében van az oldal sorsa és adatai, de saját zsebből és tapasztalattal nem tudnám ugyanazt hozni.
Én úgy látom egyébként, hogy sajnos ha akarjuk, ha nem, egyre többen térnek át cf-re. Telex is azt használ pl. Amerikában a szavazásokat CF-en át nyomták... Egyszerűen annyi bandwidth van a kezükben, amivel egyszerű ember álmodni sem mer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged